Iscare Praha. Máte zkušenost?
Ahoj. Viděla jsem, že tady holky diskutují o Iscaru v Bratislavě. Máte někdo zkušenosti s tím pražským? Prošla jsem témata a o Icare Praha jsem nic nanašla. Navíc nefunguje hledačka, tak se omlouvám, pokud už jste to někde řešily. Jdeme tam na konzultaci v září, tak abych věděla, na co se připravit, kolik nás bude stát případně IVF a všechno ostaní, co bychom měli vědět. Díky za názory.
Fuj, tak to jsem zvědavá co mě čeká příští měsíc po trojnásobné dávce :( Usnula jsem hned po napsaní příspěvku...
ola ola, jak se vsichni mate? ja ted cekam na testovani po druhym iui, ale ze bych neco citila, to teda ne 🙂) max vyzkousime jeste jedno a pak hura na ivf 🙂
@8karolina4 Ahoj 🙂 držím moc palečky a třeba ivf nebude potřeba 🙂
Já čekám každým dnem MS a pak "hurá" na trojnásobnou dávku Clostíku...
Holky chtěla jsem se zeptat, jak tohle snažení snáší Vaši partneři? Jak mi teď bylo blbě, tak to Martin nesl strašně blbě, o to víc mi nandal, byl náladový, vztahovačný...
@lagina Ahoj , manžel je obrovská opora , ale říká že o tom nesmí moc přemýšlet , že by mu to bylo strašně líto a tak . Takže se bavíme , probíráme a tak . To zvládnete , třeba je v blbé fázi , u nás jsem jí měla také dřív já a až pak on . Trojitou dávku , to se ještě smí ? To je dost masakr .Snad už bude úspěch 😉
@8karolina4 zdar kočko , snad na IVF nedojde 😉 Proč bys měla něco cítit ? Se ptám a sama jsem furt něco hledala, už se neptám 🙂 jen držím pěsti 😉
@lagina chichi mam taky martina... 🙂 heled nesl to blbe, hlavne ze zacatku, kdyz se u me stridalo nadseni se zklamanim... kdyz se na to kouknu zpatky, tak jen reagoval na to, jak me to strasne ovlivnovalo (cely ten proces ivf, snazeni, iui, prace a tak vsechno) ...casem jsem mu o svych pocitech a vsem co se ve me delo prestala rikat a vykecavala se tady a ono se to hodne srovnalo 😊 (asi ho to taky mrzelo a nevedel jak s tim nalozit, co udelat a ja na to byla dost upnuta)... po case co jsem mu nic nerikala se zacal ptat a vyzvidat, a to uz byla doma pohoda 🙂 ... ale treba u vas takovej problem neni.. kdo se ma v tech chlapech vyznat???
@lagina můj je v pohodě , vtipkuje a když nevyjde tam vždy řekne - aspoň jsme ten řev mimina o měsíc oddalili 🙂) jinak je statečný a v pohodě
Já si myslím že to snáší hůř než my. Oni jsou páni tvorstva a teď co? Důvod žádný a ono to nejde a ještě mají potřebu nás držet nad vodou. Nechtěla bych být v jejich kůži.
@karlos12 oni to zvladnoou jako my 🙂 neboj 🙂)
Mno říkal mi s tím Clostíkem, že je to největší možná povolená dávka. Tak uvidíme. Další moje možnost je už klasická stimulace jako před IVF i když nás čeká IUI a to rovnou říkal, že by doporučoval rovnou IVF, ale já se trochu bojím abych si "nevyplácala možnosti" a navíc je to poměrně drahá sranda, chtěla jsem zatím do IUI tak ani nevím, co dělat.
Tento poslední cyklus mi fakt dával do těla a chlap mi k tomu přidával. Řekl mi, že má někdy pocit, že hlavně chci na tu neschopnost.
Teď se mi stávalo, že jsem přišla po dvanáctce domů a jen jsem se vysprchovala a převlíkla se a v půl 7 jsem usnula a budila se až ráno když on už byl v práci, nebo na budík do práce já. A párkrát jsem v práci omdlela, tak jsem pak doma prohodila, že se těším, že jestli se nám to podaří že půjdu na PN a konečně si odpočinu.
My taky tlačíme hromadu věcí - chodím do práce v nemocnici, rekonstruujeme barák nedá se v něm teď být, takže jsme v podnájmu a ještě máme eshop a do toho od února pro nedostatek sester přecházím na jiné oddělení, do toho jsem tenhle cyklus měla několik dní migreny, bolesti v podbřišku a několik dopoledne prozvracených.. takže jsem tenhle měsíc teda šílela ze všeho..
I u chlapa je to právě střídavé, třeba do Iscaru se mnou teď jezdí pořád a je obrovská podpora. On je Martin hodně citlivý, třeba kvůli odběru spermií dost vyváděl, že to špatně dopadne a že toho měl málo (nevím, asi chtěl naplnit celou tu zkumavku nebo co :D - pak ve výsledku bylo že měl 4ml což mi přijde dost :D) a že mě hrozně zklame a pak mu to vyšlo všechno tak nádherně a jeho předchozí depka zůstala na mně...
Někdy mi třeba řekne, "víš nedělej si starosti, že jsi tak unavená a nejsi tak aktivní jak by jsi být mohla, mně to vážně nevadí"... no to je jako by mi řekl, že mu to vadí... Mám pocit, že už jen to, že mi to chce říct je vlastně důkaz, že mu to vadí... Pak si občas stěžuje, že vlastně není dlouhodobě šťastný.
Ale pak je zase naprosto báječný - donesl mi obrovskou palmu a říkal, chtěl jsem ti koupit největší kytku z celého obchodu... Nebo mi řekne, že má všechno co vždycky chtěl mít...
Achjo, jen tak fňukám :D No, někdy si říkám, jestli jak spíme pod jednou peřinou a saháme na sebe a tak jestli mu nějak ty hormony nepředávám a on je pak z toho taky náladový :D My jsme asi hrozná dvojka... :D
My si taky když jsou špatně zprávy odměnujeme ... pořád jsem si říkala že bych to chtěla na Vánoce a když to nevyšlo koupila jsem letenky na Valentýna do Říma (Byly za nádherné peníze).
Jsem se hrozně rozkecala, pardon :( 🙂
@lagina tak to je dost podobny jako to bylo u nas doma. Nic si z toho nedelej. Vis ono mu to mozna fakt mozna nevadi... je to blby, ale vem si ze jsme strasne nadopovany hormonama, buh vi, jestli si nevsimame jinych signalu nez vysilaj. Fakt si rikej, ze to tak nemysli. Treba vidi ze mu neveris a je z toho otravenej. Kdyz jsem stimulovala, tak jsem byla strasne vztahovacna ...
jak pises - prislo mi ze mu vsechno vadi atd... a vlastne to tak asi ani nebylo, jen jsem byla presvedcena o tom, ze to tak je... neni to jednoduchy, protoze tak strasne moc chceme aby to vyslo, ze mozna ztracime pozornost k tomu vztahu.. soustredila jsem se hlavne na sebe, cyklus, na jiny holky co tim prochazely a pak jsem si rikala a vlastne co "my" a nachazela jsem chyby kde asi ani nebyly.. nevim jak to popsat...
Jediny co ti muzu poradit je se o tom moc s nim nebavit a nenarazet na veci typu -stimulace, PN a tak... proste mu rikat informace jen strucne. Pokud by ses rozhodla jit na IVF, tak ti automaticky po transferu nabidnou PNku. Tak mu reknes ze ti to doporucili a to urcite zkousne lip nez ho takhle planovane pripravovat... (oni to pak berou, ze je to fakt nutnost a jinak to nejde... 🙂) ale to jen z my zkusenosti, poradila mi to jedna tady holka z konika a fakt to zafungovalo 🙂 jinak ja za sebe bych ti PNku nedoporucovala, protoze ta doba tech 14dni od vlozeni embrya do testu je fakt strasne dlouha. Byt doma, tak se zblaznim! Po pozitivnim testu klidne jo, ale mezitim ne. Ja pracuju taky v rizikovym prostredi (v geneticky laboratori), ale Dr. Mi rikala, ze to na vysledek uchyceni neuchyceni nema absolutne zadny vliv a mela pravdu. Bud se to povede nebo ne. Nakonec jsem za hodne prace byla rada, pac mi to strasne rychle uteklo a nemyslela jsem tolik na kraviny. Ale to je na zvazeni. Pokud vis ze bys to doma zvladla tak bych to udelala tak jak jsem ti psala. Tvyho martina neznam, ale zkusila bych to... 🙂
@lussinka88 Moc děkuji za podporu 🙂 ❤
Nebudu to asi nijak moc s ním řešit, jen ty nejdůležitější věci a bude 🙂
🙏 Za chvilku si volám na imuno na výsledky, tak jsem zvědavá...
Tak imunologie je úplně vše v pořádku 🙂 Konečně první výsledek, kde není něco blbě 🙂 Jsem nadšená 🙂🍀
@lagina ty jo to je super, my jdeme na odbery az 31.1 a vysledky budeme mit az 20.2. takze ted bych tomela dostat a hura na dalsi iui 🙂)
@8karolina4 To čekání na testy je hrozně dlouhé a mně to o dva měsíce odložili, protože jsem brala ATB a pak měla děsnou rýmu... tak jsem ráda, že alespoň tohle je za náma 🙂)
To jsme na tom skoro stejně, dnes jsem 28DC tak taky čekám a pak hormony a IUI 🙂
@lagina tak super 🙂))
@lussinka88 taky mám martina a jinak ahoj těhulko 🙂
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jak jste v tomto centru spokojené..s přístupem, postupem, s výsledkem? 😀 Mudr mi chce napsat doporučení do nějakého centra, zmínil se konkrétně o Iscaru..mám se do příští kontroly rozmyslet..přítel je spíš proti, protože se podle něj "snažíme se" relativně chvíli (i když mě to přijde jako věčnost)..teď asi devět měsíců, ale nemá uplně optimální spermiogram..spíš horší než lepší..Tak nevím, ale trpělivost není má silná stránka 😒
@upuska za me iscare super a paradni pristup...
@upuska ahoj, Iscare je fajn, fajn lidé, příjemné prostředí, profesionalita. Já jsem max.spokojená.A pro chlapa, nemusí s Vámi dělat zatím žádné extra brikule. Jde o konzultaci, vyšetření ať je od čeho se odpíchnoutq. A jestli není spermio nějak oslnivé, manžel neměl nic strašného, ale ani nic extra, začal pít folandrol a teď má super výsledky. Množství i kvalitu. Jestli teda už něco nezobe. Hodně štěstí 😉
@8karolina4 @lilie16 @karlos12 děkuju..přítel se teď dost seknul, na radu mého doktora bere vitamin E a z vlastní vůle se snaží zlepšit životosprávu..na spermiogramu jsme byli v Budějovicích, kde nám řekli, že to sice není uplně optimální, ale že se s tím spontáně otěhotnět dá..tak jsme odcházeli spokojení..ale když jsem to ukázala doktorovi, tak řekl, že teda nic moc, že takhle to asi nepůjde a že nechápe, že nám mohli říct, že je to v pohodě ☹ při další kontrole mi řekl, že to konzultoval s kolegou, který to vidí stejně a já jsem to včera konzultovala ještě s jinou gynekoložkou a ta nakonec taky uznala, že by šla do IVF..ale přítel se drží verze doktorky z ČB a že zrovna neměl svůj den... a já vůbec nevím, co si mám myslet..nejlepší by bylo nemyslet vůbec, ale to mi nejde..včera jsem ještě volala i do ČB, aby mi ty hodnoty vysvětlili, tak mi pani řekla to stejné, co při návštěvě a vyjádřila se, že běžný gynekolog neviděl tolik spermiogramů, co oni tam..a že pro začátek by nám nabídli chodit na folikulometrii a pak popřípadě jít na IUI..než se pouštět přímo do IVF..což mi zní samozřejmě přijatelněji, jen se bojim, aby to nebyla ztráta času a nědělali jsme si plané naděje..
@upuska z vlastního popudu. Četla jsem o něm, řekla mu to, on si také něco přečetl a už ho pije. iui pro nás byla ztráta času, ale zase jsme zašli na imunologii a měli výsledky. Takže jak se to vezme. A je pravda že se spermio mění, může být pokaždé jiné. Myslím že by nebylo špatné mít další výsledky. Což by bylo při návštěvě Caru, Držím pěsti, ono to pro chlapy není moc příjemné. Nikdo to sice neřeší, ale oni ano a myslí si že ostatní také. Dej mu čas 🙂
@upuska iui je setrna varianta, zadny hormony a je to presne, bud a nebo 🙂 my se ted chystame na 3 pokus, do ivf jeste nechceme, pokus to neni uplne nutny. Jinak spermio se meni fakt jak pocasi, ovlivni to stres, nachlazeni, viroza..... takze priste muze byt uplne jiny, za konzultaci v caru nic nedas a aspon ti udelaji veskery testy, ktery bezny gynekolog nedala. ja ted cekam na imuno a genetiku...
@karlos12 Děkuju 🙂 já mu čas dám..včera jsem byla docela vytočená a hlavně strašně unavená..ale vyspala jsem se z toho a ráno mi to vůči němu přišlo strašně líto..je mi jasný, že jeho chlapský ego se s tím musí popasovat..a asi jinak než to moje..
v Caru dělaji automaticky sérii nějakých základních vyšetření nebo se to líší od páru podle co jim napíše Mudr?
Mně teď dělal hormonální profil a zjistil vyšší hladinu prolatkinu, tak to teď rovnáme..ale dost možná jsem měla ovulaci i tak..a kdybychom se rozhodli, že chceme poslat dál, tak řikal, že mi udělá ještě nějaké stěry..pamatuju se, že zmínil na chlamidie a nevím, co dalšího..
@8karolina4 jo, to si tak řikám..že by mi udělali nějaký další vyšetření..
ty jo, nikdy by mě nenapadlo, že tohle budu někdy řešit..
@upuska abych pravdu řekla tak nevím. Začala jsem chodit k primářovi do ambulance a do Iscaru jsem šla na IUI, takže žádná konzultace ani vyšetření. Imunologii jsem si prosadila před ivf já. Ale myslím že krev a spermio se odebere při konzultaci. Nám brali před ivf hormon. profil a oboum pohlavní choroby. Jen ať Ti tvůj lékař vezme co může, tím se nic nezkazí. Také bych byla nejdřív rozcilena, to je jasné. Teď si to sedne a bude v pohodě, uvidíš 🙂
@upuska presne, ja jsem mela taky proklaktin a stitku, dali mi leky a prolaktin byl pomesici ok a stitka taky. nech si udelat popripade jeste imuno a genetiku, nekde to delat nechteji... chlapum to trva pochopit dele, ale jestli je statecny, popere se s tim hned 🙂) neni na co cekat a tyto vysetreni odkladat

Lagino,já měla po clostíku příšerné bolesti hlavy,pocit na zvracení,zmizelo to s menstruací. Výtok je před menstruací normální