Iscare Praha. Máte zkušenost?
Ahoj. Viděla jsem, že tady holky diskutují o Iscaru v Bratislavě. Máte někdo zkušenosti s tím pražským? Prošla jsem témata a o Icare Praha jsem nic nanašla. Navíc nefunguje hledačka, tak se omlouvám, pokud už jste to někde řešily. Jdeme tam na konzultaci v září, tak abych věděla, na co se připravit, kolik nás bude stát případně IVF a všechno ostaní, co bychom měli vědět. Díky za názory.
@lussinka88 ano, stále chodím k Jaržembovské, sice mě minule objednala recepční k jiné, ale ještě že jsem se zeptala a řekla jí to. To bych nevydržela, já bych chtěla vědět pohlaví co nejdřív. Překvapení a čekání máme už dost, ne? Hlavně že je miminko v pořádku a Ty také.
@lagina já šla na Pn během stimulace, když dr zjistila kde dělám hnala mě hned na pn, ale já jsem měla asi ještě 5 služeb - jak to bývá na ho..., jak jsi psala infekce, rozpadlé, povleklé rány, mrsa, tahání postelí a pacientů, dej pokoj. Sice jsem doma už 2 měsíce, ale doděláváme horní patro, takže nuda není. A k ovulaci, tehdy jsem měla pocit že ovu je, břicho a tak a dr. řekla že nebyla, teď jsem nic nepociťovala a dle sona byla. Takže to tělo si dělá co chce a vůbec nespolupracuje.
@karlos12 tak to mas pohodu ze jsi doma a mas klidecek 🙂 ja jdu dneska na dalsi, na druhy iui, tak jsem na to zvedava .)))
@8karolina4 tfuj, tfuj, tfuj. Držím pěsti a myslím na Tebe. Jsi objednaná ke konkrétnímu dr? Ať má šťastnou ruku 😉
@karlos12 ne, vzdy chodim k jarzemb...ale dnes ma skleni, takze nevim kdo mi to tam da 🙂) a jak se mas ty?
@8karolina4 aha, já se mám dobře. Doma je pohoda, za chvíli se po dlouhé době vykoupu ve vaně, už se tak těším. Už píchám injekce, není to taková pohoda a paráda jako předtím, ale musím něco vydržet 🙂 dnes jsem odstrojila stromeček a uložila vánoční dekorace, ještě ho manžel odnese ven a bude hotovo. Takže super. Co jinak Ty? Tak ať se dr snaží 😉
Ahoj holky 🙂 https://video.aktualne.cz/dvtv/zamena-embryi-v-... viděli jste dneska rozhovor?
Hrozně mě rozčilují ty komentáře pod tím na FB :(
@lagina no proste demence! Ty lidi vubec nevi o cem mluvi!! Chudaci ženský, lituju, že jsou v takový situaci... sama bych nevedela co delat byt jakoukoliv z nich...
ale chápu, že se to stane. Proste je to lidska chyba, fatalni pro ty dve rodiny.... kazdej se ale muze zmylit, hold s tim rizikem jsme do toho sly. Pracuju taky v laborce a vím jak jednoduchý je zaměnit pacienty natož s podobným přijmenim. ☹ doufam, ze se mi to nikdy nestane, ikdyz v mem pripade by to tak "hrozny" nebylo...
@karlos12 tak to jep ohoda, my porad taky barak predelavame, ted je na oradu dne loznice 🙂 vcera to probehlo fajn, tak uvidime za 10 dni 🙂 v patek jedeme k nasim na hory, tak se tesim. relax je potreba.....
@8karolina4 to je dobře a pravda. Relax je potřeba a určitě to dopadne dobře.
Ahoj holky,tak jsem zacala dalsi boj. Zacinam se pripeavovat na Nativ 🙂. Bude to uz muj treti 😕.
@evelinah nativ s clostikem? Mooooc drzim palce!
@lussinka88 Jo jo s Clostikem. Dneska jsem ho zacala zobat a ve ctvrtek na ultrazvuk, jak reaguji.
@evelinah jeee tak to pak dej vedet!! 🙂
@lussinka88 urcute,jen porad prenyslim,pokud bude nejake vajicko,tak jestli nemam zkusit probdlouzenou kultivaci, zatim mi vzdy vkladali 3 den. Pry je pro embryjko lepsi byt v deloze,ale nevim 🙄.
Ahoj holky🙂 Mam takovy dotaz - cca pred dvema lety jsme byli s partnerem na doporuceni gynekolozky v Iscare na zakladnich vysetrenich (spermio,hormonalni profil), vse bylo ok, ale doktor nas hned verboval do IUI,tak jsem rekla, ze se budeme jeste chvili snazit prirozene. Bohuzel se nedari ☹ chci se proto zeptat - myslite, ze se tam ted muzu objednat na to IUI? Nebo budu potrebovat novou zadanku od gynekologa, nebo jak to bude? Asi nam budou muset udelat znovu ta vysetreni... Myslite,ze nam je zase udelaji zdarma? Nebo si to budeme muset platit, kdyz minule nam je udelali zdarma, a prislo to jakoby vnivec...?
@tejezka ahoj, rozhodne se tam muzes objednat bez doporuceni lekare. Vystreni i pripadny IUI budes mit vramci pojisteni - zdarma... jen zaplatis nejaky drobny doplatek za leky (myslim ze to bylo max 300kc, spis min). Hormonalni profil a ostatni vystreni ti urcite udelaj znovu - hodne se to v zavislosti na case meni. Ale to ti reknou na vstupni prohlidce. Kazdopadne si myslim, ze IUI ti muzou udelat hned dalsi cyklus, pokud o to budes stat. Neboj fakt to nic neni, nakonec to ma o neco malo vetsi uspesnost nez domaci snazeni. 🙂 jen je to trosku neprijemny pro partnera, ale da si to prezit 🙂) Za me osobne muzu Iscare jen doporucit a konkretne dr Jarzembovskou i dr Nedelkovou (ta tam akorat neni kazdy myslim). S ostatnima doktorama jsem neprisla tolik do styku... Vysvetli ti jaky jsou moznosti a urcite si vyslechnou i tve prani. Ja chtela taky neco jinak a vzdy vysli vstric.. 🙂
@lussinka88 Moc dekuju za vycerpavajici informace i za povzbuzeni 🙂 Myslela jsem si, ze se obejdeme bez jakehokoli "vnejsiho zasahu", ale bohuzel no ... Zkusim nas tam objednat a uvidime co dal. Kez by vyslo aspon rovnou to IUI 🙂
@tejezka jasny, nejdriv jsme to tak taky chteli a pak jsme se rozhodli ze do toho pujdem a ja jsem najednou mela pocit ze se to vsechno tahne, vsechno jsem chtela hned. 🙂))
Urcite zkuste IUI, ale bud s tim nadsenim opatrna. Nechci ti brat nadeje, ale nebylo tu tolik holek co jim IUI vyslo, natoz na prvni pokus...(ikdyz mely jsme tu jednu, ktera to tak mela 😉) kazdopadne stejne vas poslou na ruzny vysetreni aby nasli pricinu proc to nejde a myslim, ze IUI je skvely na vyplneni casu toho cekani mezitim. A treba se to u vas povede!! 😊 je to jen o nahode... kazdopadne budu drzet palecky a dej vedet jak jsi dopadla!
@lussinka88 Opravdu hrozne moc dekuju za povzbuzeni 🙂 Uz jsem z toho celkem vyrizena, nikdy me nenapadlo, ze toto budu muset resit a prozivat, ale bohuzel no 🙂 Je mi 33 a proto uz je vazne ten nejvyssi cas s tim neco udelat 🙄
@tejezka neboj, je nas tu vic. 🙂 Neda se nic delat jen zatnout zuby a bojovat... jestli chces tak tu zustan s nama. Je tu vic holek co bojuje, tak se snazime podporovat a dodavat si silu. V ISCARE jsou dobri, me vzdycky nadopovali energii, kdyz neco nevyslo, vzdy jsem se na ne mohla obratit, kdyz jsem mela pochybnosti... nikdy jsem nemela pocit ze jsem na to sama - a to hlavne kvuli holkam tady!! 🙂
Jestli chces nekoho dobryho tak se objednej k ty dr Jarzembovsky... ona je skvela, vse vysvetli a clovek ma pocit ze pristi mesic bude odchazet s miminem v brise, ze to jinak proste nejde! Me asi nejvic vyhovovalo, ze mi vzdy rekla, ze pokud to nevyjde, tak jsou dalsi dve moznosti co udelat... takze jsem nikdy necitila, ze by bylo neco ztraceno a ze uz nema cenu bojovat 🙂 ale je to vycerpavajici to zase jooo, ale vysledek stoji za to 🙂
@karlos12 kocko kdy jdes na kontrolu?
@lussinka88 Rovnou zitra tam zavolam a uvidime, co se bude dal dit 🙂 Diky moc 🙂
@lussinka88 ahoj těhulko 🙂, čekám na MS a objednávám se, říkala 4-7 dc. Už aby přišla, jinak tam budu muset pro další injekce ještě před kontrolou. Jak se máte s prďolkou? Já teď byla na kurzu hormon.jogy a super. Sice jsem byla jak nemotorný obr, ale snad to bude časem lepší.
@karlos12 a ms bys mela dostat nekdy ted?? 🙂 heled tak to docela rychle uteklo, ikdyz verim, ze se ti to vlece... ono je to pak rychly, ale co ti rikam, znas to..
My se mam dobre, strasne to leti.. Byli jsme na screeningu a prej vsechno v pohode. Tak se mi na par dnu ulevilo. 😊Jenze pak jsem si vsimla ze jednu hladinu hormonu mam nizkou (vubec me na to neupozornili 🙂)) az pan google 😁) a to zrovna tu kterou ukazuje na trisomie, tak jsem z toho cela nesva. Ale prej tahle hodnota muze ukazovat taky na nedostatecnost placenty - takze muze ukazovat na predcasnej porod (po 26tt) nebo preeklampsii... Ikdyz podle ultrazvuku vse ok, tak stejne je tam to ALE. No proste jsem stoura 😁, vystresovana matka a tak.. 😁. Doktor me jen rikal nejakou statistickou pravdepodobnost (1:2300) ze se narodi postizeny nejakou genetickou poruchou... jeste teda dodal, ze z IVF kde jsou ty embrya mene kvalitni jsou castejsi geneticky vady... takze to je neco pro me 🙂) ja to musim vedet presne. 😁 Tak se mam rozhodnout mezi 3ma moznostma: amnio na ktery muzu jit od tohodle tydne kdykoliv, placenej neinvazivni test za 15tis a nebo to nechat byt... tak se snazim to nechavat byt, ale nekdy me to dostihne. No je to porad nejakej stres.. . Tak jsem si nasla jsem si nejakou doktorku, ktera pracovala nekolik let v londyne u toho doktora Nicolaidise, kterejvymyslel tenhle NT screening.. hodne doktoru tam posila pacientky, ktery maj spatny vysledky a odmitnout amnio. Bohuzel nema smlouvu s moji pojistovnou, takze bych si to musela zaplatit, ale je to "jen" za 1600 nebo za 2500 s tim ze zkontrolujou srdce, prutoky, anatomii a premeri vsechny hodnoty... tak si jeste rikam ze mam jednu moznost, ale nevim jestli to neni zbytecny.
nekdy si rikam, ze treba moje mamka se mela lip, tyhle testy nebyli a byly cely tehu v klidu.. 😁 no takze tohle te ceka, uz se tesis? 🙂))
@lussinka88 chápu, je to na hlavu. Ale nečti nic takového jako Google, hele já tam našla k jedné věci protichůdné odpovědi, tak si vyber. Ale jestli je to nějakých 2500, tak bych neváhala. Pro klidnější spaní. Utíká to, měli jsme čekat do 21.1.,to nám končí pojišťovnou hrazené 1.IVF, ale manžel řekl že čekat nebudeme, tak dáme jen vyšší zálohu a proto pokračujeme už teď. MS měla přijít včera, ale nejsem si úplně jistá, vůbec jsem nepoznala ovulaci,takže čekám. Jen se bojím abych měla ještě injekce.
Holky, jdu s dotazem, prosím.
Jsem ted 22DC, užívala jsem Clostilbegyt dvojnásobná dávka (ráno a večer). V 10. den UZ nic a 13. den UZ také nic (žádná ovulace).
Od včerejška je mi divně, citím (není to uplná super bolest ale jen cítím) podbřišek, pocit na zvracení, bolest hlavy a hlavně dost výtok bezbarvý, nijaký ale hojný.
Minulou MS jsem měla 28 dní jak hodinky, předtím dlouhou víc jak 40 dní a museli mi píchat hormony aby se mi to spustilo.
Premenstruačně mívám bolesti zubů, trochu jsem je dnes cítila ale je to moc brzy. Co by to mohlo být? Mám volat do Iscare, ale zase to není nijak obrovské jen abych se zbytečně nebouřila..?

@8karolina4 hodně štěstí 😉