kazzyy
    7. čer 2020    Čtené 260x

    Fridababy? Opravdu úžasná možnost testování

    Jednoho dne koukám na koníka, a co to? Možnost dalšího testování, tentokrát Fridababy? Fajn, no tak to musím zkusit. Za několik dní mi došel balíček. Teda to je opravdu paráda. 

    Jako první používám rektální katetr. Masíruji Lucince bříško, protože má prdíky, kupodivu samotnou masáží nějaký ten prdík vyšel, ale i tak vytahuji rektální katetr a i když se divím, jak je rozdílný oproti rektální rource, vsouvám jej Lucii do zadečku a opravdu za pár vteřin se ozývá jakýsi zvuk a katetr se začíná plnit. Toto jsem opravdu nečekala. Oproti rource se snadněji používá a já jsem teda smutná, že katetr již nemám. 

    Nosní odsávačka taky super. Hlavně narozdíl od klasické odsávačky ji mohu mít stále u sebe ve fajn krabičce a nestane se mi tak, že by mi ji "kradly" starší dcerky. Samotné použití odsávačky jsem měla možnost vyzkoušet, ale u starší Verunky, protože zrovna ta měla rýmu a i když teda smrkat umí, šlo to hladce. 

    Taky kapky jsem vyzkoušela na Verunce a super, za pár dní byla bez rýmy. Kapky i lépe snášela, tak vím, že jakmile Lucka dostane svou první rýmu, hned beru do ruky onu odsávačku a následně poté kapky. 

    Jediné, co jsem teda nevyzkoušela, a to je mi líto, je gel na zoubky a náprstek. Bohužel malé ještě zoubky nerostou a ani v mém okolí není žádné miminko, kterému zoubky rostou. Ale určitě vyzkouším, jakmile malé prdelce zoubky porostou. 

    Závěrem bych chtěla ještě jednou poděkovat za možnost tuto značku vyzkoušet.

    #test_fridababy #recenze #zkusenosti_fridababy

    andreaklim
    2. čer 2020    Čtené 314x

    Rektální rourka - určitě ANO

    Zdravím všechny maminky,

    dnes ještě shrnu své testování rektální rourky a nosátka. 

    Můj malý syn opravdu trpí na koliky. Je to každodenní boj, kdy pláče on a nakonec někdy i já. Že jste na tom obdobně? 

    Od samého začátku jsme zkusili Balonix, ale ten nám vůbec nezabíral, spíš byla stolice velmi lepivá. Přidali jsme BioGaiu, která má bohužel delší nástup, což je pro dítě i rodiče opravdu dlouhé trápení. Nakonec přišla soutěž, kdy jsme byli vybráni a mohli jsme zkusit především rektální rourky Windi. 

    Jak jsem psala již v mém příspěvku, rourka pomohla ihned. Malý se rozzářil. Jen bych malinko upravila pružnost špičky a prodloužila dutinu. Jinak za nás tedy super věc. Použili jsme hlavně na cesty, protože se po použití katetr vyhodí. Samozřejmě, kdo je šetřivý, myslím, že může klidně propláchnout horkou vodou a využit opakovaně. Upozorňuji na řádné připravení plenky, protože nehody se stávají 😀 Též si nenasazujte rourku na prst, pokud nechcete mít novou barvu laku. Nakonec jsme přidali i Baby Calm a malému se ulevilo opravdu hodně. 

    Co se týká nosátka, tak je opravdu moc pěkně řešené na cesty a i hygiena je domyšlená (výměna filtrů). Je to opravdu jen na velké mužské plíce, já osobně nudli nedokážu z dětského nosánku vytáhnout. Starý dobrý vysavač však na cesty nebereme, tudíž aspoň cestovní sada poputuje vždy s námi.

    Mockrát děkuji Modrému koníkovi za vyzkoušení.

    Hezký den všem a pevné nervy s prdíky a nudlemi!

    #test_fridababy #recenze #zkusenosti_fridababy

    tynuska96
    28. kvě 2020    Čtené 312x

    Spokojené bříško, spokojení kluci

    Když nám před 14 dny přišel balíček, moc velké naděje jsem si upřímně nedělala. Vyzkoušeli jsme toho tolik, že už jsem se rozloučila s variantou spokojených chlapečků. Ovšem již po prvním dni jsem věděla, že to jsem se opravdu spletla a jsme na správné cestě.

    Jak jsem již psala v prvním příspěvku, jsem maminka dvou tříměsíčních chlapečků. Koliky nastoupily ve velkém stylu již v porodnici a nepolevovaly. Kapičky zabraly vždy jen chvilku, cvičení s nožičkami, nahřívání bříška, masáže.... vše vždy před krmením a dvakrát. Zdlouhavý proces. Trápení kluků i mě samotné.

    Jako první věc, co mě v balíčku zajímala, byl rektální kater Windi.

    Dokud jsem nevyzkoušela Windi, používala jsem obyčejnou oranžovou rourku z lékárny. Její použití jsem musela dohledávat na internetu a měla jsem strašný strach, abych klukům jejím použitím neublížila. 

    Rourka Windi je perfektně tvarovaná. Díky svému tvaru je nemožné zasunout kater více než je doporučeno. Tudíž maminka miminku nemůže ublížit. Já, jakožto novopečená matka, to velice ocenila. 

    Další rozdíl je v rozpoznání úlevy. Při oranžové rource jsem nevěděla vůbec, co čekat. Ulevilo se jim nebo ne? U Windi to výrobci vyřešili velice dobře. Díky svojí rozšířené druhé část je vytvořena "ozvěna". Prostě a jednoduše slyšíte, když jdou prdíky ven. Popřípadě i něco jiného... ano, díky tomuto vynálezu dostanete ze svých ratolestí i stolici. Čemuž strašně děkuji, jelikož Péťa má stolici sem tam hodně tuhou a musím mu pomáhat.

    Použití je velice snadné. Pro začátek namasírujete miminku bříško. Úzký konec rourky namočíte do olejíčku, zvednete miminku nožičky, zasunete do zadečku a čekáte. Připravte si určitě dostatek ubrousků, protože ve většině případů s prdíky vyjde i stolice. Když se nic neděje, opakujte celý proces znovu. Občas v zadečku rourku pootočím nebo povysunu a zase zasunu, když se dlouho nic neděje.

    Závěrem k rektální rource Windi. Na krabičce je velice srozumitelně popsaný postup použití, takže žádná maminka nebude tápat. Použití je jednoduché a bezpečné. Měla jsem možnost porovnat s kapkami a po celých 14 dní testování nebyly vůbec potřeba. Kluci jsou spokojení a usmívají se každý den. Když je bříško zazlobí, použijeme kater a zase mají úsměv na tváři. Už jdu objednávat další balení!

    Dalším produktem byla nosní odsávačka NoseFrida s filtry a nosní sprej.

    Jedním slovem, VÝBORNÝ! Kluky v nosánku nemůžu poranit, takže velice bezpečná odsávačka narozdíl od těch, které jsem měla doma. Nástavec do pusy je výborně tvarovaný a nestane se, že by vám vypadl. A filtry není potřeba tak často měnit, protože je tělo dlouhé a většinou se nudličky k filtru ani nedostanou. Pokaždé, když kluci začnou trošku "chrochtat", použiji sprej NoseFrida s mořskou solí a ve většině případů už není potřeba odsávačku použít. Takže sprej i odsávačku budeme používat i nadále a moc děkujeme za tento objev.

    Poslední vychytávkou je gel na zoubky Buccotherm se šikovným prsťáčkem.

    Prsťáček jsem do pusinky klukům ještě nenacpala, takže zatím čeká na svou příležitost. Nicméně gelík nás jednoho krásného večera zachránil a nedám na něj dopustit. Sice jsou klukům teprve 3 měsíce, ale zoubky se nám pomalu připravují a bohužel je to pro kluky velice bolestivé. Stačí maličko potřít dásničky a je klid.

    Celkově bych shrnula naše testování za velice úspěšné a značka mě velice mile překvapila. Chlapečci jsou spokojení a to je pro mě nejdůležitější. Zjistila jsem, že můžeme fungovat i bez litrů chemie ve formě kapek či předražených sprejů. Moc děkuji, hlavně za kluky, za výběr do testování, protože nám to hodně otevřelo oči.

    Díky, 

    Týna, Péťa a Máťa

    andule011
    28. kvě 2020    Čtené 287x

    Testujeme produkty Fridababy

    Konečně jsme se dostali ke konečné fázi testování Fridababy. 

    Produkty jsou podle mě naprostá Topka mezi nabízenými produkty na trhu. Měla jsme tu čest vše si zkoušet na vlastní kůži. Teda spíš na maličkém S. 

    Balíček přišel bleskově rychle. 

    Hned po otevření balíčku mě naprosto zaujaly obaly produktů. Jsou přehledné, hezké pro oko a hlavně praktické. 

    Balíček obsahuje:

    -Fridababy SmileFrida Prsťáček (Prsťáček na masáž dásní a čištění prvních zoubků)

    -Fridababy NoseFrida nosní odsávačku

    -Hygienické filtry k nosní odsávačce

    -Fridababy NoseFrida sprej do nosu s mořskou solí 

    -Buccotherm Bio masážní gel baby

    -Fridababy Windi rektální katetr

    Tak to vezmeme hezky popořadě. 

    První jsme vyzkoušeli Windi rektální rourku. 

    Nikdy jsem žádnou jinou neměla, takže nemám s čím srovnat. Vždy jsem se bála, že rourkou spíš malému S ublížím než pomůžu. Ale díky Windi a přehlednému a úžasnému návodu jsem se nebála a rourku použila. V tu ránu jsem měla po uplakaném miminku. Vždy jsem používala jen kapičky Espumisan,problém byla "čekací doba" než kapičky zaberou. Kapky měly ve finále naprosto opačný účinek. Spíš malého "zabetonovaly". U rourky byl okamžitý nástup účinků a úlevy. Za mě naprosto super věc. 

    Rourku jsem sice použila jen 5x,ale účinek se vždy dostavil velmi rychle. A místo dvou proplakaných hodin před spaním jsme měli jen cca 15min. Úspěch tedy rourky sklidily veliký. 

    Za druhou bomba věc v balíčku považuji odsávačku do nosu, díky skvělému cestovním balení. 

    V balení je taktéž návod na použití, takže jsem se nebála, že bych něco pokazila. Malý S se mi při odsávání touto odsávačku dokonce usmíval a vyžadoval odsátí znovu. Nejspíš to byla vážně sranda. 

    Náustek se skvěle drží v ústech, odsávačka nedělá hluk a manipulace je velmi jednoduchá. 

    Máme doma elektrickou odsávačku, ale pomocí ní se mi nepodařilo nikdy nic kloudně odsát a malý S se jí bál a bojí dodnes. A dokonce k elektrické odávačce nemohu dohledat ani český návod! 

    K odsávačce přišly také filtry. Manipulace s nimi je také velmi jednoduchá. Návod k použití je jasný a přehledný. Cestovní balení odsávačky je obrovské plus. Nidke se mi neválí a neustále ji nemusím po částech hledat. Jako další velké plus byly kapky do nosu s mořskou solí. Skvěle to vše k sobě ladí a sedí. 

    Jako třetí produkt Fridababy jsme dostali masážní krém na dásně a kartáček Prsťáček. 

    Krém jsem měla již tu čest vyzkoušet, malému S se začaly klubat první zoubky. Světě div se, nahoře. Takže jsme měli první proplakaný večer kvůli zoubkům. Díky krému Buccotherm to ale myslím nebylo nic hrozného. 

    Prsťáček použijeme v nejbližší době jistě také. A já se na to velmi těším. Je příjemný na prsty, dobře drží a je oboustranný. Tudíž můžu vzít horní a dolní dásně zároveň. O praktickém balení ani nemluvím! Mají ho totiž produkty všechny! 

    Produkty jako takové mi prostě vyrazily dech. Nikdy bych si nepomyslela,že takové věci budu někdy potřebovat, ale teď bez nich nedám ani ránu. 

    Velmi nám to ulehčilo život. 

    Mockrát děkuji za možnost testování produktů Fridababy!

    Je to skvělá zkušenost! 

    #zkusenosti_fridababy

    pehamek
    28. kvě 2020    Čtené 273x

    Windi s bolením bříška zatočí

    V týdnu od 11. do 17.5. jsem měla možnost otestovat výrobky značky Fridababy. Děkuji tímto Modrému koníkovi a @konik_testuje za možnost testovat výrobky.

    V balíčku bylo hned několik výrobků od firmy Fridababy. Nejvíce zvědavá jsem byla na rektální katetr WINDI. 

    S bolením bříška se dcera trápí už od narození a tak jsem chtěla porovnat rektální katetr WINDI s klasickou oranžovou rektální rourkou.

    Balíček dále obsahovat nosní odsávačku s náhradními filtry a nosním sprejem NOSEFRIDA, prstový zubní kartáček SMILEFRIDA a masážní gel na dásně Buccotherm. 

    Všechny výrobky jsem během týdne popsala v krátké zprávě na svém blogu. Otestovala jsem hlavně rektální katetr, protože bříško dceru trápí od narození každý den bez ohledu na to, co jím. Někdy si říkám, že i kdybych jen pila vodu, tak stejně bude mít bolení břiška :((

    Prsťáček a masážní gel jsem zatím nevyzkoušela, protože zoubky dceři ještě nerostou. Prý se dají dásínka masírovat prsťáčkem už teď, když zoubky ještě nejsou venku. Přiznám se, že jsem to ale nezkoušela a nechám si ho, až první zoubek vykoukne. Co se týká materiálu, tak prsťáček je vyrobený z příjemného materiálu, který je měkký a příjemný na omak. Musím říct, že co se týká materiálu, tak to šlo hodně dopředu, protože mám zkušenost s prstovým kartáčkem u syna a ten byl materiálově velmi nepříjemný a takový tvrdý. Prsťáček SmileFrida je oboustranný, což také pozitivně hodnotím. Další plus je, že má praktickou krabičku, která je dostatečně pevná, takže je to super na cesty a navíc krabička má větrání, takže se nemusíte bát, že by se na kartáčku objevila plíseň.

    Další věcí z balíčku na testování byla odsávačka nosu. Doma mám odsávačku, která se dá připojit na vysavač. Když jsme ale jeli na dovolenou, tak jsme odsávačku neměli a často by se nám hodila, takže jsem ráda, že máme tuto NoseFrida, kterou určitě využijeme nejen na cestách. Odsávačka má koncovku, která se strká do nosíku a není ostrá, takže miminko při odsávání nezraníte. K odsávačce jsou i jednorázové filtry, takže je zaručená 100% hygiena. Co chválím ze všeho nejvíc, tak je pouzdro na odsávačku, které je velmi praktické a také pevné. Hodně cestujeme a tak to hodnotím na jedničku.

    Pro mě nejdůležitější věc z balíčku byl rektální katetr Windi. Jak už jsem psala, tak dceru trápí bolení bříška už od narození. Nepomáhá naprosto nic - masáž bříška, kapky na prdíky, probiotika, polohování na bříško a ani to, že si hlídám stravu, protože kojím. Byly dny, kdy jsem si říkala, že ač se snažím sebevíc, stejně to nemá žádný efekt a už jsem propadala zoufalství. Jediné, co trochu pomohlo, tak byla rektální rourka z lékárny. Měli jsme oranžovou tenkou trubičku, ale i po "akci" s rektální rourkou se dcera stále kroutila a propínala bolestí nožičky.

    Rektální katetr Windi mě mile překvapil. Oproti klasické rektální rource má část, která se zavádí, tlustší, ale nemusíte se bát. Zaváděcí část je zaoblená a tak miminku nějak neublížíte, ba naopak se mu uleví a přestane plakat během vteřiny.

    Použití rektálního katetru Windi je velmi jednoduché a je znázorněno piktogramy na krabičce. Nejprve je potřeba miminku promasírovat bříško, poté část, která se zavádí je dobré namočit v nějakém olejíčku nebo lubrikantu, aby nedošlo k poranění, potom zvednout nožičky a použít. Balení obsahuje 10 kusů a Windi je jednorázový, takže po použití se vyhazuje.

    Výrobky Fridababy jsou švédské. Všechno jsou to známé výrobky, ale v moderním a praktickém balení. U všech výrobků byl český návod, který je lehce pochopitelný a na krabičkách jsou piktogramy, jak výrobky použít.

    Co je ale důležitější než balení a návod v češtině, tak že výrobky fungují jak mají a pomáhají.

    Přeji všem dětem spokojená bříška 🙂

    #test_fridababy  #recenze #zkusenosti_fridababy

    9062165299
    27. kvě 2020    Čtené 449x

    Moje zkušenosti s Fridababy

    Ahoj, 

    ráda bych se podělila o zkušenosti z testování výrobků Fridababy. 

    Nejvíce mě zaujala rektální rourka, tudíž začnu jí. 

    Použití velice snadné, ale co je důležité, nečekala jsem až tak rychlý účinek. Syn měl ihned po trápení s prdíky. Ulevilo se mu, stačilo opravdu jen málo skrčit nožičky a bylo to. Velmi nám to pomohlo, tahle zkušenost byla příjemná, teď vím, co zaručeně funguje a nemusím dávat kapky, u kterých jsem měla pocit, že má snad ještě větší trápení. 

    Určitě s rektální rourkou mám jen super zkušenosti, už ani nemám v plánu kupovat kapky, protože tohle aspoň u mého prcka zabírá opravdu okamžitě, kdy se mu uleví a je mu dobře, po kapkách jsem myslela, že půjdu koupit ještě něco jiného, aby se mu trošku ulevilo. Byl to boj, za tenhle produkt jsem velice ráda. 

    Dále chci říct o dalším produktu, a to o tzv. "prsťáčku", úžasná věcička, malému se to strašně líbí, aspoň si nestrká celé ručičky do pusinky, ale s tímhle si vyhraje, jemně kouše, je to úleva pro jeho dásně, později určitě super věc při růstu zoubků, k tomu samozřejmě parádní gel na zmíněný "prsťáček". 

    Další úžasné věci, co jsem mohla vyzkoušet je nosní odsávačka, velice jednoduché použití, dalším pomocníkem je sprej do nosu. 

    Za tuhle možnost testování jsem velice ráda, protože kdybych neměla tu možnost, opět si řeknu, že to stejně nepomůže a trápili bychom se opět já i malý. 

    Teď vím, co zaručeně pomůže a ihned nakoupím.

    Nebojte se toho, jsou to super výrobky, vyzkoušela jsem všechny, u nás fungovaly na výbornou 👍

    Takže děkujeme #test_fridababy #recenze za výborné produkty a děkuji, že mám o starost méně a vím, co synovi zabere při potížích 💕

    Mám vysmáté miminko, které mi spokojeně opět spinká v klidu🙂 a nic ho nebolí 

    #zkusenosti_fridababy

    caffelatte1
    26. kvě 2020    Čtené 557x

    14 dní s Fridababy, 14 dní spokojené miminko

    Milý Modrý koníku, ráda bych ti s Timejkou poděkovala za důvěru, kterou jste v nás vložili a my tak mohly otestovat a vyzkoušet, pro nás doposud neznámé, produkty Fridababy.

    Testovaly jsme ústní odsávačku hlenů s výměnnými filtry, rektální katetr a ještě nás čeká, až nastane ta příhodná doba, testování prsťáčku na první zoubky.

    Nosátko

    Největší úspěch u nás sklidila odsávačka do nosánku. Tak, jak už jsem se v průběžné zprávě zmínila, jsme nadšení a odsávačka u nás pořád frčí. Malá trpí na rýmičku, neustále má něco v nose a z používání klasické odsávačky na vysavač jsme byli doma už všichni hodně unavení. Ústní odsávačka zaručí stejný výsledek za nulového rámusu, rychlost odsávání i dodržení hygieny je naprosto v pořádku. Velice příjemný je i sprejík do nosu, který v průběhu odsávání používáme, Timejku vůbec nedráždil a zvlhčil sliznici. Nenahraditelné je i balení a možnost snadného použití v době cestování, teď už nemusím řešit, jaký typ vysavače atd mají naše babičky, teď už si sami pomůžeme a vystačíme.

    Rektální katetr

    Díky vyzkoušení rektálního katetru spí naše Timuška dlouhé noci. S jeho pomocí se krásně vyprdí, vykaká a tu a tam jsou bolesti bříška, které se u nás objevovaly. Na zkoušku jsem vysadila i probiotika, které jsme na břicho do teď používali a hle, je klid. Ano, třeba za to může i stáří, Timejka dokončila třetí měsíc, toto období mohlo být taky zlomové, ale s pomocí katetru se úleva dostavila rychleji. Perfektní je návod na krabičce, který usnadnil manipulaci s trubičkou, co si budeme povídat, před první aplikací jsem se bála, ale podrobný popis mi pomohl k pozitivnímu a zdárnému konci.

    Prsťáček na první zoubky

    Jelikož je Timejka ještě malá, tak si vyzkoušení prsťáčku na první zoubky ještě schováme. První syn měl svůj první zoubek až v osmém měsíci, takže tak nějak tuším, že je zatím čas. Součástí prsťáčku je i masážní gel Buccotherm, který působí protizánětlivě a zklidňuje dásně, cítím, že se ještě bude hodit, možná i u syna, kterému se brzy vysypou stoličky, pětky.

    Veliké díky, i za rozšíření obzoru že existuje na trhu tak parádní značka, jako je právě Profimed, která pomáhá narozeným dětem, svou řadou Fridababy, v raných začátcích jejich života.

    Vřele spolu s Timejkou Vám všem tyto výrobky doporučujeme, věřte, že nebudete litovat.

    #recenze  #test_fridababy #zkusenosti_fridababy

    krtikkrtovaty
    25. kvě 2020    Čtené 286x

    Jak Windi katetr prdíky vymetl. Naše testování s Fridababy

    V týdnu od 11. do 17.5. jsme díky Modrému koníkovi měli možnost otestovat výrobky firmy Fridababy

    V testovacím balíčku toho bylo opravdu hodně. Nejdůležitější byl pro nás rektální katetr WINDI, pak balíček dál obsahoval nosní odsávačku s náhradními filtry a nosním sprejem NOSEFRIDA a prstový zubní kartáček SMILEFRIDA a masážní gel na dásně Buccotherm.

    Všechny výrobky jsem během týdne popsala v krátkých zprávách na svém blogu (takže pokud se ti líbí tento článek, určitě mrkni i na mé další info k testování)... 

    Prsťáček a masážní gel pro nás bude aktuální asi až za pár měsíců, až se začnou klubat zoubky, ale oproti těm úplně obyčejným, které jsem používala u starší dcery, je tenhle mnohem "vymazlenější", a to jak materiálově, tak designově. Silikonový návlek na prst SmileFrida je osazen z obou stran gumovými bodlinkami rozestavěnými do tvaru písmene V, je antibakteriální a navíc má super krabičku. Pevnou, takže nedojde k deformaci a odvětranou, takže kartáček nebude plesnivět. 

    Nosní odsávačku jsme taky zatím plně nevyužili, rýma nás netrápí, pouze občas trošku mlíčka v nose, a na to odsávačka potřeba není. Ale pozitivní na ní je praktické pouzdro i jednorázové filtry, které zaručí opakované hygienické použití. Má super koncovku do nosíku, takže se nebojím poranění jemných sliznic. Srovnání odsávačky NoseFrida s tou nejzákladnější běžně dostupnou odsávačkou snad ani nemusím popisovat, to je zřejmé z níže uveřejněné fotky - lidově řečeno "nebe a dudy". 😁

    Nejdůležitějším, a u nás i nejočekávanějším, kouskem celého testování byl ovšem rektální katetr! Protože prdíky, problémy s vyprazdňováním a bolesti bříška Silvinku trápí prakticky od narození. Masáže bříška nám moc nepomohly, zkoušeli jsme Espumisan, více než měsíc dáváme probiotika, já se opravdu snažím jíst nenadýmavou stravu, ale nevypátrala jsem žádnou souvislost s určitou potravinou, ani s užíváním Vigantolu či Kanavitu... Takže to prostě bude asi jen souvislost s nedozrálým trávením a s tím, že si takhle malé prtě ještě nedokáže pomoct samo. Ta nejzákladnější rektální rourka z lékárny trochu pomohla na prdíky, ale jinak se malá stále kroutila... Windi funguje lépe, určitě co ho používáme, máme spokojenější miminko. Malá se kromě vyprdění i pěkně vyprázdní a poté po nakojení pěkně usíná. Dříve byly večery několikahodinové peklo. A to tedy nic moc, když se musíte věnovat ještě i staršímu dítěti. Takže Windi hodnotím jednoznačně pozitivně a jediné, co ještě musíme vyřešit (ale s tím nám Windi nepomůže) je starší sourozenec, který už je večer taky unavený a trošku protivný, ale zároveň rozhodně nechce jít spát, a mladší budí. 🙈 

    Použití je na obalu krásně popsáno ve čtyřech krocích i s grafickým znázorněním - promasírovat bříško, namazat lubrikantem, zvednout nožky a použít. Balení obsahuje celkem 10 kusů. Po použití se katetr vyhazuje, to je asi jediná věc, která mi malinko vadí, že je jednorázový, což mi nepřijde moc ekologické, ale aspoň je recyklovatelný. ☺️ Kapky Espumisan jsme od začátku testování vysadili a zatím není důvod se k nim vracet, tak uvidíme, co bude dál...

    Výrobky švédské značky Fridababy jsou vyvíjeny ve spolupráci s lékaři a na výrobcích je to znát, jsou to vlastně úplně obyčejné věci, které většina rodičů zná, ale v moderním a praktickém zpracování. Všechny výrobky, které jsme měli k dispozici byly s českým podrobným popisem, jak výrobku samotného, tak i jeho použití a navíc mají i krásnou grafiku obalových materiálů - obrázky veselého miminka jsou moc roztomilé. ☺️

    Ještě jednou bych tímto chtěla poděkovat Modrému koníkovi a @konik_testuje za možnost tohoto testování.

    #test_fridababy #recenze #zkusenosti_fridababy

    aniny
    20. kvě 2020    Čtené 327x

    Fridababy jako pomocník miminku

    Přiznám se, že značku Fridababy jsem vůbec neznala. O to víc mě překvapila. A už jsem si od nich našla spoustu věcí, co samozřejmě potřebuju. Určitě koukněte na stránky profimed.cz a tam značku Fridababy najdete.

    Teď už k testování.

    Co určitě vychválím, je rektální katetr Windi. Pokud vaše miminko bojuje s prdíky a neustále pláče, doporučuji vyzkoušet. 

    Je to trubička, která se zasune klasicky do zadečku, počkáte pár vteřin a pak byste měli uslyšet písknutí, (pokud se zadařilo) a miminku se opravdu uleví. Zkoušela jsem to hlavně v noci, jelikož to jsou u nás koliky nejhorší. A vždycky se krásně vyprázdnil a byl klid. 

    V balení je 10 trubiček na jedno použití. 

    No a z dalších výrobků jsem ještě hned první den zkoušela nosní odsávačku. Náš malý je už od porodnice zahleněný a co mě teda opravdu nebavilo, bylo vytahovat vysavač každý den na odsávání. Takže jsem byla šťastná za tuto. 

    Před odsátím jsem stříkla do nosu Nosefrida s mořskou solí, vhodný od narození. 

    Co je teda bomba a neviděla jsem to ještě u žádné jiné odsávačky, jsou filtry, které do ni vložíte (je jich 20 ks). Slouží to k tomu, aby se při vytahování hlenu nedostalo nic k vám a hlavně, aby ta trubička nebyla vlhká a neplesnivěla. To mám zkušenosti u té na vysavač, kde se to pak špatně čistí. 

    No poté si jeden konec odsávačky dáte do pusy, druhý miminku do nosu a vytáhnete vše, co tam nepatří. Jednoduché a miminko z toho nemá takový šok jako z vysavače. A hlavně super na noční odsávání. Plus je v krásném cestovním balení. Takže my budeme brát na delší cesty určitě s sebou ;) 

    Masážní kartáček na dásničky s pastou jsem ještě nezkoušela. Ale určitě tak za měsíc už zkusím. To už si myslím, že malej bude vše ocucávat a zoubky se pomalu budou hlásit. Tak mu bude příjemné, když mu budu masírovat dásně. Kartáček se jednoduše nasadí na prst, takže se s ním musí dobře manipulovat. 🙂 

    Jsem ráda, že jsem mohla tuhle značku objevit. Má super sympatický balení a hlavně to pomáhá. Tak uvidíme jestli, až přejdou koliky a začnou růst zuby, tak budu taky nadšena 🙂)) 

    #recenze #test_fridababy #zkusenosti_fridababy

    #test_fridababy

    Tak už je to tady! Díky za tento balíček, protože se stalo nečekané! Klukům jsou 3 měsíce a začaly jim růst zoubky 😱
    Asi to není úplně ono, že by za týden byly venku. Ale něco se tam hýbe a moc je to bolí.
    Součástí balíčku byl i masážní gel Buccotherm Bio a SmileFrida prsťáček. Chytlo je to k večeru. Neutichající pláč, paciny v puse. Jeden pohled do pusinky a bylo jasno.
    Prsťáček jsem zatím nechala v šuplíku, protože se jim do pusinky ještě pořádně nevejde. Ale gelíkem jsem namasírovala dásničky a spinkali zase jako dřív 🙏

    I nadále používáme rourku Windi. A po týdnu užívání můžu říct, je potřeba míň a míň. Když mají kluci bolení, použijeme a je klid. Kluci jsou spokojení a koliky nejspíš i díky rource ustupují.

    andreaklim
    Zpráva byla změněna    18. kvě 2020    

    #test_fridababy
    Sama jsem zkusila nosní odsávačku a není sranda nudli 🤧 tahem s úst vytáhnout. Přeci jen má manžel asi větší plíce, ale dámy, my budeme mít trochu problém. Sice to řeší rychlou pomoc, ale ten, kdo má problém s objemem plic, tak moc neriskujte 🌬️
    Ještě budeme testovat kartáček, který je vychytaný, jelikož je oboustranný a gel na zuby. Zatím však musíme vydržet, než se nám nějaký ten zoubek protěže na svět 😬

    9062165299
    Zpráva byla změněna    17. kvě 2020    

    Jsem velice ráda za možnost vyzkoušet i další, užitečné věcičky, které uleví miminkum. Od fridababy jsem vyzkoušela i jiné věci, než rektální rourku.
    Nesmí chybět nosní odsávačka, nosní sprej,pomůcka při růstu zoubků +k tomu gel.
    Díky #test_fridababy #recenzia

    #test_fridababy A na řadu přichází poslední produkt testování. Rektalni katetr. Mám dvě děti a byla jsem jeho tvrdý odpůrce u prvního syna, nikdy trubičky neměl a přitom se tak trápil a já se jej bála použít. Teď u druhého miminka jsem byla odvážnější a řekla jsem si, že za zkoušku nic nedám, když můžu trubičky testovat. Páni, to vám byla úleva, já mám hodné spící miminko, které poprvé usnulo samo. Žádný pláč, žádná bolest bříška. Jednoduchá aplikace při které se nemusíte bát, že miminku ublížite. Okamžitá úleva. Já teď chodím nevěřícně kontrolovat spící Timinku a kocham se tím, jak ji je dobře. Děkujeme ❤️❤️❤️

    #test_fridababy

    Naše testování úspěšně pokračuje! Kluci jsou 6. den bez kapek a očividně jim to vůbec nevadí 😊 Když je zlobí bříško, použijeme rourku Windi a máme zase spokojené chlapečky 🍀 Naneštěstí není nutné ji používat tak často 🙏 Děkuji za tuto zkušenost, protože kluci jsou mnohem spokojenější než s kapkami 😊

    krtikkrtovaty
    Zpráva byla změněna    16. kvě 2020    

    #test_fridababy

    Poslední, co nám zbývá prozkoumat, je kartáček - prsťáček SmileFrida.

    Spolu s ním nám byl na testování zaslán i bio masážní gel na dásně Buccotherm. Oceňuji, že je bio a bez chemie, obsahuje přírodní výtažky z heřmánku a proskurníku, takže je hojivý a protizánětlivý, což se u prořezávání zoubků určitě hodí! 👍

    Ale zpět k tomu kartáčku... Silvii je teprve necelých 8 týdnů, takže zoubky nás zatím netrápí, ale počítám, že až porostou, zkusíme si svoje. Madam je totiž docela cíťa. 😣 U starší Šarloty jsem používala takový ten úplně obyčejný průhledný prsťáček, to tenhle je vymazlenější! Úplně se na jeho používání těším, je z antibakteriálního silikonu a krásně jemný na dotek, opravdu příjemný materiál a pěkně sedne na prst. Gumové bodlinky - štětinky má z obou stran, takže lze masírovat či čistit první zoubky nahoře i dole zároveň, což vidím u takovéhoto kartáčku poprvé a určitě to hodnotím pozitivně, i je to větší ochrana při případném stisku. Ono ač se to nezdá i bez zoubků mají ty prťata vcelku slušný zkus. 😁 Navíc má kartáček pěkný kryt pro hygienické uskladnění. V podstatě takový stojánek s krytkou s otvory, takže nedojde ani k deformaci a díky odvětrání by se nemělo stát, že kartáček začne chytat plíseň.

    (3 fotky)

    Rektální katetr
    Super věcička, když se trápí miminka😉
    #test_fridababy #recenzia

    fridababy
    Už se těším na vyzkoušení, výrobky vypadají úžasně.
    #test_fridababy #recenzia

    #test_fridababy na testování kartáčku je u naší Timejky ještě čas, ale už ted se mi líbí. Je oboustranný, takže má tu výhodu, že můžete masírovat horní a spodní patro zároveň. No chladivý gelik se mi líbí pro jeho přírodní bio složení bez použití floridu.

    9062165299
    15. kvě 2020    Čtené 374x

    Testování fridababy

    Trápí Vaše miminko prdíky? 

    Rektální katetr 👍 od #test_fridababy luxus. 

    Mám spokojené miminko. 

    andule011
    15. kvě 2020    Čtené 320x

    Testujeme produkty Fridababy

    I já jsem se zapojila do testování produktů Fridababy

    Náš malý dvouměsíční ďáblík si totiž musí vybrat vše, co je možné. Proto mě testování velmi zaujalo. 

    Jako prvorodička jsem neměla absolutně tušení, co a jak, a už vůbec ne, že bych něco takového mohla někdy využít. 

    Balíček dorazil, od prvního pohledu mě sada velmi mile překvapila. Pro mě má na pohled příjemné obaly a je hned jasné, co k čemu je. První dojem tedy za mě bomba. 

    Balíček obsahuje:

    -Fridababy SmileFrida Prsťáček (prsťáček na masáž dásní a čištění prvních zoubků)

    -Fridababy NoseFrida nosní odsávačku

    -Hygienické filtry k nosní odsávačce

    -Fridababy NoseFrida sprej do nosu s mořskou solí 

    -Buccotherm Bio masážní gel baby

    -Fridababy Windi rektální katetr

    Od prvního měsíce malý trpí velmi na prdíky. Proto bylo Windi první, co jsem okamžitě použila. Nikdy jsem nešla pro rourky do lékárny, protože jsem se bála, že tím malému akorát ublížím.

    Když jsem však viděla návod na zadní straně obalu Windi, ani jsem neváhala. Malinký začal plakat, bolelo ho bříško, díky rychlému, skvělému a přehlednému návodu a snadnému použití bylo během patnácti minut po všem. Z uplakaného miminka mám tedy díky Windi opět usměvavého ďáblíka. 

    #test_fridababy nosatka. Jedno velké téma u nás doma. Oba jsme s mužem alergici a tak nějak čekáme, kdy a jestli vůbec se alergie projeví u našich dvou dětí. Dvouletý Šimon se zdá být zatím v pohodě, ale co ta naše malá Timinka. Od narození je strašně skrze nosik hlučná, člověk pořád slyší, jak ji v nose něco lítá, od návratu z porodnice neustále odsavame. Nikdy toho není moc, ale na odsavacku to je, smotky nepomahaly, balónek do ruky už vůbec, východiskem byla odsávačka na vysavač. Skvělý pomocník, ale má to svá ale. Hluk. Představte si, že vysavač zapínate v jednu hodinu ráno. Čistá katastrofa. Přišla ale uleva s odsavackou Nosefrida, kvůli které jsem se primárně do testování hlásila. Nebudu vám lhát, odsávat pusou jsem si nedokázala představit, ale vyzkoušení mě přesvědčilo o omylu. Odsávačka s nahubkem a výměnnými filtry je rychlá, efektivní, tichá, miminko se neleklo, neplace, úlevou se směje. Perfektní a nedrazdivy je i roztok do dětského nosanku. Za nás tedy 11 bodů z 10. Zase jsem chytřejší a Timejka je spokojenější. Kéž by nám ta rýma ale přešla, abychom vlastně nemusely nic testovat.

    krtikkrtovaty
    Zpráva byla změněna    15. kvě 2020    

    #test_fridababy

    Konečně jsem našla chvilku pořádně prozkoumat nosní odsávačku NoseFrida. Píšu záměrně jen prozkoumat, ani jedno dítě zatím nemá rýmu (i když ta tříletá už by si asi nic odsát nenechala). 😁

    Ale i bez použití napíšu pár postřehů. Má super balení - krásné, malé a praktické cestovní pouzdro. Ideální na cestování, i prostě jen na uložení do domácí lékárničky. Dříve jsme na cestování (kdyby náhodou) vozili úplně tu nejobyčejnější odsávačku, v originální papírové krabičce nebo v igelitovém sáčku, to už teď nebude nutné. Doma využíváme odsávačku na vysavač, přes den je to fajn (i když tedy starší křičela vždy jak pavián, u mladší jsme to zatím naštěstí zkoušet nemuseli), ale v noci, kdy je to třeba nejvíc... 🙈 Vyndat vysavač, vzbudit půl baráku, dítě ječí a za chvíli má ten nos vlastně plný znovu. ...noční můra. Tady se těším, že v noci bude určitě menší hluk. Praktické mi přijdou i jednorázové filtry, takže nedochází k dalšímu přenosu bakterií a virů, které se v hlenu nacházejí. Navíc má i bezpečnou koncovku, proti jiným se nebojím, že by zajela hluboko do dětského nosíku a mohla by sliznici poranit.

    Žádný rodič nechce, aby bylo jeho dítě nemocné, ale my máme díky tomuto testování, v případě rýmy a nachlazení praktického pomocníka! 😉

    (2 fotky)

    #test_fridababy

    Hned v pondělí večer jsme se vrhli na testování rektálního katetru Windi. 😉

    Bříško je u sedmitýdenní Silvinky problém hlavně k večeru a začíná to kolem 16.-17. hodiny a trápí se i ty 2-4 hodinky. Chvilku je klid a chvilku řev. 😣 Přes den sem tam trošku, ale to většinou pomůže při přebalení zacvičit s nožkami. Jenže ty večery... 😞 Opravdu náročné, navíc máme ještě tříleťačku a ta tím trpí také, že na ni není večer prostor a poslouchá křičící sestřičku. Na mou psychiku také nic moc. Večer, co večer to bylo, že se nakojila, kroutila, velmi těžko se vyprděla, vyprázdnila a chtěla nakojit znovu, u toho se opět zas kroutila a takhle několikrát dokola než usnula, někdy mi přišlo už spíš i únavou než úlevou. Zkoušeli jsme masírovat bříško, cvičit s nožkami, navíc malá bere probiotika a dáváme Espumisan. Je plně kojená a hltá, což také asi bříšku nepřidá. Přišlo nám, že vše funguje tak nějak chvíli, u Espumisanu jsem i uvažovala, zda to někdy není spíš horší.

    Windi jsme zatím zkoušeli dva večery, vysadili jsme Espumisan a hned jak se malá začala kroutit, šlo se na věc. Návod na krabičce je popsaný ve čtyřech krocích a použití dle něj zvládne určitě každý. Katetr je měkký a ohebný, přesně intuitivně poznáte (díky rozšíření), jak hluboko ho lze zavést, takže se nemusíte bát žádného poranění. Před použitím jsem jej namazala kokosovým olejem (který je doporučen i v návodu). Během chvilky bylo slyšet, že katetr funguje (v návodu je napsáno pískání, úplně pískáním bych to nenazývala, ale nějaký zvuk slyšet je) a pláč ustal, malá se nejen vyprděla, ale i krásně vyprázdnila a bez námahy. Hned bylo vidět, že se jí ulevilo a byla mnohem spokojenější, bez kroucení se nakojila a pak nechala i poměrně krátce ukolébat ke spánku. Po dlouhé době nám obě děti usnuly před devátou hodinou večerní... 😍 Druhý den totéž... A rozhodně budeme pokračovat, bez Espumisanu a s usměvavým miminkem při usínání.

    Takže za nás můžeme určitě doporučit! 👍

    (2 fotky)

    #test_fridababy
    V úvodu bych ráda poděkovala, že jsem byla vybrána k testování balíčku na spokojené bříško, čistý nosík a čisté zoubky. Prstový kartáček SmileFrida využijeme až vykoukne první zoubek, stejně tak jako gel, když se prořezávají zoubky. Zatím dceři zoubky nerostou.
    Odsávačku NoseFrida jsem zatím také nepoužila, ale velmi oceňuji, že má cestovní pouzdro. Bude to ideální na cestování, že nebudu muset řešit nějaký sáček, kam odsávačku uložím v zavazadle. Je také pěkně skladná a nezabere mnoho místa. Přece jen s dětmi člověk balí na cesty hodně věcí a auto není nafukovací 🙂
    Měla jsem možnost vyzkoušet rektální katetr Windi. Každý den používáme rektální rourku. Máme oranžovou trubičku, která nefunguje špatně, ale připadá mi, že ji musím snad zasunout celou, aby začala něco dělat. Rektální katetr Windi je tvarem odlišný. Je to taková plastová trubička s úzkým koncem, který je krátký. Na fotce mám Windi nasunutý na prstě. To při zavádění NEDĚLEJTE 😀 A proč? Protože jinak budete mít hovínko i za nehtama 😅 Nejprve je potřeba promasírovat bříško, potom namočit tenký konec do nějakého oleje (dětský, kokosový, prostě co máte zrovna doma). Já jsem použila dětský olejíček. Podložte miminko plenou, protože z miminka vyjde takové množství hovínek, že to nebudete čekat. Potom konec zavedete tam, kam se zavádět má 😎 Měli byste uslyšet písknutí. Já je tedy neslyšela, protože dcera tak brečela, že mi jen hučelo v hlavě a říkala jsem si, ať to už přestane. A najednou... Ano, rektální katetr Windi splnil očekávání a najednou se dcera uklidnila a přestala plakat. Kdo má miminko, které zápasí s bolestí bříška, tak chápe, jak je to kouzelná chvíle ❤

    (4 fotky)