Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?
Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂
@tammm Já vůbec nevím...v tuto chvíli jsem strašně na dně...U nás je problém v manželově morfologii spermií- která je nezměnitelná a strašně nízká ☹ každým nepodařeným pokusem se více přibližujeme možnosti, že jednou porodím dítě, které nebude jeho 😢 tak strašně se té možnosti bojím. Víme oba s manžel, že dáme pouze jeden pokus IVF s jeho spermiemi a další bude od jiného dárce...Bojím se i adopce,hlavně toho, že to dítě nebudu mít tak ráda, jako kdyby bylo nás dvou 😢
@enneh Ahojky, já mám sice první IUI, ale dneska 13. den po a negativní, tak je to asi jasný ☹
U nás je problém také u manžela - měl v 18ti příušnice a bohužel to dopadlo špatně - rok jsme běhali po doktorech, zkoušel prášky apod., ale neúspěšně. Tedy IUI s dárcem.. Samozřejmě je to divný pocit, ale když vidím, jak je manžel šťastný za tuto možnost, jak mě podporuje, všude se mnou chodí a básní, že stejně bude mimi jeho a nikomu ho nedá, tak jsem klidná. Buňka přeci tátu nedělá. Pokud se zadaří, pořád si užijeme těhotenství a bude prostě naše. Buďme rádi, že to takhle jde, do adopce, ani do pěstounství bych asi nešla.
Ale ty máš ještě šanci na IVF, když nějaké spermíky jsou, tak je to super! 😉
Ahoj holky, jsem den po IUI a mám mírné bolesti podbřišku. Setkal se s tím někdo? A je tu někdo komu vyšlo IUI na první pokus?
@fandysek_1 ahoj, bolesti v podbřišku jsem měla taky 😊 a první IUI nám vyšlo a to jsem ani nedoufala 😍
@ondego tak to je super, že to může i vyjít. Podpořili jste to ještě doma? Zaváděla si utrogestan?
@enneh Ahoj, četla jsem zde tvůj příspěvek ohledně IUI a manžela morfologie. Jakou má diagnózu? Manžel měl také šílenou morfologii, všechno špatně...prostě strašný spermiogram 2x. A už jsme zkoušeli všechno E, selen, zinek. Pak, už jsem nevěděla co a koupila jsem emulips forte, femigard a wobenzym. Teď jsme byli na IUI a spermiogram je ukázkový. Wobenzym bere od jara a zbytek cca měsíc a půl. Takže překvapení a čekáme zda se nám zadařilo. Vím, že je to všechno náročný snažíme se, už také nějaký ten pátek, ale věřím, že jednou to vyjde všem. 🙂
@fandysek_1 anoo ještě jsme doma provedli reinseminaci 😀 utrogestan jsem neměla, jen pregnyl před IUI 😊
@ondego nám doporučili celý víkend to podpořit 🙂 pregnyl jsem měla také...je mi tak trochu divně, začala mě i bolet hlava...manžel říká, že je to psychické 😀 Dala jsem si klidovější režim. Jen vařím a trochu jsem poklidila. Jinak žádná zahrádka a tak.
Nam to taky vyšlo poprvé a zrovna v den, kdy nam řekli, ze máme špatný spermio...
@fandysek_1 ahoj. Manzel ma vsechny hodnoty ve spermii nad normou, ale morfologii jenom 1%. Bere selen, zinek, Lkarnitin, C, E, kys listovou... no proste plnou hrst kazdy den, bere to od leta a ted na kontrolnim spermiu zadne zmeny, bylo nam receno ze morfologie zmenit nejde, je dana genetikou.
@enneh gentik vám řekl co? Má to vrozené nebo je to získané třeba nějakou chemií? Manžel byl také na genetice a dělali mu i nějaké vyšetření zda to nemá z práce tu špatnou morfologii. Nic nenašli, prostě jen špatná morfologie a teď najednou je v pořádku i morfologie. Zkuste ten wobenzym. Je sice drahý, ale myslím, že když odbouráte vše kolem nevyjde to tak hrozně. Zkusit se má vše. Je to jen rada, uvidíš. Naděje umírá poslední. 🙂
@marion2017 to je super, hrozně ráda čtu pozitivní zkušenosti 🙂. Gratuluju. Mě začal bolet celý podbřišek (včera mě bolelo jen na pravé straně, dnes je to i na levé) jsem třetí den po IUI a dnes jsem začala brát utrogestan.
@fandysek_1 nám to vyšlo napoprvé, neměla jsem ani utrogestan, jen mi píchli Pregnyl. Podle doktorky je bolest v podbřišku po IUI dobré znamení. Mě břicho sice nebolelo, ale i tak jsem otěhotněla. Jako všechno, i toto je individuální. Držím pěsti a netestuj moc brzo, já měla 11. den test negativní, ale 21. den už pozitivní.
@chimneysweeper1 také gratuluji 🙂 chci testovat minimálně, až dvanáctý den...přeci jen se ten pregnyl v těle drží a mohla bych pak být zklamaná, ale to čekání je hrozný :-/
Ahojky, tak u mně 1. IUI bohužel nevyšlo, tedy příští týden druhý pokus. Achjo, to zas bude čekání a hlavně rada - nemyslet na to 🙂
Ahoj,
ráda bych přidala naději a pozitivní myšlenky všem kdo se snažíte o miminko. Čtyři roky jsme se s manželem snažili, než jsme vyhledali pomoc CAR. Pak následovalo kolečko vyšetření. Můj muž není „příznivcem medicíny“ za každou cenu a tak jsem ze začátku jen brala léky a snažili se sami. Utvrzovaly nás v tom i všechny testy, které dopadaly dobře. Takto jsem absolvovali 6 měsíců pak následoval pokus IUI. V té době jsem však prožívala hodně těžké období v práci, kde mě šikanoval šéf a já se upínala k odchodu na mateřskou ještě víc než kdybych byla v pohodě. Možná i proto pokus nedopadl. V té době jsem onemocněla, což mě donutilo odejít z práce. bylo před vánoci a já vypnula, chystala rodině cukroví a přemýšlela, co budu dál dělat. V CAR nám naplánovali další pokus IUI na leden. V prosinci jsem vyzvedla Menopur a čekala na lednový cyklus. Ten se ale nedostavil… zjistila jsem, že se nám v prosinci poštěstilo otěhotnět samovolně. To byla pro mě obrovská radost. Bohužel v 7tt se miminko přestalo vyvíjet a já musela na kyretaž. Bylo to hrozné, ale utvrdilo mě to jen v tom, že jsem na dobré cestě. Dali jsme si tři měsíce pauzu, odjeli s manželem do lázní na dovolenou a z nich už jsme jeli tři 🙂 Doma mám pořád ampule Menopuru, které jsem si nechávala na další pokus, ale nebyly už třeba. Držím vám všem palce ke krásným a zdravím miminkům.
Tak 3 IUI definitivně v pátek nedopadlo, teď v pátek kontrola v CAR, příští týden zřejmě poslední pokus IUI...měli jsme s manželem dlouhou debatu a stále vůbec netušíme, co dál...jestli IVF nebo příští rok dál zkoušet IUI... 😢
@enneh to mě mrzí, že to nevyšlo. Já jsem také po IUI a stále čekám. Pokud to nedopadne půjdeme na IVF, rozhodnutí nám trvalo rok. Spíš tedy manžel pořád doufal. Já, už nemám nervy a chci dítě. Takže IVF to jistí v lednu. Držím palce i vám, ať se brzy rozhodnete, co dál 😉
@fandysek_1 @kettina no Holky, tak to upřímně doufám, že se tu v lednu všechny tři nesetkáme po IVF 😀 Stejně jako píšeš, manžel stále ve skrytu duše doufá, ale ví, že čekat na zázrak je někdy dost vyčerpávající...taky bych chtěla teď poslední pokus IUI a pak v lednu IVF. Tak uvidíme...

@enneh ještě jsi to nedostala,tak nezoufej,držím palce.