icon

IUI 2019, koho čeká?

biedronca
29. pro 2018

Pojďte sdilet zkušenosti z Vašich IUI nebo sdílet pocity ci postupy pred planovanym IUI v roce 2019.
Jak dlouho se snažíte,a kolikate IUI podstupujete?

fatal_error
14. dub 2019

@kkacca Voboril. ja jim dam lazo plazo. 👿😡

kkacca
14. dub 2019

@fatal_error tak jim to zkus zítra říct, že podle tebe je to pozdě, že podle bolestí byla ovulace dřív.. Vobořil mi dělal ET.. já se objednávala jenom k Mardešičový, když to šlo

fatal_error
14. dub 2019

@kkacca reknu.

happinesss
14. dub 2019

Ahoj holky, tak zitra me ceka druhe Iui a pote nekonecnych 14 dni, kdy se cas tak hrozne vlece, tak doufam, ze posledni.. 🙂)
Jinak v patek (10 dc) utz a 15 mm folikul, v sobotu vecer ovitrelle a zitra nastup. Tak snad uz to klapne.

natlinka27
14. dub 2019

Ahojky holky tak mě čeká květen iui teď cekam. Na. MS dnes sem 25dc většinou cykl 35-36dni pak 2-7dc clostik 1-1-1 podezření na PCO nechtěj mě růst folikulu a prý zřejmě silná slupka na vajecnikach tak doporučená laparka ale ta bude až v červnu takže teď clostik 9dc - 11dc utz a pak iui moje první tak se modlím aby se zadarilo hned poprvé. Jinak ovulku občas mám podle bt ale minulý cyklus nebyla a teď zatím také ještě asi ne.

myrei
14. dub 2019

@happinesss Zítra budu držet palce! 🍀 Ale do toho druhého iui to uteklo docela rychle, viď? 🙂

fatal_error
15. dub 2019

Procitam ruzny clanky na pubmedu a uklidnuju se tim, ze vyssi uspesnost IUI je pri vetsim folikulu nez mensim a pri pozdejsim provedeni inseminace nez pri inseminaci kratce po hcg injekci. Je to rozdil 20% uspech versus 10% uspech. To je docela rozdil imho. Tak mozna se v Pronatalu jen ridi nejnovejsimi trendy a moje dnesni IUI nebude jaksi pozde. 🙂

Ale stejne si myslim, ze u me byla ovulace proste v sobotu, no, coz jsme ale pojistili v sobotu rano a v patek vecer, takze treba dojde k oplozeni samodomo. 🙂 I graf BT odpovida sobotni ovulaci.

happinesss
15. dub 2019

@myrei Diky! No vzhledem k tomu, ze jsme mesic vynechali, tam uteklo, clovek na to nemysli..ale za to ted... 🙄 to bude peklo. 🙂)))
A co u tebe ted bude???

myrei
15. dub 2019

@happinesss Já měla minulý měsíc cystu, tak iui nedělali. Teď už naštěstí zmizela, ale zas by iui vycházelo na Velikonoce, takže taky nic. Zkusíme teď doma a třeba se zadaří. A jestli ne, tak v příštím cyklu dáme IVF.

fatal_error
15. dub 2019

Holky, mam to za sebou, ale jaksi se dost zhorsily spermie, jen 3% jsou ok, na papire jsou u toho 3 vykricniky. :( Krom toho spatna viskozita spermatu.

A chci se zeptat, po samotne inseminaci jste mely lezet? Ja vubec, strikla mi to tam, obliknete se a nazdar. Tak nevim.

johan7
15. dub 2019

@fatal_error Já tam ležela jen asi 5 minut, pak už jsem se normálně oblékla a šla na konzultaci. Říkal, že nemám mít žádná omezení a chovat se jako po přirozeném styku. Pak jsem si doma lehla, protože mě strašně bolelo břicho, ale pak už jsem fungovala normálně. Ten spermiogram mě mrzí, 3% je poměrně dost málo. Partner/manžel s tím měl potíže už dřív? Užívá nějaké doplňky? Vím, že to může také hodně pomoct. Držím palce ať to i tak vyjde 🍀

kkacca
15. dub 2019

@fatal_error ahoj, nene neležíš.... to má u progresivně pohyblivých ty 3%?

katule1990
15. dub 2019

@fatal_error 3 % myslíš morfologii? To není tak zlý, 4 % jsou už norma. Vykřičníky tam dávají jen proto, že už to není v normě (byť těsně). Důležité jsou také ostatní parametry, něco jiného jsou 3 % např. z 50 milionů a 3 % z 5 milionů. Taky je důležitá pohyblivost. Jestli je ostatní v normě, tak bych se 3 % fakt netrápila, to není tragédie.
Jinak já jsem ležela taky těch 5-10 min. Moc času nedají, no ☹. Jo a s tou úspěšností...naposledy jsem se ptala paní z laborky, jak jim to vyšlo za minulý rok, a říkala, že úspěšnost je kolem těch 10 % (u nás teda ještě o dost nižší vzhledem k výsledkům spermia).

fatal_error
15. dub 2019

@katule1990 tak to je fajn, ze to neni nijak hrozny, ja uz se lekla, ze jo. mnozstvi 30 mil. na ml.
no vidis, 5-10 minut, aspon neco, ja ani vterinu. 🙂
zalostna uspesnost mi dosla ve chvili, kdy se ptala, jestli kdyz to nevyjde, budu chtit znova a rika sestre, at mi da rovnou recept na dalsi clostil. 🙂 nejakejch tech gelu s progesteronem mam 2 krabice, prej i na priste. 🙂 ony to berou snad jako tutovku, ze to nevyjde.

johan7
15. dub 2019

@fatal_error A mě po prvním IUI dodal docela naději a stejně nic. Nicméně mi tedy do dalšího cyklu nedal nic a když jsem mu psala, že ms dorazila, tak mi napsal, ať dojdu 23/4 na konzultaci, takže si myslím, že já jsem s IUI skončila...

katule1990
15. dub 2019

@fatal_error Jestli jsou ty 3 % morfologie a ne procento rychlých spermií, tak mi to fakt nepřijde tak hrozný. Pokud by to byla rychlost, tak už by to bylo horší, tam je norma 32 %.
Úspěšnost není nic moc, no. A hlavně mi vadí, jak se s váma namažou. Neříkám, že by nám museli mazat med kolem pusy, ale oni prostě v rychlosti zavedou, max pět minut si poležte a domů (někde ani to ne), podívají se na výsledky spermiogramu a řeknou: tohle je jen na zkumavku, ale stějne IUI provedou, protože z toho mají peníze nebo řeknou (ve vašem případě): tady máte clostil, až vám to zase nevyjde. Dokonce mi jeden doktor vykládal o dárcovských spermiích, když měl manžel 8 mil/ml. Mě to po tom hrozně mrzí tenhle absolutně necitlivý přístup a nezájem hledat příčinu (hlavně u chlapů). Jde o tak citlivou věc, kdy je člověk zoufalý, protože nemůže založit rodinu a oni se takto chovaji ☹.
Každopádně pokud je vajíčko a aspoň nějaké spermie, tak je menší či větší šance vždy, že to vyjde,. Držím palce 🙂!

fatal_error
15. dub 2019

@johan7 a ty sama chceš ještě nebo ne? myslím, že když si řekneš, tak ti další pokusy udělají, máš na to nárok.
@katule1990 co myslíš tou rychlostí? v papíře je "progresivně pohyblivé 30%, progresivně nepohyblivé (na místě) 30%, nemotilní 40%". pak ještě vysoká viskozita, což je taky špatně.

saja13
15. dub 2019

Ahoj všem snažíme se již 3 rok a naše iui bude první 😉😍 teď podstupujem všechna možná vyšetření a pak skončíme na první iui sem docela zvědavá a snad to vyjde 😉❤️ vsem držím pěsti aby to vyšlo a našli jste brzo // hodne štěstí všem 😉👍

katule1990
15. dub 2019

@fatal_error Ano, ta pohyblivost je těch 30 % progresivně pohyblivé (mělo by být 32 %) a progresivně nepohyblivé 30 % (dohromady máte 60 %, norma je 40 %). Myslím, že to s ohledem na množství není vůbec špatný výsledek 🙂. Držím palce, ať to dopadne 🙂!

katule1990
15. dub 2019

@fatal_error A té větší viskozity bych se taky nebála. Asi je jen ejakulát řidší, tak při sexu více vytéká, ale při IUI z ejakulátu spermie oddělí a dají do dělohy jen ty dobrý (bez tý "ridší" tekutiny, ta tam stejně při IUI nesmí, ať je dobrá nebo špatná). Myslím, že v tomhle případě viskozita vůbec nehraje roli, protože ti tam dali jen ty zdravý spermie 🙂.

fatal_error
15. dub 2019

@katule1990 tak v tom pripade jsem hned klidnejsi. diky. 👌

fatal_error
15. dub 2019

@saja13 uplny start v caru? takze hormonalni profil, trombofilni mutace a spermiogram? nejaky mozny duvod, proc se zatim nedari, uz znas? cykly mas ok?

saja13
16. dub 2019

@fatal_error jj cykly mám ok a proč to nejde zatím nevíme, 18.4 budou už nějaké výsledky tak uvidime

happinesss
16. dub 2019

@myrei To je blby, ze nedelaji pres svatky a vikendy...clovek si cyklus nevybere. :( Jinak jsem byla ted u Uhrovy..delala mi utz a i iui. Ani poradne nepozdravila..no pristup nic moc. Jedine plus oproti Cekalovi je, ze me nechala potom asi minutku lezet. U Cekala jsem hned lezla dolu. Tak za 14 dni cekam dve carky 🙂)))
Tobe preju, at vam to ted doma klapne i bez IVF. A o IVF sis rekla sama nebo ti to navrhli?

fatal_error
16. dub 2019

@saja13 a můžu se zeptat, kolik ti je?

saja13
16. dub 2019

@fatal_error 29 proč pa?

fatal_error
16. dub 2019

@saja13 jenom obyčejná zvědavost, nic víc. 🙂
třeba okolo čtyřicítky už se IUI moc nedělá, protože tam už je šance minimální, ale naopak třeba okolo 25 je to cca 20%, což je dost.
a krátím si čas čekáním na výsledek IUI, tak pročítám zkušenosti jiných všude možně.

saja13
16. dub 2019

@fatal_error tak my chceme zkusit iui nejsme zas tak starý 😉😃 aspoň 2pokusy zkusíme 😉 a uvidí se dle výsledků hlavně, vy jste na tom jak?

saja13
16. dub 2019

@fatal_error my jdeme teprve teď na spermio 18.4 už budou nějaké Výsledky z krve a 2dc jdu zas na krev tak uvidíme, my jsme teprve na začátku takže ani nevím co nás čeká?

fatal_error
16. dub 2019

@saja13 zvláštní postup. v pronatalu dělaj nejdřív homonální profil ženy, cca 3. den cyklu, pak jde muž na spermiogram a během následný konzultace, kde se sdělujou výsledky, se udělá utz a je klidně možné, že se udělá inseminace během pár následujících dnů, pokud se tedy blíží ovulace přirozeně. pokud např. ovulace chybí, tak se nic neděje, může se podpořit příští cyklus clostilbegytem. možností je celá řada.
tak snad budou výsledky v pohodě. např. trochu horší spermie pro IUI vůbec nevaděj, protože vzorek se pročistí od zmetků a stříknou se jen ty pěkný. 🙂

já teď čekám, byla jsem na IUI včera, takže se to ještě povleče. 🙂 IUI zkouším, protože je mi 35 a mám nepravidelný dlouhý cykly, tak aby se tomu šlo trochu naproti. dostávám clostilbegyt na podporu ovulace a dle utz vím, na čem jsem, já už jedno dítě mám, ale chtěla bych druhý a ve 35 letech už prostě neni na co čekat.

Strana