icon

Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?

janesm
29. pro 2006

Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂

apple_tree
29. pro 2017

Ahoj holky, muzu mit dotaz? Otehotnet se snazim od unora, dali jsme si termin do konce roku a kdyz se nezadari, chcem to zacit aktivne resit pres doktory. Je mi 33, takze nechci dal uz odkladat cekani na zazrak. Ted jeste cekam, jestli dorazi ms 6.1., a pokud ano, hned se objednam do heliosu. Chodim tam i na gyndu, tak jsem o jinem CAR ani moc nepremyslela. Chci se zeptat, jak dlouho trval cely proces od zacatku, vsechny ty testy, konzultace atd. nez prislo na samotne IVF? Je mi jasne, ze je to individualni, ale at mam aspon nejakou predstavu, vubec nevim, co cekat. Jinak cyklus mam pravidelny 29 dnu a ovulaci snad taky mam. Budu rada za kazdou odpoved a vsem vam drzim palce, at se brzo dockate vytouzeneho prcka 🙂

leoseeeek
30. pro 2017

@apple_tree ahoj
Nevim, jak u ostatich holek, ale v nasem pripade to bylo "hned" .
Z prva, konzultace, cenik, postup. Ten den jeste krevni odbery. Pak jsem mela pred zahajenim jednu kontrolu a zacala jsem stimulovat..zacinas cca 5 dni pred MS a stimulujes do odberu vajicek cca 26 dni....taky zalezi, zda budes mit dlouhy nebo kratky protokol.
Ja treba zacinam dnes a pokud pujde vse jak ma, tak vikend 25,26 by mel byt odber.

apple_tree
30. pro 2017

@leoseeeek Dekuju a drzim palce, at vam to vyjde 🙂

lenusaak
30. pro 2017

@apple_tree ahojky. Udelaji se nutná vysetreni - hormonalni profil ( ja zrovna v den prvni konzultace byla ve spravnem dni cyklu, kdy se hormonalni profil nabíra, takze to bylo k plusu) poté partner na spermiogram. Na vyskedky jsme sli za tri tydny, kde se rozhodovalo o dalsim postupu. Me na tákladu hormonalniho profilu pisilali jeste na imunologii,takze to se jeste protahlo. Nez nam to veke vypuklo ( IVF) trvalo to dva mesice bez te imuni by to byl mesic😊

apple_tree
30. pro 2017

@lenusaak Tak to jde celkem rychle, to jsem rada 🙂

wendissek
30. pro 2017

@thebe terezko jak se daří kdy budeš mít kontrolu ?

mirda79
30. pro 2017

@leoseeeek Ahoj. Můžu se taky zeptat. To ta stimulace trvá skoro měsíc? Jelikož se budu muset do Brna přestěhovat z důvodu větší dálky,mi pan doktor Texl říkal,že ta stimulace bude trvat,tak nejvíce na 10 dnů. To by bylo pro mě nemožné. Když sem stimulovala v Repromede,tak to bylo na těch 10 dní. Tak to jsem zvědavá,jak to dopadne,4.1. máme schůzku v Heliosu. Chci to vyřešit dovolenou na 10 dní

mirda79
30. pro 2017

A ještě bych se chtěla zeptat,jak často se chodí na kontroly, když se stimuluje v Heliosu? A je to ráno na krev a odpolko na ultrazvuk?

wendissek
30. pro 2017

@mirda79 krev i utz je hned ráno odpor ti volají výsledný a další návštěvu bývá tak za tři dny záleží jakrj mas protokol zda krátký či dlouhý pokud dlouhý začíná se 16 den v předešlém cyklu pokud krátký tak 2 den cyklu ale taky záleží jak reagujes já třeba měla pak stimulaci protáhlou ale za to mi to stoji zítra zacinam 25 tt

thebe
30. pro 2017

@wendissek Ahoj zlato, tak u me spatne zpravy. Ve ctvrtek jsem zacala krvacet, dnes utz a verdikt je, ze se plod vubec nezacal vyvijet. Mam vysadit leky a cekat, az se "vycistim". Nevis, Vendy, jestli je rozumny jit pak hned zase na transfer?

leoseeeek
30. pro 2017

@mirda79
Ja shrnula cely prubeh u me ivf😉

Tady mam treba rozvrh stimmulace ja

wendissek
30. pro 2017

@thebe ach jo to me mrzí to ne ja čekala jen same dobře zpravy. Pokud tam nebude revize můžeš jít hned

leoseeeek
30. pro 2017

Holkyyyyy, jak se mazou fotky???? Ja tam dala fotku neorizlou😁👍👏
Blondyna!

thebe
30. pro 2017

@wendissek No ju, byla to predcasna radost. Beru to sportovne s vedomim, ze mame jeste dva mrazacky. Ja asi pujdu hned do dalso pokusu, jen nevim, jestli je to rozumny ..

wendissek
30. pro 2017

@thebe pokud nebude revize šla bych asi taky 🙂

hanyas
30. pro 2017

@mirda79 pokud budes mit dlouhy protokol, trva to dyl, ale s tim, ze nemusis byt porad na dosah Heliosu. Na kontroly se jezdi az zacnes s injekcemi treba Menopuru, tj.na zacatku cyklu, cca 2.-3.den. Pokud budes mit dlouhy protokol treba s Dipherelinem, tak ten si proste pichnes kazdy den doma doma a nic neresis 😉

mirda79
30. pro 2017

Děkuji za odpověď. Více se určitě dozvíme na schůzce,jak to bude probíhat. Předchozí IVF jsem stimulovala Gonalem,bylo v peru,jako si pichaji cukrovkáři. Tady se to taky tak aplikuje nebo to jsou normální jehly(injekční stříkačky)? Mám z těch jehel obavy

hanyas
30. pro 2017

@mirda79 v Heliosu klasicka jehla. Je ale kratka a tenka. To das. Ja mam z jehel panickou hruzu, pichal mi to manzel, obcas jsem mu u toho brecela, utikala, ale zvladlo se to, i kdyz se stimulka prodluzovala. Ja jsem ale extrem 😁

tomik1234
30. pro 2017

@thebe Nám říkali, že je tělo nastimulované, tak je to lepší, ale co já vím. Nám ve Zlíně takto ketík hned vyšel po prvním nezdařeném pokusu další měsíc. Ale zase nám to vyšlo až po roce vysazení kojení...držím palušky ať máte brzo sourozenečka!!!

mirda79
30. pro 2017

@hanyas Tak to jsem zvědavá,jak mi to půjde. Mně to ke konci chodila píchat sestra, přítel by to asi nedal. A u posledního píchnutí se mi už třásla ruka, už sem u toho taky brečela

thebe
30. pro 2017

@tomik1234 Dekuji za sdileni zkusenosti 🙂

tynka75
3. led 2018

Ahoj holky, my máme konzultaci v Heliosu 11.1. takže snad se to všechno stihne ještě tento měsíc. Vyšetření všechny mám. Mám taky strach z jehel a bude to píchat manžel. p. doktorka mi říkala 90% úspěšnosti, tak doufám že se nám konečně po roce podaří aspoň touhle cestou. Může se zeptat kolik vás to vyšlo? nám říkali 30-35 tisíc.

pipinka
3. led 2018

@tynka75 nas to vyslo cca 55tis.doplacela jsem hodne za leky a platili jsme i vysetreni embrya(PGD) .meli jsme dlouhy protokol

tynka75
3. led 2018

@pipinka aha, takže to vyšetření embrya není v ceně? tak uvidíme, co řeknou nám. díky

hanyas
3. led 2018

@tynka75 tuším, že od srpna se na vyšetření embryí doplácí.

pipinka
3. led 2018

@tynka75 za vysetreni embrya se doplaci 14500kc.je to formou biopsie.bezmou z embrya vzorek a poslou na vysetreni.na vysledky se ceka cca 3tydny

thebe
3. led 2018

@tynka75 Ahoj, 90% uspesnost? To by byla krasa, ale myslim, ze je to pod 60%, pokud se jedna o uspesnost koncici porodem.

tynka75
4. led 2018

@pipinka aha to je pro mě nová informace,
@thebe tak mi to řekla, že jsme mladí, nemáme žádné další problémy, ale taky si myslím, že je to míň.

tynka75
4. led 2018

@pipinka a to vyšetření se dělá všem nebo jen tomu, kdo si o to požádá? Někde jsem četla, že se to provádí u žen nad 37 let, dále u dalších vážnějších ženských problémů a při hodně špatném spermiogramu.

pipinka
4. led 2018

@tynka75 jejda to si nejsem jista.vim ze se dela u zen nad 35let a u tech co maji problemy-jako treba u me.mam trombofilii a museli jsme vysetreni mit kvuli vyvojovym vadam embrya

Strana