icon

1. IVF přidejte se a podělte se o zkušenosti

rory_g
12. únor 2012

Ahojky, po 9. letech snažení, z toho 5. letech se současným partnerem, 3. IUI a jednom MA nás čeká první stimulace a pokus IVF. Budu moc ráda, pokud se přidáte vy, které jste na tom stejně a hlavně ty, které se podělíte o své rady, zkušenosti, strasti a hlavně radosti a úspěchy 🙂

linusha
11. kvě 2017

@terite @be_ruska pokud vím tak pohlaví se určuje dopředu při IVF jen pokud je nějaký problém v rodině např nějaká nemoc která postihuje určité pohlaví. Potom se dělá vyšetření embryí ohledně pohlaví.

be_ruska
11. kvě 2017

@linusha hmm.já slyšela že oni ví co ti zavádí. Jen to nechcou moc říkat.

terite
11. kvě 2017

@linusha Jj presne takto jsem o tom cetla. A myslim, ze se to da urcit jen pri tom genetickem testovani embryi.

linusha
11. kvě 2017

@terite ano, to vyšetření se dá udělat jen pokud se dělá genetika embryí. Ale vím že to vyšetření je poměrně nákladné.

be_ruska
11. kvě 2017

@linusha
@terite ajo holky tak to pardon. Takže to ví jen když dělají pgs? V jiných diskuzích jsem četla že si pak mohli aji vybrat.

linusha
11. kvě 2017

@be_ruska no pokud vím tak to vyšetření se dá udělat jen když se k tomu dělá i genetika. Ale jak říkám pohlaví dopředu se určuje jen když je to potřeba vědět kvůli některým druhům nemocí. Aspoň takové informace mám od dvou kamarádek u kterých to bylo nutno provést a od genetičky když jsem se na to ptala 🙂

be_ruska
11. kvě 2017

@linusha ajo ajo. Nám tu genetiku praveze dělají.

linusha
11. kvě 2017

@be_ruska co vím tak pgs se často děla pokud to pár chce, ale asi Vám nebudou dělat to vyšetření na pohlaví pokud k tomu není důvod a určitě pokud jste domluveni na pgs tak by Vám to v CARu už řekli že doporučují nějaké takové vyšetření.

be_ruska
11. kvě 2017

@linusha vím že nám embrya budou geneticky vyšetřovat a vím že budou vědět pohlaví které zavádí 😉
Takže spíš přemýšlím zda to nechat osudu nebo si říct.

linusha
11. kvě 2017

@be_ruska stejně se to pak dozvíš na screeningu když budeš chtít, takže to záleží jen na tobě jestli si to necháš říct už teď 🙂 Který CAR navštěvuješ?

be_ruska
11. kvě 2017

@linusha jj to máš právu. Navštěvuju repromedu v Brně 🙂

be_ruska
12. kvě 2017

@terite ahojky. Dnes mi volali. Už nám zbývá jen jedno vhodné k zavedení 😢

terite
12. kvě 2017

@be_ruska Fakt? Achjo. A bude teda vhodne i na zamrazeni? Dneska ho zamrazi? Rekli ti neco vic - v jake fazi vyvoje je a jake kvality?

be_ruska
12. kvě 2017

@terite jj už ho zmrazili. Tu fázi říkala ale já už to nějak nevnímala....achjo šance se snižují 😔

terite
12. kvě 2017

@be_ruska Jsme nakonec dopadly stejne vid? Tak dougam, ze i stejne uspejeme a budeme si pak moc rict, ze to za ty nervy stalo..

be_ruska
12. kvě 2017

@terite keeeez by!! 🙏

be_ruska
14. kvě 2017

@terite ahoooj tak jak jsi na tom?? Jak je ti??

terite
15. kvě 2017

@be_ruska Ahoj, no psychicky mizerne. Behem vikendu jsem se 2x hystericky pohadala s manzelem. Ty hormony a nervy se mnou mavaji. Bezne jsme spis konstruktivni a nehadame se. Dneska je test negativni - to jsem cekala, ovitrelle uz vyprchal. Uvidim, co bude ve stredu a pak hlavne v patek. Uz ted si ale myslim, ze to zase urcite nevyslo a jsem smutna. Nejak v sobe nedokazu vyburcovat pozitivni ocekavani, bojim se zklamani.

be_ruska
15. kvě 2017

@terite to mě mrzí ☹ tak snad se brzy udobrite. Mě je taky na prd. V práci je to horší a horší mám chuť s tím seknout.
Nemysli tak negativně určitě to dobře dopadne. Musí 😉 přece nemůže být všechno jenom černé 😕

terite
15. kvě 2017

@be_ruska Ale jo udobrili jsme se uz pul hodiny po hadce. Ale proste ty nervy pracuji a to napeti se eskaluje ven 😯 No ja ted vaham, jestli zkusit ten test ve stredu (6 dni po et) nebo vydrzet do patku...

michaela_k
15. kvě 2017

@terite taky nad tím váhám:D

be_ruska
16. kvě 2017

@terite no rekla bych ti zkus vydržet co nejdéle, ale vím že to je těžký 😀

terite
16. kvě 2017

@michaela_k A uz jsi nejaky test udelala. Myslim, ze je dobry mit jasno, jestli je Pregnyl/Ovitrelle pryc... pro pripad, ze by se pak objevil dusik, aby clovek nespekuloval, jestli to neni zbytek léků.
@be_ruska To je, ale zatim jsem odhodlana zkusit vydrzet.. uvidime.. ta netrpelivost je silena. Co ty, vysadila jsi uz utrogestan?

michaela_k
16. kvě 2017

@terite jeste jsem netestovala. 🙂 koupím testy a zkusím asi zítra.

be_ruska
16. kvě 2017

@terite dneska večer beru naposled. Myslíš že MS přijde pár dní po ? Nebo normálně kdy mám termín?

terite
16. kvě 2017

@be_ruska A kdy bys mela mit ms? Mne vzdy prisla do dvou dnu po vysazeni, ale zaroven uz i vychazel termin ms... tezko rict, jak to bude u tebe.

be_ruska
16. kvě 2017

@terite aha no já mám praveze termín až 24.5. Tak doufám že přijde dřív po tom vysazení. 😀

terite
16. kvě 2017

@be_ruska Jak dlouhou mivas lutealni fazi (od ovulace do ms)? Stejny pocet dni si pripocitej ode dne OPU a to je ten termin, na kdy by ti ted mela ms vychazet, v tomto cyklu.

be_ruska
16. kvě 2017

14 dní takže jestli dobře počítám tak bych to měla dostat v sobotu? OPU byla 6.5.

terite
16. kvě 2017

@be_ruska Jojo brala bych spis ted tuto sobotu nebo mozna uz i driv po vysazeni. Ale az 24.5. si myslim ze nee.