icon

IUI 2019, koho čeká?

biedronca
29. pro 2018

Pojďte sdilet zkušenosti z Vašich IUI nebo sdílet pocity ci postupy pred planovanym IUI v roce 2019.
Jak dlouho se snažíte,a kolikate IUI podstupujete?

fatal_error
21. bře 2019

@johan7 diky za odpoved, tak to pak chapu, drzim pesti, at se zadari. taky ho mam brat od 3. do 7. dc a 12. dc pak prijit na ultrazvuk. mne ho dal na dlouhy a nepravidelny cykly. jak velky polyp? a po odstraneni stacilo pockat jeden cyklus? to jde.

mitell
21. bře 2019

@fatal_error no už mě svrbí ruka abych si udělala test , ale 9 den je ještě moc brzo podle mě. A bohužel nejsem ten typ co by vydržel čekat až do vynecháni. Zkusím udělat v pondělí to bude 13 dni, ve středu bych to měla dostat jinak. 🙂 děkuju moc 🙃

johan7
21. bře 2019

@natlinka27 Urcite si tady dame vedet 🙂 To chapu, ale koukala jsem, ze uz mas jednu holcinku, coz je super 🙂 Jak dlouho se snazite o druhe?

johan7
21. bře 2019

@fatal_error Dekuju moc 🤗 a ke komu ta chodite? Ja mela polyp cca 8 mm a pak stacilo pockat jeden cyklus a pri tomhle uz jsme sli na IUI. Mela jsem polyp uz pred 5 lety a ten byl asi 1,2 cm. I kdyz to v 99,9% nic neni, ten cervicek pochybnosti stejne porad hloda, ale nastesti to byl vzdy opravdu jen polyp z delozni sliznice, mam ji vzdycky hodne vysokou.

natlinka27
21. bře 2019

@johan7 mam 7 letou holčičku s ex přítelem a teď se snažíme 13 měsíců a v červenci biochemické

johan7
21. bře 2019

@natlinka27 To je fajn, my mame taky 7 letou holcicku z pritelova predchoziho manzelstvi, nemame ji tedy v peci, ale je u nas pomerne casto, tak jsem rada, je s holkama sranda 🙂 Drzim palce, aby to uz brzy vyslo. My se snazime necele 3 roky.

fatal_error
21. bře 2019

@johan7 chodim k Voborilovi, zatim jsem tam byla jen 2x plus manzel na spermiogramu. a ty?

johan7
21. bře 2019

@fatal_error K doc. Mardesicovi

natlinka27
21. bře 2019

@johan7 no ty brdo necelé 3 roky je dost dlouho a dělali vám všechny testy a nenašli něco proč to nejde?

johan7
21. bře 2019

@natlinka27 Delali mi vsechno mozne, nejprve zjistili endometriozu, resp.na kazdem vajecniku tri endometriozni cysty, ten jeden vajecnik je vzaty skoro cely a druheho mam pulku, z toho duvodu mam i nizke AMH, ale ovulace probiha. Pak rok na to polyp a v ramci hysteroskopie zjistena adenomyoza v deloze. Brala jsem hormony, co me uvadely do umeleho prechodu, ktere uz jsem pak odmitla a zacala se lecit “prirodni cestou” a dnes neni po endometrioze nikde ani pamatka. Sice se zatim nepodarilo miminko, ale vim, ze uz je pro nej vse uvnitr pripravene tak, jak ma 🙂 Podle doc. Mardesice je u me trosku problem s temi vajecniky, resp s mensim mnozstvi vajicek, ale to se da vyresit a spermiogram je take v poradku, dokonce nadlimitni mnozstvi 🙂 ted jsme se rozhodli, ze tomu pujdeme trosku naproti tim IUI, tak uvidime 🙂 Miminko bysme si moc prali, ale zatim zustavam nohama na zemi, i kdyz tech zklamani za tu dobu uz bylo opravdu hodne a vzdycky kdyz jsem si rikala, ze uz by treba...tak prisla nejaka rana, takze to beru tak, jak to prichazi. Naucilo me to velky trpelivosti, ale to mozna i vekem 🙂 nicmene nam vsem preji, aby se vyplnilo vse, po cem touzime 🍀🙏🏻

anida
22. bře 2019

@natlinka27 já jdu na ultrazvuk 29.3. Tak na tom budeme stejně🙂

fatal_error
22. bře 2019

@johan7 to bude nejaka totalni spicka v oboru ten Mardesic, v dotazniku u otazky, proc jste si vybrali pronatal, byla jedna z odpovedi, ze kvuli nemu. 🙂 nikoho dalsiho v moznostech nejmenovali.
ale ja jsem s Voborilem spokojena, je mi sympatickej, tak nemam pocit, ze o neco prichazim, zvlast kdyz nam nic nenasli. teda krom malinko nizsiho progesteronu u me a malinko pomalejsich spermii u muze. jen ty debilni dlouhy a nepravidelny cykly. 👎

kkacca
22. bře 2019

@fatal_error mardesic i Vobořil oba super, mardesic me s Nicol operovali a Vobořil delal teď ET ;)

johan7
22. bře 2019

@fatal_error Já myslím, že v tom Pronatalu ať už člověk narazí na kohokoliv, tak bude spokojenej, fakt tam vědí, co dělají...všichni. A mluvil o tom (o těch cyklech) jako o možným důvodu, proč se nedaří nebo to by neměl být problém?

folik1
23. bře 2019

@fatal_error Mudr.Doc. Tonko Mardešić Csc je jeden ze zakladatelu Pronatalu. A vlastne velky prukopnik v asistovane reprodukci vubec. Je celosvetove uznavany 😉

johan7
24. bře 2019

Holky, vy, co už máte iui za sebou, bolelo vás potom v podbřišku? Já jsem dneska 4. den po a břicho mám jak před menstruací a cítím se tak jako teplotovatě a co chvilku se do mě dá taková divná zima. Může to dělat ten Duphaston, nevíte?

biedronca
autor
24. bře 2019

@johan7 to dělají veškeré hormony,co pred i po IUI v sobe mate.do toho jste po ovulaci

johan7
24. bře 2019

@biedronca Děkuju za info. Snažím se hodně pít, ať se to tělo proplachuje, ale krom běhání jak koroptev, to zatím moc efekt nemá.

biedronca
autor
24. bře 2019

@johan7 jeste aspon tyden to trvat bude.

myrei
24. bře 2019

@johan7 Mě v minulém cyklu bolel podbřišek od třetího dne po IUI až do menstruace a v následujícím cyklu mi našli cystu.

johan7
24. bře 2019

@myrei No ty brďo. To nepraskl folikul? Já jsem si říkala - mě po tom Ovitrelle nedělali ani ultrazvuk, aby zjistili, jestli ten folikul fakt praskl, že na to asi 100% spoléhají...

myrei
24. bře 2019

@johan7 Jo, buďto neprasknul a nebo říkal doktor něco o nějakém žlutém tělísku, tak těžko říct. IUI dělali už 11 DC, tak jestli to nebylo moc nahonem.. Nevím. Doufám, že s příští MS zmizí

johan7
24. bře 2019

@myrei Tak to moc držím palce, aby zmizela! Já byla 11 DC na ultrazvuku a IUI dělali 13 DC, ale je možné, že viděli dozrálý folikul, tak to tam šoupli, no nicméně přeji všechno dobré a ať se brzy zadaří.

myrei
24. bře 2019

@johan7 Díky, věřím, že to bude v pořádku. Já měla první IUI taky až 13.. No, snad vědí, co dělají. Tobě taky držím palce! To bude první mimčo?

johan7
24. bře 2019

@myrei Zatím první pokus o první mimčo...resp. první pokus s pomocí IUI, jinak těch pokusů bylo daleko víc, snažíme se necelé tři roky. Tvoje také první?

lenny2010
25. bře 2019

@mitell tak nás čeká třetí iui. Přestává mě to bavit.

karbouda
25. bře 2019

Ahoj.. Ja jdu v úterý na opu, je mi úplně v pohodě, až mě to desi, nic nebolí a to ani moc nepiju ani nejím bílkoviny, krom rozpichaneho břicha bych ani nevěděla, že se něco děje.. Tak snad to není špatná předzvěst..držím palce všem, které čeká iui, /ivf

mitell
25. bře 2019

@lenny2010 Tak to mě mrzí... Tak snad do třetice všeho dobrého. Kdy jdeš na ultrazvuk? Ja jsem dnes 12 po IUI, tak asi počkám do termínu ms, protože si myslím že test bude jako vždy bílý 🤷‍♀️😀

kkacca
25. bře 2019

@karbouda Držím palce, taky jsem to měla, tak že jsem na sobě nějak nic nepozorovala, kolik vidí folikulu?

myrei
25. bře 2019

@johan7 Jej, tři roky, to je dlouho 😕 Co vám zjistili za problém? My už máme doma dvouletého chlapečka a teď bychom k němu rádi doplnili někoho do dvojice. Už se snažíme rok..

Strana