1. IVF přidejte se a podělte se o zkušenosti
Ahojky, po 9. letech snažení, z toho 5. letech se současným partnerem, 3. IUI a jednom MA nás čeká první stimulace a pokus IVF. Budu moc ráda, pokud se přidáte vy, které jste na tom stejně a hlavně ty, které se podělíte o své rady, zkušenosti, strasti a hlavně radosti a úspěchy 🙂
@terite presne tak, ohss, my jsme meli spermio krasne ale chteli jsme to pojistit, na penezich nam nezezi 🙂 ano z 21 zustalo do 6 teho dne 7 blastocyst coz si myslim ze je super mit tretinu spickovych embryi a chytlo se hned prvni a uz jen 5 dni do terminu porodu.
Ahoj holky,já čekám na MS ( dorazí cca 20.5 ) a pak druhý den začnu stimulovat 🙂 Je tu taky někdo podobně ? 🙂
@absintka19 A kdy ses dozvedela, ze se jedna o ohss a transferovat se nebude. Myslis, ze mi to taky jeste hrozi?
@absintka19 A ještě jsem se chtěla zeptat, co a kolik jednotek jsi píchala na indukci ovulace a za kolik dní potom jsi zkousela testovat?
@terite ohss se mi rozjel 3.den po opu az takze jsem sla do CAR, ono i vzhledem k poctu vajicek to bylo vicemene jasne. Pichala jsem zaverecny pregnyl jednotek tusim 1000 a v CAR doporucili testovat 12ty den a vysledek zavat, takze jsem pockala a testovala 12ty den. Jinak stimulace byla merionalem a dipherelinem.
@absintka19 Tak jsem zvedava, jak dopadnu ja. Mam z toho ohss obavu, podle poslednich dnu i dnesniho utz mam podezreni, aby se to z toho nevyklubalo. Takze jsi mela pregnyl. Ten ma 5000 jednotek. Mohla jsi mit dve injekce takze 10tis jednotek. To je obvykla davka. A testovala jsi 12. den od pregnylu nebo od transferu?
@absintka19 A jeste k tomu ohss - pamatujes jake jsi mela prubezne vysledky pri kontrolach? Bylo uz tehdy jasne, ze folikulu je tolik? Jak se ti ten ohss potom projevil? Cetla jsem, ze se zvetsi bricho, boli... no ale to uz mam ted a docela hodne.. hm?
@terite bylo jasne, folikulu bylo pres 35 a dal uz nepocital, bylo videt ze vajecniky jsou strasne natazene. Ohss se pozna na utz-voda v brise. Bricho jsem mela velke jako ted v 8 mesici co jsem mela. Spise to tlacilo na organy nez bolest jako takova, spatne se dychalo.
@terite 12ty den od transferu.
@terite jinak kdyz porovnam tehu bolesti posledniho mesice a ohss, tak ohss je nic. Staci u neho hodne pit 3-4L ciste vody a hodne bilkovin a spravi se to rychle.
@absintka19 Tehu bolesti posledniho mesice jsem nezazila 😆 Mam uz 2r syna, ale narodil se predcasne o dva mesice driv. Ale rodila jsem prirozene, tak uz znam porodni bolesti 😉 Uz te to za chvili ceka, tak drzim palce, at to jde jako po masle a je to rychly...
@be_ruska PK je prodlouzena kultivace.
@absintka19
@terite ajo díky tak to máme 😀
Holky, ted jsem si uvedomila, ze mi nerekli, jak he to s jidlem a pitim pred punkci. Jak dlouho predtim nemam jist a pit?
@be_ruska Tak uz to mas za sebou. Pet vajicek neni spatny ne? Vzhledem k tomu vysledku AMH. A vsechny jsou uz oplodnene? Tak ted cekani, vid? To bude asi horsi nez doted. Boli te neco? Jak se citis? Pujdes od utery do prace? Proc budete transferovat az v pristim cyklu? s tim jsi dopredu pocitala nebo to ti rekli az ted?
@terite no lepší by bylo asi aspoň o dvě víc, ale tak 5 taky dobrý. Nezáleží na kvantite ale na kvalitě.😉 výsledky mi budou volat až v úterý. Od zítra mám zavádět utrogestan.pak přijde MS a pak 12 den cyklu mám přijít. Takže čekání ještě hodně 😝
Do prace určitě půjdu. S tím zaváděním jsem to nevěděla ale budou ty embrya geneticky vyšetřovat takže proto až v dalším cyklu....
Břicho mě docela bolí ale dá se to vydržet. Je to jak před MS
@be_ruska Tak jasneze vic by bylo lepsi, ale presne - kvalita he dulezitejsi, tak budu drzet palce, at vsechny vydrzi. To cekani ti ted vubec nezavidim. Ja moc doufam, ze se nam podari transferovat jeste v tomhle cyklu. Jinak ja dneska polehavam. Bricho je porad nafoukly a poboliva a jeste k tomu je mi docela soufl. Asi to bude z toho hcg, je to totiz stejny jako v prvnim trimestru minuleho tehotenstvi. No a jsem taky uz nervozni z toho zitrka. Uz to chci mit vse za sebou. Me nikdy driv zadna hormonalni stimulace nevadila, ale ted je mi fakt mizerne fyzicky i psychicky.
@be_ruska Dám určitě zítra vědět. Dneska je venku úplně krásně a manžel jel se synem a babičkou na výlet na kolech. Závidím jim a je mi líto, že nejsem venku s něma. Jenže je mi fakt blbě a tak si o to víc uvědomuju, že tohle víckrát absolvovat nechci a doufám, že se to podaří. Taky pročítám diskuze a zkušenosti a dostávám se k názoru, že to nebudu riskovat bez té metody ICSI. Představa, že se nám toho přirozeně moc neoplodní a pak ještě nepřežije kultivaci a já musím znovu podstoupit celý proces jen kvůli špatnému rozhodnutí, je příšerná. Takže to večer s manželem proberem a vidím to prostě na ICSI i PK. Peníze na to jsou, tak nebudeme škudlit....Hele, ať už to u nás dopadne teď jakkoli, tak se neboj, zůstanu tady s tebou a budu tě podporovat a povzbuzovat 🙂 Já mám pocit, že to, že se u nás ten důvod neúspěchu vlastně nezná, je vlastně horší. Nemůžeme si říct "tak touhle metodou obejdeme náš problém a musí to vyjít". Prostě nevíme...

@absintka19 Aha, takze vy jste ty cerstve vubec netransferovali? Takze to u tebe byl hyperstimulacni syndrom? A kdyz bylo 21 oplodnenych, tak vyvoj prezilo jen 7? My ICSI neplanujeme, spermio mame ok, takze asi jen prodlouzenou kultivaci. Ale samozrejme jeste uvidime, podle finalniho poctu zralych vajicek.