icon

IUI 2019, koho čeká?

biedronca
29. pro 2018

Pojďte sdilet zkušenosti z Vašich IUI nebo sdílet pocity ci postupy pred planovanym IUI v roce 2019.
Jak dlouho se snažíte,a kolikate IUI podstupujete?

myrei
25. bře 2019

@lenny2010 Hmmm, trapný. Taky se chystáme na třetí, už mi to přijde jak věčnost

johan7
25. bře 2019

@myrei Podrobně jsem to rozepsala tady výš v příspěvku, ale problém je zřejmě nízké AMH díky velké resekci vaječníků kvůli endometrioze, jinak mám celý profil v pořádku a spermiogram také, tak doufám, že to chtělo jen takhle “popostrčit”. Je to dlouhé, ale věřím, že to jednou vyjde 🙂 To je dobře, že už máte jednoho mrňouse, to je to čekání na parťáka asi o malinko jednodušší, ale moc bych Vám to přála! Snad si tady budeme brzy sdílet testy 🙂

karbouda
25. bře 2019

@kkacca něco ke 20 a ty jsi měla kolik? Ono to taky nic nemusí znamenat, lepší než kdybych měla jich 35 a stimulak jak Brno.. a u tebe vše ok? Já furt váhám nad icsi, moc se mi za to platit nechce a taky bych raději přirozenější způsob, ale asi uvidím zítra dle počtu vajíček a spermiogramu.. Zase predstava, že všechny ty injekce přišly vniveč, mě dost děsí

kkacca
25. bře 2019

@karbouda 20 je paráda, já měla 8 folikulů a jenom dvě z toho zralá vajíčka..jinak za Isci jsem připlácela, i když manžel má spermiogram úplně v pořádku..měla jsem celej balíček PK, ISCI premio vison, embryo glue….

karbouda
25. bře 2019

@kkacca no tak to já bych raději spíš min no ale uvidím, kdybych měla jen dvě vajíčka, tak si icsi zaplatím 1000% to embtyouglue říkají, že je k prdu, ale co my víme, co ti pomoglo co? Hlavně uz to není Mega příplatek a to premio vison, o tom snad ani nemluvili. Uviidm, co zitra

kkacca
25. bře 2019

@karbouda tady to byl celej balíček, na kterym jsme se dohodli dopředu...neřešila jsem peníze, když už to člověk podstupuje...držím palce, at jich to co nejvíc dotáhne do 5. dne 🙂

karbouda
25. bře 2019

@kkacca díky moc, já bohužel peníze řeším, c protože když nejsou, tak si je člověk nenamaluje, ale uvidíme🙂

kkacca
25. bře 2019

@karbouda to ne, ale tak zase třeba jedna větší investice lepší než dvě které, když se sečtou, stojí víc 🙂

fatal_error
26. bře 2019

Mam dotaz, myslim, ze 1.dc je na spadnuti, od 3.dc zacnu brat clostilbegyt 5 dnu 1-0-1 a chtela bych se zeptat, mam dlouhe cykly, delka nejcasteji okolo 40 dnu plus minus a zajimalo by me, jestli pri brani clostilbegytu prijde ovulace vyrazne driv nez cca 25. den cyklu jako obvykle. Nevite? Na utz mam jit 12. den cyklu a ja prave netusim, jestli ma clostil vliv i na to, kdy ovulace prijde? Asi blbej dotaz, ale nikdy jsem ho nebrala, bude to poprve a fakt nevim.

kkacca
26. bře 2019

@fatal_error ahoj, jj, má vliv, folikuly po něm dorůstají rychleji a může jich být víc...každopádně pokud se jim nebudou zdát, řekniu ti at přijdeš třeba za 3 dny znova, dokud nemají optimální velikost...

fatal_error
26. bře 2019

@kkacca díky, supr, to dává smysl. a když se dle utz bude pak zdát, že už je folikul téměř zralý, tak je u muže nutná nějaká abstinence? něco jako bylo před spermiogramem?
a netušíš, jak často se na ten utz chodí? když 12.dc nebude folikul nic moc, tak pak se chodí denně nebo jak?

johan7
26. bře 2019

@fatal_error Já mám teď čerstvou info z Pronatalu, byla jsem ve čtvrtek na IUI. Od 3-7 dc jsem brala Clostyl 1-0-1, 11 dc jsem byla objednana na utz, tam byly dva folikuly 18,5mm a večer jsem si píchla Ovitrelle a už jsme neměli mít sex. IUI včetně spermiogramu byla ve čtvrtek.

johan7
26. bře 2019

@fatal_error ...ale jinak, když jsem chodila na folikulometrii ke své gynekoložce, tak tam jsem chodila ob den.

kkacca
26. bře 2019

@fatal_error
jestli ob den nebo denně , to záleží na tý velikosti..když bude malý, je zbytečný tam být denně 🙂 když jsem jim zdá dostatečně velký bud oni nebo ty si píchneš ovitrille a další den nebo až pozítří jdeš na iui..nejdřív se odevzdá vzorek a ty jdeš na řadu cca o hodinu a půl... zákrok hned a odcházíš a pak už jenom čekáš 🙂

fatal_error
26. bře 2019

@johan7 jo vlastne vzdyt ty chodis do stejnyho pronatlu, tak to budeme mit stejne. 🙂 akorat ja teda mam prijit na utz 12.dc, ale pujdu spis az 13., protoze 12. bude podle vseho vychazet na nedeli.

johan7
26. bře 2019

@fatal_error No já jsem mu měla napsat v den, kdy jsem dostala menzes s tím, že chci objednat na 11 dc na utz a on mě objednal. Tak uvidíš jak Ti to vyjde 🙂 ale na neděli to nejspíš nebude 🙂 tak asi až v pondělí. Možná Tě objednal na ten 12 dc kvůli těm dlouhým cyklům? Nevím, jen tak tipuju.

fatal_error
26. bře 2019

@johan7 a jaká doba uplynula od toho utz 11.dc a IUI? to nepíšeš.

"11 dc jsem byla objednana na utz, tam byly dva folikuly 18,5mm a večer jsem si píchla Ovitrelle a už jsme neměli mít sex. IUI včetně spermiogramu byla ve čtvrtek."

johan7
26. bře 2019

@fatal_error A jo 🙂 v úterý byl 11 dc a ve čtvrtek se šlo na věc, naštěstí na sibě fakt vždycky 100% poznám ovulaci, takže mi to udělali někdy kolem 11 a cca v 15 byla ovulace, takže timing fakt za jedna 🙂

fatal_error
26. bře 2019

@johan7 takze to udelam tak, ze utz v pondeli 13.dc a sobota plus nedele predtim urcite kvalitni sex. 🙂

johan7
26. bře 2019

@fatal_error Tohle bych asi radši zkonzultovala s doktorem, nevím, jak to je v případě, že to vychází na víkend. Zkus tam zavolat nebo mu napsat. Nicméně nám řekl, že do toho 11 dc je sex bez omezení (ten 11dc už ne) a pak až do toho 13 dc také ne a pak až po tom IUI nám řekl, že to můžem doma ještě potvrdit 🙂

fatal_error
26. bře 2019

@johan7 a tvoje obvykla delka cyklu je jaka?

johan7
26. bře 2019

@fatal_error Já mám 28 dní +-1-2 dny, což se prý bere jako normální pravidelný cyklus.

fatal_error
26. bře 2019

@johan7 Voboril rikal, ze plus minus 12.dc, dokonce ze kdyz dostanu ms az odpoledne, tak ze 1.dc mam pocitat az ten dalsi den. asi to bude teda souviset s tim, ze mivam ovulaci nejdriv cca 25.dc, proste i pres clostil to s ovulaci u me nebude zhavy 🙂

johan7
26. bře 2019

@fatal_error Tak pokud říkal plus mínus, tak bych šla v pondělí, zvlášť pokud míváš ovulaci až tak pozdě, na druhou stranu by to ten Clostilbegyt měl teoreticky popohnat...

lenny2010
26. bře 2019

@mitell já už ani jinou barvu neznám. Pokud chci vidět jak vypadají dvě čárky musím si udělat leda ovulační test🤣🤣🤣🤣

lenny2010
26. bře 2019

@kkacca přesně tak. Negativní.

karbouda
26. bře 2019

HOlkyyyy já jsem fakt blázen, dnes jsme se rozhodli, že ze do toho jdeme bez icsi a teď jsem total na prášky, co když se nic neopolodni :( s chlapem jsme se dohodli, že prostě pokud bude hodně vajíček a dobrý spermiogram, že do toho jdeme bez, no ja vajíček 25 (při velmi malých dávkách hormonů) a chlap opet total nadprůměrný spermiogram, stejně se bojím, embryolozka mi narovinu řekla, hlavně, ať zítra nebrecim do telefonu... Achjo tak snad jsme se rozhodli správně..

kkacca
26. bře 2019

@karbouda 25 folikulu nebo 25 vajicek, jestli vajicek tak kolik si měla foliku, je to super číslo ;)) něco se urcite oplodni..

karbouda
26. bře 2019

@kkacca 25 vajíček, nechápu, kde se vzaly v údajných 20 folikulech, snad oplodni, no.. Ale teď si říkám, mohla jsem mít plný mrazák ale to už je teď jedno, prostě v tu chvíli jsem těm spermousum a vajíčkam věřila.

kkacca
26. bře 2019

@karbouda by ses nedoplatila za mrazeni 🙂)) v takovým počtu to urcite bude dobry..ja dneska první utz, vše jak mam byt a čeká se na srdce..už zitra budeš volat?

Strana