biobrusinka
2. led 2017
8748 

Očkování… A ty se nebojíš dětské obrny?

Bojíte se očkování? Nežádoucích účinků? Nemocí i možných následků? Chtěly byste pro své dítko to nejlepší, ale jak zjistit, co je TO nejlepší? Na očkování se dá připravit, stejně jako se dá krásně žít i bez očkování.

Brrrrrr, každá máma se bojí jakékoliv nemoci, která by mohla její dítko postihnout. Většina rodičů se bojí permanentně. Prostě to mají v povaze (od jisté doby🙂.

Dětská přenosná obrna mi ze všech zástupců očkovatelných nemocí naháněla největší STRACH!

    Vyčkala jsem pár měsíců, protože jsem měla STRACH, aby měla Anitka dostatečně silný imunitní systém.

    A pak jsem si říkala, tak dobře, už jsem vyčkala dost dlouho. Mám STRACH z nemocí, půjdu a nechám to své dítko naočkovat, abych STRACH neměla.

    No jo, ale pak jsem dostala STRACH, že bude malá třeba nachlazená, já o tom nebudu vědět a ona bude mít reakci na vakcínu. Bože už to slyším: autizmus, vývojové poruchy, zpomalení psychomotorického rozvoje.

                                     TADY JSEM TO STOPLA!

    Protože kdybych pokračovala, měla bych STRACH chodit do obchodních domů, dětských kolektivů, jezdit MHD, aby se mi dítko nenakazilo a tak pořád dokola.

Takže co mám dělat? Kdo mi odpoví? Lékař, přítel, internet, máma, kamarádka?

Už to mám! Intuice alias selský rozum, můj milovaný vnitřní hlas. A ten říká: „ZBAV SE STRACHU, ať můžeš jít dál!“

Strach je nástrojem velice mocným. Proto zpracujme první svůj strach a pak se nám řešení ukáže samo. Máme v epigenetickém kódu dědičně uložený strach z epidemie, ze smrti, proto s námi rezonuje, když nás zastánci obou názorů straší. Je jen na nás, jak si ho zvědomíme, naučíme se s ním pracovat, necháme se jím poučit a posunout dále. Strach je nezbytný pro přežití, neměl by nás ale vést. Využijme ho jako svého osobního pomocníka a rádce.

Neočkujme, protože se bojíme nemocí. Očkujme, protože věříme tomu, že je to to nejlepší, pro naše děti, společnost.

Nenechávejme své děti nenaočkované, protože se bojíme vakcinace a jejích možných následků. Neočkujme své děti, protože máme pádné důvody k tomu je nenaočkovat a víme (a cítíme), že je to pro ně to nejlepší.

A tak jsem začala zjišťovat fakta a hledat pro a proti. Začala jsem u očkovatelných nemocí. Vytáhla skripta ze studentských let a začetla se:

„V roce 1961 se Československo stalo jednou z prvních zemí bez výskytu dětské přenosné obrny. Až do dnešní doby se nezaznamenal žádný její nový případ.“ Ahááá:D. Takže můj největší STRACH byl z nemoci, která se u nás nevyskytuje? Paráda! Prošla jsem si postupně ostatní nemoci a seznámila se s jejich průběhem, projevy, následky, výskytem.

A co proočkovanost populace? Oslabené děti, které nemůžou být očkovány? Možné propuknutí epidemií?

Přítelkyně mého dědečka je bývalá dětská zdravotní sestra. Když jsem se jí ptala na průběh nemocí, které za jejich aktivních let očkovány nebyly, řekla mi: „Za mých mladých let bylo běžné, že hřbitovy měly dětskou část:(.“ Okamžitě se mi vrátil můj starý dobrý přítel STRACH, ale rychle jsem ho uzemnila porovnáním dnešní a tehdejší úrovně zdravotnictví! Každopádně vždy se nabízí společenská otázka. Já mám dítě zdravé, jsou tady ale i děti oslabené.

Pak jsem se vrhla na vakcíny. O nežádoucích účincích slýcháme odevšad. Jenže očkování je v naší zemi povinné. Je mnoho studií, které potvrzují blahodárné účinky plošného očkování. Je mnoho studií, které potvrzují spoustu škodlivých následků.

                A výsledek? Hoďme si to na misky vah…

A před každým očkováním dodržme tyto zásady:

(V kruhu celostní medicíny se doporučuje)

  • První očkování v 7., nejlépe ale až v 18. měsíci života dítěte.
  • Neměly by být očkovány více vakcínami najednou.
  • Mezi jednotlivými vakcínami by měly být alespoň 2-3 měsíce bez očkování.
  • Dítě by nemělo být očkováno v období, kdy prožívá nějaký větší emocionální stres nebo přelomová období (stěhování, odloučení rodičů, časté cestování, narození sourozence), nebo v období zátěžových jako může být prořezávání zubů, které některé děti prožívají hůře a u některých si toho ani nevšimneme.
  • Dítě by před očkováním mělo být ideálně 2 měsíce zdravé, což znamená, že před očkováním neprodělalo žádné akutní onemocnění. U chronicky nemocných dětí platí totéž a dvojnásob!
  • Žádný snoplík🙂!

Tohle rozhodně dodržím a na vhodnou dobu si ráda počkám. A doplním to vhodnou homeopatií a posílením imunitního systému.

Jak posílit imunitní systém zdravého dítěte v zimních měsících nebo v období očkování si můžete přečíst ZDE.

My jsme rodiče, my jsme své děti přivedli na tento svět, my tento svět chceme dělat lepší právě kvůli svým dětem.

Pro zájemce uvádím homeopatii, kterou můžete v průběhu očkování použít.

Thuya occidentalis 9 CH.

  • Při každém očkování.

Dávkování: ředění 9 CH – 1x denně 5 granulí po dobu 3 dny před a 10 dnů po očkování.

OČKOVÁNÍ proti záškrtu, tetanu, dávivému kašli, invazivním onemocněním vyvolaným původcem Haemophilus influenzae b, proti přenosné dětské obrně a virové hepatitidě typu B (Hexavakcína/Pediacel)

Phosphorus

Dávkování: ředění 9 CH – 1x denně 5 granulí po dobu 3 dny před a 10 dnů po očkování

OČKOVÁNÍ proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám (Priorix)

Belladona

  • Při vyrážce

Dávkování: ředění 9 CH – 3x denně 5 granulí, při teplotě každou hodinu 5 granulí.

Pulsatilla

  • Při zduření příušních žláz

Dávkování: ředění 9 CH – 3x denně 5 granulí do zlepšení stavu.

Phytolacca decandra

  • Při zduření příušních žláz i krčních uzlin

Dávkování: ředění 9 CH – 3x denně 5 granulí do zlepšení stavu.

Můžete dátlajk i na mém FaceBooku🙂.

#zdravi #blogujeme #materstvi

moc díky za parádní článek, tímto jsem ještě více přesvědčená proč očkování odložit, jen sem tedy koupila homeo thuya occidentalis 15Ch a v článku je 9Ch, je v tom vělký rozdíl?

2. led 2017

Tenhle článek se mi moc líbí.
Dokud jsem nepřišla sem na koníka, nikdy jsem neslyšela nic o tom, že by očkování bylo špatné. Jenže tady to tvrdí každá druhá (a troufám si říct, že většina z nich to jen po někom papouškuje). Ale strach je mocný. Bála jsem se očkovat, bála jsem se neočkovat. Protože co kdyby náhodou... Nakonec jsem nechala rozhodnutí na manželovi a jsem ráda.

2. led 2017

Taky se mi článek líbí.
@gracinka7 a dovolím si tvrdit, že většinou to nikdo jen tak nepapouškuje. Začne se o to zajímat, zjištovat podrobnosti, účinnost očkování atd. A s tím strach bohužel roste.

2. led 2017

@1kristyna22 No jo, ale kolik z nich má opravdu osobní zkušenost s následky?

2. led 2017

@gracinka7 třeba já 😔

2. led 2017

@terikus Tak to mě mrzí ☹

2. led 2017

@gracinka7 úplně stačí, že dotyčné jsou fyzické osoby, které známe.
A nechci rozpoutat debatu, ale uživatelka danumkam (nevím jak byl ten nick), která je pro očkování a dceru naočkovala přesně podle očkovacího kalendáře a ona dostala černej kašel. Zaplatila se oděr krve a přeměření protilátek a měla po všech dávkách na všechny nemoci hodnoty protilátek 0. A pak mi fakt vrtá hlavou jestli mi ten risk za to stojí.

2. led 2017

Doporucuji zkouknout dokument Man made epidemic....A pak at si kazdy o ockovani udela svuj nazor.
Stejne tak kazda maminka,ktera naockuje,tak aby si byla jista,ze to opravdu dite chrani,by s nim mela jit na test protilatek,jestli to dite je opravdu chranene.

2. led 2017

@dhampi a kde se da jit na test protilatek?

2. led 2017

@ilonakr popros doktora, pošle na odběry, ale pokud to nebude mít nějaký "důvod", tak si to zaplatíš jako samoplátce. Já uvažovala o žloutence, teď u nás řádí, já byla v r. 2002 očkovaná na A i B, ale kdo ví, jestli mám protilátky, že. Doktor mi řekl, že to je za 800. 😀

2. led 2017

@nebudka Přednostně se chci omluvit všem maminkám homeopatkám, které zastávají kasickou homeopatii. Vím, že lék je podáván až na základě projevů nemoci a reakcí člověka, po provedení podrobné anamnézy a že tento "preventivní" způsob podání je výsadou francozského směru homeopatie, která nemá takových úspěchů, jako klasická homeopatie. Každopádně z hlediska, ze kterého se na věc dívám já a to je zpracování STRACHU (mimo jiné), takto si dovoluji homeopatii doporučit. Teď ke tvému dotazu: použij potenci, kterou máš. Tedy 15CH. 🙂

2. led 2017

Dneska je hrozná přeinformovanost, člověk se tím musí prokousat. Ale co bychom pro ty své dítka neudělaly😉.

2. led 2017

@gracinka7 Já třeba nemám osobní zkušenost, ale moje cvičitelka jógy má dverku, která má očkování epilepsii - bohužel to bylo kvůli laxnosti doktorky, která odmítala přijmout, že holčička na očkování špatně reaguje.

2. led 2017

@biobrusinka moc děkuju, já z homeopatiky zatím moc zkušeností nemám

2. led 2017

@terikus můžu se zeptat jaké zkušneosti máte?klidně do sz moc děkuji

2. led 2017

pěkný článek... známe holčičku 5letou co po očkování na chřipku loni 2016 umřela ... bydlela ve třetí vesnici od nás... ale všude je pro a proti, kdyby se neočkovalo nemoci jsou tady hned zpět a co pak, očkování jsem se také bála, malá je hodně nedonošená, očkování všechno jsme měli hodně odložené a vždy jsme to konzultovali s nejedním lékařem... dnes dostává hotové protilátky každý měsíc, vše zvládá dobře... když se mi cokoliv nezdálo hned jsem konzultovala s dr... a abych pravdu řekla, nikdy bych si nenechala radit od "nezkušené" matky vždy raději proberu s lékaři, kteří mají xxx zkušeností a ví co a jak.... ráda si přečtu, vyslechnu i jiné názory ale stejně se řídíme našim rozumem a radou zkušených..

2. led 2017

@nebudka po priorixu mel otok mozku, pote přišel regres ve vývoji, přestal mluvit, už je to rok, v dubnu nás čeká psycholog s podezřením na autismus. Do onoho priorixu to bylo normální dítě, pak se změnil ☹

3. led 2017

@terikus je mi to moc líto a pak se nesmí nikdo divit, že mám z toho očkování takový strach a priorix ještě nemáme, měl to po první dávce a uznali to lékaři?

3. led 2017

Super článek, moje slova! Jsem každopádně pro očkovat, ale samozřejmě s rozumem. Naštěstí i naše doktorka je v tomto rozumná a čeká na vhodnou dobu... Třeba je zásadně proti očkování ve vedrech, dusnu, od června do září neočkuje vůbec. Adinka byla drobek a tak čekala dlouho, než jí dala 1.očkování a nikdy 2 vakcíny naráz. Moje babička byla dětská sesrta a v tom roce 1961 to zažila a říkala, že to bylo hrozné vidět takové množství dětí postižených dětskou obrnou (a nejen tou). My jsme generace naočkovaná a proto jsme se nesetkali s žádnou podobnou epidemií. Dnešní svět je otevřený a pokud nebudeme naše děti chránit očkováním, není vyloučeno, že se něco podobného nebude opakovat. Proto očkuji a očkovat budu 😉 Co se týká autismu... Dítě ho v sobě má a pokud by očkováno nebylo, projevilo by se to nejspíš o pár let později. Ale nesouhlasím s tím, že očkování může za autismus...

3. led 2017

Jo mě se článek taky moc líbí. Vlastně jsem k podobným závěrům došla taky (ne tak hezky formulovaným) ale prostě dobře očkovat, ale fakt s rozmyslem a klidně tu homeoptii k tomu proč ne 🙂

5. led 2017
12. led 2017

@gracinka7 U nas mela dcera ,,jen'' 40 st. horecky, ale moje detska lekarka ma velmi blizkou zkusenost - malem ji umrela dcera po ockovani hexou. Ja jsem dceru nechala naockovat hexou, ale dostala jsem od ni kazani, co muze, nemuze a pouceni o moznych negativnich ucincich + kopu letaku. Jinak MMR zatim odkladame minimalne az na leto, aby si dcera odpocinula od ockovani.

12. led 2017

@terikus pěkný den mam syna pruměrně skoro starého jako vy ,v unoru mu budou 2 roky zatím moc nemluví, .máme nějáké sklony k aspergrovému sybdromu .také jsme byli očkování ,do té doby celkem normální vývin. chci se optat jak se na tu u vas přišlo že neco není v pořadku?a jaké jsou postupy.pokud víte,děkuji moc za info ,a držím palce

12. led 2017

@mysljaja já mela pocit, ze je jinej, ze se chová jinak než ostatni děti, pak jsem u dr řekla ze přestal mluvit, tak mela hned podezření, chvíli na to ji v ordinaci předvedl výstup a nedal se uklidnit, tak se me zaptala na par věci jakoze jestli ukazuje, podívá se tam kam mu ukazují já, jestli rozumí pokynum třeba vem papír a hod ho do kose a dala nám kontakt na psycholozku, která nám da diagnozu a rozhodne co mu je. Jdem k ni v

12. led 2017

Dubnu

12. led 2017

@gracinka7 následek? před vakcínou hexa se dítě přetáčelo, plazilo - po vakcíně měsíc jen leželo....teprve pak se začal vyvíjen zase dál..

12. led 2017

@terikus držím palečky ,je to strašný .tyhle nemoci jsou podle mě čím dál tím více rozšířené ,u 2 dítěte budu asi dlouho váhat nad očkováním.

13. led 2017
Komentář byl odstraněný
Komentář byl odstraněný

Dcera hexu, preveNar a rotarix a vše proběhlo v pohodě. Syn teď první dávku hexy a rotarix a 5 dní na to stop na ruchach, nártech, pod koleny, obličeji....Sem přesvědčena, že to óčko spustilo. Další várku máme rozdělenou a uvidím která bude ta "svine". Další kdyžtak odlozim.

13. led 2017
Komentář byl odstraněný

@terikusk Je mi moc líto, co se Vám stalo po očkování. Můj syn měl reakci po očkování také, ihned po aplikaci ne a takového rázu jako u Vás, ale z klidného dítěte, byl najednou velice hyperaktivní, nesnášel změnu, jakékoliv vybočení ze zvyklostí. Bylo velice těžké změnit činnost pokud k tomu sám nějak nepřešel. Někdy jsme ani nešli ven, protože nebylo jej možno obléct, na procházce jsme chodili stejnou trasu, běda nějaká změna pokud jej něco náhodou nezaujalo. Když někdo přišel na návštěvu, zlobil se na "vetřelce". Byl zlostný... S mluvením se zasekl. Později se přidali tiky v obličeji. Byla jsem zoufalá, uvažovala jsem zda nejít k psychologovi, ale měla jsem strach z nějakého zaškatulkováni, či potvrzení něčeho co jsem nechtěla a tak jsem to odkládala. Pak jsem úplně náhodou narazila na článek o tkáňových solích a protože jsem měla problém, aby malí pil (2 hlty byl výkon a asi tak hrneček pití za den taky) tak jsem jednu doporučovanou sůl na pití objednala. Asi tak po měsíci užívaní byla u nás na návštěvě moje sestra a malého nepoznávala, najednou byl přítulný, nekřičel, nezlobil se, mluvil s ní. Sestra z něj byla úplně dojatá, slzy v očích, což po tom já. Nevím co se stalo a netvrdím, že je to všelék, ale nám to dost pomohlo. Později nám nezávisle na sobě několik doktorů potvrdilo pozitivní účinnost tkáňových solí k výše uvedenému problému. Třeba to bude i pro Vás přínosem, není to drahé (340 Kč na 3 měsíce), http://www.tkanove-soli.cz/ . Všechny výše popsané problémy se přidávaly postupně a nenapadlo mě to spojovat s očkováním a tak jsem udělala chybu a v dobré víře jsme šli na další přeočkování. Po očkování, měl malý vysokou horečku, strašně mu natekla ručička, začal být opět agresivní, neklidný, bojácný, v noci ho děsily sny, zase neměl rád změnu (i když už ne v takové míře jako poprvé), vrátily se tiky a opět vše nabíhalo pozvolna, postupně. Opět jsem objednala sůl a v ten samý den jsem náhodou narazila na video s paní Mudr. Elekovou a po zhlédnutí mi doklaplo, že problém je zřejmě očkování. Obrečela jsem to, ale hned druhý den jsem si vyhledala kontakt na paní doktorku a spojila se s ní. Nechala jsem u ní detoxikovat po očkování celou rodinu, protože nechci čekat co se přidá komu dalšího. Syn je v pohodě, je sice občas hodně aktivní, občas zazlobí, ale které dítě ne, ale úplně se krásně citově rozvinul a když jsme někde mezi lidmi už nevypadá jako nevychovaný "spratek", protože zrovna něco vybočuje z jeho představ. Nevím jestli můžu srovnávat moje a Vaše dítko, netuším čím vším se Vám malý projevuje, nejsem doktorka, ale věřím že je naděje. Posílám Vám odkazy, budu ráda, když Vám to pomůže.
https://www.youtube.com/watch?v=4Ry5kLHFT2M&lis... https://www.youtube.com/watch?annotation_id=ann... http://www.lecivacesta.cz/aktuality/
To co tvrdí paní doktorka Eleková, mi nezávisle na sobě potvrdilo několik lékařů, kteří spolupracují s manželem, na nelékařských projektech. Mimochodem po nahlášení nežádoucích účinků u pediatričky nás paní doktorka vzala na Bicom a u syna byly velice vysoké hodnoty formaldehydu z očkování (je to karcinogen a může se usazovat na centrální nervové soustavě).

3. únor 2017

@terikus Teď se mi ještě dostalo pod ruku ještě jedno velice důležité video, tohle by Vás myslím mohlo zajímat - možnost léčby o které se bohužel nemluví, u syna to fungovalo. https://www.youtube.com/watch?v=0LM9fotpGPY

3. únor 2017

@lidan děkuji moc, všechno zkouknu ❤ vyzkousim všechno, co by mohlo pomoc, moc si toho vazim. O tkáňových solich jsem jeste neslyšela 🙂 můžu se zeptat kolik si paní doktorka Elekova uctovala ohledně toho detoxu? Jestli to není tajné? Ještě jednou moc děkuji ❤

4. únor 2017

@lidan a ještě jestli můžu kterou z tech soli jste používala 🙂?

4. únor 2017

@terikus Promiňte tu prodlevu, se svými 3 dětmi vše nestíhám, potřebovala bych, aby den měl 48 hodin. Detox mých tří děti stál u paní doktorky 1.500 korun. Proběhl rozhovor v ordinaci, dostali jsme čtvery homeopatika, která jsem rozpustila do vody a po kapkách vždy 3x týdně, každý týden jiné. Musely jsme to opakovat několikrát, dokud byly nějaké projevy (průjem, vyrážka, teplota, zhoršené chování, třeba na jeden den, dopoledne...) k tomu jsme ještě držely dietu bez sacharidů co popisuje doktorka na videu. Detoxikaci po očkování v podstatě může provést ten kdo se zabývá celostní/alternativní medicínou. Mě bylo sympatické vystupování Mudr. Elekové a měla jsem z ní pocit, že přesně ví co dělá, proto jsem vybrala ji.
Na tkáňové soli jsem narazila úplně náhodou, byla na internetu zrovna popsána zkušenost s dítětem, které nechtělo pít. No a protože dostat do malého pití byl opravdu moc velký problém objednala jsem tkáňovou sůl Nat Mur, která byla doporučovaná právě u těchto případů. A protože mě tehdy vůbec nenapadlo spojovat synovo chování s očkováním, nehledala jsem nic na tento problém, jinak bych asi objednala Kali Phos a Kali Mur. Nicméně nejen pitný režim, ale i chování se změnilo. Je možné brát až 3 různé soli (dle webových stránek),nechají se volně rozpustit v puse, nebo lze i ve vodě. I když už po měsíci byla velká změna, je třeba brát dlouhodoběji 3-6 měsíců, někdy i rok, my brali 6 měsíců. Pošlu vám odkazy na stránky ze kterých jsem čerpala. Tady jsem konzultovala po telefonu: http://www.tkanove-soli.cz/ - na této stránce úplně dole je ke stažení leták s informacemi o tkáňových solích, http://www.tkanove-soli.cz/repertorium/ - na této stránce ke stažení přehled pro lepší orientaci jakou sůl na co. Pak jsem ještě projela http://vodyzivota.cz/tkanove-soli/, http://www.modryhad.cz/tkanove-soli/ . Budu ráda když dáte vědět zda Vám to pomohlo. A pokud uvidíte, že to mělo smysl prosím pošlete tuhle informaci dál. Děkuji. Vidím bohužel moc případů mezi dětmi, i třeba jen mírného projevu. A když si vzpomenu na pohledy lidí okolo, když malý začal vyvádět - vypadalo, že se vzteká, ale zpětně mi to přijde, že nevěděl co se svou úzkostí. Ale nejhorší bylo jak jednat se synem, já si trápila co dělám špatně a kdoví co pociťoval prcek. Držím palce 🙂

8. únor 2017

@lidan dekuju moc, 1500 neni moc, cekala jsem vic. Tkanove soli urcite objednam, jen se jeste zeptam jakou to ma chut? Protoze do toho naseho meraka neco dostat je za trest. Ted napriklad zkousim eye q a kdyz mu to nekam poradne nezamicham tak to proste nesni 😂 obdivuji vas, ze mate silu na 3 deti, ja mam jedno a jsem napokraji sil 😂

8. únor 2017

@terikus 1500 bylo za všechny 3 děti, tedy 500 za jedno. 🙂 Přiznám se, že tu tkáňovou sůl jsem sice ochutnala, ale už si chuť moc nevybavuji (je to dost dlouho), byla nasládlá i když cukr tam ve složení není napsaný. Malému to chutnalo, říkal že je to sladké. Testnula bych to, ale teď doma žádnou nemám. Úplně chápu Vaše pocity, taky jsem měla chvíle, kdy bych nejraději utekla. Musím říct, že bohužel ani moje sestry (snad proto, že ještě nemají děti) a rodiče , natož okolí, moc nechápaly, že syn není zlý, panovačný, sobecký či rozmazlený. To bylo pro mě dost těžké. Vlastně dodnes moc nevěří, že to bylo spuštěné očkováním a myslí si že z toho vyrostl. Ale to je vlastně vzhledem k synovi jedno. Ještě jsem si vzpomněla na rybí tuk, ten jsme taky dávali, (rada od mé kamarádky s hyperaktivním synem) musím říct, že to také působí na uklidnění. Myslím, že o něm mluvila i Mudr. Eleková. Ještě jen - při detoxikaci dochází k dočasnému zhoršení některých věcí (třeba na půl dne, den), ale tak funguje homeopatie. V podstatě čím prudší reakce, tím větší zlepšení. Dá se to vydržet, když člověk ví proč. Určitě to zvládnete.🙂 A vzpoměla jsem si, po očkování je ze solí doporučovaná ještě silicea, vlastně nejen u solí, ale i homeopatik. Tak snad jsem něco nezapomněla. Hodně štěstí Vašemu malému i Vám. 🍀🍀🍀

10. únor 2017

hezky napsáno... jsem zastánce základního, povinného očkování, ale nejsem zastánce napíchat do dítěte co nejdříve co nejvíce vakcín....

5. dub 2017

Začni psát komentář...

Odešli