Přímá adopce černošské holčičky v České republice: Výzva pro maminky
Adoptovat v naší republice holčičku afrického nebo africko-smíšeného etnika klasickou cestou přes úřad je v podstatě nemožné. Zkoušeli jsme cestu jak vnitrostátní, tak mezinárodní adopce. Poslední legální cestou, která pro nás připadá do úvahy je přímá adopce. Mít černošskou holčičku je mým snem od dětství. Když jsme se seznámili s mým manželem, nadchl se pro to spolu se mnou. Netušili jsme ale za prvé, jak nesmírně těžké je tento sen realizovat v českých podmínkách a za druhé jak diskriminující jsou úřady vůči párům, kteří už nějaké děťátko mají (my máme jednu vlastní dcerku). Proto rozhazujeme sítě a zkoušíme poslední možnost - oslovit maminku, která by čekala / měla černošskou, nebo poločernošskou holčičku a nemohla se o ni postarat. Zaručuji, že máme veškeré potřebné zázemí, aby si děťátko žilo jako v bavlnce a dostávalo tolik lásky, kolik si zaslouží. ♥
Možná je to nereálné a nikdy se nám náš sen nesplní. Ale pokud by se taková maminka snad našla, prosím o zprávu na e-mail: "hledamecernosskouholcicku@seznam.cz"
@hledamecernousku kovaná žadatelka o adopci 🤣 tak jo, pošli pak IG profil 😉 čau
@20190418 Čekám na tvůj důvod. 🙂 A můžeš přihodit, co jsem ti udělala, že jsi tak hnusná.
Ty brďo, tohle je fakt prdlý. Nevěřím, že nejde o trolla, který se snaží šokovat.
Nene. .😔
Taky jsem jako holčička chtěla miminko z afriky, tak mi naši koupili černošskou panenku a byla jsem spokojená 😁 Ještě jsem schopná pochopit touhu adoptovat dítě z málo rozvinuté chudé země, ale vy byste v podstatě klidně adoptovali české dítě, hlavně když bude mít tu "správnou" rasu...? Fakt dost ujetý.
@junomcgaff husty co. Proste to musi byt cernoska. Je jedno odkud, je jedno zazemi, sice s afrikou nemusi mit nic spolecneho ale hlavne at je to cernoska. A spoustec byl ze na zakladce se ucili o chudych detech z afriky. Ale paradoxne cilem neni vytahnout dite z rozvojove zeme.👀
@hledamecernousku jinak, mozna, i kdyz ze spatnych duvodu chces takove dite, verim, ze by se u vas mohlo mit lip nejake africke dite nez v jakych pofminkach nektere deti v africe aktualne jsou(predevsim z oblasti hladomoru a valek mezi kmeny). proc nezajedete do afriky a neresite primo adopci tam? Davalo by mi to vetsi smysl. Kdyz to reknu otevrene a nevkusne - tak uplatit tam nekoho aby vam vystavil papiry vas prijde nejspis na min nez vybava pro dite v cechach. A rovnou si muzete prohlidnout rodice a dite vybrat. V paralernim vesmiru kdyz uz tak bych se vydala touhle cestou. Mohla byt aspon i v kontaktu s rodinou a ubezpecit je o cistych umyslech a davat vedet jak roste a ze ji dobre dari
@junomcgaff My jsme a priori právě chtěli dát domov dítěti z rozvojové země. To byl náš záměr!! Na UMPODu nás přesvědčili, že máme podat žádost nejprve v ČR, že je tu takových opuštěných dětí kupa. Už jsem to rozepisovala dříve, stačí jen číst.
@budouci_maminka Haha. Tak takhle to opravdu nefunguje. Samozřejmě že kdyby to šlo, dojedu si pro děťátko přímo do Afriky. Bylo by krásné seznámit se s místními dětmi přímo v sirotčinci a na místě zjistit, které by k nám přilnulo. Kdyby to bylo možné, byla by to první cesta, kterou bych řešila! Ale tady by mi soud papíry nikdy neschválil. Neměla bych rodný list, neměla bych zdravotní pojištění a ještě bych byla ráda, kdyby to dopadlo JEN vrácením nebohého dítěte. Takhle to tady nefunguje. Žádost o jakékoli dítě se podává v ČR, jde přes město, pak přes kraj, teprve pak případně na mezinárodní adopci. Tohle je státem stanovený postup. A za další, opravdu si myslíš, že je v Africe vystavení papírů levnější než v Čechách? Za mezinárodní adopci se platí částky v řádech stovek tisíc. Čím více rozvojový stát, tím je to dražší. Když už bychom se tedy ohlíželi na peníze. My jsme byli připraveni je vydat, ale z české strany to úřad řešit nechce!
Nebo odchytit cernocha a udelat iui
@hledamecernousku Pokud prvotní a hlavní záměr je a byl dítě z rozvojové země, tak jste měli ty lidi na umpodu poslat do háje s tímhle "řešením". Opuštěné dítě v ČR jakékoliv rasy je něco úplně jiného než dítě z rozvojové země.
Jsem laik, ale myslím, že mezinárodní organizace moc tyto adopce podporovat nechtějí (to že se zadání semtam nějaké celebritě z toho nedělá pravidlo). A he to tak asi dobře. Protože kdyby se tomu dal jen trochu legální rámec, mohli by jet obchody s dětmi ve velkém bohužel.
Jinak přidávám se k většině, že mi to zní šíleně. Jako pokud by někdy na mě zapůsobila nějaká beseda, tak spíš se budu snažit do Afriky zajet jako dobrovolník a pomocí nějaké organizace (českých tam působí vic než dost) pomáhat tam, než shánět za každou cenu adopci u dítěte na které tu čekají jiné a bezdětné páry.
@junomcgaff Ano, to je. Bohužel to je také důvod, proč se od revoluce uskutečnilo pouze do 20 (celkem!!) adopcí ze zahraničí do ČR. A skoro všechny adopce z tohoto počtu navíc byly pouze v rámci příbuzenských vztahů.
Já teda nejsem ani pro tohle řešení, ale nebylo by tedy snazší si najít na seznamce či někde nějakého černocha který by s tebou šel do umělého oplodnění? :D
Tak jo, končím tuhle debatu. Celé je to úplně mimo. Plné nepochopení, neznalosti problematiky a hloupého odsuzování. Byť se usilovně a upřímně snažím vše vysvětlit, většina je tu nastavená tak, že chápat nechce a nebude. Současně, když nám nechcete opravdu pomoct (třeba byste mohli poradit, jak adoptovat dítě z Afriky na přímo bez úřadů :D), proč komentujete? Asi si umím představit lepší zábavu na večer. 🙂 A pro všechny hatery - představte si sami sebe v roli osvojitele, představte si, s čím byste do toho šli - že si berete neznámé dítě, neznámého původu, které nevíte, jak bude růst, jaké bude mít potřeby, co bude chtít dělat. Možná s vámi nebude mít absolutně nic společného. Opravdu byste si nedali žádný požadavek? Nevadilo by vám tedy dítě postižené, dítě alkoholiků, narkomanů, dítě zneužívané, dítě jakéhokoli (tedy zákonitě romského) etnika, jakéhokoli věku? Jestli jste tak povznesení, měli byste adopci zvážit, protože jste zřejmě naprosto dokonalými žadateli, dokonalejší než ti, kteří se spolu s námi o děťátko skutečně hlásí - a starších dětí se špatnou anamnézou je kupa. V opačném případě jste pokrytci. Jediné, co vám vadí je, že jsem upřímně napsala, že toužíme po černošské holčičce. Bohužel jsme v ČR, kde se lidi řídí jen tím, co běžně znají. Takže kdybych napsala, že hledáme dítě romského nebo majoritního etnika, nikomu by to divné nepřišlo. Za další jste asi moudřejší než odborníci - protože jsme jich oběhali opravdu dost a jediné, co viděli jako překážku (kromě toho, že tu prostě dětí černošského etnika mnoho není), bylo, že máme vlastní dítě. Rozhodně jsme nikomu nepřišli ani neuctiví, ani špatní rodiče, ani pozéři, ani nic jiného. Naopak nás ujistili, že mít vlastní představu o miminku je naprosto normální. (Mimochodem, kolik jen existuje článků na téma "Chceme adoptovat černouška"? Zřejmě asi nejsme tak výstřední, když o tom píšou i v běžných zprávách, že?!) A ano, třeba je to šokující (i když upřímně moc nechápu co), ale všechno, co jsem napsala, je pravdivé. Možná by bylo lepší navymýšlet si srdceryvné litanie, jak jsme přišli o člena rodiny a nevím co, ale takhle to není. Jsme normální rodina, která si jen přeje dát domov dalšímu vysněnému dítěti. Snad je jedno, jaký příběh za tím je. Jsme milující rodina. TOHLE je důležité pro mě. Na další komentáře reagovat nebudu. Je to pro mě ztráta času a mám pocit, že jsem se ocitla v tzv. "králičí noře". Těm, co nás chápou a rozumí nám, děkuji za podporu. ♥ Pro potenciální maminku, která by snad byla v takové situaci a o přímou adopci měla zájem, jsem kontakt uvedla výše. Bohužel, vzhledem k tomu, jak je toto prostředí poškozující, se zde více pohybovat nebudu. Z celého srdce věřím, že naše vysněné děťátko si k nám cestu najde. My jsme připravení dát mu maximum lásky a péče.
@hledamecernousku kamarádka blondýna si našla v cizině černocha, má s ním dvě dcery. Otec s nimi nežije, je v cizině. Jedna holka, Naomi je celý tatinek.. druhá Jennifer je zase ač k nepochopení blondýnka s modrým očima takže ne vždy.. když máš něco s černochem se narodí prostě černoušek 😉 Každopádně držím palce, ale myslím, že jediná možná šance jak mít černošské dítě, je IUI po seznámení přes net s nějakým černochem kterému zaplatíte.. Nikdo vám nedá do adopce černošskou holčičku. V ČR prostě nejsou...🙏 Měj se hezky
Wau, uplna Angelina Jolie😀 Skoda jen, ze k nam prilis mnoho zoufalych cernosek rodit nejezdi. Na tvem miste beru tu romku, na fotkach ji trochu prejedes tmavym filtrem…. Tvoje “vznesene” duvody mi pripadaji smesne jako vsem ostatnim. Navic zijes v nejake utkvele predstave, jak skvele bude Vase rodinka vypadat v takovem slozeni. Moje sestrenice si vzala cernocha, maji dve deti a odstehovali se radeji do Britanie, protoze nase prostredi rozhodne neni tak friendly a bez predsudku, jak se ti muze na instaci zdat.
@hledamecernousku kamarádka to vyřešila tak, že se nechala oplodnit od černocha.
Je logické, že adopce černocha v této zemi je téměř nemožná.
Teda dámy, jediné co je tu k zblití jsou některé vaše středověké urážející komentáře mimo příspěvek. Nemusíte se s tím stotožňovat ale tak buď neodpovídejte vůbec nebo alespoň trochu inteligentně že, když to jinak nejde.
@metallico_mondo Hele, kdyby napsala "Uz od dvaceti jezdim s UNICEF do Afriky stavet skoly, rozdavat zbytecne kondomy a cistit studny... (ci neco podobneho). Touzim si osvojit jedno z deti, nevite jak postupovat ci na koho se obratit? Angelina Jolie je muj vzor, jen mam i zdravy vztah k jidlu..." OK...
Takhle to zni jako "Miluji pejsky, ale chci jen tu pidi civavu, co je super na selfie...a je mi fuk, jestli bude z mnozirny, ja ji proste chci a chci."
@hledamecernousku Doporucuji navstivit v Praze Karlovy lazne ci jiny podnik, cca 15 let zpatky to tam bylo cernochu plne... slovo da slovo a pristi rok uz budes mit sen mozna splneny.
Autorko, nic si z místních chytraček nedělej. Vsadím boty, že žádná z nich nevychovává přijaté dítě v pěstounské péči či adopci a mnoho z nich takové dítě ani nevidělo.
Radu nemám, jen podporu. Nenech se odradit. Je naprosto v pořádku mít nějaké preference. Pokud bys chtěla zásadně bílé modrooké dítě, rozhodně by to nevzbudilo takový rozruch jako chtít černouše.
A mimochodem, k nám do školky chodí 2 modrooké blondýnky a maminku mají opravdu černo černou.
@jane46 forma většiny odpovědi je prostě špatná . Lze to vyvracet rozmlouvat i normálně
Co možnost náhradního mateřství, kdy černošká maminka bude zároveň dárkyní vajíček? A k tomu sperma od černocha... Pak přímá adopce. Jsou země kde je náhradní mateřství zcela legální, u nás neni ani legální ani nelegální. Každopádně Indii si náhradní maminka za odmenu koupí dům nebo rozjede podnik, čímž zlepší životní úroveň celé rodiny 👍 Tím bys tedy mohla pomoc a zároveň mít miminko, ale co když se narodí kluk? 🤔🤔🤔 Takže taky slepá ulička... Nejspíš bohužel zustaneš jen u toho snu.
@hledamecernousku Proč až takto? Stačí si někde na diskošce najít černocha na jednu noc..samozřejmě někde na druhém konci republiky, aby se už nepotkali..
@amazienka pokud by chtěla zásadně modrookou HOLČIČKU, tak se to také líbit nebude... v ČR se moc preference "kvůli rozmaru" nenosí, zvláště pokud takové dítě chce na úkor bezdetných párů, které čekají roky.
(že je menší zájem o romské či nemocné děti je rozdíl, protože tam jde o negativní výběr - lidé je nechtějí, protože se obávají komplikací, autorka uplatňuje pozitivní výběr, chce jen něco konkrétního).
@martinka_33 Já mám pocit, že u nás se vybírá tak, aby si byli co nejvíce pdobní..takže bílému asi nedají černé..
@sorboni30 s tím souhlasím, naše sousedka má dvojčata vnoučata, jejich maminka kubánka, černá jako bota a děti jsou hnědooký a světlovlasý, normálně bílé pleti. Mluví napůl český a na půl španělsky, ale rozumí obojímu, babička neumí španělsky ani pozdravit, takže na ně mluví česky a řekla, že když žijou v Česku, tak se s tím taky musí popasovat, že ona se jinak mluvit už učit nebude. 😄 Někdy jsme si taky říkala, jestli jsou vůbec jejich, jestli je někde neadoptovali, protože nikdo by jim netypoval kubánskou mámu. 🤔 Ale souhlasím s tím, že je to celkem ujetý takhle diskuze 😁 taky bych chápala potřebu pomoci nějakému dítěti z chudé země, ale ne adoptovat cokoliv černého. 🙄
@amazienka Tak kdyz jsou oba bili, tak by asi pozadavek bileho ditete zas takova super dekadence nebyl 🤦♀️🤦♀️
Hele, kdyby to bylo tak, ze by ji bylo lito deti z Afriky a proto by misto pridavani deti na tento svet chtela osvojit nejake, ktere uz tu je a nema dobre vyhlidky na budoucnost, je to jina. Ale ten zasek 'jakekoliv dite, hlavne at je cerne' je fakt uplne mimo a nemyslim si, ze by takova rodina byla schopna to dite vychovavat s ohledem na to, ze vyrustat jako POC s sebou nese specifika a je fajn znat kontext a pristupovat k tomu citlive. Tady by to dite bylo fakt jak ta civava.

@zelenaesmolda To věřím :D Ale ne, tohle opravdu není cesta, kterou bychom chtěli jít..