icon

Přímá adopce černošské holčičky v České republice: Výzva pro maminky

hledamecernousku
17. srp 2023

Adoptovat v naší republice holčičku afrického nebo africko-smíšeného etnika klasickou cestou přes úřad je v podstatě nemožné. Zkoušeli jsme cestu jak vnitrostátní, tak mezinárodní adopce. Poslední legální cestou, která pro nás připadá do úvahy je přímá adopce. Mít černošskou holčičku je mým snem od dětství. Když jsme se seznámili s mým manželem, nadchl se pro to spolu se mnou. Netušili jsme ale za prvé, jak nesmírně těžké je tento sen realizovat v českých podmínkách a za druhé jak diskriminující jsou úřady vůči párům, kteří už nějaké děťátko mají (my máme jednu vlastní dcerku). Proto rozhazujeme sítě a zkoušíme poslední možnost - oslovit maminku, která by čekala / měla černošskou, nebo poločernošskou holčičku a nemohla se o ni postarat. Zaručuji, že máme veškeré potřebné zázemí, aby si děťátko žilo jako v bavlnce a dostávalo tolik lásky, kolik si zaslouží. ♥
Možná je to nereálné a nikdy se nám náš sen nesplní. Ale pokud by se taková maminka snad našla, prosím o zprávu na e-mail: "hledamecernosskouholcicku@seznam.cz"

Strana
z3
marimanta
18. srp 2023

@amazienka ano, mít jasno, jaké dítě zvládnu a jaké ne, jaké jsou moje limity, je v pořádku. Ale i mně, a to jsem myslím docela tolerantní, přijde trochu zvláštní chtít jen a pouze černou holčičku. Tam necítím takové to "chci bílé modrooké dítě, aby mi bylo podobné a taky mám obavy vychovávat Roma", ale spíš "chci černou holčičku, protože je to cool a sexy". Možná se pletu, ale zní to tak. A je to ta správná motivace...? Co když se z roztomilé holčičky vyklube náročný oříšek, bude to pořád tak krásné? Některé komentáře byly drsnější, ale neviděla jsem žádné vyloženě mega hnusné a útočné. A uomne poslední, i když tuhle větu nemám ráda, tak faktem je, že u nás je x tisíc dětí, které čekají na rodinu....

amazienka
18. srp 2023

A víte vůbec, co vše se vyplňuje do požadavků náhradní péče? Asi těžko že? Protože tam se to opravdu specifikuje dost podrobně a rozhodně není špatně reflektovat své požadavky.

marimanta
18. srp 2023

@amazienka ano, jedno z velkých témat je motivace. Proč chce žadatel dítě přijmout, proč takové ano a takové ne.
Nikdo z nás nezná celý příběh, všechny okolnosti.... ale pro mě by v tomto případě - touha adoptovat černou holčičku k vlastnímu dítěti - svítil veliký červený vykřičník.
Paní přeju, ať se jí to podaří, ať najde úžasnou černošku a vše probíhá hladce. Bohužel v náhradce se pohybuju dost dlouho na to, abych věděla, že těch úžasných a hladkých osudů není mnoho...

moravanka
18. srp 2023

Já bych se obrátila na Lejlu Abassovou. Myslím, že ona často do Afriky jezdí z charitativních důvodů a možná by věděla, kde najít vhodné dítě (sirotčinec). A je osoba, dá se říct prominentní , tak by možná poradila a pomohla., jak dítě legálně dostat do ČR .

mary.jane
18. srp 2023

No a najit tehotnou cernosku, co by manzela zapsala do RL coby otce? Vim, ze takhle nejak se da obejit adopce homosexualnimi pary...

mary.jane
18. srp 2023

Jo a jinak jsem na tohle tema cetla velice zajimavy clanek, kdy v Dansku se vyvinul system adopci deti z afriky vyslovene za ucelem vychovy vykonnych atletu/sportovcu, coz je uz uplne padle na hlavu... 🤦‍♀️

xxx3d
18. srp 2023

@hledamecernousku poslední možnost - oslovit maminku, která...atd.
zkusili jste třeba v nějaké té africké zemi žít?
chystali by jste se klidně vytrhnout africké dítě z jeho země, přesunout ho na jiný kontinent s vidinou splnění si snu.
vykořeněnost dítěte by později byl řešený jakou cestou?
případně... jste ochotní adoptovat dětí více? bývá více sourozenců
obecně pro tyto adopce platí, že je potřeba mít hodně peněz, známostí a času.

primárně se mi na tom nelíbí hlavně to, že pro splnění snu jste ochotni někomu zcela změnit život, v pohodlí domova.
odstěhujte se do zemí, kde taková adopce není takový problém, jako u nás a máte splněný sen raz dva.

zelenaesmolda
18. srp 2023

@xxx3d
100% souhlas!

gdpr
19. srp 2023

Neviem ako to funguje ale na yt je kanál dva tatove a oni si adoptovali dvojčatá z USA, legálne žijú v ČR už dievčatá sú velke tak tam podľa mňa by sa dalo určite dostať dieťa podľa vašich požiadaviek, zdá sa mi, že majú aj o tej adopcii video a ohľadom celého postupu s úradmi a príchodom do ČR ale už je to pár rokov tak mozno ho zmazali možno ho nechali tak urcite treba pozriet kanál.

xxx3d
19. srp 2023

@gdpr ale v tomto případě jde úplně o něco jiného.
zakladatelka nechce dítě s černým mužem, ona chce černé dítě adoptovat a tihle "dva tátové" v americe měli pro svoje dvojčátka náhradní matku, kromě toho, jsme zase na začátku všeho, chce to hodně peněz, fakt hodně.

gdpr
19. srp 2023

@xxx3d však je jasne ze to zadarmo nebude a určite tam by sa našla aj náhradná matka ktorá by vyhovovala požiadavkam tam maju veľa národnosti a určite viac šancí ako v ČR kde ľudí s takym etnikom je výrazne menej... Oni tiež to riešili cez nejakú agentúru, cez ktorú sa dostali k tej náhradnej. A tiez si myslim, ze právne by to bolo ľahšie vyriešiť ako dieťa priamo z Afriky inak zakladateľka píše, že môže byť aj mulatka.. A ci uz z Afriky alebo USA ta čiastka bude v niekoľkých 100 tis. Korún.

mimi1004
19. srp 2023

Měla sis najít černocha a mít vlastní černoušky s ním. Tohle je opravdu jako když kupuješ nové auto. Jsem ráda, že tomuto nejsou české úřady nakloněny. A co bys dělala, kdyby se ti už nějaká černoška ozvala, měla by z utz potvrzenou holčičku a ve finále by se narodil kluk? Řekla bys díky, ale nechci. Nebo by ta holčička byla bílá, protože otec byl běloch a holt měl silnější geny. Snít můžu o dovolené na Kanárech, ale jestli chci adoptovat, tak z touhy být mámou a dobroty srdce a ne být in, protože mám něco, co nemá v okolí nikdo jiný.

Strana
z3