zana89
20. únor 2018
3869 

Měkké máslo vždy při ruce s máslenkou na stůl od TESCOMY + soutěž o 3 máslenky DELLA CASA

Máslo patří k neodmyslitelným součástem našeho jídelníčku. A ať už si jej mažeme na pečivo k snídani, nebo ho používáme jako surovinu při pečení, tak dobré čerstvé máslo nenahradí nic. Máslo by mělo obsahovat minimálně 80 % mléčného tuku, zbytek je voda a mléčná sušina.

Určitě se vám už stalo, že jste chtěli rychle posnídat, ale máslo právě vytažené z lednice bylo tuhé a neroztíratelné. Nebylo by lepší, kdyby máslo bylo stále měkké, připravené k okamžitému použití? Máslo se ale doporučuje skladovat maximálně při 8 °C, což v praxi znamená skladování v lednici.

Tento problém řeší unikátní máslenka na stůl od TESCOMY. Máslo v ní můžete uchovávat při pokojové teplotě na kuchyňské lince, což zaručí, že máslo budete mít vždy roztíratelné a připravené k okamžitému použití. Máslenka funguje na principu vodního filtru. Máslo je uzavřeno v nádobě, kterou uzavírá druhá nádoba naplněná vodou. Voda v druhé nádobě zaručí, že se bakterie a nečistoty do másla nedostanou.

Příprava máslenky je jednoduchá. Do spodní části máslenky nalijete 80 ml studené pitné vody a horní část máslenky naplníte změklým máslem. Máslenka pojme celé velké 250 g máslo. Máslem naplněnou část jen zarovnáte nožíkem, který je součástí balení a vložíte do druhé části s vodou. Takto připravenou máslenku necháte na stole a postupně si odebíráte másla tolik kolik potřebujete. Vodu v máslence se doporučuje měnit každé 3 dny za novou, což je jediná starost, kterou s touto máslenkou budete mít. Máslenka na stůl obsahuje i nožík, kterým snadno máslo rozetřete na pečivo. A co velice oceňuji, máslenka je vhodná i do myčky na nádobí.

A to co vás asi zajímá nejvíce - máslo uchované v máslence DELLA CASA vydrží čerstvé minimálně 14 dní.

V naší domácnosti je spotřeba másla velká, mimo jiné i proto, že ráda peču. Při pečení velké části moučníků je potřeba změklé máslo, což dříve býval problém, se kterým bylo spojené čekání na “povolení” másla právě vytaženého z lednice. S touto máslenkou už nemusím čekat a můžu ihned péct.

A malý tip na závěr. Do máslenky nemusíte dávat jen kupované máslo. Máslo si můžete udělat domácí. Domácí máslo si připravíte jednoduše. Potřebujete čerstvé domácí (tedy nepasterované) mléko, které zakoupíte v mlékomatu nebo na farmě blízko vašeho bydliště. Mléko necháte stát v chladu několik hodin, nejlépe přes noc. Ráno seberete naběračkou smetanu, která se na povrchu mléka utvořila. Podle velikosti nádoby a množství mléka jde o 2-5 cm silnou vrstvu. Smetanu pasterujete a pak jen šleháte. Nejdříve ušleháte šlehačku, tu přešleháte a po chvilce dalšího šlehání se vám začne oddělovat máslo od podmáslí. Máslo dáte do mísy se studenou vodou a několikrát properete a hnětete jako těsto. Máslo se musí zbavit veškeré tekutiny, aby vám v máslence vydrželo dlouho čerstvé.

Jestli se vám máslenka zalíbila, zúčastněte se soutěže o máslenku na stůl DELLA CASA. Do komentáře pod tento článek pošlete fotografii svého upečeného moučníku, který obsahuje máslo a napište o jaký moučník se jedná.Tři nejzajímavější moučníky budou odměněni máslenkou na stůl DELLA CASA od TESCOMY.

Soutěž potrvá do neděle 18.2.

Hodně štěstí všem zúčastněným.

----------

Tento článek vyšel s podporou TESCOMY

Peču ráda a peču často 🙂 Zde je foto "Apple pie".

12. únor 2018

Nejraději peču s kynutého těsta, to mě baví asi nejvíc.
Tohle je asi 3 roky stará fotku dortu pro mého syna ke svátku. Byl to vlastně můj první dort ♥

12. únor 2018

Peču v podstatě jen s másla, a taky kam to jen jde dávám máslo i do vaření. Někdy to není nejlevnější záležitost, ale ta chuť stojí za to

12. únor 2018

Když tuk, tak jedině máslo. Domácí donuty pro taťku na svačinku, se skořicovým, cukrem a nebo kakaovou polevou 🙂

12. únor 2018

Pecu hodne, ale strasne malo fotim. Nasla jsem alespon fotku vanocni vanocky, kde samozrejme maslo nesmi chybet. Muj nejoblibenejsi recept jsou susenky z normalniho i arasidoveho masla.

12. únor 2018

Dort z lásky pro mojí maminku k narozeninám, uvnitř je karamelový máslový krém 🙂

12. únor 2018

Ceske buchty bez masla...? To nejde 🙂

12. únor 2018

Všemi nejoblíbenější hrnkové řezy s ovesnými vločkami a jablky 🙂 Je v nich rozpuštěné máslo.

12. únor 2018

Můj první dort v zivote😉 Byla to trochu alchymie😉

12. únor 2018
Komentář byl odstraněný

Pečení je moje vášeň ❤ Mám doma tři kluky a ti jsou opravdu velcí jedlíci (ač synkům je teprve 2 a 4 roky). Největší radost jim udělá dort. Na zdobení používám máslový krém nastavený bílkovým sněhem - je chutný, pěkně se s ním pracuje a bezchybně drží 👍 Dračí dort 🎂

12. únor 2018

Makovec bez mouky a cukru. Jen vajíčka, mák a MASLO👌

12. únor 2018

Dort pro mnou dceru, pečený na přání 🙂

12. únor 2018
Komentář byl odstraněný

U nás moc oblíbené čokoládové cupcake 🙂

12. únor 2018
Komentář byl odstraněný

U nás milovaný trdelník od TESCOMI
pečení s láskou ♡♡♡♡‍‍‍😚👨‍👩‍👧‍👦👌👍❤

12. únor 2018

Moc ráda peču už jen proto že mám čtyři děti.Dort pečený z lásky pro mojí dcerušku ke čtvrtým narozeninám.

12. únor 2018

Dělala jsem hned tři dorty, máme totiž ve stejný den narozeniny já, můj synovec a můj syn. 🙂 Mimi dort v popředí je synův z jogurtu, piškotů, banánu a borůvek. :-?

12. únor 2018

Zamotaná hvězda z čokooříškové pomazánky, s kávou ... a samozřejmě s máslem 🙂

12. únor 2018

Naprosto nejdokonalejší krajová specialista. Čermenský koláč (PODORLICKO).
Recept:
5 žloutků
500g másla (ne rostlinný tuk, koláče jsou mnohem lepší)
100 g cukru => utřídit
1000 g hladké mouky (přesít)
250 ml mléka
100g droždí
Trocha cukru a mouky=> kvásek
- vypravovat těsto (nenechává se kynout) rozdělit na 20 kusů (udělat bochánky)
- vyválet do čtverce (aby bylo těsto tenké, ale dalo se s ním pěkně pracovat)
- dát náplň - hodně (povidla, tvaroh, mák nebo ořechovou) - nanést do kosočtverce
- zavázat (vznikne čtverec cca 10x10cm)
- potřít vajíčkem, upéct dozlatova
- horké potřít rozpuštěným medem a posypat strouhaným perníkem

12. únor 2018

Náš oblíbený čokoládový koláč s tvarohem! Nejvíc mě baví to patlání másla a kakaa! 🙂

12. únor 2018

Mrizak s jahodami a ostruzinami.moc dobry 🙂

12. únor 2018

A mrkvac 🙂
A boruvkovy cheesecake 🙂
Porad pecu a vsude pouzivame maslo 🙂

12. únor 2018
12. únor 2018

Klasicka dvoubarevna buchta s ovocem ;)

12. únor 2018

Prave jste me donutili jit neco upict, boze to je dobrot 😍

13. únor 2018

@jarcca Byl by receptik na ten coko tvaroh kolac? 😍

13. únor 2018
Komentář byl odstraněný

Sladká trhací buchta.

13. únor 2018

Jahodové řezy zmizí velice rychle 🙂

13. únor 2018

Jednou mi zbylo 6 bílků ze špaget carbonara a tohle z toho vzniklo 🙂 úžasná věc, variace na Sacher

13. únor 2018

nejsem super kucharka ani cukrárka, ale tohle moje děti milujou, a proto je delam - skoricove sneky, ktere vydrzi i 3. den mekke.

13. únor 2018

@koncita prosím recept?

13. únor 2018

1.dort ktery jsem delala pro kamarada co mel rad ctyrlistek a auta alfa romeo🙂dortik je potazeny fondanem🙂

13. únor 2018

@lustr88
ingredience na korpus :
140 g hořké čokolády
140 g másla
140 g vanilkového cukru, nebo cukr krystal + semínka z 1 vanilkového lusku
100 g mouky (dala jsem hladkou mouku, v origo receptu je polohrubá)
6 bílků
špetka soli

ingredience na polevu :
100 g hořké čokolády
50 g másla
meruňková zavařenina

V troubě (vodní lázni, nebo na radiátoru) nechat změknout máslo s čokoládou, za stálého míchání přidat cukr, mouku a na konec tuhý sníh z bílků. Těsto vlít do dortové formy vymazané a vysypané, nebo vyložené pečicím papírem. Péct při 150 stupních asi 35 minut. Na vychladlý dort namazat meruňkovou marmeládu a polít čokoládovou polevou, která se připraví mícháním čokolády a másla ve vodní lázni, nebo jak je kdo zvyklý.

13. únor 2018

@koncita mnam, diky

13. únor 2018

@lustr88 je to fakr děsně dobrý a děsně sladký, takže možná může být i míň cukru 🙂

13. únor 2018

koláš s tvarohem a povidly 😉

13. únor 2018

Zimní muffiny z červené řepy s hořkou čokoládou 😋

13. únor 2018
13. únor 2018

Marcipánový dort s máslovým krémem 🙂

13. únor 2018

@jeremee Mohla bych poprosit o recept? Moc děkuji.

13. únor 2018

Já jsem tedy v pečení spíše začátečník, hlavně co se třeba kynutého těsta týče, ale pracuji na tom 🙂 posílám šneky z kynutého těsta, náplň máslovo-skořicová.

13. únor 2018

Sušenkový drobící dort a mašinkou. Moje prvotina i posledontina. Peču jedině s máslem, umělý tuk ani olej nemám ráda a na chuti je to poznat

13. únor 2018

@jeremee Moc děkuji!

13. únor 2018

Banánový chleba. Strašně dobrá a jednoduchá banánová buchta, kterou dělám, když mi doma zůstanou hodně zralé banány. A s pečením pomáhá i dvou a půl letý syn. Hlavně tedy s ochutnáváním, máslo s cukrem a s banánem, mňam 😋.

13. únor 2018
13. únor 2018

Nevím co bych sem tak dala, snad vše, dělám cokoliv od dortů, až po slané věci.. a která fotečka mě zaujala byla asi tato 🙂 košíčky a minidortíčky

13. únor 2018
Komentář byl odstraněný

Chessecake😊 na těsto padlo celé máslo. Ale byla to mňamka😊

14. únor 2018

borůvkový koláč

14. únor 2018

Dnešní valentynska rychlovka pro našeho tatínka - nepeceny malinovy dort, maslo je v susenkovem zakladu.

14. únor 2018

Mrkvové šátečky - nepovedly se uplně ideální, možná i kvůli tomu, že máslo nebylo dost změklé 🙂

17. únor 2018
apacheee
AMBASADORKA

U nás v kuchyni se peče hodně a máslo do pečení používám opravdu hodně. A vždy kvalitní a české! Toto je Cik cak dort, který je teď synův nejoblíbenější 🙂 máslo v něm samozřejmě nesmí chybět.

17. únor 2018

@zana89 Už je nějaký vítěz? Děkuji a krásný den ♥

19. únor 2018
zana89
autor

@lucikproch Tescoma vybírá vítěze, takže vám nemůžu říct 🙂

19. únor 2018

@zana89 Aháááá 😀 i tak děkuji

19. únor 2018

Rada pecu a nejvíce z kvalitního másla rada z je dělám i krémy a nejvíc milujem koláče a dorty😊😍

20. únor 2018

Pecu skoro denně, ale než stihnu vyfotit většinou už je sněženo 😂 másla máme velkou spotřebu, když se zadaří, tak jedna kostka vydrží 4 dny, víc ani náhodou 🙈
Jedna z fotek kterou jsem našla je dceřin dort

20. únor 2018

Dortík pro mou milovanou dceru, maslo v krémíku 🙂

20. únor 2018
zana89
autor

@hadruska
@veverik_
@adelka4505
soutěž už skončila

20. únor 2018

@zana89 aha 🙈 tak to se omlouvám

20. únor 2018
zana89
autor

Děkuji všem za účast 🙂 Tescoma vybrala komentáře od @apacheee @modelis @luciska82 a vyhrávají máslenku na stůl.

22. únor 2018

Začni psát komentář...

Odešli