Ahoj holky 🙋 kdy vám byl doporučen dlouhý protokol a proč? Kontrola 10DC foliky velikosti 18mm a 20mm hned ten den píchnout ovitrel a 12DC odběr ze 3 foliku 2 vajíčka ktera nebyla bohužel zralá a tolik sem Jim věřila 🙄🤔 máte to některá podobný? Byl vám doporučen dlouhý protokol? A jak to dopadlo?
@saja13 ahojky, já příští týden začínám se stimulací v dlouhém protokolu, mám nízké AMH, první IVF jsem měla v krátkém protokolu, kde paní doktorka zhodnotila, že reaguji dobře (měla jsem 6 folikulů a z toho 4 vajíčka) a teď zvolila dlouhý protokol, protože předpokládá, že bude více kvalitních vajíček. Jaký máš AMH?
@raaketka já mám amh 0,93 a ty? A cyklus MS máš jaký? Já mám 28dni😊 to já měla 3foliky a 2 vajíčka ktera nebyla zralá 🙄 a pichala sem 300iu denně myslela sem jak jich bude aspoň 6 a ono nic takže nevím jak sem reagovala... My teď budem mít asi pauzu 3 měsíce ..jak jste měly dlouho pauzu na další ivf?
@raaketka tak ty nemáš amh vůbec špatný 😊ano tohle bylo naše první ivf 🙄 trvalo mi než sem se k tomu dokopala, ty chodíš do Caru někde v Praze? Uvidime co nám doktor řekne v úterý, každopádně teď odpocivam ve středu sem měla opu 🙄 a ve ČT volali ze nejsou zralá, tak sem z toho dost špatná, včera sem celý den probulela
@saja13 dle MUDr. mám AMH na svůj věk nízké, ono se říká, že první IVF bývá pokus, aby zjistili, jak reaguješ na léky, neházej flintu do žita a nebuď z toho smutná, vím, že to není lehké, člověk se na to upne, čeká úspěch, ale je to běh na dlouhou trať. JJ, chodím do Gennetu, kam chodíš ty? A jak jsi snášela stimulaci a stav po OPU?
@raaketka taky gennet Letná 😉 stimulaci sem snášela docela dobře až ke konci sem měla občas bolesti jinak v poho a stav po opu v pohodě, včera mě bolel vaječník a dneska podbrisek, bolí to vždy k večeru 🙄 a jak ty? Na sále sme bojovaly než mi dali kanylu mám žíly k.o ale nakonec to druhá ruka pobrala tak v pohodě
saja13 já teda zatím vše také snášela v pohodě, ale uvidíme, co teďka ten dlouhý protokol...
Ahoj, tiež sa pridám so svojou skúsenosťou. V červnu sme podstúpili prvé IVF - stimulovala som 350 jednotek Gonalu, vyzeralo, že ok reagujem, odber 12 den - 9 vajíček, len 1 zrelé...síce sa oplodnilo, ale prestalo sa vyvíjať, takže nic. Velké sklamanie.
Doporučili mi rovno ďalší cyklus IVF, vraj kým sú vaječníky "nastimulované" a reagujú a práve dlhý protokol - 21 den cyklu (toho samého v kt. bol prvý odber) som začala 2x denne aplikovat nosný sprej Synarel a klasicky od 2-dňa ďalšieho menzesu léky, tentokrát Pergoveris miesto Gonalu. Včera som bola na odbere, znovu 9 vajíček, ale 7 zrelých a dnes mi volali, že 6 sa podarilo oplodniť, tak teraz dúfam, že sa budú pekne vyvíjať, potom máme ešte PGT-A a snáď v září KET.
Mne teda dlhý protokol (a aj zmena liekov) pomohli, myslím, že ak si nemala zrelé vajíčka je dlhý protokol jednou z ciest. Jo a ešte pozdejší odber - teraz som bola na odber 14ty deň cyklu.
Ahoj holky jak jste dopadly po dlouhém protokolu s nízkým amh? Povedlo se? ✊🍀 Kdy a jak jste začínaly a dlouhým protokolem? Děkuji za rady
@adenka84 já do první kontroly na utz bych měla mít buď menopur jako při krátkém a nebo pergoveris ještě se dr rozmysli co my prý dá, jde mi to že mám stimulovat jen jedním lékem a přijde mi to divný? Nebo se pak třebas v půlce s timulace něco přidává? A jaký máte názor mít stejný lék při krátkém a při dlouhém protokolu, děkuju 🙂
@raaketka stimulaci sem snášela celkem dobře a stav po opu jen asi 4 dny bolest podbřišku ale nic strašného, teď řešíme dlouhý protokol, jak jsi na tom ty s tím dlouhým čím stimulujes? Já mám mít buď menopur jako při krátkém a nebo pergoveris jen jeden z toho, přidává se pak nějaký lék nebo nějaký injekce? Sem z toho jelen že budu píchat jen jednu injekci právě 🤔 a 300 jednotek
@raaketka a měla jsi stejný léky jako při krátkém nebo jiné? Já prý reagovala taky dobře měla sem 3 foliky 2 vajíčka a byly nezrale 😢 a teď budu mít možná stejný lék na stimulaci, tak doufám že mi ho změní sou 2 možnosti buď budu mít zase menopur a nebo pergoveris? Čím jsi stimulovala? A přidávala jsi pak nějaký léky nebo jsi měla jen jeden?
Ahoj chci se zeptat při dlouhém protokolu jste začínaly stimulaci taky od 2dc? Já budu zítra 1dc a stimulace by měla být ve středu což je 6dc, ms přišla dřív než měla ale bojím se že ten 6dc už bude pozdě
Ahoj. U nás dlouhý protokol měl úspěch. Čtyři roky jsme se snažili o miminko. Zkoušeli jsme 5x IUI, IVF-ICSI. Až čtvrtý pokus IVF - ICSI u nás vyšel a poprvé to bylo za pomocí dlouhého protokolu. Ale otázkou je co k tomu úspěchu tehdy pomohlo. Poprvé jsme si tehdy zaplatili nejen PK, ale i AH. Poprvé jsme si nechali zavést 3 embrya. Chodili jsme před tím k léčiteli, byla jsem před stimulaci v lázní. Stimulovala jsem necelý týden po příjezdu z lázní. Takže jsem ten spodek měla hodně připravený. Poprvé tehdy před odběr spermií manžel dostal injekci. Takže kdo ví co bylo tou nejdůležitější pomocí. Možná vše se vším.
A nebo právě i ten dlouhý protokol.
Držím palce.