Iscare Praha. Máte zkušenost?
Ahoj. Viděla jsem, že tady holky diskutují o Iscaru v Bratislavě. Máte někdo zkušenosti s tím pražským? Prošla jsem témata a o Icare Praha jsem nic nanašla. Navíc nefunguje hledačka, tak se omlouvám, pokud už jste to někde řešily. Jdeme tam na konzultaci v září, tak abych věděla, na co se připravit, kolik nás bude stát případně IVF a všechno ostaní, co bychom měli vědět. Díky za názory.
Jsem to blbě napsala cysta 26mm😂
@miracleelcarim děkuji , třeba v Gennetu mi při první konzultaci řekl ze začneme něco podnikat až budou veškerá vyšetření . I moč a znova profil , nové imuno v Plzni , apoptóza a genetika spermii a genetika obou . Takže už jen ten přístup mi byl velice příjemný a fajn 🙂a ptala ses jich ? Třeba to nenabídnou ale nebudou proti
@miracleelcarim pred ivf jsem mela imuno i genetiku... ono je to tezky, genetika jak uz tu nikdo psal je zbytecna kdyz nejsou potraty nebo ZT... je zbytecna i z toho duvodu, ze pokud se naskytne problem, tak s tim nejde nic delat, max se driv dojde k variante darkyne. Navic pokud nebyl ve vasi rodine (myslim ze se to ted bere do 2. Linie) vyskyt geneticke vady, tak se dela jen zakladni vysetreni ktere v 95-8% (tp je teda muj nazor) nic neukaze. Vysledky jsou za 3 a vice mesicu. Imuno je v dnesni dobe nejvetsi a nejcastejsi problem.. zas to ma taky svy uskali - jedina lecba kdyz budes mit imuno problem je brat prednison/methylprednison (kortikoidy ktery utlumi imunitu - coz v tehotenstvi neni uplna vyhra... ja chytla snad uplne vsechno, ale bez toho by to neslo). Max ti k tomu pridaj anopyrin nebo fraxik na redeni krve. Pak jsou jeste specialnejsi vysetreni kde se pak daj davat specialni preparaty, ale ty jsou tak drahy ze se to voli jen v nekterych pripadech a slysela jsem o tom az kdyz se nechytly embrya od darkyne... a myslim ze to by ses musela dostat k Dr. Malickovy ktera je na to expertka (ta pry uz novy pacienty zatim neprijima, nejak meni pracoviste a nikdo nevi kam jde)...
Abych to shrnula at to nevypada tak zmatene, nektere CARy prejdou radsi rovnou k IVF nez aby ty vysetreni delali protoze to stoji bohuzel desitky tisic a pojistovny to samozrejme nechtej hradit. Genetice najak predejit nemuzou, ale u nekterych pacientu davaj hned prednison aby predesli reakci organismu na transferovane embryo (nektere CARy jsou proti podavani prednisonu i v pripade imuno problemu). V podstate tyto vysetreni nepotrebujes, ale mas na ne urcite pravo. Pokud si je chces nechat udelat pro klid duse, tak o ne zazadej. V iscare s tim souhlasili. Ja vsechno musela mit ikdyz jsem vedela ze se nic nezmeni. Jsem tak trosku z oboru, tak ne to i zajimalo (mam statnice z imuna a pracovala jsem 2roky na genetice 😁). Jak byly vsechny vysledky a nasel se problem byla jsem v klidu a po case to vyslo 🙂. Ted mam urcite jiny nazor nez jsem predtim... kazdopadne ja jsem takova ze potrebuju vsechno vedet takze jsem si vzdy vsechno vydupala a pak byla klidna ze jsem pro to udelala maximum
@karlos12 @lusinka88 dekuji moc za odpoved 🙂 na vysetreni se samozrejme zeptam na dalsi konzultaci,bohuzel z diskuzi vim,ze tato vysetreni moc nepredepisuji,spis az po neuspesnych ivf.jelikoz jsem celkem mlada,problem se u nas zatim nenasel,tak si myslim,ze me tam prave neposlou.nerada bych se ale dockala toho,ze absolvuji neuspese ivf,pak se zacne patrat a zjisti se napr.ten imuno problem, o kterem se tedy mohlo uz davno vedet,takze zbytecne nervy,ocekavani,stimulace,cas a i nemalo penez :-/ jenze kdyz se budu chtit objednat jinam,tak budu cekat cca 2 mesice na termin,pak treba 1 mesic objednani na vysetreni a pak v pripade treba te genetiky 2 mesice cekani na vysledek,coz je taky hrozne dlouha doba ☹ tak nevim,jak se pripadne rozjodnout
holky nevíte kolik se platí, když použijí zamražená embria? Byla jsem na umělém oplodnění z jara a mimčo umřelo ve čtvrtém měsíci těhotenství. Doktorka mi řekla že po dvou menstruacích to můžeme zase zkusit. Nejdřív se mi nechtělo. Ale mimčo další chceme už tři roky.
@majinka1981 počítej 7500kc😉
@sarinkaropuska díky moc
@miracleelcarim v iscare podle me ti daj konzultaci do tydne. Me dali termin konzultace druhy den 😁 ale je to uz nejaka doba. Zeptat se na to muzes a muzes kdykoliv v CARu odejit. Tak za zkousku nic nedas... myslim ze hodne lidi tady chodilo k dr jarzembovsky a bylo spokojenych. Ja uz bych k nikomu jinymu nesla 🙂 - jen ma dost narvano, takze tam muzes chvili cekat. S ni to muzes narovinu zkonzultovat, je naprosto v pohode! Vsechno srozumitelne vysvetli a z myho pohledu byla rozumna, spoustu veci nam rozmluvila a tim i usetrila penizky... ale zalezi asi pripad od pripadu
@majinka1981 taky jsem platila 7500, prej pokud by se nepodarilo rozmrazit, tak se snad nic neplati. Jak jsi jinak na tom? Vsechno v poradku?
My jdem do dalsiho transferu za rok tak jsem zvedava. To zas bude
@karlos12 a jak jsi na tom ty? Pokrocili jste nejak?
@lussinka88 ahoj ,ani nevím . Vše je v pořádku a stále se nedaří ,takže ani nevím . Čeká nás další ivf a rovnou zažádáme o dárkyni. Mám všeho plné zuby ,ale nechci se vzdát a brečet ,to můžu i potom . Přístup mi ale trochu energie dává a manžel se nejvíc super .Ale jak se mate Vy ? Co malá a jak si užíváte rodinky ?
@lussinka88 tak to je super,ze tady je to tak rychle 🙂 kdyz pises o tech penezich,tak me jeste napada,jak je to prosim s cenami?je soukromy car drazsi?a plati se treba za neco jen v soukromem car a ve statnim by se neplatilo?mam info jeste z doby,kdy co bylo soukrome,tak se vse platilo a idealne hned mezi dverma.tak ted nedokazu moc zhodnotit rozdil...
@lussinka88 no nemyslím na to jinak by my asi hráblo. Je to psychicky náročný ☹ Máme zamražený dvě. Nevím jestli se mi chce podstupovat zase vše od začátku. Necháme to pak asi být.
@karlos12 Hmm... To je prostě naprd, když se nic nenajde... ještě mi jeden známý gynekolog říkal, že často bývá infekce na děložním hrdle - ta prý dělá paseku u transferů... spousta doktorů to bere jen z pochvy a děložní hrdlo neodebíraj (je to prý nepříjemný).
Jinak my dobrý, zatím si to užíváme... Terezka má s náma trpělivost a dost nás šetří. čekám kdy se to otoči 🙂)...
@miracleelcarim nevím teda jak je to teď, asi hodně záleží ke komu chceš. Když jsem šla poprvé tak mi to bylo jedno ke komu půjdu. Nikde jsem si nic nezjišťovala. Pak už si mě nechala Jarža 🙂.. Jinak ceny myslím, že jsou dost podobný a platí se (podle mě za všechno stejně), ale mrkni na ceník a zkus to porovnat.. My měli jsme PK - 3500Kc + ICSI (10ti z 30ti vajíček) - 8000Kc + mražení 2 straw po dvou embryích - 6000Kc + jsem platila léky ty byly myslím kolem 300Kč (některý holky platí i několik tisíc za gonal, kterej je složením stejnej jako to co davali nám... no evidentně fungoval když mi odebrali 30vajíček) + něco jako doplatek za to sledování cyklu, ale to už ti nevím, možná holky budou vědět... Každopádně největší a největší rozdíly jsou za ty laboratorní metody... někde ti hned u prvního nasypou milion metod (holky třeba co chodili do Heliosu platili hned u prniho IVF kolem 70-80tisic díky právě metodám co si tam "navymejšleli"). Jinak všechny vyšetření (spermiogram, hormony, KO... apod.) i IUI bylo "zdarma" - na pojišťovnu.
Když jsem se rozhodovala já kam jít, tak jsem původně chtěla jít do státního - konkrétně k apolináři, ale odradilo mě že nepracují o víkendu... tzn. že pokud OPU nebo transfer vychází na víkend tak to buď dělají dřív nebo později než "se má"...
@majinka1981 jasný, to znám ☹. Vidíš, dvě jsou velká šance, třeba na tebe čekaj dvojčátka!! 🙂 Hlavně se toho nebát a nevzdávat se, to je základ!!
ahojky všichni prosim o radu, jak probíha iui kdyz se sperma musí nejdrive pripravit??manžel ma prijit drive o 2 hodky nebo jak to je ???
@maja1111111 Ahoj, před iui dostaneš pokyny. Je tam psáno rozmezí, kdy se má manžel dostavit. Myslím, že to je od 8 do 10:30 h odevzdat vzorek na sesterně.
@fialka77 aha děkuji🙂 a ty jsi byla na iui a kolikrat?
@maja1111111 Byla jsem už 4x. A ty?
@karlos12 na me iscare take pusobi, ze chce predevsim prachy. Mam zatim spatnou zkusenost, ale davam jim cas na napravu, vyjadreni... Ale jsem znechucena na maximum. Havne ty usmevy a ze nic neni problem, hlavne ve chvilce kdy jim clovek podava penize ci priklada kartu.... Pri problemu je to najednou jinak.
@fialka77 já ještě nebyla...mam zasebou vše krom iui..🙂 No vetšinou se tím začíná,u mě je to holt jinak..(pred lety rekly ,ze mam srostle vejcovody a po 3 letech najednou pruchozi...Na ivf uz nemam narok a hlavne se mi to nikdy nechytlo 4ivf a 4 ket)...vzdy jsem otehotnela prirozene ,ale nedopadlo to..Tak naposlet chci jit do iui ,ovulku mám ,tak šance stále je 🙂
@joy33 bohužel musím souhlasit,jsem tam dva roky ..Ale všechny mé známe tam otěhotněly,jen já jsem z nějakého duvodu vyjímka.Takže myslím,že jsou fakt dobrý.Ale to je asi věc názoru
@maja1111111 Přeji, aby se při iui zadařilo 😉 Když se ti podařilo otěhotnět přirozeně, tak by to mohlo vyjít i při iui. Čím víc pokusů iui, tím větší šance, že se povede, pokud tedy není jiný závažný problém.
a tobe se zadarilo?
l
@maja1111111 ahoj, nám v iscare iui vyšlo na 3 pokus. Manžel tam šel tady ráno kolem
7-8 a Ja vždy ve 13:00.
Na me iscare působilo Dobre, udělali veškeré vyšetření jeste před iui jako imuno a genetiku. Takže za me palec nahoru
@joy33
@maja1111111 holky ono je to bohuzel vsude o penezich. Delam ve zdravotnictvi a vim jak to funguje, resp. Nefunguje. Pojistovny toho chtej proplacet co nejmin a ty vysetreni nejsou tak laciny aby se to psalo jen tak. Znam oba dva pohledy, jak pohled pacientky tak i z ty druhy stranky a verte ze to o to tezsi soudit co je spravne a co ne... nicmene penize po vas budou chtit vsude at uz s usnevem nebo bez nej. Me iscare vyhoval v tom ze mi necpal zbytecne predrazeny leky se stejnou ucinnou latkou jako jinde (alespon co jsem cetla na diskuzich)... navic mi vyhovoval jejich pristup, kterej byl rozumnej a to ze se tam snazi cloveka podrzet... chodila jsem tam 9mesicu a musim rict, ze jsem byla vzdycky spokojena a verila ze priste uz se to povede. kazdej vam rekne, ze 90% uspechu je psychika a zbytek je vetsinou o nahode, takze pokud uplne neverite tem lidem se kteryma tohle vsechno podstupujete tak radsi zmente CAR, protoze budete porad na pochybach a to neprospiva nikomu. U nas to vyslo az po tom co jsem se na vsechno vybodla a v podstate jsem do toho pokusu nechtela jit... nakonec to bylo tak strasne narychlo ze jsem si rikala ze to nemuze vyjit a vlastne jsem s tim absolutne nepocitala (sla jsem hned po transferu na zachod, chodila do prace, chodila po horach, pila alkohol, koupala se v horky vode - proste jsem delala vsechno tak jak jsem “nemela” atd...)
Nevím, já mám teda s Iscare jen tu nejlepší zkušenost. A vůbec nemám pocit, že by ze mě tahali prachy. Naopak. Doktorka se mnou projížděla ty jejich papíry s metodama, co chceme použít. A u všeho kromě ICSI (mj. špatně tvarované spermie) a prodloužené kultivace mi řekla, že jsou to vyhozené peníze, že nic z toho nepotřebuju. Na konci stimulace mi chybělo malé množství léků, asi jen na jednu injekci. To už by mi pojišťovna nehradila vůbec, takže bych to platila v plné ceně. Abych nemusela, ten zbyteček jsem od nich dostala. Takže nemůžu říct jediné špatné slovo. Tím spíš že máme prďolu na první pokus.
Ale přesně jak se píše nade mnou. Pokud máte pochybnosti a těm lidem nevěříte, Taky bych šla jinam...

@miracleelcarim genetiku dělají když máš nějaký potraty aby zjistili příčinu mne genetika ceka 13.10. A výsledky za 6 neděl😣tak doufám že vše bude v pořádku.Hlavne se modlim ať cysta odejde teď s ms cysta 26cm 😏tak držím palce