Císařský řez. Proč mám dojít den předem?

saba95
17. črc 2020

Ahoj holky chci se zeptat teď ve čtvrtek jsem zjistila že jdu na císaře 🙂malá je koncem pánevním a má skoro 4kila .Nástup do Nemocnice mám v pondělí .Mám dojít prý nalačno a v úterý mi ho udělají jen nechápu,proč mám dojít den předem .Měl to tak někdo taky ? Co vám ještě dělali ?.

sarrita
17. črc 2020

Také jsem nastupovala den předem, do 14 hod. jsem musela být v porodnici. Vyplňovali jsme papíry, dělali mi monitor, rozhovor s anesteziologem, po večeři jsem dostala glycerinový čípek na vyčištění. Ráno jen pití, natáhnout punčochy, cévkování a v 9 na sál.

merope
17. črc 2020

Pravděpodobně potřebují udělat předoperační - proto nástup na lačno. A den předem se nastupuje tak nějak standardně - typicky dělají plánované císaře opravdu hned brzo ráno. Mně budili tuším někdy po páté, v půl šesté monitor, pak na porodní sály, klystýr, holení, tuším nějak po osmé pak císař.

saba95
autor
17. črc 2020

Mohl tam být s vámi i otec dítěte ,jestli jste teda nebyli na celkové anestezii? 🙂

martinau5
17. črc 2020

@saba95 U plánovaných CS může být otec

saba95
autor
17. črc 2020

Děkuji ☺️🌺

ckei
17. črc 2020

@saba95 taky jsem nastupovala den předem. Předoperační jsem si nechala udelat ještě den před tím. A v den císaře už od 6:00 probíhala příprava,tak proto den předem 😉

merope
17. črc 2020

@saba95 Dokonce je tuším možný i bonding a kupa dalších věcí (ale to nevím přesně - u nás se pořád nevědělo, zda CS bude nebo se bude čekat ještě den + s malým okamžitě běželi do inkubátoru).

saba95
autor
17. črc 2020

Děkuji já z toho byla v šoku , protože jsem to nečekala tak jsem se na moc věcí nezeptala když jsem volala tak zrovna byla sestřička asi zaneprázdněna . Neměla čas mi nic říct.

zouzalka1982
17. črc 2020

Ja jdu za 2 tydny ke 3.cisari a ani jednou jsem otce u porodu mit nemohla.Poprve jsem byla v celkové anestezii,mela jsem porod zaroven se zlucnikem,byli to v Havlíčkově Brode,2.cisar byl jen v epidurálu a otec byt nemohl,to bylo v Benešově a teď jdu za 14 dni na 3.cisare a opet otec byt u cisare nemuze,muze max pockat na novorozeneckem odd.

jako_mala_holka
17. črc 2020

Ja rodila planovanym sc pred cca mesicem a manzel byt na sale nemohl, musel pockat venku a pak byl s malou nez me zasili, delal bonding misto me... Kromeriz... jo a bylo to ve spinalu

saba95
autor
17. črc 2020

@jako_mala_holka a potom vás převezli na pokoj společně ?
Hned potom se asi nebudu moct starat o malou že ?

chaira
17. črc 2020

Ano plánovaný císař je nástup den předem. Nerada na to vzpomínám. Lepší rodit přirozeně. Po císaři je ženská nemožná pohybu. Vyšetření, monitor, anesteziolog, brzy ráno příprava.Ale personál nem v Havlíčkově Brodě je opravdu perfektní, lidský přístup.

geen
17. črc 2020

Rodila jsem plánovaným sc před dvěma měsíci. Nástup byl den předem dopoledne. Ten den mi dělali monitor, vyplňovali jsme papíry. Pak příprava na porod a večer zase monitor. Ráno mě pak budili po páté hodině, dostala jsem nálev, pak zase na monitor. A pak už cevka, obvazat nohy a jelo se na sál. Manžel u porodu být nemohl, ale to bylo skrz koronu. Za normálních okolností by být mohl. Čekal na mě ale na pooperačním pokoji už i s miminkem, kde jsme pak měli dvouhodinový bonding. Pak jsem byla 24hodin na pooperačním na kapačkách, malého mi pravidelně vozili. Další den už jsem byla na normálním pokoji.

jako_mala_holka
17. črc 2020

@saba95 jj, malou dali nejdriv na chvilicku me, pak ji odvezli za manzelem na chodbu a jeli apolu na pooperacni pokoj, me zasili a dovezli za nimi... no, to urcite ne, ten den operace jsi na pooperacnim, jen lezis, dalsi den rano ti pomuzou se postavit, zkousis chodit apod, ten den byl pro me nejhorsi, omdlivala jsem... no a ten dalsi den uz mas mimco u sebe a staras se o nej... ja rodila ve stredu a az v patek jsem mela malou u sebe, jinak mi ji jen vozili... a v nedeli dopoledne jsme sli domu 🙂

jako_mala_holka
17. črc 2020

@chaira joo, je to drsny... ale ja bych asi nemenila... ne ze bych mohla, ale i tak, citim, ze to tak melo byt

jako_mala_holka
17. črc 2020

@chaira jinak me behem tehotenstvi zacaly delat problemy nohy, hlavnw kolena a to me teda vadi a omezuje mnohem vic, nez nejaka jizva, ve stredu jsem rodila a o vikendu jsem byla relativne v pohode, co se bricha tyce, ty nohy byly horsi a jeste ted mam jednu castecne v haji a dela problemy 😕 a to jsem pres mesic po porodu...

drakenn
18. črc 2020

@martinau5 ne v každé nemocnici. Bohužel

spendlik007
18. črc 2020

@saba95 já byla na plánovaném CS a měla jsem nástup až ten den v sedm ráno a malá byla venku v 8:15. A tatínek u porodu byl, dokonce se na něm prováděl bonding.

martinau5
18. črc 2020

@drakenn aha. Myslela jsem si, že je to samozřejmost. Samozřejmě mimo akutní, tam to chápu, že tatínek není.

chaira
18. črc 2020

@jako_mala_holka to chápu, ale mě nevadí ani ta jizva ale to že nemůžete vstát z postele a chcete se postarat o miminko. To jsem opravdu záviděla ostatním maminkám po přirozeném porodu.

jako_mala_holka
18. črc 2020

@chaira jo, to bylo hrozne, i jsem to obrecela... ze mi ji vzdycky odvezli pryc... ale bylo to i o personalu, blbe kecy apod... a nevozili mi ji co 2 nebo 3 hodiny, a,e i treba po 6 hodinach... :( ale na druhou stranu, byla se mnou na pokoji maminka po prirozenem porodu a ta mela mimco u sebe taky pozdeji, myslim, ze druhy den po porodu, ja treti, taky na tom nebyla nejlip... nastesti jsme vsecko zvladli a ted se snazim na to nemyslet, jake to bylo... vzdycky se muze neco podelat, jeste jsme na tom dobre, mala je zdrava a me je celkem fajn a to je dulezite 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru