IVF/ICSI v září 2014

andys
10. zář 2014

Ahoj,
kdo ma stejne plany na zari?

U nas je to jiz 4 ICSI (manzel ma OAT III, ja podle vysledku v poradku) a pevne doufame, ze to konecne vyjde.
Dnes mi punktovali 15 folikulu, z toho 5 vajicek a 5 to "mozna" jeste dohoni.

Tak se pojdme podelit o zkusenosti a podporit se.
Krasny den,
Andys

eviks
10. zář 2014

Ahojky, já jdu na odběr zítra, očekáváme kolem 20 folikulů tak by těch vajíček mohlo být jako u vás. ISCI budeme mít asi na polovinu, ale uvidíme kolik toho nakonec bude. Spermio máme ok, ale problém je u mě...Držím ti palce!

andys
autor
10. zář 2014

@eviks drzim taky palecky 😉 , dej vedet!
Je to prvni icsi?

michaela28
10. zář 2014

I ja dnes prodelala odber vajicek, mela jsem jich 22, tak uvidim kolik bude oplodneno. Zitra tam budu v poledne volat. Transfer bude bud o vikendu nebo spis az v pondeli 🙂 .

eviks
11. zář 2014

Ahoj holky, tak u nas nakonec po Opu 10 vajíček a všechny půjdou na ISCI, zítra budeme vědět kolik se jich oplodní.

michaela28
11. zář 2014

No, tak jsem tam dnes volala v vhodných k oplodnění bylo 11, 10 se jich oplodnilo, ale 4 museli kvůli špatnému vývoji vyřadit, takže nám jich zůstalo 6, snad se už počet nebude snižovat. Zítra mám zase volat a domluvíme se kdy bude transfer.

andys
autor
11. zář 2014

@eviks Drzim palecky, at ji jsou silaci, at uz jich je kolik ma byt.

andys
autor
11. zář 2014

@michaela28 Tak to je parada! 6 oplodnenych!
Ja se dneska dozvedela, ze vsech 5 "dobrych" se podarilo oplodnit - tak sance stoupa.
Transfer mam na sobotu, leda ze by byli vsechny dobre a nedalo se vybrat, tak bude transfer v pondeli.

Drzim vsem palecky!

eviks
12. zář 2014

Ahoj holky, tak u nas z 10 bylo jen 6 zralych a mame 4 oplodnena, tak to je docela krize na to kolik mi je. Doufam, ze nam zbyde aspon 1 ke transferu, at je alespon nejaka mala nadeje. Jsem hrozne zklamana, protoze se vsechno tvarilo super az do dnesniho telefonatu. Kdyby to bylo od zacatku nanic, tak bych se tak netesila.

sasanka033
12. zář 2014

@eviks ahoj, to ale neni spatnej vysledek! 4 oplodnena vajicka ze sesti je dost dobry cislo. domluvili jste se, kdy a kolik budete zavadet? a jak to myslis, s tim "na to kolik mi je"?

eviks
12. zář 2014

@sasanka033 No, musim mit prodlouzenou kultivaci, takze v utery, jestli vydrzej, bude se zavádět kdyžtak jedno. No, myslim to tak, ze se cekalo, ze jich bude vic. Furt me strasili, ze mam polycystické vaječníky a že jich budu mít moc, ať se na to připravim a že jsem mladá, tak abych neměla hyperstimulák a nakonec se stal pravý opak, takže mě to trochu vyděsilo, že to vůbec neodhadli.

sasanka033
12. zář 2014

@eviks to byla tvoje prvni stimulace? a v jakem caru jsi a jaky jsi mela davky?

eviks
12. zář 2014

@sasanka033 jj prvni, v cube a davky slabe, ale byla sem ve studii, tak nesmim rikat kolik a ceho🙂 Vypadalo to nadejne, ale zbylo toho malo. Az tam pujdu, musim se zeptat cim to muze byt zpusobene, jestli je napriste sance toho ziskat vice pri jinem typu stimulace nebo je nejaky problem v mych vajickach.

delinkka
12. zář 2014

ahojky holky..mužu se k vám přidat? mě čeká 1 ivf a mám od uterka začít se stimulkou ale...mám virozu a moje obvodacka mi nechce napsat predoperační :( no mám přijít v pondělí a rozhodne se podle toho jak mi bude...tak už ted mám nervy aby k nejakému ivf tento mesíc vubec došlo :(

lenkasaf
12. zář 2014

Ahoj holky, taky bych se k vám ráda přidala. Asi mě čeká taky IVF, 24.9. se dovíme více, zatím čtu zkušenosti a sbírám rady. 🙂 Jen se chci zeptat, odběr vajíček se dělá pod narkózou, to už vím, je prý krátká, ale k tomu potřebujete taky předoperační vyšetření, jako by jste šly na běžnou operaci ?? Kvůli 15 minutám v narkóze ??

eviks
12. zář 2014

@lenkasaf kvůli narkoze neni potreba, je to jen na kratkou dobu a slabsi verze, je to jen do zily...

michaela28
12. zář 2014

Holky, tak po dnešním telefonátu vím, že transfer bude v neděli, že se všech 6 kousků krásně drží, 3 jsou nejvyšší kvality a 3 jsou dvojková, ale to vůbec neva, protože jedno dvojkový embryo máme už 2,5 roku doma 😀 . Všem Vám moc držím palečky a vy na mě v neděli ráno taky myslete 🙂.

eviks
14. zář 2014

@andys ahojky, tak jak, byla si v sobotu na transferu?

andys
autor
14. zář 2014

@eviks zavedli nam 2 osmibunecne embryjka v A-ckove kvalite 😉 .... takovou kvalitu jsme zatim jeste nemeli.
Zbyli jeste dve A-cka ale "jen" ctyrbunkove (coz je docela pozadu, ale muze to dohnat) a jedna B-ckova sedmibunka. Tyhle 3 se budou do pondeli pozorovat a eventuelne se nechaji zmrazit.

andys
autor
14. zář 2014

@eviks Vase "uroda" se mi tez nezda jako krize, opravdu, kocko! Ztraty jsou porad ale vetsinou hned na zacatku, kdyz zjisti, kolik je vajicek. Jeste to muze dopadnout, neztracej nadeji.
Drzim palecky!

andys
autor
14. zář 2014

@michaela28 Tak jaky byl transfer? A kolik si jich nechate zavest , 1 nebo 2?

andys
autor
14. zář 2014

@lenkasaf nedokazu ti rict, jestli potrebujed predoperacni vysetreni, protoze ja to nepodstoupila v CR. Ale ta narkoza je opravdu jen kratka, myslim ze jak pise EVIKS to neni treba.

andys
autor
14. zář 2014

@delinkka No jasne, pridej se ! Juuuj, viroza je blba 😒 , uvidis, co ti dr. rekne. Chapu Tve zklamani. Ale vzhledem tomu, co telo "musi vydrzet" pri stimulce bych radeji mesic pockala.
Tahnout se cyklem, ktery neni optimalni je psychicky narocny, vim to z vlastni zkusenosti.

eviks
14. zář 2014

@andys tak to je bezva, ze uz je mas u sebe🙂 Kolikaty je to vubec pro vas pokus? Ja jsem nervozni a nemuzu se toho uterka uz dockat..

andys
autor
14. zář 2014

@eviks tenhle je 4ty 😠

eviks
14. zář 2014

@andys takže si měla plné 4 IVF stimulace? Já už se připravuju, že to podstoupím znovu, ta stimulace mi teda nevadila vůbec, spíš je mi blbě až po odběru, už chci vysadit ten progesteron, to je na tom všem to nejhorší🙂

delinkka
14. zář 2014

@andys asi máš pravdu. Bude lepší pockat az budu zdrava a telo pripravene..nez to hrotit a pak byt zklamana z neúspěchu.

berusinka1
14. zář 2014

Ahoj holky,mohu se k vám přidat?Já byla na OPU v pondeli a ted v sobotu proběhl transfer 1 blastocysty a 4 máme jako mrazacky...ted už jen čekat,jak to dopadne.Mám dotaz,zůstává té na neschopence?

andys
autor
14. zář 2014

@berusinka1 Ahoj berusinko, vitej! Ja na nemocenske nezustavam. Ale mam "sedave" povolani, pokud mas fyzicky narocne je to asi na miste. Jinak to neni treba, clovek spis "zblbne" myslenkama doma 😉

eviks
15. zář 2014

Ahoj holky, nasi 4 furt drzi, tak to snad behem dneska nevzdaj. Nevim teda, jaka je kvalita, ale doufam, ze alespon jedno k transferu bude. Zitra mi drzte palce, objednala sem embryoglue, abych mela pocit, ze sem udelala vse, co sem mohla.