icon

IUI, kolikátý den máte dojít?

krmv
7. črc 2015

Chci se zeptat kolikaty den mate dojit. Ja u prvniho ditka sla 12den a pry pokud chceme zkusit stesti a kluka tak mame dojit az budu mit ovulaci.mam strach aby nebylo pozde.mate podobnou zkusenost nebo co vy na to?

Strana
z2
alenka_p
7. črc 2015

Dle obvyklé délky tvého cyklu - cca 3 dny před očekávanou ovulací na kontrolní utz, pokud je folikul dostatečné velikosti, píchne se pregnyl a za dva dny iui, což vychází tak den před - den ovulace...každý má cyklus jiný, takže se to nedá obecně říct ;)

limlim
8. črc 2015

Ahoj presne jak pise alenka na utz ti reknou hodne stesti

krmv
autor
8. črc 2015

Snad to vyjde.dekuji

krmv
autor
24. črc 2015

po kolika dnech od iui si delate tehotensky test?

misaroman
31. črc 2015

Ahoj chci se zeptat Komu se povedlo otěhotnět hned na poprvé při inseminaci

merope
31. črc 2015

Já chodila poprvé 9.-10. den protože mám kratší cykly. A někdy to bylo hned a někdy jsem pak šla ještě jednou. Fakt je to závislé jak u koho + mě to docela rozhazoval Utrogestan.

misaroman
31. črc 2015

Opravdu tu není nikdo Komu se povedlo na poprvé či podruhé

misaroman
31. črc 2015

Opravdu tu není nikdo Komu se povedlo na poprvé či podruhé

krmv
autor
31. črc 2015

me napoprve u prvniho ditka

misaroman
31. črc 2015

Krmv vám se tedy inseminace povedla na poprvé a kolik jste platila a kolikrát tam jela a brala jste nějaké prášky

kamino
31. črc 2015

@misaroman ano,prvni byl na prvni IUI.

misaroman
31. črc 2015

Páni tak to je potěšující ale slyšela jsem ze je malá pravděpodobnost pro otěhotnění a nevím jestli do toho jít

kamino
31. črc 2015

@misaroman kamaradka ma dokonce 2 na prvni pokus 😃😃

misaroman
31. črc 2015

A jakou si myslíte že můžu mít šanci a vy jste měla dárce

alenka_p
1. srp 2015

@misaroman pravděpodobnost je malá, ale u přirozeného otěhotnění ještě menší a taky spoustu ženských těhotní na první dobrou...nikdo ti dopředu neřekne, jestli se to zrovna tobě povede

krmv
autor
1. srp 2015

chce to na iui mit dobry spermiogram.jen injekci pqegnyluwa cena 1350.

alenka_p
1. srp 2015

Já třeba platila jen pregnyl a utrogestan - cca 300 kč

misaroman
1. srp 2015

Tak já a manžel bychom měli dárce no.

alenka_p
1. srp 2015

@misaroman No ani s dárcem ti nikdo neřekne, jak to dopadne...pravděpodobnost je stejná jako u iui zdravého páru vlastními spermiemi

misaroman
1. srp 2015

Tak to vím no pořád se nemůžu rozhodnout do čeho jít manžel mel mesa tese a tak má 3 vzorky tkáně a tím oplodni moje vajíčka vlastně má už jen 2 vzorky takže když půjdu do dalšího pokusu tak nám zase s 15 vajíček zůstane jedno které vloží a nebo taky žádné no uvidíme co bude

alenka_p
1. srp 2015

@misaroman no tak ale to nemluvíš o iui, ale ivf

misaroman
1. srp 2015

No teď ano ale právě že nevím do čeho jít teď jsem po jednom potratu a ohledně toho nevím jak se rozhodnout jestlu jít ještě do ivf nebo do IUI

merope
4. srp 2015

No, IUI má nízkou pravděpodobnost úspěchu - ale zase ne tak nízkou - takže záleží, zda je pro tebe zajímavějších 6 cyklů IUI nebo jedno IVF, vyjde to zhruba nastejno. To s těmi tkáněmi a tím, že vajíčka zbydou jsem moc nepochopila, ale pokud tam je dárce, tak to máš "platit dárce 6x pro IUI vs platit dárce 1x pro IVF". My třeba vyčerpali IUI na pojišťovnu a pak skončili u IVF. Ale zpočátku se mi do toho IVF nechtělo, jak o tom všude čtu všemožné zkazky - a u mě nakonec fakt pohoda, jen 2 dny před odběrem vajíček jsem nemohla běhat (ani na autobus 🙂 ).

misaroman
5. srp 2015

No manžel je po operaci varlata a s tech mu vzali tkáně a těmi pak oplodnili moje vajíčka to co odebrali nejsou spermie ale tkáně a s tech tkání vemou buňky a to jim k tomu oplodnění stačí jenže mě při prvním ivf s 15 vajíček zůstalo 1 embryo a to jsem potratila a manzel má zamrazene ještě 2 vzorky tkání takže máme ještě nejspíš 2 ivf

merope
5. srp 2015

Tak to asi tolik nevím, do čeho se vlastně vůbec dá jít - protože já zatím řešila jen kategorie IUI, nativní IVF nebo IVF no a pro vás je jasně jediná vhodná ta poslední - co nejvíc vajíček, aby z toho něco bylo. Kdežto my zkusili zatím IUI a potom IVF, z toho bylo 8 folikulů, 4 oocyty, oplodnily se 3 a do ET vydrželo jedno (a dál se uvidí).

misaroman
5. srp 2015

No tak nám oplodnili s 15 jen 10 s toho zůstalo 7 a nakonec zůstalo jen jedno a o to jsem přišla takže můj názor je že ať jdete do IVF nebo IUI tak to pokaždé je buď a nebo v jednom pokusu člověk mohl jít třeba 6x když by se něco zarazilo
zamrazilo ale pokud nic v 1 ivf nezůstane tak máte další pokus a takhle se to může opakovat dokola a nic s toho nebude a nakonec zjistíte že všechny pokusy hrazené pojišťovnou vyčerpala. Já treba počítala s tím ze v prvním pokusu nám zůstanou k zamrazene abychom nemuseli podstupovat vše od začatku protože je ti náročné na tělo ale bohužel musíme začít od znova 2 ivf které buď bude na víc pokusu nebo zas na 1 pokus

merope
5. srp 2015

No, ale v rámci IUI to vidím tak, že tam je jeden folikul - a v tom to vajíčko buď je nebo není - a pokud není, tak smůla. My do toho šli i proto, že jsem to trošku prošvihla s věkem a IVF si platím sama kdežto IUI šlo komplet na pojišťovnu (a zpětně jsem sice přišla o půl roku zkoušení, ale zase se mnohem líp sžila s CAR, vím, co tam čekat a jsem obecně mnohem klidnější - ač teda doktorku mám na dovolené a vidím šíleně rozdíl, že tohle zrovna je s jednou, co jsem u ní před tím byla jen jedenkrát a tak ji skoro neznám).

Pokud je folikulů ne jeden, ale 25, tak to vnímám jako "dva roky IUI v jednom balíčku".

misaroman
5. srp 2015

Člověk se prostě musí rozhodnout ať k jednomu či druhému a jen doufat že se alespoň jeden pokus povede

bohunka87
4. zář 2015

Nam se to podarilo hned prvni IUI.Bohuzel sem to mela mimodelozni.

marticcelli
18. zář 2015

Ahoj,nam se podarilo 6.iui, cekame dvojcatka 🙂 Chodila jsem do Brna Obilni trh,tam je vzdy uzv 10.den a pak dle stavu foliku predepisi pregnyl, na iui jsem dosla 13.dc. Jednou jsme zkusili i Gyncentrum v Ostrave a tam byl pristup uplne jiny, kontrolni uzv 11.den,ovu mi vychazela na patek,ale to tam nikdo zrovna pry nebyl,tal jsme mohli risknout pondeli s minimalni sanci nebo pockat do dalsiho cyklu.. to me namichlo, pockali jsme tedy na dalsi cyklus, dosla jsem 11.den na uzv, kdy zjistili folikul 24mm,takze iui melo okamzite probehnout,hmed mi pichli pregnyl,ale manzel byl v praci... hruza,zase me to namichlo... takze to cele probehlo odpoledne, nenechali me ani lezet a sup domu.. v Brne nechavaji pul hodiny s polstarem pod zadkem,taky tam jsou ve vsechny dny i o vikendu,takze jsem v dalsim cyklu sla zase tam a zadarilo se 🙂

Strana
z2