Cesta za druhým dítětem pomocí IVF nebo KET.
Ahoj holky - vím, že je nás tu poměrně dost, které už jedno dítko mají a touží po druhém - už víme, že je nutné opět podstoupit ivf nebo ket, protože zázraky se sice možná dějí, ale není radno na ně spoléhat 😉
A proč zakládám novou diskuzi? Jsme v jiné pozici než ty, které chtějí první mimčo, případný neúspěch by už asi nebyl konec světa 🙂, ale přesto to nemáme zas tak jednoduché a musíme držet při sobě 😉
Tak jdeme na to..
@ejviska jo, já vím a fakt jsem v klidu- to mě teď trápí nejmíň🙂 Tak třeba taky špiníš už jako tehulka a MS se nerozjede, protože nemá🙂 Holky, bylo by to krásný, ne? Já se občas tak zasním... Po tom, co sem chodím, kdybch mohla mít jedno přání, moc bych všem tady přála, aby se jim to podařilo a bez jediného mráčku, protože tady si to zaslouží každá,štve mě, jak je to nespravedlivý, když vidím kolem sebe, co se děje, kdo děti má a ni si toho neváží...
@ejviska 20ku mamatest už neseženu nikde v lékarně a zase chci mít srovnání... No, uvidíme, jak to bude zítra než pojedu do Caru, manžel mi dnes koupí snad i ten digitální- myslí si, že budu testovat až zítra ráno poprvé 😔
Je fakt, že jsem v to pondělí dýl spala asi o 4 hodiny než dnes v noci, takže asi mohla být moč koncentrovanější, ale top už jsou takové spekulace, fuj, kašlu na to, krev uvidí zítra víc...
vies co nemam ich uz v PC a nemam ich uz... je to uz 2,5 roka.... ale ver mi.. su nadherne... neda sa odhadovat hcg podla sily ciarky... v moci je ine ako v krvi.... drzim palce.....
@tonytony mně přijdou všechny skoro stejné - ono z toho těžko odhadovat, protože koncentrace v moči může být fkat jiná, záleží, i kolik jsi pila, apod.
@katy2 hezké čárky
@ami33 pěkné tlustice, ale jestil je tam jedno nebo dvě, těžko říct, když už to máš 16. den po ET, to už většinou čárky jsou takhle velké 🙂
Ahoj holky, mám zamražené jedno embryo a uvažujeme, že půjdeme po x-letech na KET, co to obnáší? Jak dlouho dopředu před samotným zavedením embrya je potřeba kontaktovat CAR? Co se bere za léky a jak dlouho? Předem moc děkuji za odpověď.
@theresa v každém Car to mají trošku jinak - já jsem tam šla asi měsíc předem, vzali mi krev na hormonální profil a bylo to ok, pak na začátku dalšího cyklu už mi dali léky na podporu růstu sliznice a někdy kolem 17 dne cyklu byl KET... Asi ti to řeknou i po telefonu...
@ejviska ale pak ti test napíše, že si v 7. týdnu a ty budeš v 9. a jebne tě z toho 🙂
@tonytony tak jsem jako šla na krev a ani mi ji nevzali, mi udělali rovnou UTZ je tam dutinka, takže těhotenství to je, 7.3. mám další kontrolu, s tím že se uvidí kolik bude mimísků, pokud bude těhu pokračovat a všechno prej proběhne vpořádku. Samo se hned ptali jestli už mám neschopenku z CAru, nechali to vyloženě na mě, ale přišlo mi, že spíš po ivf nechávají hned doma, uvidím, když tak bych zůstala doma až v březnu, jestli mi nebude dřív blbě. Jinak tam mám nějaký malý cysty, který prej zmizí sami a byla tam jedna velká, která už praskla a mám teda nějakou volnou tekutinu za dělohou, to byli ty bolesti pár dní po ET a já myslela, že mi to dělá ten pregnyl. Takže tak se mnou. Dej vědět jak ty pochodíš mamimo.
@ami33 Tak gratuluju, to je krásnýýýýýýýýýýýýýýý🙂,mně UZ určitě zítra dělat nebudou, koem 3.3. mám přijít, jak to vypadá- to už by mělo být srdíčko... Takže to budou teprve nervy- to si se mnou ještě užijete☹
@theresa No, tak to já mám paradoxně opačně- u prvního jsem se taky bála, ale nějak neřešila IVF a věřila, byla mladší a prostě tak nějak teď mě to nervuje a trápí mnohem víc- asi fakt ten věk a IVF a to vše s tím má velký podíl☹
@ejviska No právě, že to nebylo, že by mělo v těch 2 buňkách opakovaně stejnou vadu- jako na jednom chromozomu= jednu vadu, která by hrozila, ale mělo prostě různý namíchaný odchylky v různých chromozomech, což je ale paradoxně prý lepší, kdyby byla v obou buňkách stejná vada, tak by mi ho nedali, to by bylo riziko, že tam ta konkrétní vada je prostě téměř jistý, jestli mi rozumíš, další 3 vyšetřené jeho buňky byly ok...

@veruleg to spinis jaksi brzo, ne? Treba se zahnizduje 🙂 Ja spinim uz vlastne 5.den, uz me to se..., at se to rozjede a je klid.
@tonytony ja mela s terezkou taky ms, ale slabsi a kratsi. Ten prednison ma ty nezadouci ucinky, jako ze jsou lidi otekli apod., az opravdu po delsi dobe brani. Bud v klidu. On dela i zaludecni vredy, cukrovku, sedy zakal, osteoporosu a vsechno mozny...ale nekdo ho bere roky, tak to az u nich..