Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?
Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂
@hanyas Ještě jsme byli v Reprofitu a v Repromedě. Rg je menší klinika a hodně individuální přístup, to asi rozhodlo. Já myslím, že v Brně jsou centra všechny kvalitní, je to spíš o štěstí a komu co sedne...Takže už nám chybí do sbírky jen Unica a doufám, že tam už nebudeme muset 😀
@jeanne_g plánovali jsme že půjdem tak září/říjen ale mě schválili lázně a nastupuji na konci září a navíc začala jsem chodit k fyzioterapeutce na metodu ludmily mojžíšové, kde mi uvolňuje i jednotlivé spasmy a rovná žebra a ta mi doporučuje že bych měla chodit tak do konce roku, ale rozhodnutí je na mě. Takže se rozhodneme až po lázních jak se budu cítit. Takže nejdřív v říjnu/listopadu. To už snad budeme mít i výsledky z imunologie. 🙂
Holky, já teď nemám s Heliosem dobrou zkušenost, tak jsem se těšila na změnu, jiný přístup. Už stimulace byla prý bouřlivá, spoustu folikulů, nakonec 9 oplodněných vajíček a nic z toho. Nebude ani et ani ket. Jinde nám embrya do blastocyst došla. To jsme měl teď i MACS. Bylo to 3 IVF, připravena na stimulaci po lázních...a vše je v háji. Vůbec nevím, jestli se k nim budu chtít vrátit 😢 vůbec nechápu, co se stalo......
@linusha Mojžíška je super, cvičím a docházím na rehabilitace už dva roky a musím říct, že se tím hodně zlepšil můj stav po úrazu na kolečkových bruslích. Nemůžu si to vynachválit, menstruace bezbolestná, pravidelná, po několika měsících cvičení jsem zažila svoji první ms bez ibuprofenu a považovala jsem to téměř za zázrak. Jo a má to vliv i na kvalitu sexuálních prožitků 😉 Lázně paráda, taky jsem o nich uvažovala...
@itworks Zlato, to mě moc mrzí 😢 Achjo 😖 V Heliosu to teď bylo poprvé? Kde jste byli na předchozích pokusech?
@itworks mám stejnou zkušenost už 2x z Heliosu, kdy teda při posledním IVF jsme chtěli zkusit transfer ale Helios jej nedoporučil, takže proběhl transfer na vlastní žádost. To je jeden z důvodů proč jdeme pryč. V jiném centru řekli že to vypadá že tělo bylo přestimulované, v Heliosu nám říkali že určitě nebylo, že jsem špatně reagovala na léky.
@linusha Ahoj,muzu se zeptat,ve kterem centru ti to rekli?Ja jsem totiz mela 26 vajicek...zbyli nam jen dve na kety,protoze jsem mela hyperstimulak. Prvni uz probehl,bohuzel to dopadlo biochemickym tehotenstvim...na konzultaci v heliosu me zajimalo,jestli takovej ubytek embryi nemohl byut zapricinenej mym prestimulovanim..ale Dr. Texl mi rekl,ze ne...ze moje telo nejdriv nereagovalo na hormony a pak pri navyseni byla reakce bourliva.Myslim si,ze je to odbornik na svem miste a ma celozivotni zkusenosti...ale preci jen mi to stale vrta hlavou.
@hafrol v Heliosu jsme chodili k primáři. O tom přestimulování mluvil pan dr. v Repromedě, měla jsem totiž dlouhý protokol a zhruba 3/4 protokolu jsem byla na nejvyšších dávkách hormonů. Dle Heliosu jsem prý pomale reagovala na léky. Ale těžko říct kdo má pravdu. Ono těch důvodů proč chceme zkusit štěstí jinde je víc.
Holky, roky jsem tu nebyla.. přišla jsem vás povzbudit. Nám se zadařilo až na třetí pokus, třetí ket v heliosu. První dva pokusy byly v reprofitu a to byla katastrofa, nikdy jsme neměli ani žádné kvalitní embryo k et. Byla jsem zoufalá a teď mi tu spí 4m chlapeček. Takže hlavu vzhůru a držím pěsti. Nevím, jestli to bylo placebo, ale před tím úspěšným et jsem chodila na akupunkturu, byla jsem teda jen 2x a to asi týden před et a pak v den et.. ale prostě zadařilo se, takže tomu věřím, po těch neúspěších 🤷♀️
Tak holly vim ze sem se dlouhobneozvala uvidíme co z toho bude
@wendissek teď naposledy jsem taky špinila a bolelo mě břicho jako na mrchu. Ale bylo to někdy v době, kdy jsem to měla dostat a jak rychle to přišlo, tak rychle to i přešlo. Určitě to nic nebude, neboj. Ale odpočinek ti rozhodně neuškodí. Udělej si hezký odpoledne a užívej sluníčka 🙂

@linusha Bylo to těžké rozhodování, nakonec jdeme do Reprogenesis. Co vy, už jste rozhodnutí? @hanyas No ty zkušenosti se budou hodit😊 a to je školka nebo družina?