icon

Hledá se fiktivní partner pro podpis v IVF centru

broskef123
9. únor 2024

Dobrý den,
jsem single žena a toužím po dítěti. Sháním touto cestou muže, který by mi podepsal dokumenty v IVF centru, jako fiktivní partner. Nebude zapsán v rodném listě dítěte, v porodnici se také jméno neuvádí, není důvod se obávat, není jak ho dohledat zpětně. IVF centrum informaci porodnici ani matrice nepředává. Vědět to budeme jen my dva. Spermie budou od anonymního dárce. Není důvod se obávat placení alimentů, apod. o to mi opravdu nejde. Snad jsem situaci vysvětlila. Prosím ženy, pište pouze v případé, že znáte někoho, o kom víte, že by "daroval podpis", jinak váš názor není žádoucí. Děkuji😉

Strana
z5
hanka_12345
10. únor 2024

spis si rikam kdyz to bude cizi clovek kterej to ma jen podepsat, jestli se mu bude chtit crcat se s gnetikou, aby se ti na to nevyprd ... leda za prachy to je tak jedinej duvod

mimi1004
10. únor 2024

Chci poznat tu, která by svému partnerovi dovolila podepsat cizí ženské papíry na IVF. To je zase případ toto 🤦🏼‍♀️

hanka_12345
10. únor 2024

@mimi1004 ale kdyz ten prispevek ctu znovaa, spermie budou darovany ne oho kdo to podepise..tak kdyby ona ho tam eventuelne zapsala a chtela aliky ikdyz rika ze ne, tak on rekne ze decko neni jeho pujde na testy a je jasno ne?tudiz nemusi mit strach ne? nebo tomu uplne nerozumim

mimi1004
10. únor 2024

@hanka_12345 To sice ano, ale proč to riskovat kvůli úplně cizí ženské? Neřeknu třeba pro kamarádku, příbuznou z partnerčiny strany, ale takhle? Ty bys to svýmu dovolila? Já ne, ani za úplatu ne.

j.a.n.i
10. únor 2024

@hanka_12345 To je ale úplně jedno, ze neni biologicky jeho, zapíší ho na základě toho podpisu v CARu.

moudivlacek
10. únor 2024
xxx3d
10. únor 2024

@broskef123 absolutně nechápu, proč se ptáš na fóru pro maminky, primárně se tu řeší věci kolem těhotenství, dětí, nemocí a kroužků
tady se nehledají ani chlapi pro život, natož pak chlapi jako dárci spermatu
pro tuhle věc bych se poohlédla v tvém kamarádském sektoru a ne tady.

irmamala
10. únor 2024

@hanka_12345 vzdyt by biologicky nebylo jeho.

j.a.n.i
11. únor 2024

Pro upřesnění, citace občanského zakoniku:
§ 778
Narodí-li se dítě, které je počato umělým oplodněním, ženě neprovdané, má se za to, že otcem dítěte je muž, který dal k umělému oplodnění souhlas; to platí i tehdy, narodí-li se dítě v době od zániku manželství nebo jeho prohlášení za neplatné do uplynutí třístého dne poté.

hanka_12345
11. únor 2024

@irmamala no prave,tak ze by tim byl krytej naopak ne?

hanka_12345
11. únor 2024

@j.a.n.i jo ale on to pak muze poprit, ze jej treba podvedla a udelal si to jinde-budou to nekderesit? jak toto dite vzniklo? nebo pak zas on bude mlcet protoze by mohl byt stihany ze to na ten CAR navlikli?

moudivlacek
11. únor 2024

@hanka_12345 a to je právě to, bude to nějakému chlapovi stát za to?

hanka_12345
11. únor 2024

@moudivlacek takze se to zjistuje?

moudivlacek
11. únor 2024

@hanka_12345 tak on tam fyzicky přijde a podepíše, tam není co řešit, jeho to sice biologicky nebude, ale on bude pro úřady otec

moudivlacek
11. únor 2024

@hanka_12345 to, že mu to nebude stát za to, bylo mířeno k tomu, proč by do toho šel cizí chlap, aby to pak v případě, že se žena rozmyslí, to musel někde popírat, proč by si někdo takto komplikoval život?

hanka_12345
11. únor 2024

@moudivlacek jo ale mi nejde do hlavy kdyz ona na nej vytahne v tizive situaci alíky tak zda on rekne ze jde na testy aby dokazal ze neni jeho a ze to uhnala jinde ..jestli jako urady zjistuji jak dite vzniklo,ze bude treba drzet hubu aby se nedoslo a to ze to navlikli

irmamala
11. únor 2024

@hanka_12345 se do toho zamotavame🙂 Ona shani chlapa kvuli podpisu a ostatni ji pisou, ze je to blbost, ze je to riskantni pro obe strany. A ona tvrdi, ze vubec ne, ze je to prece uplne jedno, kdyz to biologicky neni jeho otec. V tom pripade nechapu, proc by to nemohl byt kamarad, nebo nekdo koho zna a komu muze duverovat.

moudivlacek
11. únor 2024

@hanka_12345 já rozumím, na co se ptáte, odpověď neznám, určitě půjde dohledat, ale i kdyby se bránit mohl, vy byste jako chlap do toho šla, když by vám hrozilo takové martyrium? a to je to, co jsme se snažily autorce říct, ale ona si jela svou, že nic není problém, což není pravda

hanka_12345
11. únor 2024

@irmamala no proc ne kamarad-protoze on se za 3 roky rozžvejkne ze se nekde nechal zapsat-bude treba sam jak kul v plote ale deti by chtel. Tak se madam ozve protoze ji zna a bude si narokovat protoze prece "je jeho je v RL"
Kdyz to bude osoba z druhe strany republiky, tak ji nenajde a ona mu decko davat nemusi

moudivlacek
11. únor 2024

@irmamala protože si je třeba vědomá, že to tak jednoduché není a kamarád, který by to dítě viděl vyrůstat, by se taky mohl rozmyslet .... jako chápu, že je to složité téma, je smutné, když někdo nemůže mít dítě z jakéhokoli důvodu

hanka_12345
11. únor 2024

a vubec..proc neodpovida? 😀

moudivlacek
11. únor 2024

@hanka_12345 tak ono již vše bylo dávno řečeno, není na tom moc co dál řešit, musí si nejprve zjistit, jak to skutečně chodí a pak hledat a hledat.... třeba nakonec najde spřízněnou duši a nebude se muset uchylovat k tomuhle

kadla88
11. únor 2024

Jezis holky, nevymejslejte kovbojky. Ano, podpis ji da,ale myslite, ze ji nejakej zrizenec z Caru bude doprovazet do porodnice a bude kontrolovat, jestli ho uvedla i do formulare o rodicich? Jako asi by se chlap mohl později prihlasit, ale proc by to ten trouba delal, kdyz ani biologicky nebude jeho? 😀

kadla88
11. únor 2024

Sama jsem v CAR pracovala a muzu vam rict, ze i kdyz ten chlap dorazi rovnou, je jim uplne u prdky, jestli to je opravdu pritel nebo prijde lesba s kamaradem, kterej se za přítele vydava

moudivlacek
11. únor 2024

@kadla88 My ale netvrdíme, že se to 100% stane, to tu nikdo nepíše, jen, že ta možnost tu je a to, že vám to přijde divné, na tom nic nemění. Stejně jako autorku ten dotyčný nebude znát, nebude znát dokonale ani ona jeho a nevíte, co ho k tomu, že se nechá "přemluvit" k podpisu, vede, nikomu do hlavy nevidíte, proto nebudu slečně přitakávat, že je to cajk a nic se nemůže stát.... a pokud chlapa budete nazývat troubou, no comment. Osobně víc než takový podvůdek bych jí opravdu přála reálného partnera, parťáka pro život.

mourovatakocka
11. únor 2024

@broskef123 Zeptám se muže, náhodou je mi sympatické, že takhle hledáš. Kloním se ale spíš k názoru, že by byl lepší někdo z okruhu známých. A pokud by byl braný za otce dítěte, tak do toho podle mě nikdo neznámý jen tak z dobroty srdce nepůjde.

kadla88
11. únor 2024

@moudivlacek ja rozumim, jak to myslis, ale tak takove riziko je vzdy a vsude. Muzes mit dite s nejlepším muzskym pod sluncem, vezmete se, pak se něco zvrhne a muz treba bude chtit stridavou peci, i když si to deti nepreji.... nebo ti bude delat naschvaly.... Mam kamaradku, ktera 5 let nemohla otěhotnět se svým muzskym. Mel spatny spermiogram, ale car neuznava. Tak ji pomohl kolega z prace, co mel uz tri deti. Normalne ji to nabidl, at za nim v dobe ovulace prijde. Stacilo jednou. Dnes ma krasny mimco. Uziva si ho a nepremyslo, jestli si ho kolega nekdy bude narokovat. Splnil se ji sen. Stejne tak mam dva kamarady, holcina taky nemohla otehotnet, nas kamarad ji taky nabidl, ze ji decko udela(sam ma 5 deti a je to vazeny lekar🙂). Zijou oba na stejny vesnici a chlapec je mu teda "bohuzel" desne podobny. Všichni delaji jakoby nic a jede se dal. Zivot je zkratka pestrý 🙂

j.a.n.i
11. únor 2024

@hanka_12345 A proc by meli urafy neco zjistovat, když je jasne dolozeno, ze on podepsal otcovství a bylo ovf s darovanymi spermiemi. Nehlede na to, ze ta citace zakona mluvi jasne, on prpste nema zadny duvod pro to aby mohl otcovství popirat.

j.a.n.i
11. únor 2024

@kadla88 No, ono je daleko pravděpodobnější, ze se muze dostat do srabu ona abude potrebovat prachy a oni se aliky hodi, ze... Takze proc by nejaky chlap mel byt takovy blbec a jit do toho?

moudivlacek
11. únor 2024

@kadla88 Já vidím jako obrovský rozdíl několikaletého či celoživotního kámoše a cizího chlapa splašeného na netu, ale každého věc, víc k tomu asi nemám. Autorka si pojede svou a i případné následky si ponese sama. Hezkou neděli všem.

Strana
z5