icon

IVF LEDEN-ÚNOR. Jde někdo na první IVF?

janiip
23. led 2020

Ahoj holky, chci se zeptat, která z Vás jde na začátku roku na první IVF? Chodí tu někdo do FM Motol?

pinkrose1
14. únor 2020

@katule1990 Nevím jak ty tvoje mrazáčky, ale moje, i když pátý den vypadali teprve na čtvrtý, to dohnali a při zamražení vypadali tak, jak 6.den vypadat měli. Jinak by mi je prý nezamrazili. Takže tvoje to také určitě dohnali 😉 tak uvidíš, zkus za dva dny, třeba bude sílit, ještě bych to nevzdávala 😉 četla jsem i o případech, kdy 10dni po ET nebyl ani duch a 12den byla dálnice. A doktor mě upozorňoval na to, že pocity jako na MS jsou normální, tím se trochu uklidňuji. Ale vnitřně si popravdě nejsem vůbec jistá, že by to dopadlo, moc tomu nevěřím, už jsem to probírala i s manželem, aby si nedělal velké naděje, hodně se na to upnul. No nezbývá nám než čekat. Ale je to dlouhé, že? 🙂

katule1990
14. únor 2020

@pinkrose1 Jojo, táhne se to hrozně. Ale já už jsem smířená s tím, že výsledek vím. Nejradši bych už přestala brát i utrogestan, je to hrozně nepříjemný, jak to z člověka 24 hodin denně teče (beru 2-2-2), ale asi počkám do pondělí a zavolám do CAR. Myslím si, že to normálně dostanu a kdyby ne, tak to nechci jen uměle prodlužovat utrogestanem. Hlavně se mi teda vůbec nechce jet příští pátek na krev, když už budu vědět na 100 %, že je to zbytečné. Mám to do CAR daleko a je to pro mě zbytečný den dovolené + vymlouvání se v práci. Pořád moc nechápu, proč se tam musí jezdit, když je to jasné. Na potvrzení to chápu, ale jinak moc ne. A co ty, kdy se chystáš dělat test 🙂? Já to nejspíš budu muset říct dnes i manželovi, že to nevyšlo. Chtěli jsme totiž spolu upéct něco dobrého a trošku oslavit Valentýna, ale já na to absolutně nemám náladu.

pinkrose1
14. únor 2020

@katule1990 s tím utrogestanem tě chápu, taky na něj pořád nadávám (beru 4-0-4) a je to teda hrozně nepříjemné, i v noci mě to hodně budí. Já bych MS měla mít teď o víkendu (pokud se to tedy tou stimulaci nějak neposunulo). Takže pokud nedorazí, mám v plánu testovat asi v pondělí. Ale trochu se bojím, že to nevydržím. Každopádně si myslím, že dorazí, ty pocity jsou fakt silné, pořád lítám na WC, jestli už. Být tebou, ještě bych počkala, stejně si myslím, že ti řeknou, abys testovala až za pár dní. A výsledky krve asi také chtít budou, i kdyby to nedopadlo. Ale na krev nemusíš k nim, ne? Nebo alespoň mě říkali, že stačí, když jim zavolám vysledek. A chápu tě, taky to máme hodně daleko, je to na celý den dovolené. Ale u nás s volnem naštěstí není problém, vědí to, šéfovi to po tolika letech a tolika návštěvách doktorů tak nějak došlo samo, tak když se zeptal, potvrdila jsem mu to. 😉 A Valentýna klidně oslavte, aspoň třeba přijdeš trochu na jiné myšlenky. 😉

pinkrose1
16. únor 2020

@katule1990 Ahoj, tak jak to u tebe vypadá? U nás to nedopadlo, rozjíždí se mi MS a test je negativní. ☹

ellena24
16. únor 2020

@pinkrose1 to mě mrzí :(

katule1990
16. únor 2020

@pinkrose1 To mě moc mrzí. Já jsem na tom úplně stejně. Od včerejška špiním a velké bolesti na MS, dnes už se MS spustila, takže konec. Jsem z toho strašně smutná. Nechápu, že tu máme zatím všechny takovou smůlu. Všechny jsme měli 5 denní blastocysty, pravděpodobnost úspěchu 50 %, a ani jedné ze 3 to nedopadlo. Zavolám do CAR, že na krev ani nepojedu, je to pro mě úplně zbytečný den dovolené. Obávám se, že i tak mě budou nutit tam jet. Ale ráda bych se domluvila místo krve na termín ultrazvuku kvůli KET.

pinkrose1
16. únor 2020

@katule1990 tak to mě mrzí, jsem na tom podobně, také jsem to obrečela, vážně jsme věřili, že už i na nás se konečně usměje štěstí. Tak snad příště, musíme věřit. Já volala a bylo mi řečeno, že k nim nemusím, mám si zítra skočit někam na krev a potom jim jen zavolat výsledek a domluvit se na dalším postupu. Ket bych taky ráda hned tenhle měsíc, ale nejspíš to bude až ten další cyklus, hádám že chvíli trvá, než se vše naplánuje.. uvidíme.

@ellena24 děkuji ☹ holt nám to zatím není souzeno..

dodo_8
16. únor 2020

@pinkrose1 @katule1990 @ellena24 holky tak to mrzí :-/ Budu držet pěstičky na další pokus!!

ellena24
16. únor 2020

@dodo_8 já teprve stimuluji...

ellena24
16. únor 2020

@katule1990 je mi to líto!!! Ket už prostě vyjít musí!!!

misisfilip
16. únor 2020

Holky, moc me to mrzi.. cekala jsem jen dobré zpravy... jevten zivot fakt nefer.. naberte sily a hura opet do toho! 🙂

janiip
autor
17. únor 2020

Ahoj holky, asi blbý dotaz, ale zeptám se...když se má člověk dostavit 1.den ms nebo 2.den ms na ultz tak to delaji jaký ultz? Nebo Vám jenom dali injekci a šli domů..díky měla bych si v pátek vyzvednou léky..

janiip
autor
17. únor 2020

@katule1990 moc moc moc mě to mrzí 😓😓😓

ellena24
17. únor 2020

@janiip já byla týden před ms to dělala vnitřní a pak první den MS to dělala přes bricho a ten den mi vydali léky a od druhého dne jsem si pichala...

janiip
autor
17. únor 2020

@ellena24 aha,tak to bude asi ten první nebo druhý den dělat přes břicho..moc diky, jsem si říkaly,že asi během ms to nedělají vnitřně..

katule1990
17. únor 2020

@janiip Tyjo ,to je zajímavý, že to dělají takhle 1.-2. den MS. Mně dělali ultrazvuk klasicky vaginálně týden před MS, rovnou mi dali léky a rozpis a pak už jsem tam nemusela, až na ultrazvuk, jak se vyvíjí folikuly.

dodo_8
17. únor 2020

@ellena24 jeee rak to se omlouvám :-/

ellena24
17. únor 2020

@dodo_8 v pohodě 🙂

janiip
autor
18. únor 2020

@katule1990 no mě po pravdě to zarazilo,a taky to že mi předem nedaji léky a kdyz by to bylo o vik tak mám prostě smůlu...docela mě tento systém štve, jenom čekám, čekám..snad teď už alespoň se dostanu o level dál..

ellena24
18. únor 2020

@janiip a jakou máš pojišťovnu? Mě doktorka říkala že záleží na pojišťovně právě...

ellena24
18. únor 2020

@janiip není za co 🙂 já teď začala stimulovat tak to mám teď čerstvé za sebou...

pulse
18. únor 2020

Ahoj holky, já dnes odběry na NK buňky, jestli kortikoidy zabrali, výsledky v pátek. Pokud to bude ok, dostanu léky na stimulaci na příští týden. Pokud výsledky nebudou dobré tak další léčba... Nekonečné čekání stále na něco, ale věřím že dělají to nejlepší pro ten nejlepší výsledek 😉

pulse
18. únor 2020

A vy co ta sebou máte stimulaci, opravdu jste denně vypili 4l tekutin? Mě to říkala doktorka že je to moc důležité, ale já mám problém běžně vypít 2l...

ellena24
18. únor 2020

@pulse já teď stimuluji, doktorka mi důrazně říkala že fakt pít hodně!! Já piju normálně hodně málo - třeba jen litr denně, takže mi řekla že 2, 5l až 3litr denně

janiip
autor
18. únor 2020

@ellena24 mám Vzp, tak to mě právě neřekly koukám nic...člověk furt musí něco hledat,ptát se...že má pouze trvanlivost 3měsíce mi neřekly, nechaly ji propadnoud a pak řekne sestřička, nebudte smutna máte čas na mimi..ty joo ja prostě nemám čas čekat jenom... no já doufam,že ja budu stimulovat o vikendu

katule1990
18. únor 2020

@pulse Mně řekli, že mám hodně pít až po OPU, do té doby jsem to nevěděla. Pak jsem se snažila několik dní pít hodně, myslím, že jsem vypila tak 3 l denně a OHSS jsem neměla 🙂.

ellena24
18. únor 2020

@janiip aha, já mám průmyslovou a ta má prý požadavek že všechny léky které jsou na ivf musí být doktorkou vydaný první den MS...takže jsem si tam první den jela, dostala léky plus proškolení co se smí nesmí, co naopak musí atd...

janiip
autor
18. únor 2020

@ellena24 aha asi to na strance nezjistim vid? To by mi musel rict asi car ... no je vidět, každý to má jinak no...

ellena24
18. únor 2020

@janiip Hele to nevím, mě to řekla doktorka když jsem byla na ultrazvuku ten týden před MS...

janiip
autor
18. únor 2020

@ellena24 aha,tak to se vše asi divím v pátek...hrozný, jak člověk nic neví 🤷‍♀️

Strana