IUI 2019, koho čeká?
Pojďte sdilet zkušenosti z Vašich IUI nebo sdílet pocity ci postupy pred planovanym IUI v roce 2019.
Jak dlouho se snažíte,a kolikate IUI podstupujete?
@lilienelli Tak tomu trošku dopomoci. Koupit maliník čaj - ten je na činnost dělohy (je to dobré i pred porodem). Pak sex, sex a zase sex. Mě pomohlo vypít lahev červeného vína, večer jít tancovat do 03,00 rana a dopoledne jsem vygruntovala 3+1 :D Jsem potřebovala rozjet potrat, at nemusím na revizi a tohle vse nakonec pomohlo..
@biedronca nebo v sotobu, když to dostanu, tak to bude taky ještě ok, to mi také vyjde na pondělí tam jít.
@biedronca nevím, jestli tím rozjedu menzes, už jsem měla víno a cvičení tež, vanu... jen sex ne, zkusím :D
@lilienelli No jo, víno to chce celou lahev a klidně umyt okna :D
@happinesss Nic se neboj, ja jsem taky byla nervozní ale ta první vizita to je spiše o popovidani, nastolení nejakeho planu atd. mne ješte MUDr vyšetřila a darovali jsme několik vzorku krve 😉
@biedronca čauky tak jak jsi na tom? to uvidíš, třeba to dopadne tak, že těch 5 dní nebude hrát roli...a injekce do břicha zvládneš..moje babička je cukrářka a bude si píchat každý den až do konce života....tak 9 měsíců to zvládneš :-*
Holky dotaz...byla jsem dnes na insmeinaci...manžel měl lehce sníženou pohyblivost spermií,ale poslední dobou jsme se dost saunovali, takže jsme to přičetli tomuto...když mi doktor zaváděl katr, ptal se mě jestli jsme měla někdy nějaký zákrok na čípku, který jsem neměla..říkal mi, že mám hodně zůžené hrdlo - čípek, že se do dělohy dostal a spermie dopravil tam, kde mají být. Prý se to spraví porodem a nejlepší by bylo,abych otěhotněla teď,nebo příští měsíc lapadoskopie, upravit průchodnost hrdla a zkontrolovat průchodnost vejcovodů.Nemáte některá zkušenost? Děkuji moc
holky, takže já konečně dostala menzes.. v pondělí jdu na hormon. krev test... 11 den cyklu inseminace - není to jisté, že mi to udělají hned ten 11tý den. půjdu na ultrazvuk.. myslela jsem si teda, že ne, ale sestřička mi říkala, že je možné, že mi to udělají ten 11 den cyklu...
Holky máte zkušenost s tím, když vám vychází ovulace na víkend? Tento měsíc jsem nemohla mít kvůli tomu IUI :( Byla bych nerada, kdyby to tak bylo další měsíc :/ Teď jsme měli doma plánovaný sex a píchnutí ovitrelle, ale s IUI bych byla klidnější, že jsme pro to udělali maximum..
@lilienelli Noooo tak super. Ms se dostavila, v pondelí hormonalní profil a uz se pak muzes testi na IUI. Ten 11 DC určitě at přijede zaroven manzel. Mě vzy to teda dělali až 13DC, to mi příjde 11DC jeste brzo,ale zálezí jakou mas ovulaci 🙂
@biedronca taky mi to přijde brzo...ale mám pocit, že říkal mudr že 11 inseminace, pak jsem si myslela, že je to blbost, pač sestra říkala, že to asi ne, že chodit na ultrazvuk a dnes jsem tam volala a další sestra také říkala, že 11 už inseminace, že to prý teda záleží na tom ultrazvuku, ale že to tak pan doktor dělá často, že 11, tak já jsem z toho mimoň.
@biedronca a co ty? máš týden od IUI. řekli ti až si pak uděláš test? nebo máš vklidu počkat na ms?
@lilienelli Jo jo půjdeš proste 11DC na ultrazvuk a záleží jak na tom budeš s folikuly, klidně to může být HNED ta inseminace. A nebo se dva dny treba počká,až dorostou 🙂
Ja jsem dnes týden od první IUI a od OVitrelle, ted to je zbytečně testovat, protože OVITRELLE (to je hcg hormon) může být v krvi i 10 dní,takže ted by byl vysledek zkersleny.
Určitěbudu dělat test až tak za týden 🙂
@biedronca trošku se bojím, že to bude bolet, ale budu to muset zvládnout porod je horší .-)) no přeju Ti ať je pozitivní... já jsem si pak doma vzpomněla, že on říkal , že 11 dc iui pokud budou vhodné podmínky, čili buď a nebo... ale nemívám tak brzo ovulaci.
@lilienelli nooo ja ani s hormony nemám 11dc před ovu.
Tak uvidis, jak na tom budes a kdyztak prijedes za2 dny znova
@biedronca trapas bude, jak mi zjistí, že žádnou ovulaci nemám 🙂) pač jsem mu tvrdila, že ji mám určitě, ale žádné ovulační testy jsem si nikdy nedělala 😀. jako já nevím, jsem k tomu skeptická moc tomu nedávám, že to vyjde hned ta první, ale už začínám trošku zdravěji jíst, nebudu pít alkohol , nasadím si kyselinu listovou a mám i nějaké homeopatika.
@lilienelli aha, a podle čeho víš,že fatk ta ovulace je? Kdyz nedelás ovulační testy, což teda schvaluji, mas ji tedy od MUDr. potvrzenou ultrazvukem - folikulometrie?
Me rekli v CARU, ze určitě teda je největší bblosti dělat si ovulační testy. Oni NEREKNOU nikdy jestli ovulace opravdu fyzicky nastala, jen ukazujou ze se zvednul v těle LH hormon,ale jestli se folikul uvolní, praskne? ... to uz jen prokáze ULTRAZVUK.
@lilienelli A kyselina listová se ma nasadit hlavně aspon 3 měsíce pred planováním početím. Takže dlouhodobě,aby případně pak mohla mít efekt, a fungovat. Ale víš co, někdo ji neužívá nikdy a stjně otěhotní a je mimi zdravé 🙂
@biedronca kyselinu listovou jsem brala skoro dva roky v kuse a stjeně těhu zamlké, takže ji neberu.. samozřejmě teď začnu... je obsažená v ovoci, zelenině, takže kdo to jí, nemůže mu nějak radikálně chybět. u dcery jsem otěhotněla a vůbec o tom nevěděla do 6tt a žádnou kyselinu listovou jsem nebrala, až od toho 6 tt a je naprosto zdravé dítě (klep klep na dřevo). no nemám ji potvrzenou vůbec , poznám ji podle hlenu a podle píchání v břichu, ale vůbec to nemusí ovulace být, že... takže budu za debila před tím lékařem v nejhorším .-))
Tak holky, zitra folikulometrie, drzte mi palce - jsem nervozni jak pes 🙄

@biedronca aha, aha no jsem nervní.. strašně nervní... potřebuju tam jít v pondělí, to mi nejvíce vyhovuje, takže to musím dostat zítra.....