Centra asistované reprodukce v ČR - hodnocení

damae
17. kvě 2015

Ahoj, uvažuji o dalším pokusu o IVF (první mám za sebou před více než rokem) a nemůžu se rozhodnout, kam jít.
Ráda bych získala nějaký obecnější přehled o klinikách, na kterých jste byly (je jedno kde v ČR, je jedno, jestli skoukromé, státní, malé velké) - máte-li s tím nějaké zkušenosti, prosím příspěvek zhruba s těmito informacemi:
Váš věk, počet let snažení o potomka, identifikované zdravotní problémy
Klinika, kterou jste navštívili (jméno a město) a rok, co jste podstoupili, s jakým výsledkem
Váš obecný pocit s kliniky (nejdůležitější!!!) - jak se vám věnovali, ochota, konzultace, individuální přístup
Pokud jste byli ve více zařízeních, tak ke každému zvlášť.

MOC DÍKY!
PS: Je to naschvál otázka, takže každá máte jen jeden pokus na příspěvek 🙂

MOJE ZKUŠENOST:
27 let, 2 roky snažení, slabší spernio jinak nic neidentifikováno:
Gennet Praha Florenc 2012, velmi špatná doktorka, žádný zákrok, 3 návštěvy. Jinak hezké prostředí a milé sestřičky.

28,5 let,3,5 roku snažení, ještě horší spermio, jinak nic neidentifikováno:
Apolinář Praha 2013/2014, 1x podstoupeno IVF, neochota lékařů dělat další vyšteření - identifikace slabého spermia stačí jako identifikace celkového problému, neochota dělat další vyšetření i po neúspěšném IVF zákroku, jinak relativně dobré prostředí, milí doktoři (pokud člověk poslouchá a na nic se neptá), milé sestřičky. IVF proběhlo v pohodě, odmítají na něj dávat nemocenskou, továrna (v ten samý den mělo IVF ještě dalších cca 8 párů) - tím pádem i neochota odpovídat na otázky. Systém nepřiřazuje pacientům vlastního doktora, který by nás měl "na statost" - doktoři jsou přiřazováni podle termínu návštěvy. Pro manžela nepříjemný systém odběru spermia.

Dle instrukce MK končím otázku otazníkem: ?

vercanika
17. kvě 2015

Ahoj je mi 25 let smažíme se už 6 let, za sebou mám 2 samovolné potraty a neúspěšné IUI zatím beru hormony na první pokus IVF. Chodím do EUROFERTILU v Ostravě a jsem spokojená sestřičky jsou příjemné a pan doktor je ochotný opakovat mi vše pořád dokola. Spermiogram v naprostém pořádku tak i genetika atd ... Na vše dělají testy a bylo mi řečeno, že když nám 3 pokusy IVF nevýjdou udělají rozbor embrií (hrazené pojišťovnou, jinak na vyžádání dělají dřív ale to si platíš sama a je to celkem pálka)

apolla
17. kvě 2015

ahoj, 32 let, snažíme se 2 roky, manžel špatné spermio (morfologie, zdravé spermie jen 4%, později 8%) jinak vše v pořádku. V prosinci 2013 zamlklé těhotenství, roce zkoušení návštěva Heliosu Brno - nelíbil se nám přístup, podle nich jsme potřebovali úplně vše (jakoby v nás viděli jen balík peněz). Za další rok, březen 2015 návštěva centra Unica v Brně. Výborné!!! Sestřičky jako kamarádky, vyptávaly se, radovaly se s námi. Doktoři bezvadní, na každou konzultaci měli vyhrazeny 2 hodiny!!!! Takže prostor k otázkám opravdu obrovský. Vše dopodrobna vysvětleno. Prostředí moc hezké, čisté. Po odborné stránce výborné vybavení. Manžel byl velmi spokojený s přístupem veškerého personálu. K transferu došlo 23.4. a povedlo se napoprvé. Teď jsem teda v 6tt teprve, takže úplný začátek, ale hcg stoupá a mimi je v děloze (prohlídka u mé dr). Chci jen říct, že kdykoliv jsem měla nějaké pochyby a volala na kliniku, sestřička byla velmi milá a vůbec jsem z ní neměla pocit, že by někam spěchala, přestože když jsme byli na klinice, tak jsme viděli, že sestřičky kmitají jak fretky teda. Pokud jsem napsala e-mail, vždy jsem měla odpověď do pár hodin a bylo jedno, jestli je pondělí nebo neděle. O víkendu dokonce odpovídali snad do hodiny. Je pravda, že mi zpočátku nevyhovovalo, že jsme měli různé doktory, ale bylo mi vysvětleno, že každý doktor se tam specializuje na jinou část procesu, takže na konzultaci jsme měli pana profesora, který nás pak předal kolegovi, u kterého jsem pak byla před započetím stimulace a na kontrole při stimulaci, odběr pak dělal pan primář a transfer mi dělal také jiný doktor, ke kterému se teď chystáme pro potvrzení těhotenství ultrazvukem.

anina32
17. kvě 2015

Ve 32 letech, po třech letech snažení jsme navštívili Sanus Hradec Králové, u mě při běžné kontrole ultrazvukem žádný problém nebyl- mám už syna s prvního manželství přirozenou cestou, tak dál nepátrali, u manžela velmi špatný spermiogram, doporučeno IVF+ICSI, zadařilo se na první pokus. Od porodu jsme se nijak nechránili, takže cca dva roky dalšího snažení. Ve 35-36letech jsem podstoupila celkem 3x KET, pokaždé bez úspěchu. Nyní, ve 36ti letech se chystáme na 2.IVF. Opět Sanus Hradec Králové, opět mudr. Dejmek, jsme spokojení s přístupem i jednáním, nemáme důvod měnit.

esoena
17. kvě 2015

Ahoj, je mi 28let. Když mi bylo 23, začly jsme se snažit o mimi. Máme syna 3 roky a dceru 6 měsíců. Jezdili jsme do Car Jihlava. S veškerou péčí jsme byly spokojeni. Sestry i všichni doktoři byly ochotní, ohleduplní, milý. Od první návštěvy až do poslední jsem měla jednoho doktora. Podstoupila jsem 4 IVF a mezi tím několik IUI. Syn se narodil po 3 IVF. Měly jsme zasebou spoustu testů, klasika krev, imunologie, genetika a spousta co nevim ani jak se jmenujou. Když jsme chtěli 2 mimčo tak dělali všechny testy znovu. Párkrát jsme tam byly i o víkendu, když takvyšel cyklus. Všechno nám bylo vždy dukladně vysvětleno, ukázáno na obrázkách. Jsem ráda že jsme narazily na takový tým lidí, jsme jim vděčný za dvě zdravý děti.

pjja
17. kvě 2015

V Brně Reprofit nebo Reprogenesis, hlavně ne Obilný trh!!!!!!!!!!

eviknufik
18. kvě 2015

Ahoj, je mi 33 let. Když mi bylo 28, začali, jsme s manželem snažit o potomka. Bohužel bez úspěchu. Výsledkem všech vyšetření bylo: Já ok, manžel OAT. Poprvé jsme navštívili Repromedu v roce 2011. Doktoři (jmenovitě Mudr. Hromadová) i sestřičky byli fajn, příjemní, vše vysvětlili. Proběhl ET ale bez úspěchu.
V roce 2012 jsme tedy zkusili 2x Helios (začátek a konec roku). Komunikovali jsme s dr. Texlem - vše vysvětlil. snažil se situaci odlehčovat. Co se mi nelíbilo, bylo to, že vždy, když mu někdo zavolal, zvedl telefon a řešil věci během naši návštěvy. Nicméně po prodělaném PGD a následném KET opět neúspěch.
V roce 2013 jsme zkusili opět Repromedu. Narazili jsme na úžasnou Mudr. Tokarevu. Po PGD a KET jsme se konečně dočkali a nyní mi tu leží 6 měsíční chlapeček🙂

mica21
4. čer 2015

30 let( v r. 2013), přes 1 rok snažení, manžel špatné spermio..Navštívili jsme Repromedu Brno a od začátku až do konce jsme byli spokojeni. Proběhla všechna vyšetření, žádný zákrok jsme nepodstupovali.. Vše bylo vysvětleno, mohli jsme kdykoliv volat, některé návštěvy probíhaly i o víkendu. Narodila se nám po 1. IVF holčička. To, že tam v některé dny probíhalo více ''zákroků'' či konzultací se nedivím, vždyť neplodnost párů stoupá....!

bien_1987
5. čer 2015

27let, o dite jsme se nikdy "nesnazili", protoze od 20 nemam vejcovody, takze kdyz jsme se rozhodli pro dite, sli jsme do CARu, jinou moznost nez ivf nemam. Vybrali jsme Zlin (i kdyz jsem z Ostravy). Prvni pokus nevysel, spatne jsem reagovala na hormony a mela malo vajicek, po kultivaci zustalo jedine, ktere ale bylo vyrazeno kvuli pgd. Pri druhem pokusu mi dali vetsi davky a vajicek bylo vice. Pres pdg a prodlouzenou kultivaci prosly tri. Dve mi zavedli a jedno zamrazili. Cekame dvojcatka.

Obecny pocit z kliniky. Lekari i sestry tam jsou mili a vstricni. Troska nevyhoda je, ze i kdyz jsi treba na Kontrolu objednana na urcitou hodinu, tak treba hodinu cekas v cekarne (ja cekala kolikrat i dele). Taky nevim, jestli ti vic vyhovuje chodit porad k jednomu lekari, nebo ti nevadi, kdyz se stridaji - ja mela snad na kazde kontrole nekoho jineho, je ale pravda, ze pred mym prichodem do ordinace meli asi kartu prostudovanou, protoze vedeli, co a jak semnou... Nebyli takovi ti nepripraveni, co placnou nejaky nesmysl a najednou neco lovi v dokumentaci a zacnou koktat. Jsou to profici. Priste pojedeme zase k nim.

78marcela
18. črc 2015

Tak o mne uz dost vis, ale treba ukazatel pro ostatni.
My se snazili celkem sedm let, diagnoza polycysticke vajecniky, neni cyklus, neni ovulace, clostil nezabral.
V roce 2010 prvni navsteva v Reprofitu Brno, odber 33 vajicek, ponechanych 15 embryi vhodnych k transferu.
Hned v tom roce jsme meli tri transfery, na treti pokus byly pozitivni testy, ale hcg stoupalo pomaleji a pak se zastavilo.
Co se tyka medikace, nenachazim nikde chybu, hned od druheho transferu jsem mela i veskere leky ktere se berou i v pripade spatne imunologie nebo srazlivosti. Pak jsme si dali tri roky pauzu, v kvetnu 2014 dalsi pokus, neuspesny, pak provedena hysteroskopie, imuno a genetika, vse bez nalezu.. V srpnu 2014 dalsi pokus, otehotnela jsem a v 9.tydnu potrat. V prosinci 6.transfer, otehotnela jsem, ted jsem 34.tyden.
Takze z sesti pokusu trikrat pozitivni tehu testy a potvrzeni z krve, to ze se dve neudrzely, neni nici chyba.
Celkovy dojem z kliniky vyborny. Je to vyhlasena jlinika, pacientu maji dostatek, ale nikdy jsem nemela pocit, ze nekam spechaji, vzdy jsem se mohla ptat, konzultovat postupy. Je ale pravda, ze jsem sice mela osetrujiciho lekare, se kterym jsem konzultovala i dost mailem, ale treba kdyz jsem sla na utz, tak pokud jsem si nevyzadala konkretne jednoho lekare, tak mi utz delal kdo mel zrovna sluzbu. Na transfer jsem si mohla vzdy lekare vybrat.. Takze za me rozhodne Reprofit.

ratatooy
18. črc 2015

Ahoj v 27 letech první ivf UNica Brno,nejlepší co jsme ohli udělat,nenavštivili jsme jiné protože vyšel první pokus z prvniho pokusu zamražena zbyla embryjka a po 3 letech Ket vyšel taky první pokus o ket.manža měl trošku horší spermio,já bez jednoho vejcovodu,anovulační cyklus,jinak ok.přístup naprosto suprový.rozhodně bych jinam nešla.cítila jsem se tam jako ˇ"doma" a zdálo se mi jak kdyby mi všichni odjakživa znali a chovali se perfektně.

renda12
19. črc 2015

Já jsem s manželem navštěvovala car ve Zlíně mě 25 mu 37,4 pokusy za náma 2 ivf, 2ket byli jsme tam 3,5 roku a odešli jsme má sestry se nedá stěžovat vždy vyhověli, objednaly a jsou moc příjemné ale je to sou.kli.tak je to docela o penězích a docela tam prosazují zahr. Klienty. Doktoři dobří krom jednoho Křenek. Tak záleží jak se rozhodnete u nás je změna protože po takové době nám nic nezjistili a ani embrya je neuchytila vždy 2

1lenuska1
19. črc 2015

Ahoj, sama budu rada,kdyz tady objevim co nejvic odpovedi🙂
Ja 29let, snazeni o mimi s CAR 4 roky,jinak 6let celkem. IVF Institut Prof.Zecha, Plzen.
Dg.PCOS i s anovulacnimi cykly,endometrioza,spermiogram na nase snazeni pry staci.
Vystreno:genetika,imunologie,HSK,LSK.
3 iui - u posledniho biochem.tehotenstvi (potvrzeno z HCG,pak odeslo samo,bez revize)
1.IVF s dlouhym protpkolem,hyperstimulacni syndrom,proto zadny ET, 4x KET bez uspechu.
2.IVF s kratkym protokolem, zatim 2x KET, na dva jeste mame. Zatim nic.
S klinikou jsme jinak spokojeni. Jeden osetrujici lekar jen pro nas,symapticky,lidsky,ochotny zodpovedet vsechny otazky,na konzultaci muzu kdykoli,citime individualni pristup. Sestricky velice mile,ochotne a empaticke. Prostredi moc hezke,moderni,hodne zahranicni klientely (nemecky mluvici zeme,FR,IT),ale chovaji se stejne jak k nim,tak k nam. Vlastne tam chodime moc radi,jen kdyby uz to vyslo.

Natalart Plzen- Cernice
Pouze konzultace,takze zadne zakroky. Ale kvuli atmosfere prostredi a chovani personalu uz sem nepujdeme.

lu777
19. črc 2015

mně bylo 29, manželovi 52.... byl po sterilizaci v USA (na vlastní žádost, jeho žena měla už děti z předch. manželství a další nechtěli) s tím, že to bylo udělané tak, že návratnost plodnosti nebyla možná....takže jsme šli do IVF....chodili jsme do CAR Podolí...

Muž MESA/TESE (odběr spermií v narkoze)...
U mě vše v pořádku..

1. IVF - doporučili mi vřele hormony hrazené pojišťovnou, ty velmi špatně zabraly a bylo mi hodně zle... výsledek bylo 1! vajíčko a ani nebylo kvalitní pro zavedení... takže zbytečně promrhaný cyklus, měli jsme vztek

2. IVF - šli jsme do lepších hormonů, museli jsme připlácet.... vajíček dost, prodloužená kultivace....biochemické těhotenství, ale bohužel samovolné ukončení

3. IVF - KET, prodloužená kultivace, ICSI, bez výsledku... v mrazáčku nám nic nezůstalo...

Byli jsme vyčerpaní, takže jsme začali hledat na vlastní pěst a muž našel nějakého mikrochirurga v Dússeldorfu, letěl tam, ten mu potvrdil, že se lze pokusit o průchodnost chámovodů zase. Šel na zákrok asi za sto tisíc Kč. V CAR Podolí nám vedoucí tehdy řekla, že to bude zbytečně bolestivé a k ničemu to nepovede.

My jsme ale už začali brát oba jednak čínskou medicínu a druhak muž bral nějaké doplňky pro muže (vícero jich bylo, vyšší dávky, pamatuju na zinek, L-karnitin apod.). Bral to delší dobu.
V CAR Podolí nám opět řekli že tohle nic nezmění, že nějaké vitamíny mají malý vliv. Totéž když jsem se ptala na cvičení Mojžíšové.

Muž měl ale za dva tři měsíce ohromné zlepšení ve spermiogramech (v laboratoři si mysleli, že se někdo spletl 😅). Já jsem si nechala zkouknout záda od terapeutky, která dělala Mojžíšovou a poctivě jsem doma cvičila (kdo cvičí doporučuju nejdřív si nechat zkontrolovat záda a kostrč a pak třeba dva tři měsíce cvičit a až pak se začít snažit, může se to hýbat a zvyšuje to riziko potratu).

Výsledek: byla jsem těhotná na první pokus (a to jsem měla zakloněnou dělohu a neustále nám doporučovali IVF s ICSI). Dcerku jsem pak počali neplánovaně a na jediný pokus 🙂

Hodnocení:
CAR Podolí: vcelku spokojenost, atmosféra dobrá, jen jedna mladá dr. byla nafoukaná... hodně tam za tu dobu co jsme chodili přibylo lidí, ale byli milí a profesionální...

Co se mi v CAR Podolí nelíbilo: striktně odmítli dát neschopenku po IVF. Já jsem po těch všech lécích měla sklon k potratu, skončilo to tak, že muž tam na ně řval jak tur a neschopenku mi doslova vyřval (bylo mi i dost zle, navíc jsem byla po únav. syndromu a měla jsem dost náročnou práci). Nemohla jsem pochopit proč je tak ohromný problém dát na týden nebo dva neschopenku, když před tím IVF člověk lítá třeba půl roku po vyšetřeních a i ho to dost stojí - ono i ty hrazené pokusy stojí, připláceli jsme za různé léky navíc, za prodloženou kultivaci, za ICSI. Byli velmi nepříjemní u toho, přitom věděli jak těžce jsme se vůbec k tomu těhotenství dopracovávali.

Nakonec když jsem byla těhotná tak to bylo hned po tom posledním IVF cyklu a už jsme se s dr. ani neradili. Dala jsem výpověď ze dne na den a ležela jsem doma. K doktorovi jsem šla až ve 12. tt, někomu to může připadat šílené, ale dvakrát jsem měla špatnou zkušenost, že mi hodně tlačili ultrazvukem na břicho v 5. nebo 6.tt a pak následoval potrat, nezdálo se mi to (selským rozumem), tudíž jsme se rozhodli, že pokud nebude nějaký problém, tak nikam nepůjdu do konce prvního trimestru. Kdykoli začaly křeče nebo krvácení, tak jsem si brala čínskou medicínu a opravdu jsem to z 90 % proležela, což se nakonec vyplatilo. Opravdu díky čínské medicíně a odpočinku máme doma 7,5 letého klučinu. Zrovna mi tu čte 🙂
Dcerce je 5 let 🙂 U ní jsem nebrala žádné hormony z CARu, těhotenství bylo naprosto v pohodě a užila jsem si ho včetně krásného porodu 🙂

Všem doporučuju i si opravdu nastudovat nějaké informace a pořešit celkově životní styl. Věci nejsou tak černé a bílé jak tvrdí někdy vehementně u doktora. Je mnoho věcí, které neví (hlavně to jsou souvislosti v těle). Někdy se vyplatí být tvrdohlavý a hledat alternativní cesty, které doktor odbyde během pár sekund jako nesmysl 😉 Je to tím, že o tom neví často ani základní informace.

irennn
19. črc 2015

Ahojky, mne bylo 27 , manželovi 32, špatný spermiogram, 80 procent morfologicky špatných spermií, zbytek minimální pohyblivost. Navštívili jsme repromedu v Brně, chodila jsem do transportního centra v Sumperku. Úžasný přístup všech , ohleduplný maximálně vstřícný , z Brna mi zůstala v paměti hlavně paní Dr. Irina Tokareva, ta mi dala takovou naději , věřila jsem ji a i z jednoho vajíčka máme skoro dvouletého Davidka.
Nedávno jsem otěhotněla prirozene, bohužel to zamlklo a od srpna jdeme do toho znovu. Příští týden jdeme na konzultaci do repromedy , ale musí se mi podařit odstavit to naše batole ☹ od kojení .

Za nás jednoznačně repromeda

lenulala
22. srp 2015

Neposuzujte svůj zdravotní stav a stav SPG svého partnera s ostatnímí...každý pár je individuální, každý má jiný poměr ovariální rezerv u žen stran věku a každý muž je též jinak morfologicky a fyzioligicky jiný stran spermiogramu ..mnohdy u IVF záleží na psychice, schopnosti snášet hormonální přípravu a také na štěstí i období, ve kterém přicházíte.Zkuste Re
Reprofit International Brno, Hlinky 122.