IVF LEDEN-ÚNOR. Jde někdo na první IVF?
Ahoj holky, chci se zeptat, která z Vás jde na začátku roku na první IVF? Chodí tu někdo do FM Motol?
Ahojky, tak mrazacek včera vložen, dnes mám volno a odpočívám 😉co nového u vás?
@pulse Super, moc držím pěsti 🍀! Já jsem byla na odběrech krve před screeningem a vypadá to, že mám těhotenskou cukrovku. Včera jsem ještě byla na kontrolních odběrech a čekám do pondělí na výsledky. Dost mě to vynervovalo, mám z toho 2 velký opary, takže se cítím hrozně a začala jsem mít strach i ze samotného screeningu, na který jdu příští týden. Vůbec tu cukrovku nechápu, nejsem v rizikové kategorii ani kvůli věku, ani kvůli nadváze (jsem celkem hubená a za těhotenství jsm zatím shodila 3 kila). Navíc se na to většinou přijde až ve 2. polovině těhotenství. Vypadá to, že budu muset celé těhotenství držet dietu, píchat se do prstu - měřit si cukr a doufat, že to neskončí inzulinem.
@katule1990 No neblbni a nebastila jsi den pred odberem sladky? Pry to může mit vliv. Ja byla vydesena a na nervy ze samotnyho screeningu. A ted v pondeli vstanu jdu na zachod a na toaletaku vidim, ze spinim, letela jsem k doktorovi a pry z cipku to neni, tak jsem se asi skrabla pri vkladani utrose bo ho mam stale na noc a kuli možnosti predcastnyho porodu ho budu mit asik cely tehotenstvi. A jakou hodnotu si mela toho cukru nerekli ti?
@jjanca90 Myslím, že jsem sladké moc nejedla, max. nanuk po obědě a večer asi půl deci koly, protože mi bylo nesnesitelně zle. Ale jinak jsem si na to sladký dávala právě pozor. Hlavně se prý zdravý organismus po lačnění vyrovná i s cukrem a ráno by měla být hodnota v pohodě. Hodnotu mi řekli, měla jsem 5,3, maximálně prý může být 5,0. Klasika je asi něco trochu přes 4. Mám z toho fakt děs, neumím si představit být přes půl roku na dietě.
@katule1990 ja mela cukr 4,19 a cpala jsem se v noci sladkym jeste bo ja bez sladkyho nemuzu byt, uplne jsem zapomněla, ze jdu na test. A byva ti zle jo? Me dneska se zvedl kyblik jsem si ublinkla. Ale ted ten test bude dobrej uvidis 😊 budu drzet palce hlavne se nenervuj zlati
@jjanca90 Díky moc za podporu 😘. Dám pak vědět, jak jsem dopadla. Zle mi je pořád, průběžně celý den, nejhorší je to od začátku večer. Teď si na to nemůžu dát ani tu kolu nebo nanuk, nic moc. Ale asi už je to malinko lepší, než to bylo třeba v 8-9tt. Jinak jsem měla pocit, že bez sladkého můžu být, ale teď se o to snažím pár dní a je to hrůza, mám pořád hlad, nechápu to. Navíc, pokud dostanu tu dietu, tak bych nesměla vůbec žádný sladký a počátat (vážit) všechny sacharidy - přílohy, pečivo atd. Přes půl roku na takovýhle dietě + píchání do prstu si fakt neumím představit, tak pořád doufám, že nějakým zázrakem bude dobrý ten druhý odběr. Můžu se ještě zeptat, jestli ti tu krev brali normálně na gyndě? Někde jsem totiž četla, že by se to mělo brát jen v laborce a test dělat do hodiny, aby to nebylo zkreslený, ale nevím, co je na tom pravdy. Na gyndě to bylo x hodin, než to do laborky vůbec poslali.
@katule1990 Me to brali primo na gynde teda, taky jsem myslela, ze me poslou nekam na odberove misto. Jako ta cukrovka je masakr taky jsem z ni mela nahnano, mam trauma z pichani do prstu. A s dietou ubec nevim bo u me ted jedou buchty se sodo atd samy sladky jidlo a ovoce.
@jjanca90 Píchání do prstu právě taky úplně nesnáším a vůbec si neumím představit, že bych to musela dělat sama a ještě x krát denně. Jinak sice na sladký jídla až tak nejsem, ale ke kafi (to teď teda nemůžu cítit) si ráda někdy dortík dám a hlavně můžu na kila a ke všemu bramborovou kaši a těstoviny, s čímž by byl taky utrum, resp. bych to musela hodně omezit.
@katule1990 joo kdyz uz neco jim tak jedine s bram. kasi tu miluju 😍. Musi to byt dobry ☝️
@jjanca90 Tak je to v háji, mám cukrovku 😢. Opakovaná hodnota taky 5,3.
@katule1990 No ty blaho 😪 a jak to teda budou dal resit? Ale ty to das 😊
@jjanca90 Nic jiného mi stejně nezbyde, no. Asi jsem hysterka, ale jsem z toho fakt zdrblá. Hlavně, aby ta dieta zabrala a neskončila jsem na inzulinu. Nevím ale, jak to udělám s tím pícháním do prstu, myslím, že to nemůžu zvládnout 😨. A ještě budu tahat glukometr každý den do práce a měřit se tam po snídani a po obědě 🙄. Postup ale přesně nevím, to mi řeknou ve středu na prohlídce, dnes jsem tam jen volala. Nejspíš mě odešlou do dia poradny a až tam mi pak řeknou víc.
@katule1990 Ahaa tak dej vedet, držím palce at ji mas jen nejakou lehčí kdyz uz ji mas 😊 a staci malinký omezeni bo když v normě je 5.0 a ty mas 5.3 tak to neni takova hruza, tak snad te nebudou mucit, jsem cetla, ze nekterym lital pres 8jed.
@jjanca90 Fakt přes 8j? Tak to je teda hodně. Nebylo to spíš po jídle? Ale asi to někomu mohlo takhle vylítnout i na lačno, no. Ono to má tendenci se v průběhu těhotenství zhoršovat, tak uvidíme, jak se to bude u mě vyvíjet. Dám vědět, co v dia poradně, ale zatím nevím, kdy tam půjdu. Zítra jdu na kontrolu, tam mi snad něco řekne a pozítří jdu na screening a začala jsem z toho mít strach, když mi vyšla ta cukrovka a vidím, že to nejde hladce. Snad to bude v pořádku 🙂.
@katule1990 No asi neni ten cukr takova katastrofa, jinak uz by te okamzite hnali si myslim. A ten screening dopadne urcite skvele 😊 ja z neho mela strach silenej v ten den strach opadl. A kdy tam vastne jdes?
@jjanca90 Ahoj, na screeningu jsem byla dnes 🙂. Dopadl dobře, krev i ultrazvuk, tak mám velkou radost. Vypadá to, že budeme mít kluka 😍. Jen je teda ve zprávě, že byla omezená viditelnost a že neviděl moc dobře srdíčko, ale říkal nám, že tady se stejně hodnotí hlavně riziko Downa a že vše vypadá v pořádku. Špek na břiše nemám (teda jen trošku), tak nevím, proč byla snížená viditelnost 😅. Prý se v CAR rodí 2/3 kluků a jen 1/3 holek, protože ty holčičí spermie jsou trošku větší a těžší a tím klesají ke dnu. Zajímavý. Ale kolegyně z práce má z IVF holčičku 🙂. Jo a ještě jsem někde četla takový babský pověry, že když má mimčo do 140 úderů/min, tak je to kluk a nad 140 holka. No, náš měl včera 160 a dnes 157 úderů/min a je to prý na 90 % kluk 😀.
@katule1990 To je moc supr kocko 😍, ze ti to dobre dopadlo. Olaf ma 170ud/min 😊 me pohlavi nerekl jdem tam 21. na kontrolu tak snad se ten kluk ukaze bo ja to proste citim uz co mi ho vlozili, holcicka by nas moc prekvapila. My si vzdycky prali chlapecka hokejistu 😂, ale ve finále je nam to úplně putna, hlavne at je to zdravy a donosim ho
@pulse Jo na testovani je cas, taky jsem psala, ze brzy budete testit 😊, tak to bricho jako na mesicky me bolelo az do 9tt a bolesti hlavy se mi stridaly ostra,tupa a to mam do dnes, zrovna dneska mam takove bolesti hlavy, ze bych se nejradsi rozebehla hlavou proti zdi at je pokoj je to strasny. Takze nemaluj jeste certy na zed
@jjanca90 Oni mají na tom screeningu o hodně lepší ultrazvuk než na běžných kontrolách (teda aspoň u nás), tak proto už to asi viděl. Na gyndě nemá šanci vidět vůbec nic. Tak uvidíš 🙂. Já jsem si vždycky myslela, že budu mít kluka, ale když jsem otěhotněla, tak jsem to cítila spíš na holku. Asi jsem ale trošku víc chtěla toho kluka, i když máš naprostou pravdu, nejdůležitější je, aby byl prcek zdravý a ostatní je nepodstatný 🙂. Tak dej pak kdyžtak vědět, jestli ti to řeknou 😍
@pulse
@janiip Holky, vám držím moc moc pěsti, aby se ukázala druhá čárka 😘. Pobolívání břicha nic neznamená. Mě bolelo břicho i záda úplně přesně jako na menses a nakonec byl test pozitivní 🙂.
@katule1990 Ju Olaf mel nohy krizem nebylo mu tam videt😂 . Snad se ukaze ted 😊😚😚
Ahoj holky tak já dnes test sněhově bílý... 😥😥
@pulse Ach jo, to mě moc mrzí 😢. Vy jste ale měli víc zamražených mrňousků, viď? Drž se, vím jaký to je pocit. Moc ti přeju, aby se na vás příště usmálo štěstí a věřím, že usměje - do třetice všeho dobrého ❤.

@pulse
@janiip Tak super, holky, držím pěsti a těším se, že to dopadne dobře a dáte nám sem brzy pozitivní testy ❤😘🍀.