Františkovy Lázně - leden 2019
Nejedete někdo náhodou do lázní v lednu 2019. Já jedu od 6.1. do 27.1.2019 do hotelu Pawlik, tak doufám, že tam nebudu sama 🙂
Jinak hotel Pawlik má v tomhle termínu slevu na pobyt ve výši 50%, takže kdo může, ať rezervuje.
Vypada to vsechno moc pekne 🙂 jsem zvedava koho budu mit a kam se v te zime vsude vydam. Holky je nutne jit na IVF hned po laznich? A takovou hloupou otazku, az se stydim. Je tam nekdo vubec kurak ? 🙈 neukamenujte me.
@veeev v
A na jake chodis cviceni? Ja myslela, ze je hodinu 😮 a co mas vsechno za procedury?
@lenkakn Bylo jich tam spoustu....daňků a laní. Ale tenhle albínek byl úžasný. Ještě jsem myslím viděla asi dva další albíny. Lidí se ale vůbec nebojí. A ten hrádek...Salingburg (rozhlednička) je u té obory. Dneska jsem se byly podívat na rozhlednu Zámeček. Ale rozhledna je zavřená, tak jsme si dali aspoň dole kávičku. Teď musím udělat něco do práce a pak zase posilovna, bazén, večeře a spát. Zítra mi přijede přítel, tak se strašně těším. Ale jen na návštěvu, ne na přespání.
Ta Becherovka musela být fajn. Akorát jste vychytaly parádní počasí. Včera to byl první slunečný den tady. A ta malá štamprdle...tak tu jsme měli doma, pamatuju na ní jako malá. Tak užívej dneška s manželem 🙂
@kristyna2207 Ptala jsem se primáře, jak dlouho po lázních se udrží ten správný "efekt". Tak říkal, že půlrok určitě, někdy i rok. Já bych věřila tomu půlroku. My určitě hned do IVF nepůjdeme. Jeden cyklus zkusíme doma a pak se objednáme na nativ. A ten kdyby nevyšel, tak jdeme do posledního IVF na pojišťovnu.
Jinak kuřáky tu moc nevídám. Ale tady v Pawlikovi mají kuřáckou místnost udělanou, tak třeba bude něco i v Adlerovi. A nebo budeš mít štěstí a budeš mít balkonek 🙂 Ale já nekouřím a fakt tady kouří málo lidí. Ale občas někoho vidím, jak jde ven si zapálit.
A cvičí se tady Mojžíšovka. Ale fakt je to jen na 20 minut. Takže stěží ti sestavu ukáže. Cvičí se 10 cviků, doma se tomu pak chci pověnovat denně, ale musím si udělat poznámky, abych si to pamatovala 🙂
A ty další procedury - parafínový zábal rukou, parafínový zábal beder, masáž zad, uhličitá koupel, suchá uhličitá obálka (to tě narvou do "pytle na odpadky" a nafouknou ti ho lékařským oxidem uhličitým - na prokrvení), pak asi nejdůležitější procedura a to slatinný tampon se zábalem (dovnitř ti pošlou bahno = slatinu, zašpuntujou, pak si ještě sedneš do slatiny a obalí ti tim břicho a zabalí tě), plynové koupele (sedíš jen jakoby na záchodě, nic se neděje, ale proudí ti tam asi nějaký plyn....ale bacha, děsně to páchne, fakt jako žumpa) a šlapací bazénky (Kneippovy lázně) a to cvičení. A pak jsou různé, když má někdo k tomu další problémy...když třeba někdo má / měl astma, tak mu dají místo zábalu rukou inhalace apod.
Na výletování je toho tady hodně. My to nějak nepřeháníme, ale byly jsme se podívat v Chebu (tam zajeď, je to fakt krásné město), po pramenech, rozhledna Salingburg, rozhledna Zámeček, chystáme se na přírodní rezervaci Soos a možná že stihneme i Motýlí dům. Ale spíš chodíme na procházky pro Frantovkách. Je brzo tma a na dlouhé výlety to moc není, protože se nějak tady s holčinou nemůžeme shodnout v procedurách a vždycky jedna z nás končí pozdě třeba ve 14 hod. poslední procedurou.
@veeev
Ja prave uz ted marodim dlouho, tak bych sla tak do leta do prace a pak na IVF. Nam bohuzel domaci snazeni je uz k nicemu.
Tak to jsem se tesila, ze aspon to cviceni bude delsi o proti proceduram 🙂
Tak na ten plyn jediny se teda netesim. 😬 nemam rada smrady 🤣🤣
Na vylety bych taky chtela, abych se tam podivala. A ty jsi tam autem? Nebo jak jezdite treba do Chebu nebo Varu?
@kristyna2207 No nam taky dr. v CARu rekla, ze prirozene to moc nevidi. Ale co kdyby.....ja tomu porad verim.
To cviceni je asi o zakladech a pak si to cvicit doma sama.
Nejsem autem. Myslim, ze to je i zbytecne. Cheb je 5 minut vlakem nebo 15 minut autobusem. Zastavky jsou za rohem. Takze je to v pohode.
Koukala jsem, ze jsi z Mostu, taky pochazim ze severu (Jirkov / Chomutov), ale do Mostu jsem jezdila na stredni. Ale ted uz jsem u Prahy.
@veeev
Tak ja jsem po mimodeloznim(mela jsem to trochu o zivot) odstranen vejcovod a po roce snazeni dalsi operace a odstranen druhy vejcovod, takze sance nulova. Dokud to jde aspon trochu verit, tak ver 🙂
Ja prave taky nebudu autem, tak to je super. Vse je kousicek a za rohem.
Jeee, no vidis, jak je svet malej 😊
@kristyna2207 Jeje, tak to me mrzi. V tom pripade bych sla teda do IVF co nejdriv po laznich. Ale kdyz se zeptas doktora, tak ti snad poradi.
@veeev
Ja bych ted prave potrebovala na nejakou dobu do prace. Uz jsem 4 mesice doma. Uvidim co rekne. 😉
@kristyna2207 Je to tezke s tou praci. Ja zase rekla v praci, ze si to tady prodluzuju o tyden a taky jsem se nedockala nadseni. A to se jedna o tyden navic. Ale kdybych si mela vybrat praci nebo mimino, tak at jde cela prace do haje 😂
@veeev
Joo, tak ja marodim relativne casto. ☹ tak uz jsou zvykly. Spis jde o to, kdybych sla hned a vyslo to a porad marodila, tak uz by to bylo dele nez rok. A to je na nic. Protoze pokud to pujde, tak si vezmu marosni hned jak zacnu podstupovat IVF. Nemam fyzicky tezkou praci, ale spis psychicky a hlavne delam nocni, takze toho moc nenaspim. Coz neni moc dobry.
@kristyna2207 Tak pokud by to hned vyslo a ty marodila, tak ti to vlastne muze byt jedno. Ale chapu te, clovek nevi, co je lepsi nebo horsi rozhodnuti a nechce, aby neceho nemusel litovat 🤷🏼♀️
@veeev
Tak ja vim, ze me zajima jen rodina. Takze aspon do leta bych chodila do prace a pak bysme to zkusily. Kdyby to nevyslo, tak bych stejne chtela do jiny prace. Nechame se prekvapit 🙂 uzivej dnesniho volna .
@kristyna2207 No tak kdyz bys pri neuspechu sla do jine prace, tak to mas vlastne vyrizene. Bud to vyjde a ty nemusis nic resit, protoze budes hned od zacatku marodit nebo to nevyjde a stejne menis praci 😂
@veeev
Presne tak 🙂
Jeste bych mela otazku, chodite nejak "spolecensky" upravene treba na veceri? Vim hloupa otazka, ale jde mi o to, jestli treba nosis kozacky (na podpatku) nebo muzes jit normalne v pantoflich.?
@veeev
A jak ti to vubec dopadlo s pojistovnou? Uz ti daly vedet, jestli ti schvalily to prodlouzeni?
@kristyna2207 Na tu veceri obcas jdeme "za slusnaka" v podpatcich. Ale neprehanime to. Na snidani nebo obed jdeme i v pantoflich. Ja casto chodim ve sportovnich leginach a mikine a botaskach 😊
@kristyna2207 A to prodlouzeni bych snad mela vedet ve stredu. Jestli to neprodlouzi, tak za chvili domu. No nechce se mi teda 😁
@veeev
Tobe se nechce domu a me se krati odjezd a jsem nervozni. To je dobry 😂
@lenkakn Tak to jsi byla určitě ty 🙂 Já čekala na parafínový zábal. Jak se ti zatím líbí procedury? A co to cvičení...rychlovka, co? Jo inhalace, tu má ta holčina z Děčína taky (ale prý měla kdysi astma). Já zase místo toho mám parafínové zábaly na ruce...taky super procedura na podporu otěhotnění 🙂
S tím prodloužením zatím nevím. Zítra se mám jít zeptat na sesternu, tak uvidím. Jako nepřipouštím si tu variantu, že mi to neprodlouží. Tak uvidím. Jestli ne, tak jedu za 4 dny domů ☹
@kristyna2207 Nebuď nervózní.....je to tady super. Ale utíká to 🙂 Snad nám to tu prodlouží....
@lenkakn Ahoooj, tak mame prodlouzeno. Obe dve. Tak mame desnou radost 🤗 Uz jsme si vyzvedly i rozpis procedur, vyridily pokoje, poplatky. Dokonce nam dali tu 50% slevu na pobyt, takze velky luxus 👍
Koupele me taky bavi. Ani mi nevadi ty slatinne tampony, prijemne me to vzdycky prohreje. Akorat s tou masazi nejak bojuju. Prijde mi, ze maser masiruje vic, nez by mel. Nejak odchazim i s namasirovanym zadkem.....nevim, takovy divny pocit z toho mam, jako kdyby si delal zalusk 🙈 Bavila jsem se s tou Dasou a ji takhle ten jiny maser nemasiruje 🤣 Tak dokud to je takhle, tak ok. Zkusi neco vic a udelam mu scenu 😁
A uz jsi byla u primare na rehabilitacnim konziliu?
@veeev tak to je dobre, ze vam to prodlouzily.
Jeste bych se chtela zeptat k tem proceduram. To ti daji presne kdy mas kam jit nebo terminy kdy je volno a ty si vyberes a objednas?
Jo jinak na masera si dej pozor 🤣

@veeev
Teeda to je nadhernej danek, na toho se musim jit mrknout.
Vylet byl moc fajn, muzeum Becherovky bylo fakt zajímavé.
Dneska mi prijede manzel a zviratko, tak uz se moc tesim a na pristi tyden mame zase s holkama nahlasene nejake aktivity, tak se zatim nenudim. A to jsem jeste ani nestihla jit do bazenu! ☺