Folikul 9 mm druhý den IUI, není to brzo?

anarvin
9. črc 2016

Ahoj holky, jakožto nováček v tomto směru jsem si o tématu začala číst více až po prvním IUI, byla jsem na něm teprve včera, ale po přečtení pár stránek mám dotaz, zda to doktor neuspěchal? Ve čtvrtek folikul 9mm, hned jsem dostala injekci a včera dopoledne na IUI. Sama vím, že ovulace u mě nastává až tak kolem 18 DC a IUI bylo 15DC. Takže, abych si zkrátila čekání, ráda si počtu Vaše zkušnosti, při jaké velikosti folikulů Vás doktoři poslali na IUI a zda bylo úspěšné? 🙂 Díky moc za odpovědi.

juliemichal
9. črc 2016

Ahojky já byla na IUI 6.5 měla jsem na obou vaječnících folikul o rozměru 20mm,píchli mi pregnyl a udělali mi IUI.bylo to mé 5 IUI za cca 3 roky a podařilo se,dnes jsem 10+6tt akorát se mi fakt zdá hodně malý ten folík 9mm,že ti udělali IUI.nemohla to být třebas sliznice?

brouzdalka
9. črc 2016

Taky si říkám, jestli to nebyla třeba výška sliznice, protože to je divné...a že by doktor nevěděl, že to je brzo, se mi nezdá. A ten folikul byl po stimulaci, nebo přirozeně narostlý?

xoriska
9. črc 2016

To je nějaké zvláštní injekce se píchá až od velikosti 18 mm . V září jsem byla na IUI a doktro říkal, že má 18 mm a přemýšlel zda injekci nedat až druhý den, nakonec tedy píchnul pregnyl ten den a za 36 hodin bylo IUI , povedlo se na 1. pokus . Nemohl být místo 9 19 ? A jen ti to špatně napsali ?

anarvin
autor
9. črc 2016

@juliemichal @brouzdalka @xoriska Holky a kdyby šlo o sliznici, tak 9mm je oká? Já jak na potvoru teď nemůžu dohledat tu zprávu. Ale mám dojem, že tam bylo pouze "Bez dominantního folikulu" a při ultrazvuku říkal "Ano, tady je folikul.... 9mm" tak možná už měřil výšku sliznice ale nesdělil mi to... ?

anarvin
autor
9. črc 2016

@brouzdalka folikul přirozeně narostlý.

juliemichal
9. črc 2016

@anarvin tak 9mm je fakt hodně málo aby se IUI zadařilo ☹ ale možná to byla sliznice já 13DC při IUI měla sliznici myslím 7mm nebo kolik.. a pokud jsi měla ve zprávě bez dominantního folikulu tak to se divím,že ti to IUI dělal,protože bylo teda zbytečné ☹ a taky zbytečně ti dával pregnyl ☹ ☹ možná těch 9mm fakt byla sliznice a folikul byl větší a to by bylo OK.

anarvin
autor
9. črc 2016

@juliemichal No mě napadlo akorát to, že si říkal, abych neovulovala přirozeně o víkednu, tak možná proto? Už jsem našla tu zprávu a je tam:
PO: bez dominantního folikulu
LO: 1x 19mm
dop: nyní Pregynl 5000 IU, zítra IUI
Tak a teď babo raď kdo se v tom vyznáte 🙂 co je 19mm? Sliznice nebo folikul???

juliemichal
9. črc 2016

@anarvin tak to LO určitě bude ten folikul,ale ten je dominantní zase,ale určitě sliznice by neměla 19mm to je strašně moc 😀 😀 a taky když ti říkal,že aby jsi neovulovala doma přirozeně tak ten folík 100% musel mít 19mm,protože praská kolem 20-24mm 🙂 🙂 tak moc moc držím palečky aby jsi za pár dnů našla // na tt 🙂 🙂 já jsem našla 11 dnů po IUI na digi test + 1-2 🙂 🙂 a pregnyl jsem měla taky 5000IU.

werumka
9. črc 2016

@anarvin pravý vaječník bez dominantního folikulu, na levém vaječníku dominantní jeden o velikosti 19mm 😉

xoriska
9. črc 2016

@anarvin levé ovarium, že by tedy tam byl jeden 19 mm? Ale to by byl dominantní, kdyby nebyl, je zbytečné dělat IUI. To by asi odložili na další měsíc a dali ti clostilbegyt.

xoriska
9. črc 2016

@xoriska no přehlédla jsem po, tak je to tak, dominantní byl a vše úplně v pořádku jak má, tak hodně štěstí ;)

anarvin
autor
9. črc 2016

@juliemichal Takže zbytečně plaším a jen špatně řekl 9mm a chtěl říct 19 nebo jsem špatně rozuměla 🙂 jupíí juchů sláva, omlouvám se za svou paniku 🙂 Doufám, že dvě čárky také najdu za pár dní!! 🙂))

@werumka parááááda, děkuji za vysvětlení, mám velkou radost!! 🙂

anarvin
autor
9. črc 2016

@xoriska děkuji moc, už jsem zase o něco chytřejší a ještě jednou pardon za hloupý dotaz a vlastně ještě špatně napsaný... 🙂 musím říct, že se mi docela ulevilo 😉

juliemichal
9. črc 2016

@anarvin možná fakt těch 9mm byla sliznice a proto si to pleteš s folikulem 🙂 🙂 mi právě taky dr říkal jak folikul tak sliznici kolik mají mm 🙂 🙂 takže určitě zbytečně plašíš a za pár dnů najdeš vysněné // čárky.strašně moc budu držet palečky 🙂

xoriska
9. črc 2016

@anarvin vůbec se neomlouvej, v tom všem stresu kolem se stane, že něco preslechnes, takhle je vše na nejlepší cestě, tak ať to klapne a najdeš // ;)

anarvin
autor
9. črc 2016

@juliemichal Děkuji moc, v nic jiného ani nedoufám, je to dlouhá cesta za vysněným pokladem, takže věřím, že aspoň z tohoto pohledu to bude hned na poprvé 😉 takže se musím na budoucích 14 dní ponořit až po nos do práce, abych myslela na jiné věci 😉 a zbytek už je na přírodě...

anarvin
autor
9. črc 2016

@xoriska děkuji moc 🙂 a moc blahopřeji k očekávání miminka, je krásné, když se podaří na poprvé (i když teda za pomoci doktorů, když už to jinak nejde) 🙂

juliemichal
9. črc 2016

@anarvin přesně tak já jsem před IUI a po tom IUI hledala novou práci,takže jsem moc na to nemyslela,ikdyž jsem si dělala tt denně abych věděla kdy mi s těla vyprchá pregnyl,ale stejně jsem moc nevěřila tomu,že by se povedlo mno a ono ejhle už budu začínat 12tt 😀 😀 o třetí mimi jsme se snažili 4 roky je to děs ☹ strašně moc držím palečky aby se toto IUI povedlo 🙂 🙂

xoriska
9. črc 2016

@anarvin nám to IUI nakonec nevyšlo a teď v dubnu jsem otěhotněla přirozeně... 🙂

anarvin
autor
9. črc 2016

@juliemichal taky čekáme více než tři roky, ale na to svoje první. Tak snad teď už ano... 🙂

@xoriska no pááni, tak to píše sám život že 🙂 o to blahopřeji více!! 🙂

Holky ještě se zeptám... jsem zvyklá cvičit pravidelně (posilování, kardio atd)... mám to teď vynechat? Na jednu stranu nechci dávat tělu zbytečnou zátěž, na tu druhou nechci v lecčem ustupovat, když ani nevím, zda se to povede... jak jste to měly Vy? Co je pro tělo a mysl lepší?

juliemichal
9. črc 2016

@anarvin určitě se to povede,strašně moc držím palečky ♥ ♥ a potom se hlavně pochlub s pozitivním testíkem 🙂 🙂 jé a ohledně toho cvičení vůbec netuším.já jsem nikdy necvičila,ale možná bych jsem si na těch pár dnů dala oddych.

xoriska
9. črc 2016

@anarvin no příroda si to rozhodla sama 🙂 já cvičila hodně 5x v týdnu fitku, ale jak jsem začala brát hormony bylo mi jednak zle a hlavně jsem si říkala, že při tom tempu bych snad ani otěhotnět nemohla. A v těhotenství mám už zákaz jelikož jsem až skoro do 12 tt krvacela. Ale přestat úplně nemusíš, stačí asi zvolnit a pokud se to povede, pak uvidís jak se budeš cítit

gufunka
2. zář 2016

@xoriska ahojky můžu se prosím zeptat? Dnes jsem byla na IUI folikul jsem měla 18mm píchly mi pregnyl a cca za hođku mi to zavedly.Trochu nechápu že tady každý píše že se pícha tak cca 3 dny předem tak ted nwm ☹

xoriska
2. zář 2016

@gufunka Dneska ? Aha, tak já teda nevím. Mě doktor říkal , že když se to píchne, tak se o 24 hodin posune ovulace, takže nejdřív k ní dojde po 25 hod od aplikace , styk a nebo IUI je tak ideální po 36 hodin. Ale třeba to každý dělá trochu jinak

kotate
23. říj 2016

Ahoj, muzu se zeptat jak dopadla IUI?

kotate
23. říj 2016

@gufunka
Ahoj, muzu se zeptat jak ti dopadla IUI?

lucy131311
20. lis 2016

@gufunka Možná už je pozdľ reagovat na tvôj dotaz, ale taky jsme to meli aplikováno tímto zpôsobem. Ráno mi píchli pregnyl a za cca 2 hodiny IUI. Dělají to asi ruzne v závislosti od doktora, ale určite to nemusí být špatne. S prvním jsme absolvovali 2x IUI, druhá byla úspešná a teď to vypadá na úspech hned na první šup, tak držím palce.