icon

Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?

janesm
29. pro 2006

Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂

jeanne_g
3. srp 2017

@linusha Bylo to těžké rozhodování, nakonec jdeme do Reprogenesis. Co vy, už jste rozhodnutí? @hanyas No ty zkušenosti se budou hodit😊 a to je školka nebo družina?

hanyas
3. srp 2017

@jeanne_g druzina. Po vyucovani jsou rozjeti a ja to sliznu 😀 ale ted jeste muzu odpocivat jak chci 🙂 o jakych jinych klinikach jste jeste premysleli, krome Reprogenesis?

jeanne_g
3. srp 2017

@hanyas Ještě jsme byli v Reprofitu a v Repromedě. Rg je menší klinika a hodně individuální přístup, to asi rozhodlo. Já myslím, že v Brně jsou centra všechny kvalitní, je to spíš o štěstí a komu co sedne...Takže už nám chybí do sbírky jen Unica a doufám, že tam už nebudeme muset 😀

hanyas
3. srp 2017

@jeanne_g nebudete 😉 tahle zmena vam urcite prospeje. Budu moc moc drzet palce! 🙂

linusha
3. srp 2017

@jeanne_g jj na 99% půjdeme do Repromedy 🙂

jeanne_g
5. srp 2017

@linusha A kdy se chystáte? My až říjen, dáváme pauzičku.

linusha
5. srp 2017

@jeanne_g plánovali jsme že půjdem tak září/říjen ale mě schválili lázně a nastupuji na konci září a navíc začala jsem chodit k fyzioterapeutce na metodu ludmily mojžíšové, kde mi uvolňuje i jednotlivé spasmy a rovná žebra a ta mi doporučuje že bych měla chodit tak do konce roku, ale rozhodnutí je na mě. Takže se rozhodneme až po lázních jak se budu cítit. Takže nejdřív v říjnu/listopadu. To už snad budeme mít i výsledky z imunologie. 🙂

itworks
7. srp 2017

Holky, já teď nemám s Heliosem dobrou zkušenost, tak jsem se těšila na změnu, jiný přístup. Už stimulace byla prý bouřlivá, spoustu folikulů, nakonec 9 oplodněných vajíček a nic z toho. Nebude ani et ani ket. Jinde nám embrya do blastocyst došla. To jsme měl teď i MACS. Bylo to 3 IVF, připravena na stimulaci po lázních...a vše je v háji. Vůbec nevím, jestli se k nim budu chtít vrátit 😢 vůbec nechápu, co se stalo......

jeanne_g
7. srp 2017

@linusha Mojžíška je super, cvičím a docházím na rehabilitace už dva roky a musím říct, že se tím hodně zlepšil můj stav po úrazu na kolečkových bruslích. Nemůžu si to vynachválit, menstruace bezbolestná, pravidelná, po několika měsících cvičení jsem zažila svoji první ms bez ibuprofenu a považovala jsem to téměř za zázrak. Jo a má to vliv i na kvalitu sexuálních prožitků 😉 Lázně paráda, taky jsem o nich uvažovala...
@itworks Zlato, to mě moc mrzí 😢 Achjo 😖 V Heliosu to teď bylo poprvé? Kde jste byli na předchozích pokusech?

itworks
7. srp 2017

@jeanne_g jo, právě, že poprvé. Asi mi dali větší dávky léků. Jinak jsem byla v Ově v Gyncentru 2x. No uvidíme, co na to řekne Texl, budu se objednávat na konzultaci, ale nějak teď nemám náladu tam vůbec jet 😒

linusha
7. srp 2017

@itworks mám stejnou zkušenost už 2x z Heliosu, kdy teda při posledním IVF jsme chtěli zkusit transfer ale Helios jej nedoporučil, takže proběhl transfer na vlastní žádost. To je jeden z důvodů proč jdeme pryč. V jiném centru řekli že to vypadá že tělo bylo přestimulované, v Heliosu nám říkali že určitě nebylo, že jsem špatně reagovala na léky.

jeanne_g
10. srp 2017

@itworks Chápu, já po druhém nevydařeném ivf taky vůbec neměla náladu tam chodit. Ale asi je dobré si to poslechnout...
@hanyas Jak se daří? Co transfer, jak to vypadá? Já byla včera poprvé na akupunktuře, bylo to docela fajn.

hafrol
10. srp 2017

@linusha Ahoj,muzu se zeptat,ve kterem centru ti to rekli?Ja jsem totiz mela 26 vajicek...zbyli nam jen dve na kety,protoze jsem mela hyperstimulak. Prvni uz probehl,bohuzel to dopadlo biochemickym tehotenstvim...na konzultaci v heliosu me zajimalo,jestli takovej ubytek embryi nemohl byut zapricinenej mym prestimulovanim..ale Dr. Texl mi rekl,ze ne...ze moje telo nejdriv nereagovalo na hormony a pak pri navyseni byla reakce bourliva.Myslim si,ze je to odbornik na svem miste a ma celozivotni zkusenosti...ale preci jen mi to stale vrta hlavou.

hanyas
10. srp 2017

@jeanne_g ahojky, hadej jak... 😀 opet problem. To bych nebyla ja... MS meska, v utery jsem byla na vyvolavacce a porad ani naznak toho, ze by se to melo v brzke dobe rozjet... a kam teda chodis na tu akupunkturu? 🙂

jeanne_g
10. srp 2017

@hanyas Jee,ta te tedy napina😞 A jak dlouho po te vyvolavačce by to melo prijt? Tak přeju,ať brzo dorazí!!! Byla jsem v Brně ve Zlatém Klíčku. Napsala mi i nějaký byliny,ty mi mají prijit poštou.

hanyas
10. srp 2017

@jeanne_g bylinky jsou fajn, třeba budou mít ten správný účinek 🙂 Filková na UTZ říkala, že do tří dnů, sestra při "píchání", že do 10 dnů. Tak jsem zvědavá...

linusha
10. srp 2017

@hafrol v Heliosu jsme chodili k primáři. O tom přestimulování mluvil pan dr. v Repromedě, měla jsem totiž dlouhý protokol a zhruba 3/4 protokolu jsem byla na nejvyšších dávkách hormonů. Dle Heliosu jsem prý pomale reagovala na léky. Ale těžko říct kdo má pravdu. Ono těch důvodů proč chceme zkusit štěstí jinde je víc.

hafrol
11. srp 2017

@linusha ja jsem uplne stejnej pripad jako ty...tak drzim pesti,at se jinde zadari

jeanne_g
11. srp 2017

@hanyas Tak co, už to vypadá, ze prijde? No, mně zas přišla o tři dny dřív, tak nejradši bych ji poslala za tebou 😃 Já už za ty roky vyzkoušela takových bylin, no tak už tomu moc nevěřím, ale třeba se cinska medicina osvedci, musíme myslet pozitivně, ze😊

hanyas
11. srp 2017

@jeanne_g aaaano, pozitivni mysleni, pulka uspechu 🙂 porad nic. Klidne mi ji preposli. Budu rada😁

nadijka
12. srp 2017

Holky, roky jsem tu nebyla.. přišla jsem vás povzbudit. Nám se zadařilo až na třetí pokus, třetí ket v heliosu. První dva pokusy byly v reprofitu a to byla katastrofa, nikdy jsme neměli ani žádné kvalitní embryo k et. Byla jsem zoufalá a teď mi tu spí 4m chlapeček. Takže hlavu vzhůru a držím pěsti. Nevím, jestli to bylo placebo, ale před tím úspěšným et jsem chodila na akupunkturu, byla jsem teda jen 2x a to asi týden před et a pak v den et.. ale prostě zadařilo se, takže tomu věřím, po těch neúspěších 🤷‍♀️

wendissek
15. srp 2017

Tak holly vim ze sem se dlouhobneozvala uvidíme co z toho bude

wendissek
15. srp 2017
hanyas
15. srp 2017

@wendissek No NÁDHERA! 😍 Konečně je to tam! Držím pěsti, ať vše pokračuje jen a jen dobře! :-*

wendissek
15. srp 2017

@hanyas dekuji dnes lezim poboliva břicho a občas spinim

hanyas
15. srp 2017

@wendissek teď naposledy jsem taky špinila a bolelo mě břicho jako na mrchu. Ale bylo to někdy v době, kdy jsem to měla dostat a jak rychle to přišlo, tak rychle to i přešlo. Určitě to nic nebude, neboj. Ale odpočinek ti rozhodně neuškodí. Udělej si hezký odpoledne a užívej sluníčka 🙂

wendissek
15. srp 2017

@hanyas je pravda ze jsem 28 den tak uvidíme lezim celej den

hanyas
15. srp 2017

@wendissek hlavně pozitivní myšlenky 🙂 Máš vyšetřený embryjko, je krásně zabydlený, takže klídek a pohodu, ať se mu pěkně roste 🙂

wendissek
15. srp 2017

@hanyas já ho vyšetření nemám nebylo vyhatchovany

jeanne_g
15. srp 2017

@wendissek Vendi, mám za tebe velkou radost a přeju, ať to vyjde !!!

Strana