IUI 2019, koho čeká?
Pojďte sdilet zkušenosti z Vašich IUI nebo sdílet pocity ci postupy pred planovanym IUI v roce 2019.
Jak dlouho se snažíte,a kolikate IUI podstupujete?
@myrei Podrobně jsem to rozepsala tady výš v příspěvku, ale problém je zřejmě nízké AMH díky velké resekci vaječníků kvůli endometrioze, jinak mám celý profil v pořádku a spermiogram také, tak doufám, že to chtělo jen takhle “popostrčit”. Je to dlouhé, ale věřím, že to jednou vyjde 🙂 To je dobře, že už máte jednoho mrňouse, to je to čekání na parťáka asi o malinko jednodušší, ale moc bych Vám to přála! Snad si tady budeme brzy sdílet testy 🙂
@kkacca něco ke 20 a ty jsi měla kolik? Ono to taky nic nemusí znamenat, lepší než kdybych měla jich 35 a stimulak jak Brno.. a u tebe vše ok? Já furt váhám nad icsi, moc se mi za to platit nechce a taky bych raději přirozenější způsob, ale asi uvidím zítra dle počtu vajíček a spermiogramu.. Zase predstava, že všechny ty injekce přišly vniveč, mě dost děsí
@kkacca no tak to já bych raději spíš min no ale uvidím, kdybych měla jen dvě vajíčka, tak si icsi zaplatím 1000% to embtyouglue říkají, že je k prdu, ale co my víme, co ti pomoglo co? Hlavně uz to není Mega příplatek a to premio vison, o tom snad ani nemluvili. Uviidm, co zitra
Mam dotaz, myslim, ze 1.dc je na spadnuti, od 3.dc zacnu brat clostilbegyt 5 dnu 1-0-1 a chtela bych se zeptat, mam dlouhe cykly, delka nejcasteji okolo 40 dnu plus minus a zajimalo by me, jestli pri brani clostilbegytu prijde ovulace vyrazne driv nez cca 25. den cyklu jako obvykle. Nevite? Na utz mam jit 12. den cyklu a ja prave netusim, jestli ma clostil vliv i na to, kdy ovulace prijde? Asi blbej dotaz, ale nikdy jsem ho nebrala, bude to poprve a fakt nevim.
@fatal_error ahoj, jj, má vliv, folikuly po něm dorůstají rychleji a může jich být víc...každopádně pokud se jim nebudou zdát, řekniu ti at přijdeš třeba za 3 dny znova, dokud nemají optimální velikost...
@kkacca díky, supr, to dává smysl. a když se dle utz bude pak zdát, že už je folikul téměř zralý, tak je u muže nutná nějaká abstinence? něco jako bylo před spermiogramem?
a netušíš, jak často se na ten utz chodí? když 12.dc nebude folikul nic moc, tak pak se chodí denně nebo jak?
@fatal_error Já mám teď čerstvou info z Pronatalu, byla jsem ve čtvrtek na IUI. Od 3-7 dc jsem brala Clostyl 1-0-1, 11 dc jsem byla objednana na utz, tam byly dva folikuly 18,5mm a večer jsem si píchla Ovitrelle a už jsme neměli mít sex. IUI včetně spermiogramu byla ve čtvrtek.
@fatal_error ...ale jinak, když jsem chodila na folikulometrii ke své gynekoložce, tak tam jsem chodila ob den.
@fatal_error
jestli ob den nebo denně , to záleží na tý velikosti..když bude malý, je zbytečný tam být denně 🙂 když jsem jim zdá dostatečně velký bud oni nebo ty si píchneš ovitrille a další den nebo až pozítří jdeš na iui..nejdřív se odevzdá vzorek a ty jdeš na řadu cca o hodinu a půl... zákrok hned a odcházíš a pak už jenom čekáš 🙂
@johan7 jo vlastne vzdyt ty chodis do stejnyho pronatlu, tak to budeme mit stejne. 🙂 akorat ja teda mam prijit na utz 12.dc, ale pujdu spis az 13., protoze 12. bude podle vseho vychazet na nedeli.
@fatal_error No já jsem mu měla napsat v den, kdy jsem dostala menzes s tím, že chci objednat na 11 dc na utz a on mě objednal. Tak uvidíš jak Ti to vyjde 🙂 ale na neděli to nejspíš nebude 🙂 tak asi až v pondělí. Možná Tě objednal na ten 12 dc kvůli těm dlouhým cyklům? Nevím, jen tak tipuju.
@johan7 a jaká doba uplynula od toho utz 11.dc a IUI? to nepíšeš.
"11 dc jsem byla objednana na utz, tam byly dva folikuly 18,5mm a večer jsem si píchla Ovitrelle a už jsme neměli mít sex. IUI včetně spermiogramu byla ve čtvrtek."
@fatal_error A jo 🙂 v úterý byl 11 dc a ve čtvrtek se šlo na věc, naštěstí na sibě fakt vždycky 100% poznám ovulaci, takže mi to udělali někdy kolem 11 a cca v 15 byla ovulace, takže timing fakt za jedna 🙂
@johan7 takze to udelam tak, ze utz v pondeli 13.dc a sobota plus nedele predtim urcite kvalitni sex. 🙂
@fatal_error Tohle bych asi radši zkonzultovala s doktorem, nevím, jak to je v případě, že to vychází na víkend. Zkus tam zavolat nebo mu napsat. Nicméně nám řekl, že do toho 11 dc je sex bez omezení (ten 11dc už ne) a pak až do toho 13 dc také ne a pak až po tom IUI nám řekl, že to můžem doma ještě potvrdit 🙂
@johan7 a tvoje obvykla delka cyklu je jaka?
@fatal_error Já mám 28 dní +-1-2 dny, což se prý bere jako normální pravidelný cyklus.
@johan7 Voboril rikal, ze plus minus 12.dc, dokonce ze kdyz dostanu ms az odpoledne, tak ze 1.dc mam pocitat az ten dalsi den. asi to bude teda souviset s tim, ze mivam ovulaci nejdriv cca 25.dc, proste i pres clostil to s ovulaci u me nebude zhavy 🙂
@fatal_error Tak pokud říkal plus mínus, tak bych šla v pondělí, zvlášť pokud míváš ovulaci až tak pozdě, na druhou stranu by to ten Clostilbegyt měl teoreticky popohnat...
HOlkyyyy já jsem fakt blázen, dnes jsme se rozhodli, že ze do toho jdeme bez icsi a teď jsem total na prášky, co když se nic neopolodni :( s chlapem jsme se dohodli, že prostě pokud bude hodně vajíček a dobrý spermiogram, že do toho jdeme bez, no ja vajíček 25 (při velmi malých dávkách hormonů) a chlap opet total nadprůměrný spermiogram, stejně se bojím, embryolozka mi narovinu řekla, hlavně, ať zítra nebrecim do telefonu... Achjo tak snad jsme se rozhodli správně..

@lenny2010 Hmmm, trapný. Taky se chystáme na třetí, už mi to přijde jak věčnost