icon

1. IVF přidejte se a podělte se o zkušenosti

rory_g
12. únor 2012

Ahojky, po 9. letech snažení, z toho 5. letech se současným partnerem, 3. IUI a jednom MA nás čeká první stimulace a pokus IVF. Budu moc ráda, pokud se přidáte vy, které jste na tom stejně a hlavně ty, které se podělíte o své rady, zkušenosti, strasti a hlavně radosti a úspěchy 🙂

be_ruska
6. kvě 2017

@terite no mě taky bylo líto že jsem celý den byla doma, ale tak co už. Zítra už má být zase skarede.
Určitě si dejte to ICSI ať to máte pojištěné. Taky bych to nechtěla celé prožívat znovu. Tak tfuj tfuj na zitra 😉

terite
7. kvě 2017

@be_ruska Tak mam po. Vajicek je 7. Cekala jsem teda vic. Jeste nevim, jestli budou vsechny zrale na oplodneni. Dozvim se pred 12h.

terite
7. kvě 2017

@be_ruska Tak dneska zatim vic vedet nebudu. Spg jsme meli super, ale i tak jsme dali icsi na vsechny vajíčka, u kterych to pujde. V utery budu volat, jak to vypada. Jinak uz jsem doma a nejak se to rozbolelo, tak zobu analgetika a lezim.

be_ruska
7. kvě 2017

@terite tak supr 7 je dobrý 😉 já budu taky vědět v utery, tak teď nám nezbývá než čekat. 🙂 Mě už dneska břicho neboli tak pohoda

terite
8. kvě 2017

@be_ruska Tak si predstav, ze ja se vcera pak jeste kroutila bolesti a ani prasky nepomahaly. Dneska to je o trochu lepsi, ale porad mam hrozne nafoukle bricho a boli me okolo zaludku. No des. Hodne piju a cpu se bilkovinama. Snad to ustolim doma a do transferu uz budu ok.

be_ruska
8. kvě 2017

@terite ahojky tak už je ti líp? Snad to nebude nic vážného. Já už sem napjatá z toho zítřka až zavolají...🙏

terite
8. kvě 2017

@be_ruska Hele no trochu lepsi to je, ale rozhodla jsem se, ze si zitra radeji zajdu do caru na kontrolu. Tak tam rano pojedu a uvidim. Jinak ohledne vajicek mam volat mezi 9.30 a 10h. V kolik maji volat tobe?

terite
9. kvě 2017

@be_ruska Tak nakonec je mi jeste lip, tak na tu kontrolu dnes nepujdu. Tak budu jen dopo volat. Dame si pak vedet, hm?

michaela_k
9. kvě 2017

Ahojky holky, v sobotu jsem byla na odběru. Měla jsem 11 vajíček, ale pouze 3 zralá a všechna se teda oplodnila metodou ICSI. Dneska si budu volat, jak jsou prdky na tom.
Jinak břicho pořád bolí:( cítím vaječníky a když si sedám nebo zvedám tak to bolí. Dneska jsem musela do práce, ale jakmile mě někdo vystřídá půjdu domu, protože stejně bych tady byla prd platná. Ve čt mě čeká ET. tak snad budu fit 🙂

terite
9. kvě 2017

@michaela_k Ahoj, vitej mezi nama. Taky jsem porad jeste bolava, ale uz je to lepsi a do prace nastesti nemusim. Jsem na RD se synem. Dej dnes vedet, az se dozvis, jak se vede embrousum. Drzim palce!

terite
9. kvě 2017

@be_ruska Tak jak, uz neco vis? Ja uz jsem tam volala. Z tech 7 odebranych mame 7 oplozenych a zatim se drzi. Nektera jsou pry horsi, nektera lepsi. Coz je normalni. Zitra budu volat znovu.

hadiceee
9. kvě 2017

Ahoj holky, ja zitra pichm prvi injekci v pondelí jsme objednana na Ultrazvuk a co bude dal?? Jak dlouho by to jetse melo trvat do prvniho tehu testu?

terite
9. kvě 2017

@hadiceee Co zatim vim, tak se stimuluje cca 7-9 dni. Pak je punkce vajicek. Pak se 2-5 dni kultivuji a pak se zavedou a od zavedeni urcite minimalne tyden (u prodlouzene kultivace, kdy se zavadeji embrya uz vice vyvinuta) do mozneho prvniho testu. Chvili si teda jeste pockas..

hadiceee
9. kvě 2017

@terite dekuji, no prijde mi to nekonecne ted, ale oproti tomu co predchazelo je to brnkacka, dzim vam vsem palce holky! Prece se to stesti na nas uz take musi usmat !!

michaela_k
9. kvě 2017

@hadiceee držím palce🙂 je to boj, ale věřím, že se vyplatí bojovat!!!
jinak bublinám se daří dobře - jsou 3. A jedna dokonce nějak napřed...už si nemám volat, ve čt jdu na ET, kdy jdete holky vy???

filija
9. kvě 2017

já mám zkučenosti špatné, z lidí jen tahají peníze. naší situaci jsme vyřešili adopcí a máme doma dětátko!

hadiceee
9. kvě 2017

@michaela_k Ahoj děkuji, já právě ještě nevím, je to můj první pokud a teprve dneska jsem začla menstruovat, takže zítra píchám první injekci, pak v pondělí ultrazvuk a dál zatím nevím, ale doufám že už brzo, hrozně moc na to sázím a věřím že se to povede,

Tobě držím palec a dej vědět , každá dobrá zpráva mě vždy nakopne a dodá naději..
Ještě otázka, byla jsi na neschopence, nebo jsi? Nemám fyzicky náročnou práci, ale psychicky ano a to dost, navíc tu kolem mě běhá těhotná kolegyně a já každý den poslouchám o jějím šťastném těhotenství ( samozřejmě to chápu a nemám ji to za zlé) ale upřímně mě to dost stresuje, navíc mam pocit jako by na mě něco lezlo, tak se bojim abych ještě neonemocněla a opět se to neodložilo.. to už by mi asi fakt hráblo 🙂

terite
9. kvě 2017

@michaela_k Ja budu zitra jeste volat, jak se prcci drzi a na transfer pujdu ve ct nebo pa. Teda doufam, snad si to nezakriknu. Premyslela jsi uz, kdy pak zkusis prvni test? Embrya mas po prodlouzene kultivaci?

michaela_k
9. kvě 2017

@terite Jojo mela bych mit 5 denní embryjk. Dneska jsem si volala a prospívají dobre, vsechny 3. Protože jsem v nějaké studii, tak po týdnu jdu na krev. Tak ani testovat nebudu. Ten tyden se bude teda táhnout. 🙂 taky budeš mit prodlouženou?

michaela_k
9. kvě 2017

@hadiceee Ja taky byla poprvé. Injekce jsou v klidu. Nejhorší byla ta první. A pak pohodicka. 🙂 ja mam taky hodne stresovou praci, tak po ET budu doma. A příp. Pracovat z domu. Když se povede pujdu do práce až budu mit
Průkazku. Nebudu nic riskovat.

terite
9. kvě 2017
terite
9. kvě 2017

@michaela_k Jojo máme také prodlouženou kultivaci, punkce byla v neděli, tak prý v pátek nebo pokud by embryolog usoudil, tak ve čtvrtek transfer. Já bych taky právě chtěla požádat v caru, jestli můžu po týdnu přijít na krev, protože příští pátek jedeme do Luhačovic na víkend se cvičením, bazénem, saunou, masážemi apod. Většinu toho bych si jako těhotná musela odpustit, ale zase pokud by těhotenství nevyšlo, ráda bych si alespoň pozvedla náladu tím, že si to tam užijí naplno. Proto bych ráda měla jasno.

hadiceee
9. kvě 2017

@terite : Na krev si muzes zajit i sama jako samoplatce bez jakehokoliv doporuceni, stoji to kolem 150 Kč a udelaji ti to v kazde nemocnici, dokonce sem ani necekal frontu kdyz sem rekla ze jdu jako samoplatce vzali me hned, jak ja vam holky zavidim, to cekani je nekonecny

terite
9. kvě 2017

@hadiceee Jojo to mas pravdu. Zkusim se vnutit do caru. A kdyz to nepujde, zajdu si sama.

linusha
9. kvě 2017

@terite mě po transferu v CAR řekli že mám přijít za 12 dní na krev 🙂 A za sebe můžu říct že mi ty dny neskutečně utekly 🙂

terite
9. kvě 2017

@linusha No ja si nejsem jista, jestli mi to az tak bude utikat. A pritom uz doma jednoho prcks mam. Ale stejne... Budu na to hodne myslet.

be_ruska
9. kvě 2017

@terite ahojky já byla celý den v práci tak sem se na koňa dostala až teď. Volali mi. V pořádku byly jen 3 vajíčka a z toho se jen 2 podařily oplodnit. V pátek mají vědět zda se dostanou do toho posledního stadia.

be_ruska
9. kvě 2017

@terite jinak mě už nic nebolí jsem v pohodě ale popravdě mám docela strach....2 je strašně málo a ještě tolik čekání 😢 mě by vážně hráblo kdyby nevyšlo ani jedno 😢 🙏

terite
9. kvě 2017

@be_ruska Ty jo, to chapu, ze mas a jeste do patku budes mit pekne nervy. Ale musis verit! Cetla jsem o pripadech, kdy vydrzelo jen jedno a to zavedli a chytlo se. Ono proste ve vysledku i to jedno staci. Kolikrat maji holky na mrazaku hodne kusu a nic. Takze neztracej hlavu a ver jim...

be_ruska
9. kvě 2017

@terite jo do dneška sem myslela jen pozitivně, ale teď už ty obavy přišly no. Samozřejmě že stačí aspoň to jedno dobrý. Holčina co byla semnou na pokoji měla u prvního ivf 13 embryek a ani jedno nebylo vhodný k zavedení 😨 to je fakt hrůza.
A ještě to vyšetření PGS to je další čekání. No ještě že jsem od rána do večera v práci. Nemám čas myslet negativně