Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?
Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂
@tomik1234 jo jsem i ráda že to bude rychlí a snad i uspěšný 😉 😀
Holky muzu se uplne blbe zeptat jak probiha to vložení vajíčka nebo embrijka do dělohy?
ahojte holčiny, dělá se v Heliosu před OPU předoperační vyšetření? Děkuji 🙂
@misula29 Je to skoro jak když jdeš na gyndu. Ležíš na koze, zavedou ti takový ty kovový zrcadla a pak přinese embryoložka takový katetr, na konci je stříkačka, je to taková tenoučká tyčinka, tu ti zavede doktor dovnitř a zmáčknou pak tu stříkačku a embryjko je vevnitř. Ani to skoro necítíš
a ještě otázečka děvčátka 🙂, když se píchá Pregnyl na konci, tak kolik dávají 5000 nebo 10000? a píchá se do zadečku nebo do bříška?
Holky, můžu se zeptat jaký vyšetření vám v Heliosu dělali před IVF?? Na stránkách toho mají teda popsanýho hodně, zajímalo by mě jak je to v praxi. Jestli ty vyšetření dělají všem nebo až máte nějaký problém??? Jedná se mi o imulogii a hematologiii mě i manžela, hormonální profil, spermiogram a hlavně o genetiku. Jak z krve, tak pohovor s genetičkou. Z Heliosu jsme odešli jinam, ale jestli se nám ted nepovede KET, tak velmi vážně uvažuj, že se tam vrátíme. Chci mít opravdu všechno vyštřené před 2 IVF. U nás v CARu to automatické není. Ještě jeden dotaz: chceme určitě u 2. IVF vyšetření PGS. Ale zcela na pojišťovnu. Měla jste to některá?? Má Helios přísné podmínky pro toto vyštření na uhrady VZP?? Moc děkuju za odpovědi a přeju všem hodně štěstíčka 🙂
@wendissek děkuju za odpověď. Upřímně jsme nakonec zvolili jiné centrum, protože jsme tam byli na konzultaci asi před 4 nebo 5 lety u primáře Texla. tenkrát jsme byli pouze sebe nechat vyšetřit jak na tom vlastně jsme, protože nás to zajímalo a pan primář byl velmi netaktní, protože nám hned na druhé konzultaci zamával ceníkem před nosem a prostě, že IVF je jasná a jediná volba a to jsme ten problém měli tenkrát minimální. nechtěli jsme to tenkrát ještě řešit IVF metodou. Dost mě to tenkrát vzalo. Ale od té doby se situace dost změnila a problém se zhoršil a vlastně už i vím co chci, tak je to jiné. Velice se mi líbí v Heliosu ta všechna vyšetření a jejich nastavení celého procesu 🙂. Rozhodne, ale jestli nám tam udělají to PGD nebo PGD na pojišťovnu. Náš Car je taký dobrý, věřím jim, ale štve mě, že si o každé vyšetření prostě musím říkat, že to nedělají automaticky. Ted prostě zjišťuju co a jak a pak se rozhoneme 🙂
@misula29 odběr vajíček je ,,maličkost" jedná se v podstatě o krátkodobou narkozu - 10-15minut. Ani nemusíš mít klasické předoperační vyšetření. Na sal si odejdeš po svých a do postele te odvezou na pojízdým křesle 🙂 Za dve hodinky po odberu mužeš jit s doprovodem domu. Odběr se děla přes spodek. Potom vlastně citíš trošku to břísko, ale nic hrozného 🙂
Transfer je zase jako klasická gynda. Daji zrcadla- tim se jim umožní vstup do dělohy. Očistí čípek. Mezitím na obrazovce před tebou promítaji to tvé embryjko jak je ješte v kultivační misce a popisují ti ho. Pak ho embryoložka natáhne do speciálního katateru, přinese a doktor zavede pod ultrazvukem. Na ultrazvuku vidíš ten katetr a bilou tečku- to je tekutina, ve které je embryjko. Dají ti první ultrazvukovou fotku a fotku přímo toho embryjka a 15 minut tam v klidu ležíš, těhotníš si a posloucháš relaxační hudbu 🙂
No taky těch narkoz mám až až. Za poslední rok 4 narkozy. Už aby z toho byl alespoň nějaky pozitivní výsledek 😀 🙂
@jawuna
@lenusaak díky holky za podrobnej popis 🙂 Prej v klidu si těhotníš 😀 A tam u toho může být i manžel u toho transferu? Aby se na tom těhotnění taky podílel 🙂 A pokud s to nepovede , zbydou nějaký ty vajíčka k zamražení tak pak nemusíš podstupovat celou tu proceduru znovu a jdeš tam jen na to vložení a tomu se říká ten Ket jestli to dobře chápu?
@misula29 Manžel u toho bohužel být nemůže, dle nějakých vyhlášek či co, to Helios neumožnuje.
Jinak pokud ti zbydou embryjka tak se zamrazí. A pak záleží na Vás , kdy si na KET půjdete. Ale když se rozhodnete, musíte volat prvni den cyklu, pak jdeš na kontrolu 14 den cyklu a oni ti určí, kdy bude KET, podle sliznice a podle ovulace 🙂
@misula29 u nekoho se zadari hned na poprve musis verit ja uz podstoupila 3ket dnes jsem 5 den a moc doufam ze uz to tentokrat vyjde.Preji hodne stesticka 🙂 a drzim palecky
Ahoj holky. Tak jsem byla na ultrazvuku. Dnes 14ty den cyklu. Sliznice 9 mm. Texl mirne spechal.2 ale i tak jsem se dozvěděla behem chvilky vse potrebne....ne jak minule od pani ehm doktorky F. Takze v patek KET. Uz se těším. Tak rychle to utíká. A zase ten strach.....
@doubravka62 to už bude do třetice to nejlepši!!! 🙂 držim pěsti

@zabbkakvak Já měla krátký. A bylo to všechno rychle, určitě příjemnější než dlouhý 🙂. Sice bez úspěchu, ale držím palušky, určitě se podaří.