pajinka85
12. únor 2017
1748 

Kdy už i já budu mít dost ??

Jsem maminka třech dětiček. Miluji je všechny, možná ne úplně stejně, možná každého jinak, ale přesto nejvíce, jak to jde. Každý je jiný a přece nejdokonalejší. Jsou to moje princátka, ale taky opičky a prasátka. Jsou to zlatíčka, ale i neposluchové. Nikdy bych je nedala, ale někdy bych utekla já.

Ano, přestože jsou moje všechno, tak někdy mám chuť bouchnout, mám touhu být ten největší sobec, zalézt s čokoládou a knížkou, zamknout se a neřešit bumbání, hamání, jogurtíky a ze záchodu -hotovóóóó. 

Nemuset vše opakovat dokola a dokola a dokola, kdy stejně Kuba chce odejít do školy v těch největších mrazech jen spoře oděn,  hlavně ale že s mobilem v ruce. Tašku nechal už v kuchyni, aby v chodbě asi nepřekážela. 

Tobíka probírá z jeho světa jen můj křik, jinak probrat jsem se ho zatím nenaučila.

Možná by ještě teď stál před zrcadlem, v obličeji děsivý výraz, ruce dopředu a z úst by mu jeho řečí vycházelo: "Jsem zombík" (Kubo děkuji, že svého do nedávná roztomiloučkého bratra učíš o takových divných monstrech.) 

Taky za ty roky mé námahy a vysvětlování, kam patří špinavé prádlo, bych ráda přestávala nacházet ponožky  v legu a trenky v pastelkách.

A prý bude hůř. 

Ač mi čas od času pijí krev a čas od času bych chtěla jedináčka, nepřestávám mít pocit, že ještě někdo chybí. Ať už chybí Eliášek a nebo Isabelka, neustále mám pocit, že na nás ještě někdo čeká. Někdo, kdo bude zase spát u nás v posteli a zkopávat mě pryč, někdo, kdo mě nenechá spát, jít do kina, kdy se mi zachce a bude zase házet ponožky do lega, drobky pod stůl a probrečí noci. 

Někdo, koho budu s nadšením očekávat na testu jako druhou čárku, na UTZ ho uvidím jako fazolku a 9 měsíců si užívat tu nepopsatelnou blízkost a těšit se na naše první shledání. 

Neumím si představit, že už bych necítila tu nejsilnější vlnu lásky okamžitě po porodu, kdy se vám chce brečet a nevíte zda, protože to tak bolelo a nebo jsou to jen slzy štěstí. Kdy necítíte a nevnímáte nic jiného než to dokonale opatlané, špinavé a šeredné stvoření, které se vám okamžitě v ryje do srdce a máte pocit, že je to to nejkrásnější, co jste kdy viděla.

Chtěla bych to celé ještě zažít, chtěla bych prožít každou minutu naplno, chtěla bych se těšit z toho, že v tom legu je zase o jednu ponožku navíc a chtěla bych dojít k naplnění a k pocitu, že už na nás nikdo nečeká a že už jsme opravdu KOMPLETNÍ.

#mk_blog_academy #blogujeme #materstvi

Pajo, dockas se! Moc ti to přeji, z celého srdce ❤

12. únor 2017

teda fakt ctvrte chcete? fuha

12. únor 2017

Moc hezky napsané. Ne stylisticky, ale srdcem. Krásné a dojemné.
Takoví lidé prostě musí mít hodně dětí!❤ Moc Vám to přeji!!!

12. únor 2017

Krasne napsane 🙂 asi tento clanek dam precist manzelovi, protoze i ja mam pocit, ze nam porad nekdo chybi 😀

13. únor 2017

@littlecharm ❤❤ děkuju , snad 😉

13. únor 2017

@1lenuska1
@leenkaa87 díky holky, myšlenky potřebovaly ven. 🙂

13. únor 2017

@pajinka85 tak do toho..krásné..

13. únor 2017

Jeee..to jsem nemela cist! Vubec takoveci nepis 😀 Paneboze... po precteni me to zase chytlo. Doufam, ze to prejde. Mam to uplne stejne jako ty. Ale chut na treti se snazim potlacovat🙈

13. únor 2017

Ach, jak já tomu rozumím,mám stejné pocity...doufám,že se dočkáme, držím palce!

13. únor 2017

@elmonda já se to taky snažila potlačovat.Ale potom , co i manžel připustil, že si umí ještě jedno za pár let představit, tak už to potlačit nejde. A mám v sobě takový příjemný pocit, že není ještě v tomto směru konec a že se mám na co těšit. 🙂

13. únor 2017

@elmonda taky tak 😊

13. únor 2017

@pajinka85 já právě prožívám své páté, zcela neplánované a poslední těhotenství. Jsem teprve v začátku (9 tt), a doufám, že všechno dopadne na jedničku. Už teď cítím, že s pátým dítkem dosáhneme kompletnosti. Ale jinak se s Tvým článkem zcela ztotožňuji, taky mám někdy panickou potřebu utéct 🙂 Přeji ti, ať se tvé přání splní 🍀

13. únor 2017

Moc krásné, mam to taky tak, uz ted vím, ze jeste jeden nam do party schází. Ale asi si o tom nechám jen zdát, mame sice dvě, ale s manželovu dcerou tri. Je nas proste uz dost. Ale ta touha...

13. únor 2017
13. únor 2017

@enalga doufám, že po čtvrtém už ten pocit kompletnosti přijde 😉
A gratuluji 🙂 Neplánované překvapení je krásné 🙂 Tak hodně štěstí , ať je vše jak má. 🙂

13. únor 2017

@jitkaak není všem dnům konec 😉

13. únor 2017

Je to krásně napsané,a obdivuji Vás. Já mám jen jedno,a šílim z něj neustále ale přitom bych ho nedala za nic na světě. A když takovéto články čtu,tak mám chuť na další a pořádně si to užít,to první těhotenství jsem moc nevnímala ☹.

13. únor 2017

Páji, moc ti fandím! Už jsem ti to psala někde u nás ve skupince, přeju si velkou rodinu sama pro sebe a moc fandím všem, kdo to mají stejně. Jsem ráda, že už sis to v sobě zjevně definitivně rozhodla a těším se, až se nám zase pochlubíš se dvěma čárkami 🙂 a jsem móc zvědavá, jestli čtyři budou opravdu konečné číslo 😉

13. únor 2017

@vjerunaa děkuji 😍❤ Slíbila jsem manželovi, že si dáme teď odstup, takže se na další zatím jen těšíme. 🙂 Mít hodně dětí je záhul, často si říkám, jak by to bylo pohodlnější, mít jen jedno. Ale já to vlastně nechci mít pohodlnější. 🙂 Moje babičky měly taky 4 děti, já jsem ze 3 sourozenců a máme k sobě blízko. Rodina je nejvíc. ❤
Tak přeji, ať ti taky velká rodina vyjde 🙂

13. únor 2017

@pajinka85 Páji, máš můj obdiv! 🙂 Také jsem si vždy přála velkou rodinu, ale momentálně si nejsem jistá do budoucna ani tím druhým, i když v podvědomí to vím. 🙂 ♥ A věřím, že až nastane ten čas, tak čtvrté dítko bude holčička! ♥ 🙂

13. únor 2017

Krása 😍 taktéž toužím po velké rodině a snad si k nám najde cestu alespoň druhátko 😍 vůbec si neumím představit, že by to byl teď konec a já už ten požehnaný stav nikdy nezažila 😔

13. únor 2017

@michaela___ ono první dítko je největší šok. Najednou se vše strašně změní, už nikdy se nebudeš moci rozhodovat bez ohledu na něj. (u tebe na ni) U dalšího už se mění jen to, že ti najednou dvě ruce často nestačí. A třetí už mi vůbec jako změna nepřišlo, jen tedy už nikdo všechny tři hlídat nechce :D

13. únor 2017

Nádherně jsi to napsala 💎

13. únor 2017

Dikybohu,že už mam po třech detech ten pocit,že jsme kompletní 😀

13. únor 2017

@maminapaja28 Pro me je nejhorší mit doma jen jedno, do tech 3 let. Jakejkoli jinej počet je lepsi. A když si říkám, co jsem jako s tim jednim dělala, tak se mi to občas ukaze: S jednim malým neudělám doma prostě velké nic. Když je jich vic, žije se mi mnohem volněji a udělám toho vic, neboť nejsem (jediným) centrem zajmu. Mrně na me nemá cas, když ho někdo okupuje nebo starší děti dělají zajímavější veci.

13. únor 2017

Ahojky, konečně někdo , kdo mi mluví z duše. U toho konce článku jsme měla slzy v očích ANO! To je ono, taky mám tak. Chci třetí. Moc, moc a prostě to musím ještě jednou zažít. Některé kamarádky si myslí, že jsme blázen, možná jsme, ale to nemění nic na věci, že naši rodinu ještě necítím jako kompletní a že to prostě ještě nutně musím zažít!!!!!!!A to mám obě děti nespavce, nejedlíky, nemáme ani jednu babičku na hlídání. Je to moc těžké, to neříkám, ale i takhle moc těžké mi to stojí za to!!!

13. únor 2017

@netopejr to je zajímavá myšlenka 🙂,a pravdivá. Já mám 5 sourozenců a vždy jsme byli samostatnější. Zatímco ten jeden prcek pořád potřebuje moji pozornost. Také si přeji aby mu bylo aspoň 3-4.

13. únor 2017

@pincola Blazen proč? Chceš teprve třetí.... Řekni jim, at Ti to začnou říkat tak u sedmyho.... 😉

13. únor 2017

@maminapaja28 jj, vařit se musí,jedno kolik. Mladší potrebuji jen podat jídlo a přebalit.

13. únor 2017

@netopejr no on Manuel entice and to třetí, ale to prostě musím ukecat!!!!!!!!!Musím!!!Budu do něj hučet a hučet😀

13. únor 2017

@pincola ježiš, mělo to být manžel nechce ani to třetí

13. únor 2017

@pincola zacni mluvit o pěti, za půl roku ztichni s tim, ze by Ti možná stačilo to třetě 😄

13. únor 2017

@pincola pochopila jsem, ze partner se jmenuje Manuel, jinak miluju třeba když mi to opraví sušený švestky na dušený.... 🙄

13. únor 2017

@netopejr 😀 😀 😀 To mu řeknu, že se jmenuje Manuel😀 To bude rád😀tvůj jichchce kolik???muj chtěl fakt ty dvě, ale já budu vyjednávat:D

13. únor 2017

@pincola ted cekame čtvrtý, na tom jsme byli dohodly, a pak se uvidí, paty je otevřený, dal neplanujem, se uvidí. Jak nam to bude připadat, taky nam není dvacet.

13. únor 2017

Krásně napsané Páji a věřím, že se dočkáš 🙂 ❤

13. únor 2017

Máte můj obdiv,ikdyž to rodičovství takto vnímáte 😎 Máte možnost děti občas odložit k babičkám,nebo jste na ně s manželem sami,jako my?
Když se mi narodil 2.syn,už na porodním sále jsem si sama pro sebe prohlásila:"Už nikdy více.............!" a přesto jsme se po 5.letech rozhodli pro 3.miminko.Já už jsem pevně rozhodnutá,že je to konečná-vzhledem ke svému věku a také ohledně finanční stránky.Jsem ráda,že to zvládáme bez půjček a úvěrů.Také se už nemůžu dočkat toho,až si tu svojí roli začnu užívat jinak-méně práce s dětmi a více sklízeného ovoce.Zopakovala jsem si to 2 krát a myslím,že to opravdu stačí 😀

13. únor 2017

@madre1 máme jednu funkční babičku s dědou. Berou si často jednoho z nich k sobě. A Kubík má jiného taťku, tak si ho na některý víkend bere on.
A určitě je to znát, když máme někoho , kdo je pohlídá. Někdy mame doma jen jednoho -toho nejmladšího. A věk -to jsme jeste v pohodě.

13. únor 2017

@madre1 babičku jen jednu, hodne daleko a donedavna pracující. A celkem nezájem. Takže v podstatě je to jen na nas.

13. únor 2017

Úplně mi mluvíte z duše, taky máme tři a já bych klidně ještě jedno brala, po dvou SC bych se už neodvažovala do toho znovu jít, přestože od druhého porodu je to letos sedm let.

13. únor 2017

@deelfinek dneska delaji i 4 sekce, a často dělají 3 sekce i s malyma odstupama. Zalezi samozrejme na každé - jak je jizva, aj. Ale můžeš sd zeptat a nechat si to prozkoumat. Plus nutne to nemusí byt sekce zase, když už jsi rodila.

13. únor 2017

@netopejr Já měla tři sekce, těhotenství úplně bez problémů,nikdo v tom problém neviděl, ale měla jsem hodně srůstů po předchozích dvou, takž se špatně dostávali k malému a poranili mi při tom močák.. no, málem to dopadlo špatně, ale nelituju. Do čtvrté sekce bych vážně nešla.. jo a celou dobu těhotenství byla jizva ok, ale prý byla pak na jedno místě skoro průhledná, prý ještě, že jsem začala rodit sama, ten týden do plánovaného císaře by to těžko vydrželo

13. únor 2017

@kackaxno2 Ja prosím do toho nikoho neženu, sekce je velka břišní operace a není tp žádná sranda,ačkoli se dnes dela tak bezne, ze to mnoha midem ani nepřipadá. Jen jsem chtěla říct,ze to možné je, a často je to i ok. Pruser se muze stat vždy, to je riziko celého těhotenství. Kteréhokoli.
Spis je skoda, ze to někdy neuhlidaji.

13. únor 2017

Paji, mam slzy v ocich <3 Urcite se ctvrteho miminka dockate a verim v tu holcicku! 🙂 Velke rodiny jsou nejkrasnejsi, taky ji chci! <3

13. únor 2017

@netopejr
@kackaxno2 já měla štěstí na pohodový porody , jen ten prvni byl trochu náročnější. A císař mě minul. Tak tohle řešit nemusím, ale je mi líto maminek, které někdy nemohou mít bezpečně ani třetí, ikdyz chtějí . ☹

@mojeuzivatelskejmeno Tak ať velká rodina výjde i tobě 🙂 ❤ Já moc v tu holčičku nevěřím, Mňukovi umí jen kluci 😄 Tchán bude mít taky dalšího syna. Ale aspoň budu mít to vysněné jméno, které mi teď nevyšlo. 🙂

13. únor 2017

@netopejr určitě dělají, jenže já jsem zdravotní sestra, porodní asistentka, takže já bych si to vyžrala určitě všechno s různýma komplikacema, oba porody jsem měla hodně divoké. spíš už člověk musí myslet na to, jestli riskovat, když už tu mám tři krásné zdravé děti, aby pak nemusely ,kvůli mé sobeckosti mít další dítě, být třeba 9 měsíců bez matky v případě různých komplikací. ale je to prostě těžko, bije se to ve mně hodně 🙂

13. únor 2017

@deelfinek jak velké máš deti ?

13. únor 2017

@pajinka85 jedno bude mít letos 10 a další dvě 7 🙂

13. únor 2017

@pajinka85 Pokud tu holcicku mas ve hvezdach, tak prijde i pres vsechny pindiky v rodine. 🙂

13. únor 2017

@pajinka85 Pájí...cítím to naprosto stejně....prostě tu Terezku chciii....a když to bude další princ,nevadí.....ale....prostě ...tfuj, tfuj, tfuj.....

15. únor 2017

@andelkaprdelka u nas uz v holcicku ani nedoufam 😂😂 Moc bych si přála vydrzet překvapení až do porodu. Ale jsem baba zvědavá. 😄
A kdypak vy plánujete třeťátko?

15. únor 2017

Otevřela jsi mojí pandořinu skříňku. Manžel by šel hned do dalšího, mě to rozum brzdí. Jsem zvědavá jak dlouho. Na začátku po nařízení druhého dítka jsem měla pocit, že takhle to mělo být, tak jsem si to vždy přála, mít krásné zdravé děti a ještě pár. Postupem času se ten pocit měnil a mění, šle rozum mi to blokuje. Děkuju Ti za krásný článek ;)

15. únor 2017

@drozdicka *narození

15. únor 2017

@pajinka85 v létě o tom bude velká debata 😉 🙂 jsme se dohodli....teda Jiřina 😀 😀 😀 já si myslím, že u nás je pindík taky jasnej 😀 😀 😀 😀 ale doufááám

15. únor 2017

úplně Ti rozumím, mám to také tak 🙂 Moc si přeji ať ten zázrak můžu ještě jednou zažít 🙂 a Tobě také

15. únor 2017

Krásně napsané 🙂 A budu držet palce, aby to za těch pár let byla ta Isabelka 🙂
My končíme na čísle 3, už ten třetí princ byl neplánované překvapení, ale jsem moc ráda, že ho máme, mělo to tak být ❤

15. únor 2017

Docela zjišťuji, že nás tu na koni je hodně, co máme 3 chlapečky (nekdo i víc) 🙂

A všem děkuji za ohlasy. 🙂❤

15. únor 2017

po precteni clanku jsem si taky uvedomila, ze bych to vse jeste jednou zazit taky chtela, jen bohuzel v nasi situaci to opravdu neni jen tak bez velkeho planovani 😢 mozna jsem vice ovlivnena kamaradkama co ted maji male mimca ale trochu mi prijde ze bych si chtela vynahradit cas ztraceny s mladsi dcerkou, dodelavala jsem si skolu, no jen obe holky po ivf a prirozene jen zazrakem 😢 a manzel uz ma tri velke syny tak pocitam ze by to u nas byla opet treti holcicka 😉) tak to radeji nechame byt 😉

16. únor 2017

Krása, chápu, mám dvě. Dva roky a kousek a 8 měsíců. Každý den je pro mě boj, a obě těhotenství pro mě byla opravdu náročná, protože jsem jedna z těch co mají nevolnosti od druhé čárky na testu, až skoro do porodu :D...ale stejně, to chci minimálně ještě jednou zažít 🙂 protože to je prostě zázrak...vždycky když si vzpomenu na ten kouzelný okamžik po porodu, mám slzy v očích 🙂

16. únor 2017

Určitě se dočkáš, já o tom nepochybuju. A holčičku bych ti opravdu moc přála!

19. únor 2017

Já chci určitě ještě třetí, chtěla bych se dočkat toho kluka ale kdyby to byla zase holka, tak co no ale 3 děti jsou u mě minimum. Mým snem je mít dětí pět ale kvůli sekcím mi jich asi tolik souzeno neni a pokud i třetí bude sekce, tak je to konečná. Taky si řikám, že si nedovdu představit, že by to bylo naposled. Ty otevřená vrátka jsou takovou nadějí, že se to všechno ještě někdy prožije. Manžel už tři má, tak se mu do dalšíhose mnou nechce ale on vyměkne 😅 Těch pět mě ale láká strašně moc, třeba bych si další pakadoptovala .. bůh ví 🙂 Hodně štěstí! ❤

4. bře 2017

Krásně napsané! Měla jsem stejný pocit, že nejsme komplet, ačkoliv doba je jinde a není jednoduché vychovávat hodně dětí a dát jim materiálně vše co potřebují , aby neztrádali v porovnání s jinými co mají jen jednoho sourozence, tak přesto mě to nepřešlo. U nás bylo třetí v plánu až tak za 3-5let, akorát osud tomu chtěl jinak🙂 ale i po prvotním šoku jsem cvok a užívám si to a neměnila bych, vim, že to nebude jednoduchý, ale co je jednoduchý dneska😉... tři je u nás strop, ale netuším co budu říkat až mi zase povyrostou a my s mužem stále nebudeme ještě tak staří... kdo ví. Možná je to u mě i sobecký, ale moje srdce tak nějak čeká na tu holčičku , ale rozum radí, že pokud ani teď nebude, tak už dál fakt jen z rozumu další nebude...leda další shoda náhod...kdo ví. Tak držím palce, ať jste za pár let kompletní a užíváš si " skoro jedináčka" až kluci odrostou🙂😉

20. bře 2017

Napsala jsi krásně dojemný článek. Čtu si ho právě v metru, po tvářích mi tečou slzy.. Musela jsem si přiznat, že bych si přála další děti, ikdyž se tvarim, že mi to jedno stačí... Věk už mám ale na prdlačku... No, vím, co budu chtít dneska večer s manželem dělat..

20. bře 2017

@nebetka a ty jsi chtela jedno ?
Jako je to záhul -3 a jeste kluci, ale porad jsou ty krásné chvíle víc. Když se spolu mazlí, nebo když se vítají. Když se předháni kdo víc miluje maminku. 😍

@wond3r tak ať to výjde a je to holčička, myslim, že jsem ti už na tvém blogu psala, že myslim, že bude 😉

20. bře 2017

@pajinka85 jj psala,ale kdo ví... stále nic nevíme :D

20. bře 2017

@wond3r já to věděla tak nejak od 16tt 🙂 tak pak dej vedet

20. bře 2017

@pajinka85 jdu v pondělí,tak snad už budeme vědět... Ale ofiko to budou všichni vědět až po porodu,bude to naše malé tajemství... už se moc očekává od rodinya okolí jestli to bude holka,takže já se chci vyhnout blbým kecům předem,kdyby náhodou byl zase kluk,se kterým já počítám,byť prvně mám pocit na holku.

20. bře 2017

@wond3r ani mně to neprozradíš 🙈😉 Já budu zvědavá. 😄

20. bře 2017

@pajinka85 tajemství je tajemství😉 to zmákneš. Třeba to nějak poznáš podle mě na fotkách😄 prej se dá poznat jestli je to holka, nebo kluk, kor když už je porovnání😄

20. bře 2017

Kdybych tě viděla osobně , tak to bych poznala. 😀 protoze kdyz to bude ta holcicka, tak budeš zářit jak sluníčko. 😄
@wond3r

20. bře 2017

Začni psát komentář...

Odešli