icon

1. IVF přidejte se a podělte se o zkušenosti

rory_g
12. únor 2012

Ahojky, po 9. letech snažení, z toho 5. letech se současným partnerem, 3. IUI a jednom MA nás čeká první stimulace a pokus IVF. Budu moc ráda, pokud se přidáte vy, které jste na tom stejně a hlavně ty, které se podělíte o své rady, zkušenosti, strasti a hlavně radosti a úspěchy 🙂

pajule88
17. lis 2016

@prmarket No to je úžasný, mám radost. Jen je teda zvláštní, že ti neřekli počet. Možná záleží na tom, s kým jsi mluvila. To je ale fuk, hlavní je, že v sobotu jdeš na transfer 🙂
Zítra si mám v osm volat, kolik jich vydrželo, a v půl jedenácté mám přijet na transfer.

prmarket
17. lis 2016

@pajule88 Také je mi to divné, že mi to neřekli, mluvila jsem s laborkou, kdo by to měl vědět lépe? Ale kryokonzervaci mi pro jistotu už naúčtovali 😝 Také jsi již platila? Asi mi to řeknou ale v nedli protože mám volat na 8 a až pak mi řeknou, v kolik bude transfer. Tak uvidíme. Přeji zítra na 8 pěkné zprávičky 🙂

prmarket
17. lis 2016

@linusha Nemáš za co 😉 😉 Hlavně pevné nervy. A ani jedno IUI se nepodařilo uchytit?

linusha
17. lis 2016

@prmarket ne ne nevyšlo ani jedno IUI 🙂

pajule88
17. lis 2016

@prmarket A do jakého centra chodíš? Já do Pronatalu v Kolíně. Zatím jsem platila jen léky a metodu ICSI, zbytek budu doplácet zřejmě zítra.

prmarket
17. lis 2016

Já chodím taky do Pronatalu, ale v Praze. Léky jsem platila při vyzvednutí a ten zbytek: ISCI 7500, prodlouženou kulltivaci 2500 a kryo 6000 hned po zákroku OPU, když jsem se probrala z narkózy, 😀

dddkkk
4. dub 2017

Ahoj holky, není tu někdo kdo právě stimuluje na IVF a chtěl by občas prohodit pár slov, jak to jde/nejde apod.?

be_ruska
2. kvě 2017

@dddkkk ahojky klidně prohodim pár slov 😉 jak jsi na tom?

dddkkk
2. kvě 2017

@be_ruska Ahoj já asi výborně 🙂 zdá se že moje první IVF vyšlo a čekáme miminko... čekám na ultrazvuk, tam jdu 10.5. ... Co Ty? Začínáš stimulovat? Nebo už máš po?

be_ruska
2. kvě 2017

Tak to je krásný, gratuluji 😉 já jsem minulý týden začala stimulovat a o víkendu bych měla jít na OPU. Kéž by se nám taky podařilo na poprvé 🙂

dddkkk
2. kvě 2017

Já tomu taky pořád nemůžu uvěřit, ale testy jsou pozitivní tak, že to víc nejde a to by bez těhu asi těžko byly... 🙂 Zázraky se dějí... držím palečky aby Vám to taky klaplo! ... Taky jsem byla na OPU v sobotu 😉 A jak se cítíš?

be_ruska
2. kvě 2017

Zatím dobrý. Ráno píchám tři injekce. Už to celkem dávám, měla jsem z toho strach ale dobry🙂 zítra mám další kontrolu na utz

dddkkk
4. kvě 2017

@be_ruska Jojo Ty injekce se zdají být horší než ve skutečnosti jsou... Tak držím palce ať je hodně vajíček a je z čeho vybírat 😉

terite
4. kvě 2017

@be_ruska Ahoj, zdá se, že jsme na tom podobně. Právě stimuluji na naše první IVF. Dneska jsem 10. den cyklu a 9. den stimulace. Píchám Ovaleap 250jednotek a Clexane na ředění krve (mám leidenskou krevní mutaci) a poslední 4 dny k tomu ještě Orgalutran. Poslední 3 dny mě už docela bolí břicho a od včera jsem nafouknutá, že rozepínám kalhoty. Na kontrole jsem byla v úterý, to bylo vidět 10 folikulů velikosti od 10 do 18mm. Zítra mám další kontrolu a v neděli s největší pravděpodobností OPU. Budu ráda, když napíšeš, jak to vypadá u tebe a budeme společně sdílet následující dny a držet si palce 🙂

terite
4. kvě 2017

@be_ruska Jéé, ještě koukám, že jsi taky z Brna.. Já z Kuřimi. Jezdím do CARu na Obilňák. Kam ty?

be_ruska
4. kvě 2017

@terite jeee ahojky to jsem ráda že mám spolecnici 🙂 já chodím do Repromedy. Ale obilnak mám za rohem 😉
Já měla kontrolu včera cca 9 folikulu 10-17mm 🙂 dneska ráno jsem měla poslední injekce hormonů a dnes večer mám píchat na vyvolání ovulace. Na OPU jdu v sobotu 🙂

terite
4. kvě 2017

@be_ruska Take jsem rada za spolecnici ☺ Normalne bych mela OPU taky v sobotu, ale diky vikendu se svatkem to maji jinak a budou tam jen v nedeli. Kolik dni jsi stimulovala? Vcerejsi kontrola byla prvni behem stimulace? Co pichas na vyvolani ovulace? Ja mam nachystane 2 injekce Ovitrelle 10tis jednotek. Kolik hodin pred OPU to mas pichnout? Kdy presne jdes v sobotu na tu OPU. Budu na tebe myslet, pak dej urcite vedet, jak jsi dopadla.

be_ruska
4. kvě 2017

@terite tak já mám dnes 9DC a stimulují 8. Den. Kontrolu jsem měla v pondělí a ve středu. Já mám taky 2x ovitrelle (ty jednotky jsi vyčetla kde?) Mám to píchat dnes ve 21hod a na OPU jdu v sobotu v 8hod. Děkuji určo dám vědět dojmy a budu na tebe myslet zase v neděli 😉
Jinak mě zatím břicho neboli

terite
4. kvě 2017

Tak to mas cele trochu driv. Ja jsem po uterni kontrole byla trochu prekvapena, ze me nechaji jeste stimulovat az do patku a pak az v nedeli OPU, ale tak den sem den tam uz asi takovou roli nehraje. Ty jednotky Ovitrelle....mam zkusenost s Pregnylem, to je taky hcg a jedna injekce ma 5tis jednotek, tak myslim, ze je to stejne a tudiz 2 injekce jsou 10tis jednotek. Sestra mi to i potvrdila. Proc jste dosli k ivf a co jste zkusili predtim?

be_ruska
4. kvě 2017

No tak taky doufám že ten den nebude hrát roli. Právě jsem původně myslela že taky půjdu v neděli, ale včera Dr říkal že to vidí na sobotu. Tak asi ví co dělá 😀
Jinak já jsem antinu vysadila cca před rokem a půl atak nějak sme tomu nechávali volnej průběh. Pak už mě to začalo být divný tak jsme sli zkusit spermiogram a tam zjistili že má manžel asthenozoospermii. Od novyho roku jsme v CARU a tam zjistili mě nízkou zásobu vajíček. Takže nám hned doporučili IVF.

terite
4. kvě 2017

My uz mame 2leteho syna. Cesta k nemu byla ale slozita. Jednou jsem po 3/4roce snazeni otehotnela prirozene, ale byl z toho zamlkly potrat. Pak to nejak zase chvili neslo a my nechteli cekat, tak jsme sli so caru. Vsechny testy jsme meli a mame v poradku a vlastne ukazkove. Absolvovali jsme teda jen inseminace a ja diky nim 3x otehotnela, ale dvakrat to zase nedopadlo a az to posledni tehotenstvi vyslo. Narodil se sice predcasne, ale jinak dobry. Ted chceme druhe dite a zase to nejde. Ani po 13mesicich, behem kterych jsme 8x byli na inseminaci. Driv to takhle slo, ale ted uz ne. Nikdo nevi proc. Tak uz jsme kyvli na ivf. Ja uz dneska mam nafoukly bricho jakobych byla tehotna. Je mi tezko a jeste i to bricho boli. Doufam, ze se z toho nevyklube hyperstimulacni syndrom.

be_ruska
4. kvě 2017

@terite tak už mám píchnuto.
Jj koukala jsem na foto ze mas už prcka 🙂 to mě mrzi ty potraty ☹ musí být hrozný nevědět proč to nejde, kde je chyba....my měli hned jasno. Doufejme že ivf bude u obou úspěšné. Nějak si nechci pripoustet že by to nevyšlo, tak doufám že nebudu zklamaná.🙏

be_ruska
4. kvě 2017

@terite a jak jsi spokojená na Obilňáku? My tam právě byli na úplně prvním SPG a nadšení jsme nebyli tak jsme šli jinam.

terite
4. kvě 2017

@be_ruska Ja jsem tam absolvovala uz 3 operace na deloznim cipku a taky revizi po potratu a tak jsem si tehdy rekla, ze uz znaji mou historii a bude tedy nejjednodussi jit tam. Libilo se mi taky, ze je to vlastne nemocnicni a nikoli ciste soukrome zarizeni a ze to tam neni nijak nobl. Z tech soukromych pracovist jsem mela vzdy pocit, ze si na to vse potrebuji hlavne vydelat a protlacuji vice placene cesty. Osobni zkusenost odjinud ale nemam, tak tezko rict. Ted mi vyhovuje, ze to uz na obilnaku znam a maji tu mou historii. Nekteri lekari mi uplne nevyhovuji (co se komunikace tyce), ale obecne jsem tam spise spokojena. Taky jsem tam byla vicekrat hospitalizovana a rodila jsem tam a vzdy dobry.

terite
5. kvě 2017

Tak tech jednotek v Ovitrelle je celkem 6500 v kazde injekci. Resim to proto, abych vedela, za jak dlouho od te aplikace ma smysl delat test. Takova davka bude dlouho zkreslovat test. A jak se citis? Porad stejny, nic neboli?

be_ruska
5. kvě 2017

@terite ahojky. Taky jsem právě vyčetla těch 6500. Nic nebolí tak doufám že to je dobře 🙂 dnes máš kontrolu? Pak dej vědět

terite
5. kvě 2017

@be_ruska Tak jsem po kontrole a uz vim, proc jsem tak nafoukla. Videli celkem 13 folikulu o velikosti 14-28mm. Prevladaji ty velke nad 20mm. A pry jich muze byt i vic. Takze dneska ve 20.30h Ovitrelle a v nedeli v 8h do caru i s manzelem. On na odber a ja na opu.

absintka19
5. kvě 2017

@terite supr zprava, ja mela pres 35 foliku odebranych (opu) z toho 27 vajicek a 24 zralych a 21 oplodnenich a vajecniky az pod zebrama nafoukle 🙂

terite
5. kvě 2017

@absintka19 Tyjo, to je teda uroda. Gratuluji k tehotenstvi. Mas uz tesne pred porodem? Vysel ti prvni transfer? Volili jste nejakou priplatkovou metodu? Mate zamrazeno, kolik? To kryo muselo stat majlant...

absintka19
5. kvě 2017

@terite mam 5 dni do porodu. Zmrazenych bylo 7, 1zavedeno a hned napoprve vyslo, nase prvnk tehu, 6 mame jeste zmrazeno. Vyslo nas to i s leky na cca 50tis czk jelikoz se oplodnovalo tolik a mrazilo. Meli jsme vlastne KET a priplaceli jsme za prodl.kultivaci a ICSI at je to jistejsi.