IUI 2019, koho čeká?
Pojďte sdilet zkušenosti z Vašich IUI nebo sdílet pocity ci postupy pred planovanym IUI v roce 2019.
Jak dlouho se snažíte,a kolikate IUI podstupujete?
@fatal_error no už mě svrbí ruka abych si udělala test , ale 9 den je ještě moc brzo podle mě. A bohužel nejsem ten typ co by vydržel čekat až do vynecháni. Zkusím udělat v pondělí to bude 13 dni, ve středu bych to měla dostat jinak. 🙂 děkuju moc 🙃
@natlinka27 Urcite si tady dame vedet 🙂 To chapu, ale koukala jsem, ze uz mas jednu holcinku, coz je super 🙂 Jak dlouho se snazite o druhe?
@fatal_error Dekuju moc 🤗 a ke komu ta chodite? Ja mela polyp cca 8 mm a pak stacilo pockat jeden cyklus a pri tomhle uz jsme sli na IUI. Mela jsem polyp uz pred 5 lety a ten byl asi 1,2 cm. I kdyz to v 99,9% nic neni, ten cervicek pochybnosti stejne porad hloda, ale nastesti to byl vzdy opravdu jen polyp z delozni sliznice, mam ji vzdycky hodne vysokou.
@johan7 mam 7 letou holčičku s ex přítelem a teď se snažíme 13 měsíců a v červenci biochemické
@natlinka27 To je fajn, my mame taky 7 letou holcicku z pritelova predchoziho manzelstvi, nemame ji tedy v peci, ale je u nas pomerne casto, tak jsem rada, je s holkama sranda 🙂 Drzim palce, aby to uz brzy vyslo. My se snazime necele 3 roky.
@johan7 chodim k Voborilovi, zatim jsem tam byla jen 2x plus manzel na spermiogramu. a ty?
@fatal_error K doc. Mardesicovi
@johan7 no ty brdo necelé 3 roky je dost dlouho a dělali vám všechny testy a nenašli něco proč to nejde?
@natlinka27 Delali mi vsechno mozne, nejprve zjistili endometriozu, resp.na kazdem vajecniku tri endometriozni cysty, ten jeden vajecnik je vzaty skoro cely a druheho mam pulku, z toho duvodu mam i nizke AMH, ale ovulace probiha. Pak rok na to polyp a v ramci hysteroskopie zjistena adenomyoza v deloze. Brala jsem hormony, co me uvadely do umeleho prechodu, ktere uz jsem pak odmitla a zacala se lecit “prirodni cestou” a dnes neni po endometrioze nikde ani pamatka. Sice se zatim nepodarilo miminko, ale vim, ze uz je pro nej vse uvnitr pripravene tak, jak ma 🙂 Podle doc. Mardesice je u me trosku problem s temi vajecniky, resp s mensim mnozstvi vajicek, ale to se da vyresit a spermiogram je take v poradku, dokonce nadlimitni mnozstvi 🙂 ted jsme se rozhodli, ze tomu pujdeme trosku naproti tim IUI, tak uvidime 🙂 Miminko bysme si moc prali, ale zatim zustavam nohama na zemi, i kdyz tech zklamani za tu dobu uz bylo opravdu hodne a vzdycky kdyz jsem si rikala, ze uz by treba...tak prisla nejaka rana, takze to beru tak, jak to prichazi. Naucilo me to velky trpelivosti, ale to mozna i vekem 🙂 nicmene nam vsem preji, aby se vyplnilo vse, po cem touzime 🍀🙏🏻
@natlinka27 já jdu na ultrazvuk 29.3. Tak na tom budeme stejně🙂
@johan7 to bude nejaka totalni spicka v oboru ten Mardesic, v dotazniku u otazky, proc jste si vybrali pronatal, byla jedna z odpovedi, ze kvuli nemu. 🙂 nikoho dalsiho v moznostech nejmenovali.
ale ja jsem s Voborilem spokojena, je mi sympatickej, tak nemam pocit, ze o neco prichazim, zvlast kdyz nam nic nenasli. teda krom malinko nizsiho progesteronu u me a malinko pomalejsich spermii u muze. jen ty debilni dlouhy a nepravidelny cykly. 👎
@fatal_error mardesic i Vobořil oba super, mardesic me s Nicol operovali a Vobořil delal teď ET ;)
@fatal_error Já myslím, že v tom Pronatalu ať už člověk narazí na kohokoliv, tak bude spokojenej, fakt tam vědí, co dělají...všichni. A mluvil o tom (o těch cyklech) jako o možným důvodu, proč se nedaří nebo to by neměl být problém?
@fatal_error Mudr.Doc. Tonko Mardešić Csc je jeden ze zakladatelu Pronatalu. A vlastne velky prukopnik v asistovane reprodukci vubec. Je celosvetove uznavany 😉
Holky, vy, co už máte iui za sebou, bolelo vás potom v podbřišku? Já jsem dneska 4. den po a břicho mám jak před menstruací a cítím se tak jako teplotovatě a co chvilku se do mě dá taková divná zima. Může to dělat ten Duphaston, nevíte?
Ahoj.. Ja jdu v úterý na opu, je mi úplně v pohodě, až mě to desi, nic nebolí a to ani moc nepiju ani nejím bílkoviny, krom rozpichaneho břicha bych ani nevěděla, že se něco děje.. Tak snad to není špatná předzvěst..držím palce všem, které čeká iui, /ivf

@johan7 diky za odpoved, tak to pak chapu, drzim pesti, at se zadari. taky ho mam brat od 3. do 7. dc a 12. dc pak prijit na ultrazvuk. mne ho dal na dlouhy a nepravidelny cykly. jak velky polyp? a po odstraneni stacilo pockat jeden cyklus? to jde.