icon

Chystá se někdo v červenci či srpnu 2019 na KET?

vendulam
13. črc 2019

Ahojky, je tu někdo, kdo se chystá v nejbližších týdnech na ET či KET a chce se podělit o své pocity a zkušenosti?
Já právě čekám na MS, abych se mohla začít připravovat na KET, který bych měla podstoupit z kraje srpna...

Strana
z4
vendulam
autor
21. črc 2019

@miralia Ahoj holky, jak se daří? Ještě jsem se chtěla zeptat, jaká všechna vyšetření lze absolvovat v rámci léčby neplodnosti? Já mám za sebou imunologii, genetiku a vyšetření hladiny hormonů..máte ještě něco dalšího?

vendulam
autor
21. črc 2019

@nadejinka Ahojky, jak je? Všechno OK?

nadejinka
22. črc 2019

@vendulam ahojky, bohužel ne. Krvacim už dva dny a hodně, takže opět pokus nevyšel 🥺😒

mirka_czech
22. črc 2019

@vendulam Ahojky, ja jsem dneska 15DC, končím stimulaci a ve čtvrtek jdu na odběr vajíček. Potom v srpnu KET

vendulam
autor
22. črc 2019

@nadejinka Tak to mě moc mrzí...😢 Drž se..

vendulam
autor
22. črc 2019

@mirka_czech Ahoj Mirko, a jdeš poprvé na odběr? Tak držím pěsti!

mirka_czech
22. črc 2019

@vendulam
Jdu podruhé. Poprvé bylo IVF v roce 2013. Byli 3 emrya a z posledního pokusu máme 5ti leteho chlapečka. Teď doufáme ze vše vyjde a doprejeme mu sourozence.
Ve čtvrtek jdu na odběr. A nemám z toho tentokrat dobrý pocit

vendulam
autor
23. črc 2019

@mirka_czech Ale zase máš pozitivní zkušenost, víš, že to funguje..mě to celé přijde jako velká neznámá a když si tady pročítám ty diskuze, mám pocit, že se málokomu zadaří...vím, že psychika a víra dělá hodně, ale nějak se nedokážu přepnout na pozitivní vlnu..hrozně jsem věřila, že jsem těhotná po prvním KETu, bohužel to nevyšlo, tak mě ta pozitivita pozvolna opouští..navíc teď otěhotněla moje nejlepší kamarádka, samozřejmě hned na první pokus a přirozeně, tak to člověku taky moc nepřidá...

nadejinka
23. črc 2019

@vendulam ahoj, přidám se pokud muzu. Já ti to věřím a plně tě chapu. Moje dvě nejlepší kamarádky jsou tehotne a tento týden mají obě rodit. Zatímco já tento týden o to prisla. Druhy pokus a opět nevyšel. Taky mi není hej to mi věř 😒

vendulam
autor
23. črc 2019

@nadejinka To mě opravdu mrzí..je to trápení a kdo to nezažil, nepochopí..čím vším si člověk musí projít..a výsledek je stejně nejistý..navíc mám i obavy z toho, že si člověk může tou hormonální bouří, která to celé provází, "pomoci" třeba k rakovině..čeká mě poslední pokus prvního cyklu IVF a ačkoliv jsem se už i objednala do nového centra, nejsem vnitřně přesvědčena, že v tom chci pokračovat..

vendulam
autor
23. črc 2019

@nadejinka A tak budeš zkoušet další pokus za měsíc nebo si dáš čas na nabrání sil?

radkahejmalickova
23. črc 2019

@vendulam je mi úplně jasné jak se cítíš, u nás v práci těhotněli holky jak na běžícím pásu, jedna odešla na mateřskou a měsíc na to už hlásila další, že je těhotná...a já taky pořád nic, navíc blízké okolí mi pořád dávalo rady typu ,,nesmíš na to myslet, moc se k tomu upínáš" atd atd...takže když si to tady čtu, jako byste to psaly mými slovy...ale hlavě se poručit nedá a když to nejde, člověk ztrácí naději a nervy pomalu odchází, do toho se potom přidají ty hormonální koktejly a přesně jak píšeš, přidá se strach z pozdějších nemocí...hrozně ráda bych vám sem napsala něco povzbuzujícího, ale vím, že je to těžké a složité....

radkahejmalickova
23. črc 2019

@nadejinka můžu dotaz?? nabídli ti nějaké podpůrné prostředky?? asistovaný hatching nebo embryo glue?? já na prvním pokusu šla bez těchto metod, druhý už jsme si tyto dvě podpůrné metody připlatili....samozřejmě nedám ruku do ohně, že zrovna díky tomu se to chytlo, ale je možné, že svou roli to sehrálo...

nadejinka
23. črc 2019

@vendulam jak rikas , kdo si tímto neprochází tak to nikdy nepochopi , i přesto ze se okolí snaží jakkoliv podpořit. Taky jsem už uvažovala o novem centru ale zase se mi nechce dojíždět takovou dálku. A muzu rict ze taky sama už pomalu nevim jestli chci pokračovat 😒Jsem z toho znechucena cimdal víc. Finance , psychika , žádná jistota .... hrůza ..Já si dávat pauzy nemohu, mám dost gynekologickych problémů a je mi doporučeno nedělat pauzy, jelikož za rok dva už bych nemusela otehotnet vůbec 😒 Takže zkusím koncem srpna. Ale začínám si říkat, ze třeba nám to není doopravdy souzeno, abychom to mimco měli. Manžel je neplodny , takže máme dárce , a třeba to opravdu někdo nechce, aby manžel nemel “svoje “ mimco. Už nevim 🤷‍♀️

nadejinka
23. črc 2019

@radkahejmalickova určitě můžeš, ano u prvního zavedení jsme měli i Embryo glue a nic.. já vzdycky potratim 7.den od vložení , netuším čím to muže byt 😒

radkahejmalickova
24. črc 2019

@nadejinka moje bývalá kolegyně má právě ještě problém s imunitou, její imunitní systém v podstatě každé embryo okamžitě zabije jako vetřelce, takže ji začali podávat léky na snížení imunity...tak mě napadá, imunologické testy ti dělali???

mirka_czech
25. črc 2019

@vendulam Třetí a poslední KET vyjde! Vyjde! Musíš tomu věřit! Ja jsem u prvního IVF byla ve stejných pocitech jako ty. Kolem mě všichni tehotněli a ja jsem ztrácela naději. Měla jsem před sebou třetí a poslední KET. Dokud mi kamarádka neřekla přesně tohle: “musíš tomu věřit! Podívej se na pana ....” pracovali jsme totiž obě na onkologii a naši nynější pacienti toho byli důkazem. Jeden, který měl těžkou formu rakoviny, té těžké léčbě těžce věřil. A podařilo se mu! Uzdravoval se. Jiný, který měl typ rakoviny který se léčil jednoduše a nic to skoro neznamenalo, tomu nevěřil, úplně se sesypal a slo to s nim z kopce. Ja vím ze se jen tak nedá přepnout na pozitivní myšlení. Nedá. Ale vypni všechny smysly a vlož všechnu viru do posledního KETU. Ja jsem to udělala stejne a vyšlo to!
V jakem jsi CARu?
Ja jsem zrovna na cestě na odběr vajíček a jsem nervózní jako přes statnicema. To jsem minule vůbec nebyla.

nadejinka
25. črc 2019

@radkahejmalickova ano ano, tyhle testy mi taky dělali. Připadá mi ale , ze tělo to proste nějak nechce vzít. Vždy to odejde ve stejný den. Nerozumím tomu, v CARu mi určitě k tomu poradně nic neřeknou 🤦🏻‍♀️

vendulam
autor
25. črc 2019

@mirka_czech Ahojky, moc ti děkuji za povzbuzující zprávy! Zkusím to podle tvého návodu☺. Jinak chodím do Sanusu v Pardubicích a na konec srpna jsem se objednala do Arlety v Kostelci nad orlicí, nějak mi ten přístup v Pardubicích přestává vyhovovat-všechno je v hrozném spěchu, nikdo mi nic pořádně nevysvětlil a není to o hledání příčin, ale spíš o tahání peněz z nešťastných párů..doktorka mi řekla, ať hlavně nečtu nic na netu, ale informace nebo doporučení od ní nemám téměř žádná..navíc když jsem přišla s tím, že se dělají imunologické a genetické testy, řekla mi, že je to dobrý nápad a tak jsem vlastně zjistila, že mám poruchu srážlivosti krve..no, trochu bych očekávala jejich aktivní přístup a hledání příčin..

vendulam
autor
25. črc 2019

@mirka_czech A jak dopadl odběr? Cítíš se dobře?

mirka_czech
25. črc 2019

@vendulam my chodíme do Heliosu v Brně a maximálně jsme spokojeni. Udělali nám automaticky hned na začátku všechny možné testy. Vysvětluji všichni všechno pořad dokola. Primář, koordinátorky, embryolog... jsou neustále na telefonu kdykoliv během dne pro jakékoliv dotazy. A vazne, jsme moc spokojeni. I podle článků z odborných časopisu a rozhovorů, mi připadl Helios nejlepší.

mirka_czech
25. črc 2019

@vendulam
Měla jsem 7 vajíček. Což je o jedno víc, nez minule. Tak snad dobrý. Jsem zvědavá co bude zítra. Máme volat aby nám řekli průběžný stav.
A bolí mě břicho. Což mě při prvním odběru před těmi 5ti lety taky vůbec nebolelo. Jsem o 5 let starší a je to asi sakra znát 😂

vendulam
autor
25. črc 2019

@mirka_czech Tak to je super! A budete tedy po 5 dnech zavádět? Já jdu zítra odpoledne na ultrazvuk, tak jsem zvědavá na výšku děložní sliznice a jestli je to všechno na správné cestě..Myslím, že v příštím týdnu by mě měl čekat KET.

vendulam
autor
25. črc 2019

@mirka_czech A tedy krom genetiky a imunogie máš ještě nějaká další vyšetření? A můžu se zeptat kolik ti je?

radkahejmalickova
25. črc 2019

@nadejinka mě na tomhle nejvíc vadila ta bezmoc, a že je málo co může člověk udělat, aby to nějak podpořil...neztracej naději, moc držím pěsti 🙂

mirka_czech
25. črc 2019

@vendulam Budeme zavádět až v příštím měsíci. Říkali, ze je dobre nechat tedka tělo odpočinout, nechat proběhnout menstruaci a zavést až v dalším cyklu (pokud bude vše v pořádku. Kdyby bylo třeba jen jedno embryo a hrozilo by třeba ze nepřežije mražení, tak ho zavedou teď. Jinak až v dalším cyklu) Pry je větší šance pak. Tak jsem taky zvědavá jak to půjde. Dej zítra vědět. 🙂 Budu na tebe myslet.

mirka_czech
25. črc 2019

@vendulam je mi 32. A Kromě te genetiky a imunologie dělali samozřejmě klasické odběry - biochemie, krevní obraz, srazlivost, hormony... pak protilátky, autoprotilatky, infekční onemocnění, buněčnou imunitu, a říkal mi prave primář, ze ročně objeví 5-10 žen, které mají BEZPRIZNAKOVOU alergii na lepek. A to způsobuje ze nemůžou otěhotnět. Jdou do CAR a tam třeba podstoupí IVF a neúspěšně. Jenom kvůli takové banalite. Tady vyšetří lepek, zjisti ze mají alergii, vyřeší ji a za půl roku třeba otěhotní i přirozene. Pokud ne, jdou na IVF. Jen ze zjišťuji i tohle. Primar je výborný. Odpovídá na dotazy i on-line. Napis mu na stránkách Heliosu do diskuze. Zeptej se ho co tě napadá a on ti odpoví. I spoustu informaci se dá vyčíst přímo na těch jejich stránkách. Manželovi kromě klasického spermiogramu dělali i integritu (fragmentaci) DNA. A oplození máme metodou PICSI a MACS (To je pry nějaká novinka. Magnetická separace spermii) Taky se mi líbí, ze mají (za poplatek, ale nemusíš to využít) Geri inkubatory, kde embrya sleduji jen kamerami. Nemusí je při každé kontrole během kultivace vytahovat a zbytečně s nimi manipulovat. Takže se zvyšuje šance uspesnosti. Taky dělají genetické vysetreni už tech embryí (taky muzes a nemusíš využít) takže už u embrya můžou zjistit ty různé syndromy a genetické vady. A to pak pochopitelně nezavadeji. U malého jsme dostali fotku už jako embrya 🙂

mirka_czech
26. črc 2019

@vendulam Ahojky. Tak jak dopadl UZ? My máme ze včerejších 7mi vajíček jenom 2. Jenom 2 se podařilo oplodnit. Takže mě to dost položilo. Kdovi jak se budou dal vyvíjet, jak přežijí mrazeni a jak se pak chytnou. Ach jo 😥

vendulam
autor
26. črc 2019

@mirka_czech Nevěš hlavu, třeba jsou to zrovna ta pravá vajíčka, se kterými to na tuty vyjde!!! Není důležité množství, ale kvalita...uvidíš, bude to dobré! Já jdu na ultrazvuk až ve dvě, tak jsem taky nervózní jak pes..

nadejinka
26. črc 2019

@radkahejmalickova děkuji 🤩

Strana
z4