Inseminace, kdo z ní otěhotněl a jaké příznaky po ní?
Snažíme se 2roky a máme jít na IUI do Iscare v Praze,pak na IVF,když se nepovedete
Já po 1. IUI taky otěhotněla. Snažili jsme se 2 roky.
Ahoj, nam iui vysla na 6. pokus, uz jsem zacala pochybovat a ted se tesime na dvojcatka 🙂
@marenka244 Nam iui vyslo az po 6. pokusu, vzhledem k tomu, ze jsem v predchozim cyklu mela cystu a zadne foliky napsala mi dr do dalsiho cyklu clostilbegyt, vytvorily se mi 3 vetsi foliky, tak jsem 13.DC sla na iui, test jsem si delala uz 13. den po iui a byl tam slaby duch, carecka s opakovanim testu silila, proto jsem sla na krev uz v den ocekavane ms, jak jsem byla natesena! 🙂 Cekame dvojcatka 🙂
Priznaky byly jako pred ms, to mi s utrogestanem delalo uz tak vzdy tyden dopredu, tentokrat jsem navic citila obrovskou unavu, kdy jsem v praci malem padala na hubu a doma byla uplne k.o. 🙂 a mela jsem dost nafoukly podbrisek, to jsem pred ms nemivala. Ty tlaky,co jsem mivala pred ms mi pretrvaly tak do 7-8tt, jinak se citim naprosto netehotne 🙂 obcas me pichne nebo skubne v podbrisku, ale jinak ok
@kafr ..zrovna dnes nám přišly výsledky genetiky, oba máme vše v pořádku, takže dobrá zpráva, chodíme do Artu v ČB a tam posílají na genetiku před ivf vždy, což má jedině výhody, zjišťují se poruchy v genech u obou partnerů, které by mohly mít vliv na plodnost, ohrožovaly by těhotenství, porod a i samotné miminko, je to např. leiden, poruchy srážlivosti krve a atd. u muže navíc gen ovlivňující tvorbu spermií
@marticcelli ...tak to si dobrá, že si vydržela čekat tak dlouho
@marticcelli Zdravim,prosím Vás nevíte jaké jste mela hodnoty hCG tak 6tt? Právě že u mě hodnoty jdou strašně moc vysoko tak si MUDr. Myslí,že to jsou asi dvojicatka,ale to jedno šlo vidět krásné,to druhé říkala,že může být teprve na cestě.
Chci se zeptat,jestli si mám vůbec dělat ovu testy,když jdu na 2.IUI a budu mít pregnyl na vyvolání ovulace??? Děkuji. Holky tak to gratuluji ať je vše v pořádku 😉
@kafr tak mám 5mm sliznici a jdem na další IUI,jinak vše v pořádku 🙂 ani to co tam viděl v červnu a nevědělo se co to je,tak to tam nebylo...začala se jíst femibion (8.den) co dávájí u dr.maxa zadarmo a dnes jsem si koupila i celou krabičku 🙂
@kafr tak mám 5mm sliznici a jeden dominantní folikul 14mm a jdem na další IUI,jinak vše v pořádku 🙂 ani to co tam viděl v červnu a nevědělo se co to je,tak to tam nebylo...začala se jíst femibion (8.den) co dávájí u dr.maxa zadarmo a dnes jsem si koupila i celou krabičku 🙂
@marenka244 ovu testy nedělej, je to zbytečný, protože jsi pod kontrolou doktorů 🙂 oni to zjistěj sami. To, že bude ovu, už teď víš, jestli máš 14 mm, tak folikul roste tak 2 mm denně a ovulace je zhruba kolem 20 - 22 mm. Takže proto se to dá už napočítat. Pregnyl se pak píchá proto, aby Ti prasknul ten folikul a vajíčko z něj se dostalo ven. Myslete holky ale na to, že ne v každým folikulu je vajíčko, proto to prostě někdy nevyjde. To je normální věc, akorát se to nedá poznat, až při IVF, kdy folikuly vyndaj a teprv zjistěj, který z nich to vajíčko má. Držím palce, ať to vyjde, ale kdyby 2. nevyšel, zkusila bych další 🙂 Já mám teď v sobě drobečka ze 6. IUI.
@bara183 Ahoj, v den vynechani jsem mela hcg 496 a v dalsim tydnu pres tisic, ale presne mi nerekli, pak uz mi krev nebrali.Na 1.uzv byl jeden vacek, na druhem slo videt mimi a dalsi maly vacek, ale ten pry mel zanikat,tak me to zamrzelo, ze mohly byt dva.. no a na dalsim uzv uz byly mimi dva 🙂
No já sem právě měla před týdnem nějakých 150,ale bylo to ještě před vynecháním a za týden mi braly znovu krev a tam už bylo přes 1100 jednotek,no za týden du znova tak sem zvědavá,tak třeba to budou opravdu dvojicky.
@marenka244 budu drzet palce 😉 Vyska sliznice by asi mohla byt lepsi, co? Ale ja osobne vic verim prirode nez tabulkam s idealnimi cisly. Tak at to klapne 😎
@bara183 mrkla jsem do kalendare, podruhe mi vzali krev v 5+1tt a hcg bylo uz pres 1000, podle hcg tabulek, co jsem na netu videla to bylo trochu vic 🙂 Jinak moc gratuluji!!
@ni_ki myslis jako tolik pokusu? 🙂 nadeje umira posledni..
@marticcelli děkuji,já Vám taky🙂 už sme nedoufaly,chtěly nás už dat na IVF a IUI na podruhé vyšlo🙂
@malenka3 pěkně si to vysvětlila 😉 tak někdy se tam to vajínko objeví 🙂
Ahoj holky chystáme se také na IUI je mi 39 a jediná pojišťovna,která to hradila do 40 let tak to od září taky předělala na 39. Nevíte kolik to tedy bude stát když mi na to vzp nepřispěje? Děkuji
@ivhuska76 mělo by to stát 2000kč, ale ivf bude hodně drahé ☹
@marenka244no právě....že i IUI nám v Praze spočítali bez pojišťovny na 7000 i s lekama tedy. 😉 ale pořád levnější IVF
@ivhuska76 v ISCARE 3000kč inseminace (léky nevím). A proč tak pozdě dítě?? Jestli to teda není tajné...
@marenka244 deti mam Jim dve z prvniho manzelstvi, 20 a 15....Ted mam noveho partners a ten jeste deti nema...tak proto...😉
@ivhuska76 Je mi 30,my sme si druhou IuI museli platit sami,protože nás Paní doktorka chtěla zapsat už na IVF,tak aby mě těmi inseminacemi nevybodovala pojišťovna a neplatily jsme si celé ivf tak nám doporučila ať si to zaplatime,pořad lepší platit 8000 než v našem případě 45 000.
@bara183tak to joo 🙂

Tak to já jsem neležela vůbec :-/ zítra se zeptám doktora na milion otázek,co mám na srdci 🙂 tak ať ivf vyjde ni_ki 😉 my máme spg v pořádku,jen mám já něco,ale zatím se neví co,když zkoušíme iui a dost mě to bolelo ☹