Informace při IVF. Jak to chodí při transferu?

11. bře 2023

Ahoj holky, chci se zeptat, jak to chodí při IVF při transferu - říkají jaké jsou šance na uchycení embrya nebo dokonce donošenízdravého dítěte ? Když je jen jedno, zavedou ho nebo řeknou ať přijdete příště? Pokud ho zavedou, jaká jsou rizika - že těhotenství zamlkne nebo nějaká vývojová vada? Věk téměř 39 let..

clairexr
11. bře 2023

Ze se embryo uchyti je sance cca 50% v pripade geneticky testovanyho embrya. Jakmile se potvrdi tehotenstvi, tak jsou ty pravdepodobnosti stejny jak u ne-IVF.

autor
11. bře 2023

@clairexr Geneticky testované - tzn. že se kultivuje, zmrazí, testuje a pak rozmrazí a pak transferuje?

clairexr
11. bře 2023

Ano, presne tak, je to tak lepsi.

autor
11. bře 2023

@clairexr No, tak to myslím neproběhlo, neptám se pro sebe. Myslím, že ho ségře dali asi třetí nebo čtvrtý den po tom odběru a řekli, že embryo je nic moc. Test vyšel, HCG docela malé, psychicka v háji z obav, že bude nutná revize. Koukám asi trochu oprávněně😔

lenkalubina
11. bře 2023

To vám asi ani nikdo neřekne jak to dopadne...já byla včera na odběr vajíček, máme 8 embryek, posíláme na genetiku, transfer bude cca za 4 týdny...je mi 41 a šance je u nás tak 30-40% ...nikdo mi nic nezaručuje, ale já věřím 🥰

laxesis
11. bře 2023

Vždy je to buď a nebo, i u ivf. U um.oplodnění je jistota jen to, že vložili embryo, obvykle 3-5 denní (proto jsou šance vyšší). Zbytek je na přírodě, stejně jako u přirozeného početí. Pokazit se může kdykoliv cokoliv..

lenkalubina
19. bře 2023

Holky a jak to je,když je odběr +oplodnění, pak se posílá na pgt a transfer je cca za 4 týdny, tak jak se to počítá? Jako když se podaří těhotenství 🤔 bere se to jako 4 týdenní embryo nebo se to bere od transferu?