icon

CAR Unica Brno

lucen
11. únor 2009

Berušky, radši jsem založila nové, aby nás nestřihly

hribek
24. zář 2017

@marenka244 ja prave taky nic nevygooglila. No ppckam co dr😉
@dendinka moc gratuluju!! 9.mam zrovna narozky tak bude urcite vse v poradku😉

lnk
24. zář 2017

@dendinka to čekání na ultrazvuk je vždycky strašně dlouhý. já se ho nikdy nedočkala. u obou dětí jsem skončila dřív v nemocnici než v unice.. moc ti držím palce, bojuj!!! cesta je příliš dlouhá a trnitá, ale věřím, že tentokrát už to zvládnete 😘

dendinka
24. zář 2017

@lnk snad to bude dobrý, dneska jsem pro kontrolu zase dělala test a pořád sílí, od včera už mám utrogestan+duphaston místo agolutinu a zatím naštěstí dobrý, měla jsem z toho strach, abych právě nezačla krvácet a ten dál sílící test mě zase trochu uklidnil

lnk
24. zář 2017

@dendinka tak to je paráda!! jen tak dál 🙂

hanulkasa
24. zář 2017

@dendinka super

andela01
24. zář 2017

@dendinka nádhera 😍 moc moc držím palečky 🍀

hribek
24. zář 2017

Holky kde kupujete lek co vam predepise dr na ivf? Jde to jen v lekarne v unice nebo i nejake jine na objednani? Nebo vam to rovnou daji predchystany?

janikas85
24. zář 2017

@hribek něco mi daly ,,ze svého´´ zbytek jsem vyzvedávala přímo v Unice v lékárně. Jsou to speciální léky a normální lékárny je asi mít nebudou.

janikas85
24. zář 2017

@hribek A navíc většina léků je injekčních. U těch vám sestřička vysvětluje postup přípravy a aplikace.

hribek
24. zář 2017

@janikas85 ok diky 🙂

crazy_girl3
24. zář 2017

Holky, ještě me trápí jedna věc. Mam pomerne nadváhu. Řeši to tam hodně nebo ne? Na některých klinikách prý ani je začnou lecbu

dendinka
25. zář 2017

@crazy_girl3 neboj jako zmíní se o tom, ale ivf a vše kolem v pohodě proběhne, já jsem hodně veliká 😂

crazy_girl3
25. zář 2017

@dendinka a kolik tak vážíš? Já z toho mám docela hrůzu, protože to je takový citlivý téma u mě

hanulkasa
25. zář 2017

@dendinka no po tom co máš za sebou se ani nedivím. ;) jen počkej kolik přibereš teď 😀

janikas85
25. zář 2017

@crazy_girl3 Vypadám podobně jako vy a jediný co jsem od doktora slyšela bylo,že budu vzhledem k mojí váze potřebovat některých léků víc. Jinak ani slovo. A vzhledem k tomu, že mám polycystické vaječníky mi vysvětlil,že stejně moc nezhubnu.

crazy_girl3
25. zář 2017

@janikas85 díky za uklidnění, snad narazíme na fajn doktora. V noci jsem nemohla spát, jsem nervózní....ale těším se, že se třeba konečně dočkáme...

janikas85
25. zář 2017

@crazy_girl3 Mám zkušenost se dvěma doktory a jsou fakt bezvadní. Ničeho se nebojte, je to sice náročné, ale v Unice jsou všichni hodní. Kdyby jste potřebovala nějakou radu neb jen uklidnit, tak se mi ozvěte.

crazy_girl3
25. zář 2017

@janikas85 já jsem hodně stresař, takže jsem nervózní už tři dny :D spíš co mě čeká, přístup doktorů atd..proto teď už přemýšlím o "blbostech"...

janikas85
25. zář 2017

@crazy_girl3 první schůzka je informativní. Doktor udělá kontrolní ultrazvuk, promluví si s vámi i s partnerem. Práce, nemoci, potíže . Opravdu se není čeho bát.

hanulkasa
25. zář 2017

@crazy_girl3 jsou tam všichni v pohodě, neměj strach.

crazy_girl3
25. zář 2017

Holky díky, snad budeme mít štěstí a všechno bude v pohodě. My na tohle máme docela pech totiž..A snad se i brzo dočkáme miminka...a léčba se rozbíhá hned nebo to trvá dlouho?

janikas85
25. zář 2017

@crazy_girl3 S léčbou to záleží na vás. Doktor vám navrhne postup a záleží na vás,kdy začnete.

dendinka
25. zář 2017

@hanulkasa jenže já už všechno měla dávno, zacla jsem přibírat po pubertě každý rok 5kg beze změny stravy nebo pohybu, pak jsem přibrala před deseti lety z ha 30kg za půl roku po vysazení to už dolů nešlo ani se snahou, mám to PCO, tam je obezita jeden ze znaků a já když si to přečtu tak mám úplně všechno a dokážu přibrat i z vody, teď už mi asi 4 roky váha naštěstí stojí
@crazy_girl3 na 176 cm mám 126 kg, velikost oblečení nosím 48/50, primář říkal, že kdyby celé IVF nevyšlo pošle mě do lázní, ale u posledního ketu z prvního IVF jsem otěhotněla i když potratila, takže bylo vidět, že to jde

crazy_girl3
25. zář 2017

@dendinka já mám skoro o 30kg míň na 173cm. Jednou jsem otěhotněla přirozeně a to jsem měla teda asi o 10kg míň než teďka. Je pravda, že třeba se svou váhou chodím ob den běhat, nedržím přímo dietu, ale snažím se nějak neprasit a nezhubnu ani deko...

dendinka
25. zář 2017

@crazy_girl3 nesportovala jsem nikdy, dietu taky nedržím, já jim málo, když jsem držela stravu podle nutriční terapeutky, tak mi to vše už lezlo ušima, kolik to bylo na mě jídla, zhubla jsem a pak mi to pokazila endokrinoložka i přes to že jsem jí říkala, co se mi stalo ve 20 trvala na nasazení vysokohormonalni antikoncepce jakože na léčbu PCO a historie se opakovala co jsem pracně hubla i přes stále dodržování režimu šlo zpátky, k tomu jsem měla šílený migrény a ona měla pak ještě tak akorát kecy že nechci spolupracovat, když jsem po třech třech měsících útrap tu antikoncepci přestala brát

hanulkasa
25. zář 2017

@dendinka
@crazy_girl3 holky to já jsem se svými 72 kg 8 měsíců po porodu na výšku 164 cm vlastně laňka 😀

crazy_girl3
25. zář 2017

@hanulkasa to teda jsi :D co já bych za ně dala :D

dendinka
25. zář 2017

@hanulkasa no to víš že jo 😂

marenka244
25. zář 2017

Já mám 164 cm a 75kg....nikdo v Unice nemluvil o nadváze 🙂 dnes jsem měla dostat menses a ani náznak,že by měla přijít :/

dendinka
25. zář 2017

Jako ale v Unice jsem za ten rok potkala i mnohem větší ženy, než jsem já.