IVF LEDEN-ÚNOR. Jde někdo na první IVF?
Ahoj holky, chci se zeptat, která z Vás jde na začátku roku na první IVF? Chodí tu někdo do FM Motol?
@katule1990 neboj oni to muzou ještě dohnat a utočníci stačí 😊 ja vim jaký jsou to nervy 🤬. Ale neboj se a jak pise ellena v patek uz si ho budes hrat u sebe v brisku 😍
@ellena24
@jjanca90 Díky moc za podporu. Jsou to opravdu nervy a nějak se to stupňuje, jak postupně odpadají. Kéž by to ještě nějací dohnali a v pátek byli 3 útočníci 🙏😀. Nejnáročnější je pro ně prý den 4. a 5. den - přechod na morulu a blatocystu, tak se hrozně bojím, ale uvidíme. Nezbývá mi nic jiného, než doufat a věřit.
@katule1990 No a ja jsem si delala test, samozřejmě bily jak sníh. Proto jsem chtela pockat az pozdeji, ale jak jsem ho mela doma bylo to pokuseni 😂 ve ctvrtek to dostanu. Tak zkusim jeste az mi to zkonci bo na krev se musi v kazdym pripade 😊
@jjanca90 Tak to mě strašně mrzí, že je ten test bílý 😢. Kolikátý den jsi po ET (už se zase neorientuju). Jestli třeba teprve 6. nebo 7., tak by se čárka ještě mohla ukázat. A kdyby ne, tak je super, že máte ještě mrazáčky na další případné pokusy. Šla bys kdyžtak hned další cyklus?
Mně taky říkali, že mám dojet 14 dní po ET na krev, ale moc nechápu, proč se tam musí, když 14. den po ET už je to z normálního testu jasné. Pro mě je to zase celý den dovolené, tak i proto se ptám.
@katule1990 Ahojky no taky mam jit na krev pristi tyden v utery no a na test je brzo, uz davno jsem si procitala diskuze o testovani a nektery holky mely dokonce test bilej a z krve meli potvrzeny tehu, ale jak rikam necitim to. A na Ket pujdu asi az v kvetnu ted me mucili vic nez dost 😀. Potrebuju si odpocinout a pomazlit si svyho chlapa taky trosku😍🤣. A jsem v pohode, mam mrazacky, hold si musim projit vsim, to bych nebyla ja aby slo neco hned napoprve.
@katule1990 a promin, ze odepisuju v pul ctvrty rano prisla jsem z prace. Meli jsme inventurni pohotovost, tak jsem sla a nemela jsem, boli me bricho jako krava.
@jjanca90 Já jsem se právě divila, co se děje, že jsi psala takhle v noci 🙂. To je hezký, že to takhle bereš a chceš pomazlit chlapa ❤. Ono i pro ně je to asi náročný, i když to třeba nedají najevo (aspoň ten můj tvrďák policajt 😂). Ale jak jsem už psala, vůbec to ještě nemusí být ztracený.
Jak to, že tě tak rozbolelo břicho? Z čeho by to mohlo být? Mě už podbříšek po tom zákroku bolí o dost míň, ale dnes mě zase podbříšek pobolívá, přitom se tam nic dít zatím nemůže 😀.
Dnes už mi volali z laborky a 4 embrya jsou prý pěkná (z toho teda jen 2 na jedničku a dvě na dvojku) a 3 jsou pomalejší, u těch to už moc nevypadá, ale ještě se čeká, jestli nepohnou prdelí (buňkou) 😅. Zítra je čeká zlom - přechod na morulu, tak se modlím, aby to zvládla všechna 4 embrya 🙏.
@katule1990 3. den uz zalezi na muzskych bunkach, jak se budou delit nebo co 3.den je pry zlomovy, ale neboj bude to ok, ti lenosi to treba jeste dozenou 😊. Tim pomazlenim chlapa myslim sex, ja ho mela naposled loni 😂😂😂, jako na nem nejsou videt zadny emoce, spis kouka jak se citim ja a hodne me podporuje. My kdyby jsne nemeli deti nic se nedeje
@jjanca90 Sex naposledy loni mě pobavil 😂😂😂. Zkoušela jsi další test, nebo už počkáš na krev? U nás to dnes (4. den) vypadá takto: 4 embrya jsou pěkná (2 už kompaktují, 1 morula a 1 9buněčné), 2 jsou pomalejší (8 a 7buněčné), 1 se přestalo vyvíjet. Zítra jdu v 8:00 na ET 😍. Když to půjde dobře, tak by mohlo být jedno zavedené a 3 do mrazáku 🙏.
@katule1990 nezkoušela jsem uz nic, dneska to mam dostat uz 🙄. 4 taky dobry heled nektery holky maji sotva jedno na zavedeni a zadny mrazacky. Takze pěkný kočko
@katule1990 držím palce at to vyjde 😊 pak dej vedet jak to probihalo 🙂
@katule1990 tak dneska držím palce!!!
Ahojte holky tak já jsem po úspěšném absolvování IVF, začátek stimulace dlouhým protokolem jsem měla 3.1 OPU 15.1 a ET 5ti denní blastocysty bylo 20.1 🙂 a HCG z krve bylo 3.2 1750ui/ml 😇 tak vám všem co do toho jděte přeji uspesnou stimulaci 😇❤️
Chodíte tady holky některá do SANUSU v Jihlavě?
@katule1990 také držím pěsti ať se bojovnicek chytí 😇
@misisfilip @ellena24 @roumelixie Ahoj holky, moc děkuju za podporu 😘. Dnes mě čekalo celkem nemilé překvapení, protože z těch 4 pěkně se vyvíjejících byla dnes (5. den) jen jedna blastocysta a embryoložka mi řekla, že zatím nic mrazit nebudou, že jí to samotnou překvapilo. To mi sebralo hodně optimismu, protože jsem věřila, že ty 3 zamrazí. Aby toho nebylo málo, tak mě na sále čekal podobný zážitek jako @jjanca90. Doktor se nemohl přes ten čípek dostat (už to dost bolelo, mám hodně citlivý čípek) a pak řekl, že mě do něj bude muset štípnout a že to bude trochu bolet, načež mě sestra soucitně oběma rukama chytla, do toho jsem si vzpomněla na hororový zážitek @jjanca90 😅. Nakonec to šlo nějak vydržet, už bylo i hůř, ale pro mě to rozhodně nebyl bezbolestný zákrok, jak má normálně být. Teklo mi o hodně krve, děs. Pak jsem ležela hodinu na pokoji, kam přišla embryoložka s tím, že za ty dvě hodiny, co jsem byla v centru, udělalo jedno embryo pokrok a že ho zamrazí. S ostatními budou ještě čekat do zítra. Jsem ráda i za to jedno, i když jsem doufala ve víc, teď mám strašný strach, že to nevyjde. Zajímalo by mě, jestli když je zamrazí až 6. den, tak to znamená, že jsou menší kvality (protože to nestihli do 5. dne) a mají pak při KET i menší šanci...? Taky mě překvapilo, že jsem neviděla, jak mi embryo zavádí, jak tu často holky popisovaly, že je to při ET vidět. Tady žádná obrazovka nebyla (Sanus HK) 😅. Jinak na mě ale byli moc hodní, sestřička mě hladila a prý se říká, že její pohlazení přináší štěstí 😍😀. Takže se snažím myslet pozitivně, i když jsem čekala trošku lepší zprávy, včera jsem byla plná optimismu. Každopádně mrňouska máme u sebe a to je teď nejdůležitější 😍.
@katule1990 ahoj kocko no myslela jsem na tebe cely den, mrzi me zes to sama zazila zadny med, ale urco to o to lip dopadne 😊. Ja o KETu cetla, ze kolikrat byl lepsi nez ET bo odesly hormony a telo bylo vic pripraveny, no doufam, ze ket ani nebudes potrebovat jako ja, mam strasny strach, ze peklo na sale se bude opakovat. Ted mi i doslo, ze mam velmi silnou imunitu a na to se berou leky, ktery me nedali jelikoz jsem 0- a mam obrany latky proti cizim "latkam" nebo jak to rict po kazdym neuspechu mi musi pichat protilatky. Proste nesnesu a me telo neprijme jen tak neco co neni 0-, presne jako krev ja muzu dat vsem, ale nikdo jen ma skupina. Na to meli brat zřetel, ale pri ket jim dam co proto 😂. Uz jsme se rozhodli, ze soupnem dvojcata a ty @katule1990 se setri a netesti brzo jsou to akorat nervy co za to nestoji. Drzim palecky 😘
@katule1990 urcite te stipal americkyma klestema do zivy rány; presne vim jak te to bolelo a bylo to neprijemny a ty krve 🙄
@katule1990 jezis, tak to me mrzi, ze sis tohle musela vytrpet.. :( urcite sis to ale vše vybrala a ted budou uz jen dobre zpravy. Hlavne v klidu a drz se! Co si vse musime vytrpet..:( ale vysledek za to stoji !❤
@katule1990 no teda to sis fakt užila :/ ale teď už to bude jenom v pohodě 😉 holt si to pro štěstí musíme něco vytrpět a co si budem povídat, za to štěstí nám to stojí ♥️
@roumelixie moc gratuluju 🙂
@katule1990 ahoj, to mě mrzí, já jsem včera dopadla hodně podobně (teda kromě toho šíleného zážitku se zavedením). Začínala jsem se 12, všechny se oplodnili. Do třetího dne jich zůstalo 7 krásných, 3 horší a 2 to nezvládli. A když jsme tam včera přijeli, byl doktor hodně překvapený, protože k zavedení zbylo pouze jedno 1-, zbytek se zastavil a byl minimálně o den pozadu.. takže k mrazení také vůbec nic. ☹ Když jsem ležela po zákroku, tak přišel s tím, že jedno se trochu zlepšilo, takže se možná bude dát zamrazit, ale že počkáme do 6.dne.. takže jsem teď jako na trní a čekám, co bude.. kéž by se nám alespoň ten jeden bojovníček pořádně zavrtal a zvládnul to, že? 🙂
@jjanca90 Ano, americkýma kleštěma 🙄. Dneska už to ale nebolí, takže dobrý. Jinak mě testy na imunitu vůbec žádný nedělali, ale automaticky mi dali Prednison (1 tableta ráno a 1/2 večer) na snížení imunity, aby to prý tělo lépe přijalo. Beru ho už od 1 DC. Včera jsem někde četla názor doktora z jiného centra, že nasazování Prednisonu bez vyšetření je neobhajitelné, tak nevím. Ale budu věřit svému centru a brát ho dál, snad nemůže nějak uškodit.
@pinkrose1 Tyjo, nechápu, jak se to může stát, že se jich tolik zastaví/zpomalí, když to do té doby šlo dobře. Exmryoložka mi říkala, že ten přechod na blastocystu je pro embryo velká zátěž, ale bylo vidět, že je překvapená, kolik jich to nedalo, protože ještě den předem mi tvrdila, že to vypadá, že budeme 3 mrazit. Dnes mi měli zavolat, jak do dopadlo, jestli to některé nedohnalo a nezamrazili ho, ale zatím nikdo nevolal, už jsem jak na trní. Každopádně byla sposta případů, kdy to takhle odpadlo, zbylo jen jedno jediný a z toho se pak narodilo mimčo 🙂. Tak musíme věřit, že se to povede i nám.
@ellena24 Děkuju za podporu, taky si říkám, že si to teď člověk vytrpěl a pak už by mohlo jít vše jak na drátkách 😀.
@katule1990 no nám bylo řečeno, že od třetího dne je to na spermiích.. a prý když se takhle zastaví, jedná se o nějaký andrologický problém, tak nevím. Prý se občas stane, že si jen dají pauzu a potom to doženou, ale někdy taky ne, uvidíme. U nás byl doktor také překvapený. Moc se prý nevidí, že by byla všechna odebraná vajíčka dobrá, všechna se krásně oplodnila a pak to takhle vzdala. No, musíme doufat 🙂
@pinkrose1 Ptala jsem se na to a embryoložka mi taky říkala, že od 3. dne je to na spermiích (resp. mezi 3. a 4. dnem je ten zlom). Ale nám se to právě mezi 3. a 4. dnem nijak nezhoršilo, tak jsem měla radost, že i spermie fungují, ale pak přišel zlom ten 5. den. U nás se teda neplodnila všechna vajíčka, měla jsem jich 13 a oplodnilo se 7. Ale většina těch, co se neoplodnily, byly prý přezrálý, takže nešly ani použít. Já mám teď strašný dilema, jestli nezkusit do té laborky zavolat, jak to vypadá, když se neozvali, ale zase nechci být za hysterku, co otravuje...
@katule1990 Aha, tak to nevím, nám je kontrolovali pouze ten první, třetí a pátý den, aby s nimi prý zbytečně nemanipulovali, takže nevíme, kdy se začali zpomalovat. A o těch přezrálých jsem četla, ani jsem nevěděla, že to jde. 😉 Zkusit to můžeš, maximálně ti řeknou, že to ještě nevědí a že zavolají později. A myslím, že jsou na to zvyklí 😁 já se na ně dívám přes nějaké stránky, většinou to doplňují lehce po 11hod, tak ještě čekám. Jen jsem teď koukala, že včera večer se nám tam objevilo 2xCM+, 4xCM. Tak budu doufat, že ty CM+ to dohnali a budou se dát dnes zamrazit ☺️
@katule1990 přesně ten Prednison mi meli dat bo ja mam udelany imuno, genetiku proste uplne vsechno i AHM. A jedno to co mas v brisku ti bude stacit 😊 uvidis. Ja cetla i o holkach co mely krasny pocet zralych vajicek, spermiogram vystavni, hodne se jich oplodnilo jakoze treba 20 a na ET nic ZERO. Tfuj tfuj tfuj hezky odpocivej
@pinkrose1 Taky jsem netušila, že jde mít přezrálá vajíčka 😲. A ještě k tomu už 10 DC. Asi se mi te všechno nějak rychle vyvinulo. U nás volali každý den, jak to s nima vypadá. Vždycky mezi 8-9:45. Počkám do 11 a zkusím zavolat 😅. Hodně doufám, že ještě něco zamrazí a mám trapně strach, že na ně zapomněli 😅. Máme už i zaplacené mražení 3 embryí a dali tam jen jedno (míň než 3 se u nás nedá koupit 😲), takže minimálně 2 pejety čekají 😀.
@jjanca90 Děkuju za podporu 🙂. Tyjo, to je divný, že ti ten Prednion nedali. Pokud by to teď nedopadlo, tak si o něj asi budeš muset v příštím cyklu říct. Já si myslím, že u nás v centru ho dávají automaticky preventivně, protože je vidět, že je na tom rozpisu na pevno uvedený (vytištěný) a pak tam jen doplňují, kolik jednotek si máš píchat, kdy si dát Cetrotide, kdy Ovitrelle atd.
@katule1990 takže jednoho mrazáčka máte jistého? Kdyby ostatní nedopadli, tak aspoň to jedno. 🙂 My máme zaplacené dvě pejety (minimum) a zamražené zatím stále žádné. Už víš něco víc? 🙂

@katule1990 vyprdni se na celou lajnu, útočníci to je to co potřebuješ :D a ty jsou přeci v hokeji tři!!! Oni to dají a od pátku uz budeš toho svýho top útočníka mít v bříšku 😉👍