1. IVF přidejte se a podělte se o zkušenosti
Ahojky, po 9. letech snažení, z toho 5. letech se současným partnerem, 3. IUI a jednom MA nás čeká první stimulace a pokus IVF. Budu moc ráda, pokud se přidáte vy, které jste na tom stejně a hlavně ty, které se podělíte o své rady, zkušenosti, strasti a hlavně radosti a úspěchy 🙂
Ahojky holky, v sobotu jsem byla na odběru. Měla jsem 11 vajíček, ale pouze 3 zralá a všechna se teda oplodnila metodou ICSI. Dneska si budu volat, jak jsou prdky na tom.
Jinak břicho pořád bolí:( cítím vaječníky a když si sedám nebo zvedám tak to bolí. Dneska jsem musela do práce, ale jakmile mě někdo vystřídá půjdu domu, protože stejně bych tady byla prd platná. Ve čt mě čeká ET. tak snad budu fit 🙂
@michaela_k Ahoj, vitej mezi nama. Taky jsem porad jeste bolava, ale uz je to lepsi a do prace nastesti nemusim. Jsem na RD se synem. Dej dnes vedet, az se dozvis, jak se vede embrousum. Drzim palce!
Ahoj holky, ja zitra pichm prvi injekci v pondelí jsme objednana na Ultrazvuk a co bude dal?? Jak dlouho by to jetse melo trvat do prvniho tehu testu?
@hadiceee držím palce🙂 je to boj, ale věřím, že se vyplatí bojovat!!!
jinak bublinám se daří dobře - jsou 3. A jedna dokonce nějak napřed...už si nemám volat, ve čt jdu na ET, kdy jdete holky vy???
já mám zkučenosti špatné, z lidí jen tahají peníze. naší situaci jsme vyřešili adopcí a máme doma dětátko!
@michaela_k Ahoj děkuji, já právě ještě nevím, je to můj první pokud a teprve dneska jsem začla menstruovat, takže zítra píchám první injekci, pak v pondělí ultrazvuk a dál zatím nevím, ale doufám že už brzo, hrozně moc na to sázím a věřím že se to povede,
Tobě držím palec a dej vědět , každá dobrá zpráva mě vždy nakopne a dodá naději..
Ještě otázka, byla jsi na neschopence, nebo jsi? Nemám fyzicky náročnou práci, ale psychicky ano a to dost, navíc tu kolem mě běhá těhotná kolegyně a já každý den poslouchám o jějím šťastném těhotenství ( samozřejmě to chápu a nemám ji to za zlé) ale upřímně mě to dost stresuje, navíc mam pocit jako by na mě něco lezlo, tak se bojim abych ještě neonemocněla a opět se to neodložilo.. to už by mi asi fakt hráblo 🙂
@michaela_k Ja budu zitra jeste volat, jak se prcci drzi a na transfer pujdu ve ct nebo pa. Teda doufam, snad si to nezakriknu. Premyslela jsi uz, kdy pak zkusis prvni test? Embrya mas po prodlouzene kultivaci?
@terite Jojo mela bych mit 5 denní embryjk. Dneska jsem si volala a prospívají dobre, vsechny 3. Protože jsem v nějaké studii, tak po týdnu jdu na krev. Tak ani testovat nebudu. Ten tyden se bude teda táhnout. 🙂 taky budeš mit prodlouženou?
@hadiceee Ja taky byla poprvé. Injekce jsou v klidu. Nejhorší byla ta první. A pak pohodicka. 🙂 ja mam taky hodne stresovou praci, tak po ET budu doma. A příp. Pracovat z domu. Když se povede pujdu do práce až budu mit
Průkazku. Nebudu nic riskovat.
Holky, až budete mít dlouhou chvíli při čekání na výsledek... Tady je pár zajímavých dokumentů na "naše" téma...
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10110975060-...
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10110975060-...
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/107266607...
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/105695464...
@michaela_k Jojo máme také prodlouženou kultivaci, punkce byla v neděli, tak prý v pátek nebo pokud by embryolog usoudil, tak ve čtvrtek transfer. Já bych taky právě chtěla požádat v caru, jestli můžu po týdnu přijít na krev, protože příští pátek jedeme do Luhačovic na víkend se cvičením, bazénem, saunou, masážemi apod. Většinu toho bych si jako těhotná musela odpustit, ale zase pokud by těhotenství nevyšlo, ráda bych si alespoň pozvedla náladu tím, že si to tam užijí naplno. Proto bych ráda měla jasno.
@be_ruska Ty jo, to chapu, ze mas a jeste do patku budes mit pekne nervy. Ale musis verit! Cetla jsem o pripadech, kdy vydrzelo jen jedno a to zavedli a chytlo se. Ono proste ve vysledku i to jedno staci. Kolikrat maji holky na mrazaku hodne kusu a nic. Takze neztracej hlavu a ver jim...
@terite jo do dneška sem myslela jen pozitivně, ale teď už ty obavy přišly no. Samozřejmě že stačí aspoň to jedno dobrý. Holčina co byla semnou na pokoji měla u prvního ivf 13 embryek a ani jedno nebylo vhodný k zavedení 😨 to je fakt hrůza.
A ještě to vyšetření PGS to je další čekání. No ještě že jsem od rána do večera v práci. Nemám čas myslet negativně

@terite no mě taky bylo líto že jsem celý den byla doma, ale tak co už. Zítra už má být zase skarede.
Určitě si dejte to ICSI ať to máte pojištěné. Taky bych to nechtěla celé prožívat znovu. Tak tfuj tfuj na zitra 😉