Clostilbegyt - úspěšnost a rizika? Prosím o zkušenosti
Ahoj snažilky a maminky,
V tomto jsem prakticky nováček, nějak jsem ani nepočítala s tím, že by došlo i nam mne. Dle všeho jsem naprosto zdravá, první těhotenství bylo naprosto bez problémů, následně jsem do 2 let kojila. MS pravidelně od 1 roku po porodu, ovu průběžně. Duben/květen jsem otěhotněla, ale nedopadlo to. Od té doby žádná ovu. Po ztrátě miminka jsem byla u MUDr pro svůj dobrý pocit, domluvily jsme se na bylinkách a sledování cyklu. Bohužel doteď žádná ovu, ani podle UTZ se nechystá. Vyfasovala jsem Clostil... a trochu se toho bojím. Mnohočetného těhotenství se nebojím, spíš naopak - že vajíčka budou, ale nepovede se ani jedno... a pak případných vedlejších účinků a možných rizik... Prosím, jaké máte zkušenosti? Co to s vámi udělalo? A pomohlo?
Dobrý večer,
je zde prosím někdo, kdo má věk 38 i více a snaží se o první dítě a má zkušenosti s clostilbegytem, utrogestanem popřípadě pragnylem v tomto věku při prvním dítěti. Děkuji moc
tak minulý cyklus 15. den cyklu na ultrazvuku jeden folikul 18 mm lituji , že jsem si neprosadila ještě ultrazvuk 19.den ( 17.a 18. den byl víkend) a chtěla pregnyl a nenasadila utrogestan...Jelikož tento cyklus jsem brala poprvé clostylbegyt ( zatím 1 tbl. denně) a 16,den cyklu sice pět folikulů, ale největší jen 8 mm. mám přijít sice 18. den cyklu ( na ultrazvuk), ale pochybuji, že narostou a zbytečně beru i utrogestan.....
ON NENÍ ŠPATNÝ, jen to asi nepředpokládal, no, spíše čekal větší zázrak u klostylbegytu Tak si to musím příště pohlídat sama ;)
@strawberr Ráda napíšu svůj příběh, ale nejsem ještě u konce 🙂 U nás to začalo snažením bez lékařů, ovšem dva roky se nic nedělo. Tak jsem vyhledala pomoc na gyndě, můžu Vám říct, že jsem měnila dvakrát lékaře, protože každý jde jen za vidinou peněz a ne pomoci. Ale konečně jsem snad našla. Hodně mi haprovala menstruace, takže jsem neustále chodila na včelky na vyvolání. Pak jsem dostala na typ na kapičky Gynex, které opravdu zázračně zabraly, ač jsem nevěřila a menstruace se upravila. Ale stále jsem nemohla otěhotnět, tak jsem se jednoho dne naštvala a sama jsem si zavolala do centra asistované reprodukce. Paní doktorka mi řekla, že nechápe, proč jsem nebyla poslaná už dříve. Njn. Prní co se dělo, byly krevní testy a spermio. Přítel naprosto v pořádku, avšak u mě se ukázalo, že neprobíhá ovulace. Ta bezmoc a výčitky, že jsem já ta špatná, ale musíte to hodit za hlavu a jít dál. Dostala jsem na výběr dvě možnosti.Hned si domluvit IUI a nebo dostanu léky a budeme se tak 3 měsíce snažit sami. Tak jsem zvolila možnost druhou, že to ještě s pomocí léků zkusíme. Dostala jsem Duphaston a Clostík. A teď má zkušenost? Jestli zabral úplně? A jak mi bylo? Někdo říká, že nemá žádné reakce, já mám, bolest hlavy a břicha. Dokonce mě jednou v noci vzbudilo bolení břicha. Ale pak se to srovnalo. Trvalo to jen pár dní, asi než se tělo s tím srovnalo, že beru něco co jsem nikdy neměla. Pak jsem byla na ultrazvuku a dostala jsem ještě včelku Pregnylu. A dnes a zítra se máme začít snažit. Takže je vidět, což mi potvrdila i lékařka, že Clostík zabral. Teď jen, aby to vyšlo. Holky nevzdávejte to, já už kolikrát chtěla za ty poslední tři roky, dochází síly a nervy. Úplně to chápu, ale opravdu to pomáhá. A pro příště vím, že vše musím řešit hned a ne čekat, jenže nejsem takový ten průbojný typ. Nevím zda jsem tímto nějak pomohla, ale byla jsem požádaná a ráda se podělím i o naše trápení. Teď jen, aby to vyšlo. To se dozvíme další týden. Hodně sil Vám všem, věřím, že každé to miminko přijde, ale v dobu, kdy to asi nejméně budeme čekat. Majda
Tak ja mam anovulacni cykly...takze zadna ovulace. Brala sem clostik i ultrogestan a udelali se mi dva folikuly 22 mm. Po injekci Pregnylu mi prisla ovulace a pak sup hned na IUI. Hned napoprve se nam zadarilo a byla sem tehotna 🙂 Stestim sem byla na omdleni,ale bohuzel pri ultrazvuku v 7tt mi zjistily,ze je to mimodelozni tehotenstvi. Jo a nemela sem zadne vedlejsi ucinky.Tak ted se musim dat do poradku a od ledna jdeme na to znovu. Vsem snazilkam drzim palecky at mate co nejdrive // 🙂

@petanevesta já tedy měla různé čaje (kontryhel a nějaké směsi) a brala ob 1-2 měsíce femibion. Ale nic... akorát teď mám načaté další platíčko femibionu a zaváhala jsem, zda to mohu při clostilu, sice jsou to jen vitamíny, ale...