CAR Apolinář. Byli milí, vysvětlili vše apod.?
Ahojky holky, rozmýšlím se, do jakého CARu v Praze se přihlásím. Vím, že všichni chválí Pronatal, ale prodělala jsem operaci u Apolináře, a tak mají všechny mé papíry a navíc jsem tam byla spokojená. A proto bych se chtěla zeptat, jaké máte zkušenosti s CARem u Apolináře. Vím, že dosahují dobrých výsledků (statiskticky). Ale mě by hlavně zajímalo , jak se k Vám chovali. Zda vše dostatečně vysvětlili, byli milí a tak. Mooc vám předem děkuji za příspěvky.
@mirunka_cz mohl by, ale podle toho jak máš starý embroušky, pokud mín jak čtyři dny tak ještě počkej, jinak známky chřipky, bývají dobré znamení, spousta těhulek to tak měla 🙂 ani já při Danielce nebyla vyjímkou
@mufinka26 Ahoj koukam ze tu reagujes jen ty 🙂 mela jsem je 2 dny stary.Ale boli me strasne prsa mam je tvrdy a natekly bricho taky porad jak kdyz jsem v 5 mesici.
proč někomu dávají 2 dny starý a někomu 4 dny starý?? podle toho jak se vyvíjejí?? musí je tam dát jen v určité fázi ne??
@fori To nevim take sem si myslela ze davaji kazdemu stejne.
@fori No u Apolináře je to tak, že dávají většinou po té 2denní kultivaci. Dýl ti je nechají vyvíjet, když do toho zasáhne víkend, nebo když se špatně vyvíjejí a nejsou si jistí...O tom rozhodne embryoložka. Jinak je mraží po ukončené 4denní kultivaci, aby si byli jistí, že mrazí jen ty kvalitní.
@mirunka_cz a ty jsi teď po stimulaci? Jestli jo, mohl by to být náběh na OHSS! To se prý zhoršuje, když se embrouš uchytí...
Jinak poslední možnost, kdy embrya zavést je v okomažiku, kdy je embryo v takovém stádiu, kdy se chce zahnízdit - to už v děloze být musí - obykle je to nejpozději 6. den
@mirunka_cz
@fori já mám čtyřdení, jelikož sme v tom měly ten víkend, ale zase to bylo lepší v tom, že máme zamražený opravdu hodně kvalitní embryjka 😉 Jinak holky pokud se nám nepovede tento KET tak mě čeká hysteroskopie. Pani doktorka se moc divyla, proč nám to nejde, když máme mimoušky tak kvalitní ☹ Když sem řekla v práci, že příští týden nastupuji na týden na nemocenskou tak my vedoucí oznámila, že se jí to nehodí, že by pro ní bylo lepší, kdyby mě tam neměla 😠 akorád mě rozhodila, pracuji zde 5let, naše stará pani vedoucí věděla, že jdu do IVF a hodně my fandila, jenže pak nám daly mladou a ta s náma vůbec nekomunikuje, její přístu je otřesný a přesto sem jí chtěla upozornit, aby si na čtyři mé pracovní dny vzala do práce třeba brigádníka. Náš pan směnový my pak řekl,. že sem jí to vůbec neměla říkat a rovnou sem tu neschopenku měla přinýst ☹ dostala mě do takovýho stresu, že sem normálně chtěla ten KET v úterý odvolat, ale pak sem si uvědomila, že nějaká pipina my cestu za miminkem neskazí.
já prostě nechápu to, že někomu to dají jak píšete za dva dny a když je v tom víkend tak někomu za 4 dny, je jasné že po 4 dnech vědí o vývoji embryek více než po dvou dnech, tak proč všem nezavádějí rovnou třeba ty 4 denní, když bývají kvalitnější.a ta prodloužená kultivace se prý platí jo??jako kdo chce mít kvalitnější embryjka ta si musí prý připlatit, to se mi zdá nespravelivý teda pokud je to pravda. a chci se zeptat, logicky by měl těhu test být pozitivní dřív než u IUI ne?
@fori u Apolináře je to tak, že po ET se doporučuje testovat 14-17. den já sem za to neplatila ani korunu navíc, ale asi kdyby v tom ten víkend nebyl asi by se platilo. Jinak ještě k tomu testování už sedmý den bývá na testu dušík 😉 pokud se to uchytilo 😉 ale taky hodně záleží na tom, že každá žena produkuje těhu hormon jinak a i ty léky co se berou výsledky trochu brzdí. 😉
@mufinka26 A dobre si udelala !!Ja na mou povahu bych ji asi dost vynadala.
@mirunka_cz když sem to večer řekla manželovi, tak byl vzteky bez sebe, jak si to vůbec může dovolit 😠 já sem zas taková že držím pusu a pak se tím sama užírám, ale tentokrát to muselo ven.... a co ty jak se máš? už budeš pomalu tetstíkovat vid? 😉
@fori U Apolináře si ani připlatit za prodlouženou kultivaci nemůžeš. Prostě ji buď potřebuješ nebo ne - o tom rozhoduje jen embryoložka. Ono neplatí, že 4 denní jsou lepší. Někdy jim je prostě líp v bříšku než někde ve zkumavce. Proto je dávají hned po dvou dnech. U Apolináře jsou fakt borci a nedělali by něco, co nemá důvod (jen kvůli prachům)
@mufinka26 Uz jsem to nevydrzela a vcera jsem testla a nic ☹ porad si rikam ze je to brzo.Testnu az ve ctvrtek mam ale strach... 😒
@mirunka_cz neměj strach, uvidíš, kdy máš ofiko testovat? určitě je ještě moc brzy 😉 držím ti všechny palečky co mám 😉 🙂
@mufinka26 Ve ctvrtek mam testovat 🙂 moc dekuji.
@mirunka_cz tak to na tebe budu ve čtvrtek moc myslet 😉 mě se to taky krátí, už v pondělí se dozvíme jestly bude ET nebo ne, tentokrát to beru v pohodě, prostě to bude bud a nebo... 🙂
@mufinka dekuji a take drzim palce 🙂
Ahoj holky tak jsem to nevydrzela a udelala si test vcera vecer a dnes rano a carka tam je ale slaba.Tak snad to nebude tim ultrogestanem 😒
@mirunka_cz utrogestanem by to být nemělo ne?? ten ti těhu test neovlivní..... držím palce at ti to vyjde 🙂
@fori Jee tak to jsem rada 🙂 moc dekuji.
mufinka Ahoj tak jak jsi dopadla?
@mirunka_cz ahojky já to spletla jdu tam až dneska 😅 takže se to dozvím až tam přijedeme, jestly je bobísek OK a půjde pěkně do bříška 😀
@mirunka_cz utogestan ti neukáže // potichoučku gratuluji a at čárka pěkně sílí 😀 😀 😀
@mufinka26 Aha tak at ti to dobre dopadne 🙂 sili a moc 😅
Ahojky holky, tak hlásím jednoho broučka v bříšku 😀 transfér byl tentokrát sice trošku bolestivý, pani doktorka my musela přes čípek stáhnout trochu dělohu, ale byla a sem moc štastná a mám z toho moc dobrý pocit 😀 pak, když sem na UTZ viděla že je embryjko na svém místě, tak sem byla úplně dojatá 😀 sice to byla jen malá tečka, ale byl to krásný pocit. Tentokrát to prostě musí vyjít 😀 😀 😀
@mirunka_cz to je moc dobře, že sílí, moc gratuluju 😀
@mufinka26 Moc ti to holka preji a urcite ti to vyjde 🙂 jinak dekuji.

jinak asi budu nemocna leze name chripka uz od rana prskam ☹