icon

Clostilbegyt - úspěšnost a rizika? Prosím o zkušenosti

strawberr
4. zář 2015

Ahoj snažilky a maminky,
V tomto jsem prakticky nováček, nějak jsem ani nepočítala s tím, že by došlo i nam mne. Dle všeho jsem naprosto zdravá, první těhotenství bylo naprosto bez problémů, následně jsem do 2 let kojila. MS pravidelně od 1 roku po porodu, ovu průběžně. Duben/květen jsem otěhotněla, ale nedopadlo to. Od té doby žádná ovu. Po ztrátě miminka jsem byla u MUDr pro svůj dobrý pocit, domluvily jsme se na bylinkách a sledování cyklu. Bohužel doteď žádná ovu, ani podle UTZ se nechystá. Vyfasovala jsem Clostil... a trochu se toho bojím. Mnohočetného těhotenství se nebojím, spíš naopak - že vajíčka budou, ale nepovede se ani jedno... a pak případných vedlejších účinků a možných rizik... Prosím, jaké máte zkušenosti? Co to s vámi udělalo? A pomohlo?

Strana
z4
racek26
10. zář 2015

@becicka děkuji, jak se jmenuje ten čaj na vaječníky?

racek26
10. zář 2015

@strawberr , mám navýšenou dávku clostylbegytu na 1-0-1,, tak uvidím 🙂

becicka
10. zář 2015

@racek26 Jmenuje se to "Vaječníky" 🙂. Koupila jsem to u nás v obchodě s čaji, je to směs měsíčku, šalvěje a řebříčku. Piju to zatím měsíc, tak uvidíme, ale bylinkám celkově věřím 🙂.
http://www.babiccinobchod.cz/p/bylinny-caj-vaje...

strawberr
autor
11. zář 2015

@becicka asi ho taky zkusím, jak se dostanu do štatlu 🙂 . Tedy jestli ho budou mít... v mém oblíbeném obchodě, kde bylinkové čaje kupuji, jsem ho ještě neviděla... vím, že existuje i nějaký čaj "těhulka" - má být pro podporu uhnízdění a udržení těhotenství v prvních týdnech.... a pak ještě nějaký čaj proti nevolnostem a pro hladký průběh těhotenství 🙂
Pak jsem měla nějakou směs pro podporu funkce "spodku", ale to vůbec nevím, jak se mohlo jmenovat 🙂

Děkuji za tip 🙂 . Myslím, že bylinkami nic nepokazíme 🙂

becicka
11. zář 2015

@strawberr Určitě nepokazíme 🙂. Ještě se pije ten kontryhel, ale ten teď nemám.

strawberr
autor
12. zář 2015

@becicka jj, ten jsem pila teď jak dlouho... ale nijak nezabral. Když jsem s ním loni začala, tak to tu ovu v dalším cyklu nastartovalo, ale pak stejně sotva ovu došla... ☹ a mám pocit, že po tom samovolném potratu si moje tělo něco špatně vyložilo a sice je MS, ale ne ovu. Jsem ráda, že moje MUDr se mi snaží pomoci.... předtím mi dala právě ty bylinky, ale když se nic nestalo (v tomto cyklu oprevdu ovu zatím nebyla)....

A jak často pít ty čajíky... vím, že kontryhel je jen na prvních cca 10 dni cyklu....

racek26
12. zář 2015

@becicka děkuji moc 🙂 , o měsíčku jsem slyšela.

zuzac01
18. zář 2015

U mě taky dvojčata 🙂 6.10. jim bude 6 let - dvojvaječní kluci 🙂 zadařilo se na první cyklus.

petanevesta
18. zář 2015

Tak devcata ja diky Clostiku a Pregnylu (plus jeste jsem pila Inofolic) na prvni pokus iui,mam pozitivni tehu test 😉

zuzac01
18. zář 2015

Peťo, gratuluji 😉

lenca1212
1. říj 2015

Holky manželovy nasadily clostilbegyt myslíte ,že je nějaká naděje že se mu spermiogram zlepší ? Máte zkušeoisti?

racek26
1. říj 2015

Nevíte prosím, v jakém časovém rozmezí po apklikaci injekce pregnylu má být pohlavní styk? Mně lékař řekl za 40h ....více nic, nevíte jestli spustí ovulací, kt. by měla trvat cca 24h. Tj. měla bych být plodná zhruba za 40h až 64h ?

racek26
1. říj 2015

@becicka Nevíte prosím, v jakém časovém rozmezí po apklikaci injekce pregnylu má být pohlavní styk? Mně lékař řekl za 40h ....více nic, nevíte jestli spustí ovulací, kt. by měla trvat cca 24h. Tj. měla bych být plodná zhruba za 40h až 64h ? Děkuji moc 🙂

lenca1212
1. říj 2015

to je nějaký divný nám vždy řekne píchnout si večer pregnyl a další den sex..a o hodinách nikdy nemluví

becicka
1. říj 2015

@racek26 mně řekla doktorka že folikul praskne do 36 hodin, spermie už by tam měly čekat 🙂. Když mi píchne ráno pregnyl, tak řekne dnes večer a zítra akce 🙂.

strawberr
autor
2. říj 2015

@lenca1212 podle všeho mělo by pomoci...

strawberr
autor
2. říj 2015

@racek26 ja bych to jistila průběžně 🙂

strawberr
autor
2. říj 2015

Holky, během svého studia jsem v seznamu literatury našla i knihu o neplodnosti... tak pár výňatků si dovoluji připojit 🙂

strawberr
autor
2. říj 2015

A něco o testování - bazální teplota a ovu testy. Dokonce zde píší použít z ranní moči... a k BT i hezké srovnání grafů

strawberr
autor
2. říj 2015

Neodeslaly se fotky... tak zde dodávám.... i s určováním ovulace ze slin 🙂

strawberr
autor
2. říj 2015

Něco o možnostech léčby 🙂 ... a i přehled léků a nějaké to informační srovnání léků

strawberr
autor
2. říj 2015

Nepodařilo se mi nahrát i ten popis léků, tak dodávám....

strawberr
autor
2. říj 2015

@lenca1212 našla jsem zmínku o clostilu (clomifen) v knize 🙂 snad ti to pomůže 🙂

racek26
3. říj 2015

@becicka ta mně tvrdil, že musí být pohlavní styk za 40hodin , ale do 4h po píchnutí jsem měla tak silnou reakci, že jsem jen 12 hodin zvracela a ležela a dalších 12 h mně bylo byloo jak po těžké střevní chřipce.
Jinak moc děkuji za cenné info.

strawberr
autor
3. říj 2015

@racek26 to doktorovi rekni, ať ti to vymění za něco jiného. Takovà reakce není v pořádku ☹

racek26
4. říj 2015

tak já dostala "ten silnější" pregnyl , možná je to tím 🙂, naštěstí jsme to pak za 40h stihli a ještě pak 2 x pojistili, mně lékař trval na tom, že styk má být až za 40h , dřív ne 🙂 ....jen nechápu, proč mně už clostilbegyt nechce dávat, když ho beru teprve napodruhé ( v životě) a na podruhé byl krásny folikul 25, 5 mm

racek26
4. říj 2015

@strawberr ten titul, ze kterého si čerpala se jemnuje asi " Léčba neplodnosti" ? že ? zkusím si ji také sehnat 🙂

becicka
4. říj 2015

@racek26 Taky si myslím, že taková reakce není moc normální. Já jsem vždycky dostala ten Pregnyl 5000 a nikdy jsem nic nenormálního nepociťovala... A teda jinak za 40 hodin se mi to zdá už pozdě, nevím proč řekl dříve ne, spermie mohou čekat až 2 dny.

becicka
4. říj 2015

@strawberr Díky za výňatky 🙂, tak jsem si početla a stejně pořád nevím, proč my nic 🙂. To je asi mezi nebem a zemí.

racek26
4. říj 2015

jenže já zapomněla vzít 16. den utrogestan :( , ( na 16. den, zrovna vyšel i ten plánovaný poh. styk)..., tak jsem ho vzala 17.den, mam brat 16. az 24. den cyklu ...
doktor tvrdi, ze po klostylbegytu a pregnanu se oplodněné vajíčko nemůže unhízdit bez utrogestanu :( , ale když říkáte obě, že těch 40h bylo pozdě :( ....tak jsem zase v háji ...

Strana
z4