IVF LEDEN-ÚNOR. Jde někdo na první IVF?
Ahoj holky, chci se zeptat, která z Vás jde na začátku roku na první IVF? Chodí tu někdo do FM Motol?
@pinkrose1 A proč jste vlastně platili za mražení, když zatím nebylo, co? Asi věří, že tam něco bude 🙂. Nám totiž včera řekla, že mražení platit nebudeme, protože není co, a když to někdo dožene, tak to zaplatíme až pojedu na krevní test. Pak teda přišla znovu, že jedno to za ty 2 h dohnalo a že to zamrazí, takže jsme nakonec 6 tis. platili už včera.
@katule1990 tak to moc gratuluju, to je hezký výsledek! 🙂 No my jsme to platili, protože za námi ten doktor potom přišel s tím, že to vypadá, že to jedno by to ještě zvládnout mohlo a že by ho odpoledne mohli zamrazit (včera). Ale nejspíš se to nestalo, protože v té aplikaci to psané není (aktualizují ji vždy v 11 a 18hod). Ale dnes v 11 tam nic nového není, takže hádám, že je všechno špatné. ☹ A ani nevím, kam zavolat, mám číslo jen na recepci a na nonstop linku v případě problémů, výsledky se jedou přes tu aplikaci a tam jsem žádný tel nenašla. Asi mi nezbyde, než počkat do těch 18hod a doufat. Ale už tomu moc nedávám.
@pinkrose1 A myslíš, že by v té aplikaci bylo vidět, že něco zamrazili? Napadá mě zkusit pohledat na stránkách centra, jestli tam nemají číslo do laboratoře (tam jsem se pak dovolala já), příp. zkusit zavolat na to číslo, ze kterého vám volali, jak se to vyvíjí. A v nejhorším by šla i ta recepce, že by vám dali číslo, kam si zavolat. To je hrozný ta nejistota, člověk chce vědět, co se děje s mrňatama. Držím palce, ještě by to nemuselo být ztracené, to by tam třeba uvedli, že žádný embrya nejsou, ne? Aplikaci teda vůbec neznám, nám jen volali. Nicméně teď je nejdůležitější, že jednoho šampiona máš u sebe a je velká šance, že to vyjde ❤.
@katule1990 no jsou tam dvě "složky" - Vývoj embryí a potom Mražení embryí (ta je zatím stále prázdná), takže hádám, že by to tam napsali. Počkám do večera, to už bude jisté, stejně to nijak neovlivním 🙂 Děkuji za podporu. ❤ Bylo by hezké si tu za 14 dní prohlížet pozitivní testy. 🙂
@katule1990 Tak před chvilkou se tam objevila zpráva - máme také 2 mrazáčky! 😍 Už jsem v to ani nedoufala.
Supr holky dva snehulačci je krasny opravdu 😊😊😊 doufám, ze je budete potřebovat az za nejaky casik na sourozence. A u me to nedopadlo jsem 12.den po ET a nic ani dusik a to byli presvedceni, ze to vyjde, pred KET chci jeste tu hysterku a ty leky na imunitu😂 lojzove no uvidime.
@pinkrose1 Tak to je skvělý, mám radost 😍! Člověk je hned trochu klidnější. Takže jsme na tom teď opravdu úplně stejně - dnes 1. den po ET a 2 mrazáčci k tomu ❤. Máš neschopenku, nebo půjdeš do práce? Já jsem si v pondělí a v úterý vzala homeoffice a ve středu jdu normálně do práce.
@jjanca90 Taky si moc přeju, abychom mrazáčky vytáhli až za čas pro sourozence 😇. 12. po ET už je to nejspíš jasné, to mě mrzí. Ale zase vy máte takovou zásobu mrazáčků, že to pořád musí vyjít na mimčo letos i na sourozence později 😍. Tak se drž, udělejte si s manželem tu pěknou chvilku a příště to zkusíte s Prednisonem, věřím, že to vyjde ❤. My nakonec opravdu máme ty 3 hokejový útočníky, jak jste mi tu psaly 😂. Jeden je u mě a 2 čekají na svůj gól na později.
Ahoj holky, tak mě první Ivf snad už čeká za měsíc. Mohu se přidat? Teď jsem na kortikoidech, dostávám injekce a k tomu Pentomer, na zvýšené NK buňky. Pokud budou krevní testy imunity za 14 ok, dostanu léky na stimulaci.
@pinkrose1 a @katule1990 teda holky tahkle stejný výsledky :D takže teď hezky za 12 dní šup a u obou dálnice ;)
@katule1990 a i ten průběh máme hodně podobný. 😅 sice vím, že i tak se z nich nemusí chytit ani jedno, ale tahle záloha je moc fajn, trochu mě uklidňuje. 🙂 aspoň si v pondělí a úterý ještě trochu odpočineš. 🙂 já neschopenku nemám, usoudila jsem, že u mojí práce není potřeba (kancelářská práce) 🙂
@pinkrose1 Já pracuju taky v kanceláři, ale můžu dělat i z domů, tak jsem si říkala, že radši ještě to pondělí a úterý budu v klidu doma. I když si myslím, že to stejně člověk nevyleží. Doktorka mi ale říkala, že nás to stálo spoustu psychických i fyzických sil a financí, tak by tomu věnovala navíc i těch pár dní klidu. Ale nejspíš to bude jen pro pocit, že člověk udělal všechno, co šlo. Navíc já nevydržím jen sedět/ležet, takže tu stejně uvařím a tak.
@ellena24 aha, u nás to vypadalo na problém,, jen,, u chlapa, málo a pomalé spermie, ale při imuno testech vyšlo u mě blbě NK buňky. Riziko potratů.. První ivf jsme měli mít už na podzim ale díky tomuhle začali léčit i mě. Měla jsem tři měsíce kortikoidy v tabletách, ty bohužel nezabrání, naopak mi výsledky ještě zhoršili a teď mám kortikoidy v injekcich a nějaký prášky. Pokud ani to nezabere, tak prý nějaká náročnější léčba v infuzich... Na to ale nechci ani myslet, doufám že už se posuneme zase o kousek blíž.. Snažíme se dva a půl roku.
Holky co jste si dopláceli za spec. metody a postupy při ivf?
@ellena24 Měli jsme ISCI a prodlouženou kultivaci. Ale ani se nás na to neptali, napočítali nám to automaticky. Asi to bez těchto dvou věcí podle nich nemá moc smysl (výrazně se snižuje šance?). Jediné, na co se ptali, jestli chceme navíc, tak bylo monitorování vývoje embryií počítačem a do toho jsme nešli. Žádné embryoglue, asistovaný hatching atd. nám ani vůbec nenabízeli.
@katule1990 děkuju za odpověď...nám toho právě nabízejí víc tak nevím do čeho jít a co je upřímně řečeno jen tahání peněz....
@ellena24 To já taky moc ne, ale četla jsem, že embryoglue je zbytečné. ISCI a prodloužená kultivace je prokazatelně důležitá s ohledem na zvýšení pravděpodobnosti úspěchu. Ostatní metody vůbec netuším. Ale určitě se ti příp. povede pohledat nějaké názory ve starších diskusích 🙂.
@katule1990 jjj mrazackum fandim 😍, ale nejdriv chci i tu hysteroskopii kuli srustum. Sice se bojim jak 🐄 bo to pry delaji pri vedomi a po to zážitku po ET zaživa nechci nic 😂😂😂. Jooo krasný 3 utočníci 😍😍😍 věřím, že první bude skorovat
Ahoj holky, tak jsem si dělala test a je jasně negativní. Dost mě to sebralo a nějak vůbec nemůžu myslet pozitivně. Strašně jsem doufala, že se po takové době a 5 IUI letos dočkáme mimča a teď se strašně bojím, že je reálně, že ho nebudu mít nikdy. Už mě i pobolívá břicho a záda předně jako před menes, tak jsem ten výsledek i čekala, ale stejně mě to sebralo. Myslela jsem si, že IVF nám pomůže.
@katule1990 Ahoj, třeba je ještě brzo, dokud se nerozjede MS, tak není nic ztraceno 😉 já test teda zatím nedělala, nemám na to odvahu. Ale mám dost podobné pocity jako ty, bojím se, že to nevyšlo. Včera jsem měla mravenčení a mrazení po celém těle, to je u mě známka blížící se MS. A taky za sebou mám 5x IUI, taky jsem doufala, že by to konečně mohlo dopadnout, takže úplně chápu jak se cítíš. Ale musíme se utěšovat tím, že kdybx to teď nedopadlo, máme ještě v záloze 2 mrazáčky, tak třeba se jeden chytí 🙂
@pinkrose1 Já vím, máš pravdu, aspoň že máme ty 2 mrazáčky, ale mám strašný strach, že se taky nechytí, protože se bojím, že nejsou tak kvalitní jako to, co mi dali teď, když je zamražovali až později. Teď jsem na testu vykoukala něco jako stín (hodinu po testování), ale na 99 % to bude vylezlá ryska, ani to nejde vyfotit. Člověk je fakt zoufalej, že to ještě chodí kontrolovat, úplně se stydím 🙈. Myslím, že už skoro není šance, že se to ukáže. Koukala jsem na grafy na FertilityFriend a 7 dní po ET (12 DPO) už byla drtivá většina pozitivní. Navíc mám i jasné příznaky MS. Každopádně děkuju za podporu a moc držím pěsti, ať dopadněš líp, než já. Už by to chtělo nějaký pozitivní výsledek 🙂.

@pinkrose1 Teď jsem se právě dovolala, paní říkala, že mi chtěla volat. Tak z těch 4 to ještě jedno zvládlo a je z něj blastocysta, takže máme zamrazené 2 🙏. A co ty? Už máte dnešní informace? Teď by se taky mělo rozhodnout, když jste na tom úplně stejně jako my, viď (6. den)? Držim pěsti, ať tam aspoň jedno je, ideálně ještě víc 🙏. Dej pak vědět 🙂.