IVF, ET a KET v září, říjnu 2014
Plánujete v září nebo říjnu IVF nebo KET? Je tu mnoho diskuzí ve kterých se ztrácím, proto zakládám toto téma. Snad se navzájem podpoříme. Mě čeká KET a plánuji ho až na září, až se trošku zmátožím po odběru vajíček. Těšíte se na IVF popř. KET jak k tomu přistupuje partner? Podporuje vás nebo to moc nechápe?
@kapr jj taky to tak delam, se tedy musim priznat i kdyz jim jsem to uz take rekla, ze jsem po zkusenostech si davala vetsi davky Puregonu nez jsem mela, protoze tenkrat jsem prochazela presne tim samym a i presto, ze jsem si ted davala vetsi davky tak to bylo takove vydrene a nepovedlo se :(, jinak jsem ted taky v sobotu nabehla, ze druhy den cyklu tak sup dalsi IUI, ale mám smulu mám cystu takze tam jdu az 20.8. na IUI v priprave na rijen IVF. Me tam tedy nevyhovuje jedna doktorka, ted nevim jak se jmenuje, ale ta byla divna a mela takovy divny reci 🙂
Chtěla bych poprosit, pokud to půjde bez tabulek, bude to lepší. Myslím, že ty tabulky jsou dost frustrující pro holky, který se dlouho snaží a nejde jim to, když vidí, že ostatní už jsou v tom a ony pořád ne. Nebo sklouznou z KETu zpět do snažení nebo k dalšímu IVF.
Ahoj holky, tedy tady se to rozjelo...Držím palečky všem 😉
@dashi Děkuju za zeptání. Tak nějak nic nového. Na utz jdu až v pondělí. Včera mi to nedalo, měla jsem strach, jestli je všechno v pořádku, tak jsem si cvičně došla na krev, jestli hcg roste a bylo tam 18.den po ET 13000 jednotek. Teď vydržet do pondělí, kolik jich tam je 😀 😀
@kytka12 tak jak chcete mě je to jedno, já jen myslela pro lepší přehled, tenkrát jsme je taky někde měli a nikdo s tím problém neměl, mě se také nedaří a flustrující mi to nepřijde když stejně se tu o tom píše a čtou to všechny, tohle šlo jen o lepší přehled, rozhodně ne, aby to někoho stresovalo 🙂
@evcann @dashi @kytka12
Holky, možná si myslíte, že se mě to úplně netýká, ale furt jsem v kategorii snažilky. Dokud nebudu alespoň ve čtvrtém měsíci! Víte, jak je to dnes v prvních týdnech těžké...
Já osobně bych byla pro tabulku. Je to přehledné a člověk se nemusí ptát na určité věci několikrát, protože si je přečte. V jiných debatách jsem to vždy uvítala a nemyslím, že by to bylo stresující...naopak jakýkoliv úspěch kohokoli mě motivoval do dalšího boje 😉
Ahoj holky, je fakt že když se nám ten první pokus nevydařil a já jsem si četla v tabulkách komu se to podařilo tak to bylo flustrující. Ale pak jsem jsem si řekla že když se to podařilo jiným tak proč né nám. Naopak mě to motivovala a jen tak se nedám 😀.
A ve čtvrtek si pojedeme pro našeho sněhuláčka a ten se nás nepustí. Teda až za 9měsíců 😀
Ahoj holky, ohledně tabulky bych spíše byla pro. Člověk ma alespoň přehled, já se přiznám že je nad moje síly si pamatovat kde co kdy. Většina z nás je i v jiných diskuzich a pamatovat si všechny tam i tady.... Takže proc ne, pro větší přehled. Navíc si myslím, že brát to takhle že někomu se podařilo a mě ne... To by byla depresívní i procházka po městě, protože tam potkávám spoustu maminek. Například dnes u mě v práci. Dvě kolegyně jsou starší a děti už mají, na další tři jsem se teď musela pořád dívat, protože otěhotněly všechny tři skoro náraz. Jedna porodila začátkem července, druhá týden po ní a třetí porodi v září. Dnes tam jedna byla ukázat miminko a neřešilo se nic jiného než porody, noční spaní, prdiky atd. Ale člověk se nad to musí povznést i když to není lehké, ale nesmí byt v depresi že oni mají dítě a ja ne.
Nebo je tu ještě možnost, pokud byste nechtěly tabulku, tak si pod svoji profilovku napsat info o sobě a aktualizovat to podle potřeby.
holky tak jí (tabulku)někdo spáchejte 😉
1.ivf - nic (2 ks)
1. ket - nic (2ks)
2. ket - nic (2ks)
přípravy na 2. ivf - nejspíš září - stimulace, čekáme na výsledky (změna car Helios Brno)
@kapr mě zase řekla, no joooo to vy co vám to nejde tak si pořídíte jedno v Car a místo, abyste byli rádi, že jedno máte tak chcete další a pak mi řekla, že jsem odešla od manžela dost brzo po umelym a jako pry proc? tak to uz me jako vytocilo, tak ji říkám, že z duvodu partnery dlouhodobé nevery a ze ji do toho nic neni, ze ja se ji do soukromého zivota také nepletu a kolik chci mit deti je moje vec, ale je fakt, ze od ty doby je klid a pak jsem u ni byla jeste jednou a byla mila
@78marcela jj to chápu, já to taky blbe nesla, ale je fakt, ze postupem casu se to povede temer vsem a cim dyl to trva tim si rikam joooo uz to bude, uz to tak dlouho trvat nebude, ale obcas kdyz je clovek vidi tak mu je do breku
@dashi díky
já
po 8 letech snaha:
PCO a zvýšená bunečná imunita
1.IUI červenec - neúspěšně
srpen příprava na 2. IUI
pokud se nepovede tak v říjnu na 3. IVF
tak mi to holky pošlete a já to zpracuju 🙂
Ahojky holky,tak se k Vám přidám.Já byla na ET v Brně dvou embryí.No a chytla se oba.Čekám dvojčátka 🙂 už jsem v 8 týdnu a zatím je vše tak,jak má být.Tak snad to tak půjde dál.Přeji Vám všem at se Vám vyplní to co si nejvíce přejete.
Holky tak já to asi vypisovat nebudu 🙂 myslím pokusy. Mám to u svého profilu a je toho tedy docela hodně. A nehledě na to si uvědomuji, že už to ani do profilu nepíši 😉 Nic ve zlém, ale pomalu si to už ani nepamatuji.
Jinak co se týče flustrace z miminek, také jsem to tak měla. Každý kolem mně otěhotněl hned napoprvé a já nic. Nyní už mají za sebou všichni i druhé kolo tak si říkám, že je řada už tedy na mně. A ano přiznávám, že je to trochu lepší pocit, když doma už jednoho prďolu mám.
Pozitivní je, že když to vezmu kolem a kolem vlastně neznám nikoho ani v okolí, ani na koníku, kdo by nakonec vyšel bez úspěchu. Takže děvčátka, dříve či později se dočkáme všechny 😉
Ahoj, vy zkušené, prosím kolik dní po posledních měsíčkách dochází ke KETu? Ještě jsem na KET nebyla, sliznici mám OK, tak bez stimulace. Potřebuju si dopředu vypočítat volno v práci, jestli se KET dělá 12 nebo 14 den aj. po prvním dnu posledních měsíčků.
@kytka12 Podám jen teoretické info z mého CARu, podle kterého se budu řídit já: 2.-3. den cyklu zajít na krev a tím vlastně začíná cyklus KETu. Pak se chodí na pravidelné kontroly růstu děložní sliznice, který se může medikamenty podpořit. Hlídá se termín ovulace (ke které by zřejmě nemělo dojít) a v ten den se zavádí embrya. Tzn. pokud počítáme, že totálně pravidelný cyklus je 28 dní, tak po 14 dnech od jeho začátku dochází ke KETu.

@kapr tak to chodíme do stejného centra a taky už ani nemusím hlásit jméno a známe se dlouho 🙂
tak já bych klidne vedla tabulku tady a treba kazdý týden ji vlozila at víme a nemusíme pátrat co a jak a kde jaky novinky, dala bych jméno, snažení, pak treba jaký car a na co se momentálne chystáme co vy na to? tak mi to kdyztak napiste a já to pak zpracuju 🙂