Clostilbegyt - úspěšnost a rizika? Prosím o zkušenosti
Ahoj snažilky a maminky,
V tomto jsem prakticky nováček, nějak jsem ani nepočítala s tím, že by došlo i nam mne. Dle všeho jsem naprosto zdravá, první těhotenství bylo naprosto bez problémů, následně jsem do 2 let kojila. MS pravidelně od 1 roku po porodu, ovu průběžně. Duben/květen jsem otěhotněla, ale nedopadlo to. Od té doby žádná ovu. Po ztrátě miminka jsem byla u MUDr pro svůj dobrý pocit, domluvily jsme se na bylinkách a sledování cyklu. Bohužel doteď žádná ovu, ani podle UTZ se nechystá. Vyfasovala jsem Clostil... a trochu se toho bojím. Mnohočetného těhotenství se nebojím, spíš naopak - že vajíčka budou, ale nepovede se ani jedno... a pak případných vedlejších účinků a možných rizik... Prosím, jaké máte zkušenosti? Co to s vámi udělalo? A pomohlo?
@racek26 Jmenuje se to "Vaječníky" 🙂. Koupila jsem to u nás v obchodě s čaji, je to směs měsíčku, šalvěje a řebříčku. Piju to zatím měsíc, tak uvidíme, ale bylinkám celkově věřím 🙂.
http://www.babiccinobchod.cz/p/bylinny-caj-vaje...
@becicka asi ho taky zkusím, jak se dostanu do štatlu 🙂 . Tedy jestli ho budou mít... v mém oblíbeném obchodě, kde bylinkové čaje kupuji, jsem ho ještě neviděla... vím, že existuje i nějaký čaj "těhulka" - má být pro podporu uhnízdění a udržení těhotenství v prvních týdnech.... a pak ještě nějaký čaj proti nevolnostem a pro hladký průběh těhotenství 🙂
Pak jsem měla nějakou směs pro podporu funkce "spodku", ale to vůbec nevím, jak se mohlo jmenovat 🙂
Děkuji za tip 🙂 . Myslím, že bylinkami nic nepokazíme 🙂
@becicka jj, ten jsem pila teď jak dlouho... ale nijak nezabral. Když jsem s ním loni začala, tak to tu ovu v dalším cyklu nastartovalo, ale pak stejně sotva ovu došla... ☹ a mám pocit, že po tom samovolném potratu si moje tělo něco špatně vyložilo a sice je MS, ale ne ovu. Jsem ráda, že moje MUDr se mi snaží pomoci.... předtím mi dala právě ty bylinky, ale když se nic nestalo (v tomto cyklu oprevdu ovu zatím nebyla)....
A jak často pít ty čajíky... vím, že kontryhel je jen na prvních cca 10 dni cyklu....
U mě taky dvojčata 🙂 6.10. jim bude 6 let - dvojvaječní kluci 🙂 zadařilo se na první cyklus.
Peťo, gratuluji 😉
Holky manželovy nasadily clostilbegyt myslíte ,že je nějaká naděje že se mu spermiogram zlepší ? Máte zkušeoisti?
Nevíte prosím, v jakém časovém rozmezí po apklikaci injekce pregnylu má být pohlavní styk? Mně lékař řekl za 40h ....více nic, nevíte jestli spustí ovulací, kt. by měla trvat cca 24h. Tj. měla bych být plodná zhruba za 40h až 64h ?
to je nějaký divný nám vždy řekne píchnout si večer pregnyl a další den sex..a o hodinách nikdy nemluví
A něco o testování - bazální teplota a ovu testy. Dokonce zde píší použít z ranní moči... a k BT i hezké srovnání grafů
tak já dostala "ten silnější" pregnyl , možná je to tím 🙂, naštěstí jsme to pak za 40h stihli a ještě pak 2 x pojistili, mně lékař trval na tom, že styk má být až za 40h , dřív ne 🙂 ....jen nechápu, proč mně už clostilbegyt nechce dávat, když ho beru teprve napodruhé ( v životě) a na podruhé byl krásny folikul 25, 5 mm
jenže já zapomněla vzít 16. den utrogestan :( , ( na 16. den, zrovna vyšel i ten plánovaný poh. styk)..., tak jsem ho vzala 17.den, mam brat 16. az 24. den cyklu ...
doktor tvrdi, ze po klostylbegytu a pregnanu se oplodněné vajíčko nemůže unhízdit bez utrogestanu :( , ale když říkáte obě, že těch 40h bylo pozdě :( ....tak jsem zase v háji ...

@becicka děkuji, jak se jmenuje ten čaj na vaječníky?