Je tu mezi vámi některá, která se stala náhradní matkou?
Ahoj holky, našla jsem tady pár příspěvků, ale žádný mi neodpověděl na moje dotazy.
A tak se ptám, je tady mezi vámi některá, kt, se stala náhradní matkou?
Měla bych k tomu spoustu dotazů.
Chci totiž odnosit dítě pro svoji švagrovou. Klidně do IP. Díky a krásný den
@1kolousek1 když nechápeš adopce a darování vajíček - a darování krve chápeš? Nebo to taky odsuzuješ?
@1kolousek1 holka nešťasná - ty se jen modli, aby něco z toho co píšeš, že nechápeš - nepotkalo tvé dítě. To bys možná pak mluvila jinak.
@1kolousek1 to je z vašeho profilu, tak mi přijde, že si protiřečíte
1kolousek1
Dneska u nás na fotbale byl dětský domov, byla tam i jedna nádherná holčička, která na mě koukala tak vystrašeně, že jsem jen řekla ,,panebože já jí chci domů" a brečela jsem .. Člověk si najednou uvědomí, jak jsou ty děti chudáci, jsou tak smutný až z toho jde mráz po zádech .. Lidi nadávají, že se mají líp, jak naše děti .. Ale proboha i kdyby si myly ruce v umyvadle ze zlata .. Nic jim nenahradí rodičovskou lásku a ten pocit bezpečí .. ☹
1kolousek1 (autorka zprávy) @samcuska @wrtulka Je to strašný holky, úplně jí vidim ještě teď .. A pak, když chce člověk, adoptovat dítě, tak to trvá 100 let a ještě musí splňovat milion podmínek .. Přitom je spousta lidí, která má x dětí v pěstounský péči jen kvůli tomu, že na ně pobírají dávky ..
1kolousek1 (autorka zprávy) @wrtulka Tak ono to bylo obrazně řečeno .. Ale stejně, třeba mě by ho 100% nedali .. Jsem sama, chlapa nechci .. A teď si vem, kolik je na světě žen, který by si přály mít dítě, ale třeba i bez chlapa .. A rozhodnou se pro adopci .. To nemluvě o homosexuálech, copak to sakra nejsou lidi a nemohou se stát hodnotnými rodiči stejně, tak jako my .. ?? (ale to už jsme trochu odbočily) emoticon
9. kvě 2015 • To se mi líbí • Odpověz •
@maminkazdenicka Jéžiši, teď mi budeš kopírovat sem moje ,,statusy"? Stačilo se normálně zeptat. Ale když už si to sem hodila, tak právě .. V čem si protiřečim? Dám ti rovnou odpověď, vůbec, ale vůbec v ničem. 😉
@1kolousek1 To je sice pravda, ale to asi nebude tvuj případ, že?? 🙂
@1kolousek1 ale sama jste život bez dítěte nezažila, tak nemůžete tvrdit, že jde žít plnohodnotný život bez něj, to, že někomu takový život vyhovuje, neznamená, že to tak budou mít všichni.
To je jak, někdo miluje černou, tak jí milují všichni?
@maminkazdenicka ano, přesně toto jsem teďka četla na profilu @1kolousek1 - tak teda moc nerozumím tomu, že tady píše, že nechápe adopce.
@1kolousek1 mimichodem, já si zas myslím, že jako náhradní matka nejsi necita,a le ba právě naopak - chce pomoct někomu jinému a musí být teda sakra silná osobnost, že to zvládne!
@1kolousek1 myslím, že si netykáme, ale chtěla jsem tu jen ukázat, že napřed píšete o tom, že nechápete adopce a pak na svém profilu píšete, že byste si sama adoptovala, jen by vám nikdo dítě nedal bez chlapa.
Tak jen pro ukázku, nic víc.
@1kolousek1 protiřečíš - tady píšeš, že nikdy nepochopíš adopce a na svém profilu se rozplíváš nad tím, jak bys málem vyplňovala papíry k adopci malé holčičky
Keci v kleci
@saminomimino Můžu se jen zeptat - jaké dítě bys adoptovala, nebo si vzala do pěstounky, kdyby všechny děti zůstaly u svých matek - kdyby všechny matky byly tak uvědomělé a měly tak silný mateřský cit, že by své dítě nikomu nedaly? Na jednu stranu to odsuzuješ, na druhou přiznáváš, že kdybys neměla děti, tak naopak budeš doufat, že nějaká matka svoje dítě odloží - a nejlíp hned v porodnici - abys ho mohla adoptovat nebo vzít do pěstounky. Byla bys té matce vděčná?
@1kolousek1 Moc dobře nerozumím tomu, proč se stále mučíš tím, že přispíváš do diskuzí, které souvisí s adopcí - je něco, čím bys mohla tu diskuzi posunout nebo jí nějak přispět - kromě názoru, že s tím nesouhlasíš?
Doporučuju jinak dokument Alice Neliis - Adopce: konkurz na rodiče. Jedná se o začátek časosběrného dokumentu o párech, které děti adoptovaly, jak se na adopci chystaly, co všechno musely zažít. A mluví tam pak i dospělé adoptované děti.
@1kolousek1 A co otcovska laska? Nebude tve dite ochuzene, kdyz tu tak odsuzujes deti nahradnich matek..
@1kolousek1 tady se bavíme o případu, že to nebud ejijí dítě. A ve vetšině případů to tak je - náhradní matka odnosí cizí dítě - spermie a vajíčko je někoho jiného. Určitě k bude mát k dítěti nejaký vztah, ale to pak záleží na síle osobnosti se od toho oprostit. Je fakt, že dítě pak nosí pod svým srcdem, ale to narkomanky své děti taky.
No, sama za sebe musím k diskuzi říct, že pro mě je náhradní mateřství (ať už z jedné nebo druhé pozice) prostě přes čáru, za hranicí toho, co je pro mě přijatelné. Neberu nikomu to, že to má jinak, že mu jedna nebo druhá stránka této věci nevadí, ale pro mě osobně je to moc.
Co se týká umělých oplodnění, nejsem proti tomu, ale musím souhlasit s tím, že globálně je to skutečný problém. Zkrátka mají děti i lidé, kteří by je přirozeně mít nemohli, což oslabuje populaci jako takovou. Tímto se dědí neplodnost, dědí se tím dispozice pro různé zdravotní problémy, které by se jinak přirozeně šířily třeba jen minimálně. Tím neříkám, že kdo podstoupí IVF je špatný, jen, že to obecně není úplně přínosné. Ale sama za sebe musím říct, že asistovaná reprodukce je pro mě samotnou ještě přijatelná.
Na adopce mám rozporuplný názor. Na jednu stranu si myslím, že je na světě dost dětí, které potřebují, aby se o ně někdo staral a miloval je, na druhou stranu si nejsem jistá, jestli bych sama chtěla mít "cizí" dítě, tedy dítě, které nese geny někoho jiného, dost možná geny někoho s problémovým chováním. Výchova a láska udělá hodně, ale jsou věci, které člověk ani při největší snaze neovlivní.
Jak píše @1kolousek1, plnohodnotný život lze žít i bez dětí. Mám v rodině dva páry, kde děti přijít nemohly a i když to pro ně bylo těžké, žijí šťastný a spokojený život. Tím neříkám, že se s tím má smířit každý, ale že to jde, že život může být šťastný i bez dětí.
@1kolousek1 Takze privest dite do zivota bez otce je ok, ale prijit do milujici rodiny od nahradni matky je spatne?Oc je to horsi??
@1kolousek1 My už jsme si tykaly 😀 Já myslím, že Ty nechápeš mě. Ve své podstatě chodíš do diskuzí, kde se probírá téma adopce, i když o této problematice moc nevíš.
Myslím, že už jsme to řešily jinde - ale já nikdy nenapsala, že bych své dítě někomu dala. Já jsem psala, že se skláním před matkami, které to udělají a udělají tak nějaké bezdětné manžele šťastnými. Právě proto, že vím, že já bych toho schopná nebyla 😉 Nemůžu na ty matky říct půl slova, protože právě z toho, co udělaly, sama profituju 😉
Taky nesouhlasím s darováním vajíček (spermatu), náhradními matkami. Chápu, že touha neplodných párů po dítěti je obrovská. Chápu, že několik let snažící se páry musí být zoufalé. Ale! Nikdy bych se nerozhodla pro to, aby mi naše dítě odnosila cizí (nebo jakkoli příbuzná) žena! Je tolik opuštěných dětí, kteří touží mít rodiče. A dělání dětí na zakázku (ano na zakázku, protože se vybere nejlepší vzorek z vajíček, nejlepší vzorek ze spermií) mi přijde naprosto neetické.
@1kolousek1 netykám vám ani v jednom příspěvku, tak se podívejte, pokud jsem někde tykala, tak mi to prosím ukažte a zkopírovala jsem, to už jsem zdůvodnila.
@1kolousek1 Moje deti maji uz patnact let stejneho otce, ktereho jsem jim nevybrala na diskotece 😉 .
A placas nesmysly, na ty se te nikdo neptal.Otazka byla, oc ma horsi zivot dite od nahradni matky v milujici rodine a to bez otce, byt ho matka miluje?
@1kolousek1 já se nechci bít, jen se snažím pochopit jiný pohled na věc a napsat svůj názor, toť vše. O hádky nestojím.
Jinak to, že před tazatelkou diskuze smekám, že do toho jde je pravda a sama bych to nedokázala. Ale rozhodně v tom nevidím nic špatného pokud to jde a chtějí to, však to dítě nebude ochuzené o lásku ani nic jiného. takže asi tak.

@1kolousek1 Ale to tvuj pripad zjevne neni 😉