IVF LEDEN-ÚNOR. Jde někdo na první IVF?
Ahoj holky, chci se zeptat, která z Vás jde na začátku roku na první IVF? Chodí tu někdo do FM Motol?
@jjanca90 Tyjo, tak to je teda hrůznej zážitek 😨. Věřím, že to stálo za to to vydržet = dopadne to 🙂. Jinak mně taky přijde divný mít u toho chlapa, ale někde jsem četla, že tam většinou bývá. I při IUI se mi zdálo, že se divili, že s sebou nechci manžela. Moc nevím, co by z toho měl...asi teda ten pocit, že nechyběl u početí 😂 😂 😂. Já jsem dnes byla na pro výsledky a sepsání předoperačního vyšetření. Myslela jsem, že už jen sepíšeme zprávu, ale doktor mi ještě měřil tlak, natáčel EKG (tzn. zase prsa ven jako na rentgenu plic 😂), prohmatával uzliny na krku, v tříslech, prohmatával lýtka a břicho, měřil mě, vážil a nevím, co ještě 😲. Každopádně je vše v pořádku a pozítří jdu na OPU.
@janiip Super, už jsem se přidala (resp. požádala o přidání). Nejsem ještě moc MK znalá, ani jsem nevěděla, že tu nějaké skupiny jsou 😅.
Jinak holky dnes jsem byla u své nové gynekoložky a ta se divila proč hned ivf ... že ještě nemám zjištěný stav vnitřku...jako laparoskopie....tak nevím co si o tom...😲
@ellena24 no jako melo by se nejdriv zkontrolovat brisko., ale tam te mohla poslat klidne gyndarka, takze ta se sama nema divit, proc jsi na tom vysetreni nebyla. Plodnost aspon u myho dr. resi on a kdyz uz nevedel cim by to mohlo byt, dal mi zadanku a tak uz resili hysteroskopii atd.,ale ja na ni nebyla spis az po 1. Nevydarenym IVF to delaji. Pak hraje roli vek apod.
Ahoj holky, tak jsem po OPU a upřímně nic moc. Od probuzení mě hodně bolí podbříšek, asi jako když to dostanu a já na tyhle bolesti trpím hodně. Nechala jsem si dát do kapačky lék na bolest. To pomohlo, pak už to jen pobolívalo, teď už to ale zase přišlo k sobě a když vstanu, tak to bolí celkem dost. Ale myslím, že je to celkem výjimka, ostatní vypadaly dost fresh :D. Nicméně zítra se chystám do práce, tak snad se to zlepší. Podstatná informace pro mě je, že získali 13 vajíček 🙂. A manžel měl i dobrý spermiogram, což jsem teda koukala, protože opakovaně špatné výsledky spermia byly nejspíš právě důvodem nezdaru. Dnes to ale bylo v podstatě v normě 😍. Tak jsem zvědavá, kolik vajíček bude zralých a kolik se jich oplodní. Jo a ještě vás pobavím. Prý jsem jim během narkózy utíkala (snažila se slézt) a nezastavila pusu (vykládala jsem jim prý např. to, že se mi v noci zdálo, že nebylo ani jedno vajíčko, nebo že se strašně stydím, že jsem si včera po přestání kouření dala cigaretu 😂). Málem mě to položilo, když mi to sestra říkala, myslela jsem, že je člověk mimo a já jsem v narkóze ukecaná 😂😂😂.
@katule1990 tak to je krásný, že mají 13 vajíček 👍👍 snad brzo břicho přestane bolet. Dobrý spermio a 13 vajíček to vypadá slibně 🥳 držím pěsti!!!
@katule1990 tak teda to jsou krásný zprávy!! 13 vajíček je super!!! Břicho určitě přestane až se za pár dní vybarví dvě čárky tak si na to ani nevzpomeneš 😉 mimochodem teda já mluvím ze spaní i normálně tak to se na tu narkózu těším ještě víc :D
@katule Jéé 13 vajuch je nádhera 😍. A koukej se dost setrit a pit a pit, nejlepsi je cista voda bez bublinek, bříško přestane bolet.Holky na sále se aspoň pobavily😂. Ja jsem tam mela taky party, oblbli me a ted koukám, dve sestry jedna anesteziološka, doktorka a 5 lidi v plasti, tak jsem se jich ptala jestli mame mejdan. Pritom mi rekli, ze jsem jim podepsala to, ze muzou byt u toho medici, ubec si nejsem toho vedoma, ale cert to vem me uz videlo takovych mediku, ze dalsich pet me nemohlo vytrhnout 😂
@jjanca90 Tak to je taky pěkný 😅. U mě to teda byli skoro samý chlapi (doktor, anesteziolog, nějaký asistent a jedna sestra). Teď mi volali z laborky a z těch 13 byly 2 vajíčka přezrálý (10 den cyklu 😲). Další se 3 se asi neoplodnily nebo se ukázaly taky přezrálý, takže máme oplozených 7 + 1, které má jen jedno jádro místo dvou a čeká se, jestli to nedožene. Takže nejspíš ze 13 jich máme první den 7. Což je sice pořád celkem dost, ale samozřejmě jsem hrozně nervózní, když to spadlo na půlku...
@katule1990 Ja jich mela 15 a zustalo 5, nejde o kvantitu, ale kvalitu 😉 a stejne je to krasny vysledek. Ja jsem dnes týden po ET a citim, ze to dostanu, vcera tupa bolest a rano ostra, pak simrani a bolest vajecniku a ted klid. Pres noc na nedeli spala u me kamoska se skoro dvoumesicnim miminkem( byla jsem s ni u porodu) a ubec jsem se nevyspali, tak se mi smala, ze podstupuju bolest a stres a tohle me ceka 😂😂😂, ale jak se pipinka tetova usmala ubec mi nevadilo, ze jsem spala 3 hodiny na pul oka.
@jjanca90 Vůbec to dostat nemusíš. Četla jsem v mnoha diskusích, že cítily bolest přesně jako před MS a byly přesvědčené, že to 100 % dostanou a přitom pak našly dvě čárky na testu 🙂. A fakt vydržíš netestovat další týden 😅? Teď už by se to mohlo/mělo ukázat.
@katule1990 jeste vydrzim to vis, ze uz me to hloda 😂 uz jsem si i objednala testy pres net. Ale chci jeste pockat aspon do terminu MS a to si pis, ze uz mam precteny snad vsechny diskuze na netu, jsem doma, takze musim nejak zabit cas😂, ale co bud to vyjde a ja vyletim az do vesmiru a nebo ne a poletim se ohrat k mori. Uz to zklamani trva kazdy mesic 10let, tak ted uz jsem s tim nejak smirena nechapu jak, ale je to tak.
@katule1990 Covece ted me az zamrazilo 😲. Rikala jsem si, ze zkusim si udelat test ve stredu se zkouskou siren a najednou slysim sirenu úplně zmatena z toho co je za den, pak jsem nasla na netu, ze je to smutecni sirena. Takový zvlastni mi to prislo. Ja ji totiz posloucham od mala kazdou stredu v mesici a cekam kdy vynechaj, tak to pro me ma takovou symboliku
@jjanca90 Tyjo, to už se snažíte 10 let, tzn. od 20 let? To je mazec takhle dlouho. A tohle je teda 1. IVF? My se snažíme skoro 3 roky a je to i tak dlouhé. S tou sirénou ti taky něco řeknu. Já jsem v práci, spustila se siréna a kolegyně se hned děsila, co to je a já suveréně: no je přeci středa! 😂. Takže mám asi dost 😅. Břicho už mě dnes bolí o dost míň, ale při chůzi to pořád celkem cítím a při čůrání taky. Každopádně to ustupuje, tak dobrý.
@katule1990 takze si taky nemela šajna, že dneska budou hucet sireny😂. Loni jsem zkousela IVF studii, tak NULA ani jedno vajicko se neoplodnilo, takze jsem s tim pocitala i ted a druhy den volali, ze pouze 5 jenze krasnych a vsechny to vydrzely. Ja jako parkrat otehotnela, ale bud samovolnak nebo mimodelozni a vse na co se da vzpomenout, me uz nic neprekvapi. Po mimodeloznim mi vzali vejcovod a druhy je pry poskozeny natolik, ze jedine IVF a i presto jsem 2x mela pozitivni HCG. Mno 10 let, ale porad jsem to nejak neresila, davala jsem cas prirode. Zmenila partnera( samozdrejmne ne kuli tomu ). A furt nic, pak leta pribivala no v lednu mi bylo 30. A rikam si uz zadny experimenty, na první konzultaci jsem sla 7.1. a ted uz jen cekat a cekat je to dlouhy i kdyz ten tyden docela utekl mela jsem honicku, porad bylo co k reseni. Chvilku po transferu jsem nebyla v klidu, neslo to ležet, pritom ja jsem rozeny lenoch. Od vcerejsiho vecera, ale lezim uz jsem bolava cela a unavena.
@jjanca90 Nene, taky jsem o sirénách nevěděla 😂. Promiň, už jsi o té studii IVF psala, zapomněla jsem to. Ale teď to vypadá nadějně, když máte 5 embrií po PK. Hlavně je skvělý, že pak už žádné neodpadly a všechny přežily celých 5 dní, to se asi jen tak nevidí. I kdyby to teď náhodou nedopadlo, tak máte další pokusy a nemusíš znovu podstupovat celé IVF. Ale věřím, že se konečně zadaří a zbývající embria budete mít na sourozence 🙂. Jinak jsem četla, že se to ležení po ET dost přeceňuje, že to vlastně vliv nemá, ale radší se to doporučuje, abychom měly pocit, že jsme pro to údělaly úplně vše, když už to vše podstupujeme.
@katule1990 Me rekli, ze lezeni je placebo, ale mas polehavat a setrit se, určitě ne 3 hodiny stat u linky a nebo vysavat cely byt a nesmis se koupat pry. Nooo a to ja hned druhy den porusila no uz prvni den jsem vyvarela jak vztekla😂. Presne mrazacky jeste mam jsem za ne šťastná😍. Fanda uz mi koupil test blbej, ale snazil se
@jjanca90 Vyváření určitě ničemu neuškodilo. Oni to fakt říkají radši, ale nevěřím, že by se to nepovedlo jen proto, že by člověk luxoval nebo vařil. Samozřejmě to ale pokoušet taky moc nechci. Nicméně vařit určitě budu, nevím, co bychom jinak jedli 😂. Mrazáčci jsou super, dodávají na jistotě, že když ne teď, tak příště by se to muselo povést 🙂. Já chytám maličko nerva, že nám hned po oplození zbylo jen 7 embryí ze 13 vajíček. Prý do 5. dne dojde tak 1/3, což by znamenalo 2 embrya a to by teda nebylo moc s ohledem i na případného sourozence. Ale byla bych určitě nakonec ráda i za 2. Embryoložka mi říkala, že většina vajíček z těch, co se neoplodnila, byla přezrálá 😲. Vůbec jsem netušila, že můžou vajíčka i přezrát, natož 10. DC, když ovulaci mám obvykle 14. den.
@katule1990 to prezrati je zvlastni, ale fakt je, ze tohle je proces, kde se muze pos*at cokoliv, nic neni jisty jsem i cetla, ze meli pres 30 i vice vajec a nic. Je to listek do loterie, ktery zaplatis, a pak cekas mesic, mesic ve stresu. Jestli dobre reagujes a nebo nereagujes az moc aby nestopli to pred OPU, jestli ve folikulech jsou vajicka, srach z OPU, oplodni se nejaky? Jak se budou vyvíjet?, přežije aspon jedno?, kazdy rano kdy volas na emryologii se modlis, pak nektery ženský OHSS. Pak den trasferu jestli to pujde hladce, me neslo preci, ale nastesti to nejak udelali a neodlozili az budu po hysteroskopii. Pak se bojis si i prdnout. A 14 dni cekas. Proste loterie 😊 sice jich mas 7, ale tech nejlepsich!!! a neboj se 1/3( kdes to vzala???) To me by zbylo jedno emryjko. Neni to tak, takze zadny stres i kdyz vim, ze to nejde na to nemyslet.
@jjanca90 Tak to jsi vystihla naprosto přesně a vtipně 😂👍. To o té 1/3 jsem četla tady: https://www.sanatoriumhelios.cz/tehotenstvi-po-..., je to v odstavci Vývoj embryí. "Všeobecně se má za to, že do pátého dne kultivace vydrží cca 1/3 oplodněných vajíček." Tak mě to trošku ubralo na optimismu, ale zase u vás vydrželo 100 %, tak doufám, že u nás to bude aspoň 50 % 🙂.
@katule1990 A koukala ses co to je za rok? Dnes jsme nekde jinde zase. A pise vseobecne se ma za to, ze 1/3 bla bla bla. Precetla jsem milion diskuzi a hodne holkam zustalo dost i z mala, tak se neboj . Ona pise, ze mela nervy tech 14 dni po ET, ja mela nervy pri kultivaci a to jsem se klepala opravdu kazdy rano v devet a te upozornuju ty sny zivy, ze vsechny se prestali vyvijet nebo jsem mela dve a to kazdou bozi noc sen. Premyslela jsem, ze pujdu i do kostela i kdyz nejsem verici. A kdyz mi volali, ze vse a vsechny jsou krasny, ze nevi ktery z nich je krasnejsi jedno sice malinko pokulhavalo, ale nez jsem tam dojela bylo ok takze par hodin za ostatnima, ale porad v tom limitu emryolozka mu rika vytrvalec.No byla jsem tak stastna. Bo kdyz jsem tam volala poprvi rekla, ze jich je pet nooo hned se me ptala jak mi je, ze vi,ze je jich malo, ale ze proti Pronatalu je to pokrok, rekla jsem ji ze i kdyby se oplodnilo jedno je to pro me vitezstvi bo jsem si myslela, ze s Fanou nam to proste nejde se spojit, jeste mi rekla, ze jsou krasny a at doufame,ostatni vejce pry spatna kvalita a priste tim padem jina stimulace. Druhy den zase volam a oni, ze parada , ze podle moji kvality vajec o tom ani nesnili, ze je samotny to překvapilo, embrozky nechapali ani jedna mluvila jsem kazdy den s jinou, z 13zralych pomoci ICSI jen 5, proste moje maly/obri vitezstvi bylo uz tohle a ted je to na prirode a jestli on bude chtit u me zustat. Verim, ze v jednom z tech 5ti je jedna dusucka pro me 😍😘
@katule1990 a to si pis, ze vydrzi. Dneska maji uplne jiny labor. vybaveni jiny postupy atd. 😊 budes mit embrosu, ze budes moct postavit hokejovou lajnu i s golmanem 😂😂😂
@jjanca90 Hokejovou lajnu i s golmanem... to je dokonalý 😂😂😂. Díky. Teď mi volala doktorka z laborky a u nás to až tak vesele nevypadá. Z těch 7 na tom jedno není vůbec dobře, asi 2 říkala myslím, že jsou na jedničku, jedno na 1- a 3 embrya na dvojku (známkují to 1-4). K zavedení jsou prý vhodná jedničky a jedna mínusy, dvojky taky v nejhorším dávají, ale to už není nic moc. Říkala, že úplně excelentně nevypadají, ale že by snad něco mělo dojít do 5. dne, že některá vypadají dobře (asi tak ty 3). Začínám být ještě víc nervózní, protože největší zlomy je čekají 4. a 5. den. Jsou to strašný nervy. Kéž by zbyla aspoň hokejová lajna bez brankáře 🙏😅.

Ahoj holky, založila jsem pro nás skupinku Ivf rok 2020.(s malým Ivf..je tam ještě jedna s IVF ale tu nechám zrušit, omylem jsem to udělala duplicitě ) Pokud máte zájem, tak můžeme diskutovat v této skupince 😊