IUI 2019, koho čeká?
Pojďte sdilet zkušenosti z Vašich IUI nebo sdílet pocity ci postupy pred planovanym IUI v roce 2019.
Jak dlouho se snažíte,a kolikate IUI podstupujete?
Zdravím všechny! Sice už sem nepatřím, ale ráda bych vám popřála hodně štěstí a hlavně to nevzdavat! My jezdili do CAR minulý rok, kde se nás od začátku snažili směřovat spíše k IVF, přestože manžel spermiogram ok a já po srovnání štítné žlázy opět začala ovulovat. Nakonec přistoupili na 1 IUI, že nemá cenu ztrácet víc času.. Žádnou stimulaci jsem neměla, pouze jsem si před ovulaci měla píchnout večer Ovitrelle a za dva dny ráno jsme jeli na IUI. Po samotné inseminaci, kdy mi doktor jasně dával najevo, jak to bylo zbytečný, jsem celou cestu domů probrecela a rozhodli jsme se, že příště jdeme jinam, že určitě ještě chceme zkusit tuhle cestu. No, nakonec to nebylo potřeba, po tomto prvním IUI jsem teď v 8. měsíci. Takže to smysl určitě má! Nevím, jestli to hrálo nějakou roli, ale asi 3 - 4 měsíce před IUI jsem užívala Fertipronu a po inseminaci jsem užívala utrogestan a ještě jsem si koupila Bromelain, který jsem brala následujících 5 nebo 7 dní po IUI, který měl připravit sliznici na uhnízdění vajíčka. Omlouvám se, že jsem vám sem takto vtrhla, ale jelikož si pamatuji, jak jsme na tom byli před rokem, chtěla jsem se s vámi podělit o svou zkušenost, která třeba může některou z vás aspoň trochu povzbudit. Moc vám všem přeji, ať se vám co nejdříve zadaří!
@aspie83 no, to ráda slyším.. to víte, že vás hned směřovali k ivf - to je pro ně byznys, co si budem vykládat.... gratuluji .
@aspie83 to moc ráda slyším že to někomu vyšlo a moc gratuluji 🙂
@lilienelli moc děkuji! Mně právě i moje gynekoložka sama říkala, ať nepristupuji hned na ivf.. A vyplatilo se. Tak hodně štěstí! 😉
@klarinka10 Moc děkuji! A ať se brzy také zadaří! 🙂
Ahojky, vcera probehlo prvni IUI, za me naprosta spokojenost. Nepocitam, ze to napoprve vyjde, ale tesim se na dalsi iui. Do pece si me vzala skvela doktorka, ktera me ujistila, ze je v poradku, kdyz mam ovulaci v jinou dobu nez podle tzv. "kalendare", ze si to telo samo urcuje. Kazdopadne to nicemu nevadi.
Mam i obavy, ze mi prijde tyden po ovulaci MS, ze opet budu mit cystu z neprasknuteho vajicka (i kdyz jsem si pichla ovitrelle).
holky, tak mě je to z toho utrogestanu úplně blbě.. nevím jak vydržím to brát do příštího pátku... teď se ještě více ujišťuju, že ivf nechci, ty hormony nedávám... já vím, je možnost poševně, ale je mi ta představa nepříjemná. byla jsem v práci včera jak pytlem praštěná.
Holky, vám všem dali utrogestan po IUI? u nás nic... Jak se máte? Čím víc se mi blíží termín ms tak tím víc je to o nervy 🙂
@lilienelli No tak to zkus jeste zavádět.
@klarinka10 Mě dali po kazdém IUI Utrogestan.
@klarinka10 jj dala.
@klarinka10 Jj, já dostala Crinone gel. Na 14 dní a pak testovat.
@biedronca Takže ono to brzdí MS? Aspoň se nemusím stresovat, že bych to dostala dřív, než stihnu test.
@lilienelli na mě působí hormony také špatně..bylo mi doporučeno utrogestan zavádět, že to nemá takové vedlejší účinky a ještě je to tak účinnější..mě zavádění nevadí, nicméně jsem pociťovala i tak únavu, asi hodinku motání hlavy, nevolnost..jediné pozitivum za mě, že se mi dobře v noci usínalo 🙂
@lilienelli já brala jeden měsíc oralne a pravidelně po ranní dávce zhruba 2 hodiny po požití motak jak blázen. vůbec jsem cca hodinu nefungovala. red zavadim posevne a zadny problemy nepizoruji. Za me bych to urcite zkusila...
@maybebabe Gratulace at sílí 🙂
Ahojky to nevyšlo uz došla ms a to jsem 22dc budu volat na gyndu co dál po tom mimoděložnim mám rozházeny cyklus první dvě 2 ms po 25 dnech a dnes 22 ... Držím pěsti vám ostatním ať se to podaří
Bojim, bojim. Zacina me bolet bricho a jsem nafoukla, takze ta mrcha urcite prijde 29 dc. Vzdy to takhle zacina tyden pred MS.

@lilisis taky jsem se dlouho bránila car, ale umělé nechci, takže pro mě iui jen jako možnost. když nevyjde, tak nic.