icon

IVF LEDEN-ÚNOR. Jde někdo na první IVF?

janiip
23. led 2020

Ahoj holky, chci se zeptat, která z Vás jde na začátku roku na první IVF? Chodí tu někdo do FM Motol?

ellena24
18. únor 2020

Holky na čem všem jste byly v rámci předoperačního vyšetření? Já dnes byla u praktický s papírem z CARu a ona mi žene od čerta k ďáblu...😲

katule1990
18. únor 2020

@ellena24 Musela sem dát u obvoďáka moč a krev a dojít si do nemocnice na rentgen plic. Pak jsem šla k obvoďákovi znovu, kde mi napsal zprávu a vyšetřil mě - EKG, tlak, výška, váha, prohmatal břicho, lýtka, poslechl si mě...prostě, co se dalo :D. Taky jsem se divila, že toho bylo tolik.

ellena24
19. únor 2020

@katule1990 tak si mě uklidnila, jsem byla z doktorky vykulena 🙂

jjanca90
19. únor 2020

@katule1990 no co to ted čtu kočko? Je mi moc lito, presne vim, jak se citis. Ja na krev musela dej se co dej, utros jsem vysadila sama bo jsem citila mrchu, jak uz chce ven a dost me to bolelo, test negativni, tak jsem ho vysadila no mesicky jsem mela tyden. Kdyz jsem byla na krvi uz mi cpali termin na kontr. UTZ s tim, ze pokud bude sliznice ok rozmrazi Olafa. No byl to sok bo ona na me a kdy prislo krvácení, ta rikam ze v patek jsem videla nafialovely film pri vkladani utrose v sobotu nic a v nedeli zase a v pondeli jsem ho vysadila a MS se rozjela v utery a ona na me, ze MS budem pocitat od pondeli 🙄 a me se to nezda MS byla drzena utrosem a byla divna trvala tyden, ja co mam MS 3 dny docela sok bolavej. 21.2. Jdu teda na ten ultrazvuk, ale hned jsem ji rekla, ze chci dalsi vysetreni prave skrz ty srusty. A Olaf zustane tam kde je bo tyhle vypocty na koleni se mi nelibi. Jsem zvedana co rekne v patek doktor a jeste me chteli nahnat driv, ale doktor nebyl volny a nikoho jinyho nechci.

jjanca90
19. únor 2020

@pinkrose1 a ty taky to je strasny opravdu je mi to moc lito. Aleee holky mame jeste ty Olafy a ja cetla, ze KET uz je dneska uspesnej jak ET a v doskuzich dokonce jim castejs vyjde Ketik. 😊

katule1990
20. únor 2020

@jjanca90 Já na krev taky musím, jdu zítra. Ale ukecala jsem je, že nemusím do CAR (což je pro mě zbytečný den dovolené), ale zajdu jen ke svému obvoďákovi. Jinak jsem taky Utrogestan i Prednison vysadila už když jsem cítila, že přichází MS. Já jsem ji teda měla neobvykle slabou. Jen 2 dny. Sice i normáně ji mívám taky 2-3 dny, ale dost silnou a teď fakt slabá. Ale bazální teplota normálně klesla na předovulační teploty. Dnes zase trochu krvácím, což nechápu, MS skončila předevčírem a už jsem ani nešpinila. Evidentně mi to ty hormony dost rozhodily. Měla bych jet příští čtvrtek na ultrazvuk, tak uvidíme, jak to bude vypadat.

jjanca90
21. únor 2020

@katule1990 ja byla dneska v CAR domluvit si tu hysteroskopii, ale nakonec mam dobre vysokou delozni stelku a dominantni folikul. Takze KET mi budou delat v utery. Ja chtela pockat mesic, dva, ale pry neni na co mam to tam pry krasne pripraveny takze lepsi nez pak rizeny hormonama. No tak jsem zvedava a zacina obdobi modleni at Olaf se rozmrazi v poradku.

katule1990
22. únor 2020

@jjanca90 Tak to jsou super zprávy 🙂!! To mám radost. Olaf se rozmrazí určitě v pořádku, dnes už mají takové metody, že je úspěšnost rozmražení snad 99 %. Hlavně, aby se Olafovi líbilo v pěkně narostlý peřince a vše bude fajn 😀. Dej pak vědět, jak probíhal KET, doufám, že už to půjde o dost snáz. Držím palce 🙂. Já jedu teda na ultrazvuk ve čtvrtek, tak uvidíme, ale asi to mám nějaký rozhozený, protože jsem včera i předevčírem trochu krvácela, i když už mám po MS. Jinak jsem včera byla na krvi a asi nemůžu mít nic v pohodě, protože mě sestra hned po odběru vypakovala z čekárny, ať jdu prý s ohnutou rukou. No a přišla jsem do práce a samozřejmě celá ruka i oblečení od krve, bylo mi z toho úplně špatně. A do toho všeho mám hrozný bolesti hlavy. Mám to už od stimulace, ale to jsem si myslela, že je z těch léků, jenže teď už týden vůbec nic neberu a každý den mě bolí hlava, i v noci a hned po ránu. Dnes ráno už jsem si musela vzít ze zoufalství prášek na bolest. Vůbec nechápu, z čeho to může být a začíná mě to děsit. A hlavně mě to dost omezuje v běžným životě. Hrozně ráda bych se pozitivně naladila, ale s tímhle mi to vůbec nejde.

jjanca90
22. únor 2020

@katule1990 Ahojky no to je strasny ja teda na hlavu netrpim, ale pri stimulaci me bolela taky, ale brzo to odeznelo. A heled me se to taky nezda, ze hned takhle rychle zase Ket kdyz to nevi poradne presne na den, jenze delozni stelka 9,2mm a dominantni folikul 19mm, podle nich jsem jedenacty den cyklu. No budu se modlit za Olafy, ja se zas zacinam bat toho, ze se nebudou vyvijet jsou to nervy. Vcera jsem si pichla ovitrelle a nechala jsem si napsat ten prednison, doktor koukal, ze pry to nepotrebuju ja si to, ale vydupala. A ted ocistec co jsem mela na sale budu mit zase bo me se nakrivuje deloha mi to tam kreslil vcera, ale slibil, ze mi to ted bude delat on rovnou, takze to bude rychle.

janiip
autor
23. únor 2020

Ahoj holky, zítra ráno si picham první injekci Elovnu...máte s ní někdo špatné zkušenosti ? Dost se bojím, že mi po ní bude něco a nebo jste ji snášely v naprosté pohodě.

pulse
23. únor 2020

Ahoj holky, tak výsledky krve imuno mi dopadli dobře, takže zítra ráno jedeme k doktorce a měla bych dostat injekce na stimulaci. Dnes jsem dostala MS tak doufám že zítra nebude pozdě, tuším že 2.DC je ok?

ellena24
23. únor 2020

@pulse tak super!!! To je moc dobře 🙂 já začínala píchat gonal 2DC takže myslím že pohoda 🙂

katule1990
24. únor 2020

@jjanca90 Myslím, že vědí, co dělají. Na dni cyklu vlastně vůbec nezáleží, stejně máme každá ovulaci jiný den cyklu. Důležitá je právě výška děložní sliznice a velikost folikulu, podle toho poznají, kdy bude ovulace a že se tedy může KET udělat 🙂. Budu moc držet palce. A co prosím znamená, že se nakřivuje děloha? Asi mám teda to samý, když jsem měla u ET stejný zážitek. Má to nějaký vliv na úspěšnost IVF?

pulse
24. únor 2020

Hezký večer, tak dnes první injekce, v pátek utz a další injekce to už každý večer jedna a příští týden odběr vajíček.,zatim to vypadá na středu 🙈jinak nám rovnou doktorka dnes řekla že první pokus je takový,, otukavaci,, a že by to byl vlastně zázrak kdyby se to povedlo napoprvé. Tak z toho je mi trochu smutno že to moc podpory z její strany není. Přitom zatím žádný problém není, první utzv bude v pátek, ale asi nás na to chce radši psychicky připravit..

pulse
24. únor 2020

@janiip a Elovnu mám taky. Pichla mi ji dnes sestřička a další bude v pátek ale to už bude něco jiného.

jjanca90
24. únor 2020

@katule1990 No snad vedi a musim verit. Jen zase mam strasny nerviky z toho rozmrazovani, nemuzu na to prestat myslet, to bude noc. Ta zakrivena deloha je pry prave v pořádku, horsi je to tam se dostat, ale pry to nema nic spolecneho s neuspechem. A ma to jen velmi male procento zen a pri dalsim transferu muze byt deloha zase dostupna, ale pri mym stesti si tam opet zakricim aspon se uvolnim😂😂😂, jak to embryolozka doporucuje

jjanca90
Autor odpověď smazal
janiip
autor
25. únor 2020

@pulse já jdu v pátek na ult a prej se mám najíst a napít, že to už i bude předoperacní vyšetření..doufám, že jsme píchly injekci ve správný čas,jinak nevim co by se stalo..

pulse
25. únor 2020

@janiip já jdu na predoperacni zítra ráno ale ke své obvodacce. Jinak holky, vy si ty injekce zvládáte píchat sami? Mě tu první pichla sestřička a tu v pátek už bychom měli doma, ale já si to rozhodně sama nepichnu tak to zkusí přítel, ale jistej si není. 🤪

ellena24
25. únor 2020

@pulse já si picham sama, sestřička mi to ukázala na nějakým polštářků jak se pracuje s perem u gonalu, jak se ředí centrodin atd takže mě ji ani ona nepichala... Ale jako do první injekce jsem musela hodně přemlouvat, obecně mi jehli nedělají dobře, ale manžel by to nedal vůbec a já od něj asi taky ne :D měla bych tendence mu uhnout nebo tak :D

janiip
autor
25. únor 2020

@pulse pícham si vše sama, u první jsem se přemlouvala 1 hodinu, pak zabodla a už to zvládám 👍

pulse
26. únor 2020

@ellena24
@janiip holky tak jste dobré, já to fakt asi nepřekonam...No dám vědět v pátek 😀jinak po injekci asi zatím dobrý, trochu mě občas pichne v podbřišku, a trošičku cítím tlak, jinak ok. Tak jsem zvědavá v pátek na utzv. To bude přes břicho nebo vnitřní?

ellena24
26. únor 2020

@pulse první bude těžší ale pak už to jde mnohem líp, to dáš neboj😉 já byla dnes na ultrazvuku a v pátek jdu na odběr, ale mám málo velkým folikul tak sem z toho nervózní :/

misisfilip
26. únor 2020

@pulse prvni injekce je nejhorsi a pak uz je to automaticky.. ja si pak z duvodu komplikace musela pichat na redeni krve..to uz se mi to rozpichanyho bricha nechtelo.. 🙂 jinak me delali ultrazvuk vnitrni

janiip
autor
28. únor 2020

@pulse ahoj,mě dělala vnitřní a přes břicho, nemohla najít pravý vaječník, ale mam v levém hodně moc folikul a řikala dr.že jich je požehnaně. Jinak mi vzaly krev a byla jsem na ekg. V pátek a v pondeli picham puregon a v pondělí ult. Tak nevím kdy budu mít odběr.

pulse
28. únor 2020

@janiip ahoj tak já také dnes utzv, zatím jich mám 8.dr byla spokojená. Další kontrola v pondělí a to mi řekne kdy bude odběr.

janiip
autor
28. únor 2020

@pulse tak to jsme na tom koukám stejně, tak držím palečky, já se bojím toho odběru.😓

ellena24
28. únor 2020

@janiip holky já byla na odběru dnes, bála jsem se děsně ale bylo to v pohodě!!!

janiip
autor
29. únor 2020

@ellena24 můžeš mi popsat klidně do souk. Zprávy to co si z toho pamatuješ, prosím 😘🙏

ellena24
29. únor 2020

@janiip tak mi prosím napiš ty, já asi neumím soukromou poslat :D

Strana