Inseminace 2018
Mě první inseminace treba vyšla, zázrak, protože výjde 1 páru z 10.
ale zítra jdu na revizi.. Anembryomola, prostě se v gestačním váčku, neukázalo už 14 dní emryjko.
@lilavatty Ano přirozeně, byla jsem dost v šoku..dřív me cpali clostylem a pichali injekce, folikul mi vyrostl vetsinou jen jeden. Spermio bylo ok a stejně i po 3 inseminacich a laparoskipii,kde.l udelali drilling vaječníků a vejcovody byly ok, se to nepovedlo. Pak mi řekli, ze bude lepsi, kdyz pujdeme do IVF, coz jsem zamítla. Bylo to s jinym partnerem tenkrat, ale problém byl ve mně.
No a tak jsem to pak neresila,nakonec jsme se rozešli a našla jsem si jineho přítele, ktery byl hned od začátku obeznameny, ze pokud spolu budeme chtit mit jednou deti, že to jen tak nepujde. Tudíž ja nebrala ani celých tech 6let antikoncepci (proč taky zejo 😁) No a po necelym roce vztahu jsem se k nemu nastehovala a tyden na to jsem zjistila, ze jsem těhotná. Mela jsem totiz plnou hlavu stěhování,Vanoce,praci a bylo normalni, ze muj cyklus byl i 60dni, takze by me ani ve snu nenapadla tato varianta. Ale znám vic takovych případů s Pcos, co přirozeně otěhotněly..pokud nemáš jiny problém, určitě nehazej flintu do žita. Podle me i to chození k dr dela v psychice hodne, protože na to vic myslis a soustředis se na to (i kdyz myslis ze ne). Ja začala fitko, kolo, zdravou stravu, trošku jsem tim zhubla a citila se celkove líp. Tak dej vedet, jestli neco vyrostlo. Mimochodem on ten folikul muze sice vyrust, byt treba 3, ale taky v nich nemusí byt vajíčko nebo schopné oplodnění, to uz bohuzel dr nepozna, jestli tam je nebo ne
ahoj děvčata, já teď neměla vůbec čas napsat... Ve středu jsem jela do Genentu opět na UTZ, a hele byl tam jeden folikul - 19mm. Takže dorostl, hajzlík jeden zpožděnej 😃 No a paní doktorka mi tedy dala Ovitrelle, a včera proběhla inseminace!! 🙂 Povedlo sen teď už zase ale nasatává čekání 14 dnů.. Ještě včera a dnes to máme stvrdit doma sexem 😃 Splněno 😃 😃 Tak doufám, že když nejsou jinak žádjé problémy, že by to už konečně mohlo po těch všech problémech vyjít... Pokud ne, půjdeme opět další měsíc ještě na inseminaci.
@lilavatty tak super, tak jeste aby vajicko vyslo ven z vajecniku (pri pcos se totiz nemusí dostat pres tlustou skořápku ven) a spermoše na něj skočily 😂 drzim palce, je mi jasny, ze tech 14dni bude dlooooouhych, tak na sebe davej pozor.
Clostyl doma už nemám, tenkrat jsem všechno vyhazela. A to myslis nemají v žádné lékárně?
@martaskaaa Moc děkuji 🙂 Já vím, úsppěšnost inseminace je nějakých 13%..Takže nějak v to nedoufám... Ale bylo by to super... s každou insemincí procenta stoupají...Proto chci zkusit co nejvíc IUI, než zase půjdeme o IVF. Moc se mi do toho nechce...i když máme ještě 5 zkumavek po 2 embryích...
@lilavatty jen 13% ? Ja mela za to, že víc. Aspon, ze mater nejakou rezervu 😊 ted za IUI taky neco platite?
@martaskaaa rezervu máme, už jevmrazáku 1,5roku...☹ Nějak nebyly korunky, měnili jsme oba práci abyli jsme spokojený... Takže se do toho pouštíme znovu až teď. A nechci zatím právě do KETu jít... Když má teď manže dobrý spermio....Tak uvidíme. Za inseminaci se právě nic neplatí, jen lék. A to jsem se v lékárně divila, že ani injekce Ovitrelle nic nestojí.... Vše doplácela pojišťovna..Jen Utrogestan platím asi 50kč. Jinak v Gennetu nic. Minulý CAR se mi právě zdál hodně drahý....☹
@lilavatty ja chodila do Sanusu a za jedno IUI chteli 1000kc 😡
@martaskaaa fakt??:-O Tady vůbec nic.
Holky, a komu se povedla inseminace??? Jaké jste měly příznaky a kolikátý den?? 🙂
@lilavatty driv nez za 14 dni bych to nezkoušela, zbytečně pak člověk hledá duchy...a pak je treba zklamany
@lilavatty jj je to v podstate injekce hcg:D takze postupne tt slabne a pak si nekdo muze myslet, ze ma ducha, ale je to ovitrelle🙂 a kazdej ho odbourava jinak, ja 8dpo cistej test, ale jsou i holky co jeste 10 dpo maji ducha z nej, ale tech 14 dni po je jistejch, ze uz tam nebude🙂 ze kdyz bude duch je tehotenstvi
Ja myslim ze tech 14 dni pockam..abych pak nebyla zbytecne vyplasena. Za 14 dni akorat jedeme na vikend pryc a budu mit dovcu,tak az potom.. 😊😉
Ahoj holky, můžu se zeptat - kdo vám doporučil inseminaci? Gynekolog nebo někde v caru? Nepočítala jsem všechno, tak se když tak omlouvám 🙂 před rokem jsme byli s mužem na spermio, špatné výsledky. Tenkrát jsme o inseminaci ani neuvažovali. Teď chceme znovu jeho vyšetření a pobavit se o inseminaci. To si asi platí člověk sám, že? Díky.
@katkas75 me gynekolog rekl, ze uz mi nemá jak pomoci a jestli chci zadanku do CAR. Tam mi udělali hormonalni profil aby se prislo, kde je u mne problem a chlap byl na spermiogramu. Ten dopadl dobře, ale ja mela PCOS. Nejdřív mi dal clostylbegyt, at se snažíme doma...to nic, pak navrhli inseminaci, po prvnim neuspesnem pokusu jsem ještě pristoupila nana laparoskopii, kde mi udelali drilling vajecniku a kontrolovali průchodnost vejcovodu. Po ty operaci by mela byt větší pravděpodobnost, ze to vyjde, ale další dva pokusy bez úspěchu. Pak navrhli umělé, to jsem odmítla. Ono nakonec dobre, ze to tak dopadlo, rozešli jsme se...
A ted si miminko našlo cestu uplne samo, tak to prostě melo byt, tehdy zkrátka nebyl asi ten správný čas a správný partner.
Ty uz do Caru chodis? Ty si můžeš i o ni rict, pokud to chcete podstoupit
@martaskaaa
@anetka9 moc děkuji za odpověď. Je to přes dva roky, co jsem měla mimoděložní. Vzali mi vejcovod. Rok jsme se snažili sami, loni mi dělali hormonální profil - ok, a průchodnost vejcovodu - průchodný pod tlakem. A muž byl loni na spermiogramu. Byl i nemocný, teď je to lepší,zkoušeli jsme dal.Tam teda zmínili IUI. My jsme to odložili. Před dvěma měsíci mi odstraňovali polyp z dělohy, tak jsme si rikali, že by to mohlo vyjít.
No a teď začínáme řešit i tu inseminaci. Dalším krokem je pro nás adopce, na umělé jít nechceme. Jenže malo kdy vyjde napoprvé a podstupovat to opakovaně si skrz ty nervy moc neumím představit 😟
Každopádně se v září objednáme a uvidíme, co dál.
@katkas75 proč nechcete zkusit umělé? Proc rovnou skočit do adopce? Adopce neni jen tak, je to také dlooouhé čekání, musíte splnit různá kriteria... proc nezkusit šanci mit miminko vlastni? Vim ze to stoji penize, ale šance tam je poměrně velká. Ja bych adopci zvažovala jako poslední možnost, kdy už vyčerpu všechny reálné možnosti...
@martaskaaa a ještě je šance na darována vajicka, spermie, cele embrya.. taky nechápu proč rovnou adopce.. celým procesem darovaných vajicek jsem si prošla, trvalo to celkove 5 měsíců od prvního vyšetření. Nakonec jsem tedy nevyuzila, ale máme zamrazeno. Přítele jsem do toho zatahovat extra nemusela, šel jednou odevzdat svůj materiál a podepsat papíry. Tot vše..
@martaskaaa děkuji za odpověď. Proti umělému máme výhrady,nejen finanční,j když to je také podstatná část.
Co je adopce za proces moc dobře vím, mohla jsem prostřednictvím několika známých sledovat celý ten proces. A taky tu radost, když jim dítě dali😊 my se na adoptované dítě těšíme jako na vlastní. A také mám kamarádku, co prošla procesem umělých oplodnění... Zkrátka jsme se takto rozhodli. Jen jsme teď zavedli řeč ještě na inseminaci.

@martaskaaa Přirozeně?, Tak to je super!! 🙂 Moc gratuluji, jedeme do Gennetu dnes, tak uvidím jestli vajíčka rostou... Jinak zase až za měsíc...🙂