IVF LEDEN-ÚNOR. Jde někdo na první IVF?
Ahoj holky, chci se zeptat, která z Vás jde na začátku roku na první IVF? Chodí tu někdo do FM Motol?
@katule1990 ano,narkoza je pro mě něco co asi nedám, nechci jen tak usnout...pod maskou a spát....šílené se bojím..celý prosinec jsem se na to připravovala a pak nic...tak zase příprava
@katule1990 no vitamíny jsem už vzdala to nemělo vubec smysl...a taky jsme si pořídili stenatko staforda a je to moje miminko,ale zlobí jako čertík 😁🙈moc ti držím palce,dávej nám info..já si teda injekce musím pichat sama od manžele bych to nedalo..i když úplně první injekci jsem si dala az po 2 dc vína 😁😁
@katule1990 tak to jsme to fakt fakt hodně podobné :D taky budu mít první narkózu a taky to v práci nevědí...ale věřím že ti bude v pohodě!!! Prostě to dáme!!! 🙂
@ellena24 tak to muselo byt hodnevtezky jeste, kdyz je to v rodine.. jinak udelala jsem to co ty.. dala par sklenicek vina a alespon se pak trosku.lepe usnulo.. verim, ze se to povede.. drzim.moc palce 😊
@misisfilip taky držím palce!!! Podle tvé přezdívky si myslím že už jsme si i psaly...ohledně alergie na spermie...
@ellena24 jojo to je asi pravda 🙂 reagovala jsem na diskuzi s tim to tematem 😊 tak se ozvete holky jak pokracujete..budu na vas myslet 😊
Ahoj holky muzu k vam?? Me delali OPU 23.1. Bez uspani jen me oblbli, strasne jsem se bala chtela jsme uspat az jsem jim malem utekla.. no neuspali a nakonec to byla parada, nic jsem necitila no bylo mi fajn ani jsem nevedela,ze mam mezi nohama doktorku :D a videla jsem to na monitoru jak vajicka odsavaji
@jjanca90 Tyjo, já mám zase strašný strach z narkózy, mnohem radši by šla takto, ale to v našem CAR nepůjde, ani mi to nenabízeli. Nicméně jsem slyšela, že to dost bolí, tak to teda koukám, že to nebolelo, to je super. A kolik ti odsáli folikulů, jestli se můžu zeptat? A teď bys nějak měla jít na zavedení, ne?
Já jsem dnes byla na předoperačním vyšetření, sestra nadávala, že mi nedali přesný popis toho, co chtějí vyšetřit, ale fakt mi to v CAR nedali. Tak jsem dala moč, 3 ampule krve a pak mě ještě nahnala do nemocnice na rentgen plic. Pak ty výmluvy v práci...🤐
@katule1990 ahoj ,mě car řekl že je to sice celková narkoza, ale není silná, takže já žádné predoperačni vyšetření nemám mít..taky mě to zarazilo,ale budu věřit. Radši bych ho teda měla uděláne.
Holky, ja mela klasicky predoperacni, u sebe anesteziolozku nebo jak se to pise, odsavali mi 15 folikulu v tom 15 vajicek, 13 k oplozeni metodou ICSI, holky a jen 5 se oplodnilo, za to vsechny prezili PK. Vklad jsem mela ted v pondeli. A ja chodim do statniho CARu a tam mi rikali, ze uz neuspavaji, ze je to zbytecny zásah do uz tak zhuntovanyho tela po hormonech. Nebolelo to ubec, me bylo krasne a ja jsem opravdova hysterka co se tyce bolesti, ja jsem na prasky i z cytoligie kdyz berou vzorek. A neni silna po 5 minutach odezni a kdyby jsem tam nemusela byt pro kontrolu mohla bych domu, zadna ospalost, motani hlavy.
@katule1990 i klasicka narkoza je kraticka ubec nic nevis, pak se prospinkas a pojedes domu. Me uz uspavali xkrat a neni ceho se bat a to odsati trva max 5 minutek. A kam chodis do CARu?
@jjanca90 Chodím do Sanusu v HK. Je zvláštní, že má každý CAR úplně jiný postup. My jsme obě musely na přeoperační vyšetření, ale ty jsi ani nebyla v narkóze. @janiip sice půjde do narkózy, ale nemusí mít předoperační vyšetření. Slyšela jsem ze všech stran, že není třeba se narkózy bát, ale stejně mám strach. Zítra jedu na první ultrazvukovou kontrolu, tak se zkusím schválně zeptat na odsátí bez narkózy. Jsem zvědavá, co na ultrazvuku uvidí a jestli budu muset ještě na nějakou další kontrolu, nebo jestli mi rovnou řekne termín odsátí. Zítra budu 8 DC a měla bych píchat poslední inekci Gonalu. Měla jsem 4x 225 j. a pak 2x 150 j. Kolik máte vy, holky? Jinak @jjanca90 15 vajíček je hodně, stejně je zvláštní, že se jich pak oplodní jen 5. Ale myslím, že to je normální "úspěšnost". Každopádně je skvělý, že všechna přežila a máte co k zamražení 🙂. Moc držím pěsti, ať vše dobře dopadne! Ještě se chci zeptat, co znamená, že přežili PK? To je nějaká další kontrola, nebo to znamená, že přežili celý 5denní vývoj?
@katule1990 je prirozeny, ze se ji bojis, ale co bys pro miminko neudelala 😊 pokud chapu dobre jsi stejny rocnik jako ja, takze mame na case. Loni jsme byli na studii IVF a tam se nam neoplodnilo zadne vajicko , nikdo nevi pricinu oba jsme zdravi bo nez jsem sla ted do CARu nechala jsem si udelat vsechny testy a to jak na imunu tak genetice vse mame naprostym poradku i moje AHM je vystavni. Jj PK znamena prodlouzena kultivace jj vyvoj(ryhovani). A zitra 8 dni si myslim, ze to je malo jeste aby ti dal datum odsati, ale priblizne ti reknou. Ja stimulovala 12dni minule Gonalem, ted Menopurem. A nejde o kvantitu, ale o kvalitu. Dej vedet jak jsi dopadla na utrazvuku, drzim pesti. Hlavne bud pozitivni 😊
@jjanca90 Ano, jsme stejný ročník 🙂. Ale i tak mi v CAR říkali, že jsem ještě mladá, že máme velkou šanci, že to dobře dopadne. Já teda mám stimulaci jen 2-7 DC. V pondělí už budu 11 DC, tak nevím, jestli už nebude pozdě na další ultrazvuk (zítra jsem 7 DC, špatně jsem to spočítala). Uvidím, co mi zítra doktorka řekne, dám vědět 🙂. Jinak já mám taky všechny výsledky v pořádku (imuno nám teda nedělali a AMH asi taky ne), ale manžel má špatné výsledky spermia, tak to bude nejspíš tím.
@katule1990 jasne, ze mlada ja to ani blbe nemyslela 😊, jo velka sance je o tom zadna. Ja mela poslední utrazvuk 13.DC. pritom co jsem mela v 11.DC mi rekli ze OPU bude ve stredu a ze 13.dne to urcili na ctvrtek to jsem mela presne tak jako přírodní ovulaci. Oni uvidi kdy to bude 🙂
Ahoj holky, dnes jsem byla na tom ultrazvuku a je to celkem zajímavý. Doktorka mě objednala na odsátí už na tuto neděli, to budu 10 DC. Ovulaci normálně mívám kolem 14 DC. Ale prý už je to dost narostlé, některé folikuly na 16 mm a je jich dost (asi 8 na každé straně). Jsem z toho celkem překvapená, snad to nevadí, že to bude takto brzo. Pravdou je, že už na sobě trochu pociťuju blížící se ovulaci (hlen). Doktorka taky říkala, že si myslí, že z toho bude tak 5-10 vajíček. Ptala jsem se i na to odsátí bez narkózy a to na mě vytřeštila oči, že prý v žádném případě 😲 😀. Na vložení bychom měli jet příští pátek, snad bude, co 🙏. @jjanca90 Kdy se chystáš testovat? Já bych měla jít na krev až 14 dní po transferu, ale myslím, že by TT měl být jasný už týden po tranferu. Zatím ještě takhle daleko nejsem, ale uvidíme, jestli budu mít odvahu udělat test dříve 😀.
@katule1990 díky za info 🙂 tak pokud už dnes máš 16 a roste 1 až 2mm za den tak to asi brzo není, určitě vědí co dělají ;) a jak se jinak cítíš?
@ellena24 Děkuju za podporu 🙂. Taky si říkám, že vědí, co dělají. Ale překvapilo mě teda, že mám 7 DC už 16 mm folikuly, to je fofr. Nicméně jsem ráda, že to vyjde na neděli a nebudu muset řešit žádnou dovolenou ani výmluvy v práci. A pátek na transfer je taky ideální, protože budu moct o víkendu ležet. Cítím se dobře, léky mi nijak zle nedělají, jen mě každý den bolí hlava, ale třeba to ani není z toho. Břicho mě nijak extra nebolí, jen občas něco pocítím, ale na to, že tam je na každý straně cca 8 folikulů, tak v pohodě, bála jsem se, že to bude horší.
@katule1990 nemáš za co 🙂 a teda je fakt že to načasování je fakt hezký, je super že to dělají i v nedeli!! Tak držím palce ať to tak vyjde 🙂
@katule1990 Tak skvely vysledky a nevadi, ze pujdes 10.DC kazda jsme jina a jinak reagujem 😊. Ja nebudu testovat, pockam na krev moc to neresim abych se nezblaznila. Mela bych lezet a nemuzu jsem hrozna 🤣
@ellena24. O víkendu v Sanusu dělají jen odsátí a transefry u IVF, jinak nic (např. IUI o víkendu neudělají). @jjanca90 Obdivuju tě, že netestuješ a vydržíš až na krev. Moc držím palce, ať to dopadne 🙂. Já to asi nevydržím a test zkusím. Pokud nepřeváží strach z výsledku, uvidíme 😅. Zatím budu hlavně doufat, že bude, co vložit a zamrazit. Jo a i embryoložka mi říkala, že ta narkóza opravdu nic není, že se příjemně prospím, tak nevím 😅. Ale už se s tím smiřuju a věřím, že to nic nebude. Dám vám pak vědět 🙂.
Ahoj holky, držím Vám všem pěsti ať se Vám zadaří, a my které čekáme, tak pevné nervy,taky se dočkáme a pak si všichni za par měsíců budeme ukazovat ultrazvuky miminek 🤰🤱
@jjanca90 Nesmíme to brát tak, že chceme oddálit zklamání, protože to dobře dopadne a žádné zklamání nebude 😇. A proč kéž by tě uspali při ET? Byla jsem 5x na IUI, což je hodně podobné s ET a šlo to v pohodě přežít. A to mám hodně citlivý čípek, i po stěru na cytologii dost krvácím. Ono teda hodně záleží na doktorech, těch 5 IUI mi dělali 4 různí doktoři - jeden byl hroznej, spěchal a celkem to bolelo a dost mi tekla krev, jedna byla zase strašně hodná a vůbec jsem necítila, že mi něco dělá, krev žádná. Holky, nevíte, jestli chodí partner do místnosti při ET a sleduje zavedení? Na IUI se mnou na zavedení nešel, ale nevím, jak to chodí tady. Přijde mi to trochu divný, že by koukal na utz, jak mi tam dávají tečku 😅, ale zase, jestli se to tak dělá...🙊.
@katule1990 Muj ET byl doslova ocistec, nemohli prejit pres cipek, mela jsem u toho 2 doktory, pak na me vzali americky nuzky a vyrvali ze me srust, ktery se udelal po konizaci delozniho cipku. Holky byly na ET a Ket tam asi 3 minuty a ja pul hodiny bylo to neco strasnyho, nikomu to nepreju, ale pak jsem videla, jak se tam rozsvitilo to embryjko a bylo po bolestech 😊. Ja tam chlapa nemela a ani zadna jina u nas se to dela na salu tak ani nevim jestli by tam mohl, rano v devet jsem si tam mela zavolat abych zjistila, jak emryjka prezili vikend, no a oni mi rekli at jsem v 11:30 tam no a bylo. Ja nejsem ten typ co by mel mit u vsechno chlapa, ale zase u poceti by nemel chybet, ze?? 🤣🤣🤣

@ellena24 Do Sanusu v HK. Chodíme tam už od června 2018. Jinak děkuju za podporu, mám šílenou hrůzu z narkózy, nikdy jsem v ní nebyla a bojím se i toho, jak budu reagovat na léky (ale toho kupodivu míň než tý narkózy). Asi se ze mě stává hysterka :D. Snad to půjde v pohodě, budu u toho normálně chodit do práce, kde to nevědí.