Mohu adoptovat miminko, kdybych měla bratra v péči?

kristy9
30. zář 2019

Dobrý večer, je mi 21 let a jsem s přítelem už 4 roky a bydlíme spolu.
Já nemohu mít vlastní děti a chtěli bychom si miminko adoptovat.
Moje mamka začala hodně pít (pije už delší dobu) a to tak, že se nezvládá starat o mého bratra, kterému je 11 let a proto přemýšlím, že bych si ho vzala do své péče. A chci se zeptat, že kdyby mi ho do péče svěřili, tak jestli je potom menší šance na adopci, tím, že bych měla v péči mého bratra? Nebo byto nebyl vůbec žádný problém? Děkuji předem všem za odpovědi.

zuzkasim
30. zář 2019

Myslím, že to nemá na případnou adopci vůbec žádný vliv. V případě žádosti o adopci je potřeba splnit docela dost věcí, psychotesty, hodnocení sociálky, z práce atd., je to záležitost obvykle kolem 1 roku a pak čekání. V případě pěstounské péče rodinného příslušníka jde o soudní rozhodnutí, pokud jsou v rodině větší problémy, nejspíš byste měli slušnou šanci.

kristy9
autor
30. zář 2019

@zuzkasim Děkuji moc za odpověď.

letalnica
1. říj 2019

@kristy9 Nemám zkušenosti, ale myslím si, že kdybys bratra v péči měla a zvládala se o něj starat, spíš by to pro tebe bylo plus a mohlo to zvýšit šance, jako že jsi důvěryhodná a tak 🙂

kristy9
autor
8. říj 2019

@letalnica Děkuji za odpověď. 🙂

zelenaesmolda
20. říj 2019

@kristy9
byt tebou pockam jeste par let,jsi hrozne mlada a nalozit si zaroven peci o bratra a jeste adopci je docela zahul a mohl by to taky neunest vas vztah s pritelem

nazka
21. říj 2019

@kristy9 klobouk dolů před Tebou! Já v 21 měla mozek jen na to, kde se bavit..
Zeptám se, jak bydlíte, máte vetsi byt a příjmy dobré? Na to koukají při adopci. Pokud jsou obě Tvé odpovedi ano, tak by spíš bratr v péči byl plus. Drzim vám palce.

sonaxoxo
21. říj 2019

A vy jste schopni s pritelem se postarat o tveho bratra I po financni strance?budete mu vse platit,krouzky, lyzak,tabory,ucebnice atd.?je to velmi nakladne!mam pocit,ze spousta lidi ma tak akorat na obnosene obleceni po sourozenci a na jidlo,tot vse..takze do toho bych nesla.je hezke,ze se chces postarat o brachu.jses velmi mlada,takze bych max.zvladla brachu ale na mimino si myslim ze je jeste cas..jen vybava stoji x tis.(mela jsem tak za 30 tis.)myslis I na to?

aktakd
21. říj 2019

@sonaxoxo Na bratra by urcite dostavala prispevek na jeho potreby a dle okolnosti a soudce taky treba odmenu pestouna, takze toho bych se nebala. Ale myslim, se pokud byste mela bratra v peci kratce, tak vam adopci na OSPODu zatim nedoporuci, protoze proste to pro vas bude urcite zahul a natoz se starat o dve deti "cizi"'. Ale urcite si o tom muzete zkusit s nejakym odbornikem promluvit, jak to vidi on. Hodne stesti!

sonaxoxo
21. říj 2019

@aktakd o prispevcich vim,ale zas jen na to bych se nespolehala.ja osobne mam zatim jen jedno dite,u ktereho s manzelem vime,ze ho dokazeme zabezpecit.